Waarom ik de Anne Faber-petitie niet teken (trouw.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Shit...Fan...WhatAMess in Binnenland  ·  31 Reacties

  • 6
  • 791x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dan niet joh. Je hoeft je excuus niet uit te leggen.

8
1 Graaf Dyper

'We moeten'..... Bah gadver. Ga eens weg.

7
2 Graaf Dyper

Het rechtssysteem faalt niet. De uitvoering faalt. Procedures moeten worden doorgelicht. In dit geval, iemand is aansprakelijk, niet het systeem.

5
3 Suikerbeessie

“ik weiger over de rug van een jong slachtoffer mee te werken aan de ontmanteling van onze over het algemeen vreedzame en goed georganiseerde samenleving door de fictie van de tegenstelling 'het volk' en 'de verantwoordelijken voor de ellende van het volk', te versterken.”

Hear, hear!

17
4 Connie Slapen

Goed stuk.
Goed onderbouwd.
Goede conclusie.

26
5 No newstoday

Anti maatschappelijke elementen moeten uit de maatschappij geweerd worden.
Wat is daar moeilijk aan?

8
6 chouffleur

Goed stuk en dapper! En schrijver zo voelt het absolute merendeel van de bevolking het. 15,5miljoen hebben niet getekend!

25
7 God is dood

@1

Stel je ook voor dat iemand een mening heeft .
Stel je voor dat die jouw niet past.
Dan moet ie zijn mond houden ?
Dan kan iedereen zijn mond wel dichthouden .

16
8 No newstoday

@7
“En schrijver zo voelt het absolute merendeel van de bevolking het. 15,5miljoen hebben niet getekend!”


Vreemde redenering, dus omdat je niet getekend hebt ben je het eens met de inhoud van dit artikel..

0
9 Ignatia

De (lakse) uitvoering van het rechtssysteem daar gaat het nog weleens mis mee, niet met het rechtssysteem zelf.
De vader van een van de door Michael P verkrachte meisjes vond het stuitend dat de verdachte als een koning behandeld werd, en de familie van de slachtoffers als een voddenbaal.

1
10 Kaksaboemsa

De elementaire uitgangspunten van ons rechtssysteem is bescherming tegen misdadigers en strafoplegging van die groep.
Teveel wordt al direct gekeken naar reïntegratie vóór er sprake is van uitgezeten straf.
Hoezo faalt dat niet?

7
11 chouffleur

De schrijver van het stuk heeft evenveel medelijden met de ouders van het slachtoffer als met de ouders van de dader. Ik vind het echter een stuk erger voor de ouders van het slachtoffer, zij hebben hun dochter niet meer.

6
12 Kaksaboemsa

Blijkbaar is het in het huidige systeem mogelijk dat een gewelddadige psychopaat TBS weigert en zodoende na een paar jaar alweer vrij rondloopt. Dan zit er toch niet iets helemaal goed lijkt me.

4
13 uitvreter

"Ik weiger over de rug van een jong slachtoffer mee te werken aan de ontmanteling van onze over het algemeen goed georganiseerde samenleving"

Echt joh, wil je nu een sticker?

Denk je serieus dat mensen die de petitie getekend hebben "over de rug van een jong slachtoffer" voor "de ontmanteling van onze over het algemeen vreedzame en goed georganiseerde samenleving" zijn?

Dat dit, de reden is/was voor deze mensen?

En wat is dit voor een gezwets over "het volk"? Als je al überhaupt word aangezien door "het volk (?)" als een elitair, dan komt dat door je behoefte om betweterig over te komen met je "gecorrigeerde" versie van de petitie, waarmee je je verhaaltje eindigt.

Wat let je, trouwens... zet hem online en teken je eigen gemaakte, goedgekeurde petitie zelf maar.

10
14 Borderless

@9 hahaha, nee natuurlijk niet. Maar wat de schrijver zegt over de rechtsorde , daar is het merendeel het wel mee eens.

12
15 God is dood

@5 :
slecht stuk.
slecht onderbouwd.
slechte conclusie.

11
16 Stachouwer

@6 Dan wordt het erg leeg in de maatschappij.

7
17 sockknitter

* Verwijderd door de redactie *

18 Stachouwer

Ieder heeft recht op een mening, je kunt het er mee eens zijn of niet.
Ik deel de mening van de schrijver niet, het rechtssysteem faalt regelmatig en vaak doet een straf geen recht in vergelijk met de ellende en leed van het slachtoffer of de nabestaanden.

Dat in minder dan 1 week tijd meer dan 405.000 maal getekend is, is wel degelijk een signaal zeker wanneer je dit in relatie ziet met hoe vaak er voor andere petities getekend wordt.
Ik heb wel getekend mede omdat ik juist vindt dat het rechtssysteem vaak geen recht doet tov slachtoffers.en als steun voor de nabestaande.
(Ps om te stellen dat 15.5 miljoen niet getekend hebben is natuurlijk onzin).dus ik durf de stelling wel aan dat het merendeel wel degelijk vindt dat het rechtssysteem regelmatig faalt.

6
19 Jojotje

@14 Precies...ik ben het geheel met u eens

9
20 Stachouwer

** gebruiker verwijderd **

Ik ken Peter niet, maar ik krijg het gevoel bij dat stuk dat ie voor eigen parochie pleit.

21 verwijderd9139144

Ik heb wel getekend. En dat had niet alleen met Anne Faber te maken. Maar omdat ik vind dat ons rechtssysteem eens op de schop moet. Pas geleden was er ook die zaak van die twee broers die in elkaar getrapt werden. De daders kregen alleen maar werkstraf. En dat is erg weinig in verhouding met de ernst van hun misdaad. De slachtoffers waren zwaar gewond en getraumatiseerd. En zo zijn er waarschijnlijk een heleboel zaken waarin een werkstraf geen gepaste straf is/was, en werd dat toch opgelegd. Daar moet een einde aan komen. Er word alleen maar naar de daders gekeken, de slachtoffers worden gewoon vergeten.

7
22 benbenieuwd

Deze man is "productmanager binnen de sociale werkvoorziening/re-integratie". Hij preekt dus voor eigen parochie en zijn woorden zijn derhalve niet serieus te nemen.

8
23 Kaffer

Schrijver tekent niet en heeft ook geen andere actie ondernomen behalve dit onnodige artikel schrijven. De schrijver gaat helaas uit van de misvatting dat verbetering van het rechtssysteem meteen de teloorgang van datzelfde rechtssysteem inhoudt. Dat is een vaker gehoord simplificerend en populistisch argument. De moord op Anne Faber is geen incident en mag verdorie niet als 'collateral damage' van ons 'goede' rechtssysteem worden beschouwd! Díe gedachtengang getuigt pas van minachting voor het leven van de slachtoffers van daders als Michael P.! Michael P. hád overigens ook beter tegen zichzelf beschermd moeten worden. Deze gestoorde man had geen moordenaar hoeven zijn wanneer voorkomen was dat hij een moord had kunnen plegen! Dat uitgangspunt is iets waar verdere verandering in ons rechtssysteem ook hoogst noodzakelijk is. Ik heb voldoende vertrouwen in ons rechtssysteem dat robuust genoeg is om zich op punten drastisch te verbeteren zonder dat het omvalt. Ik hoop dat de petitie die verandering teweeg gaat brengen!

6
24 Hu.ib

Een zeer belangrijk kenmerk v/e goed rechtssysteem is dat het zichzelf constant probeert te verbeteren. Vandaar dat de petitie goed was/is.

5
25 Rex

Nou Peter ik heb de petitie wel getekend.
Gezien je functie begrijp ik best dat je er naar streeft om ons rechtssysteem naar de daders toe zo ruimhartig als mogelijk te houden. Dat mag maar niet ten koste van onverantwoorde risico's voor de samenleving zeler als een verdachte doelbewust weigert om aan medisch onderzoek mee te werken. En rechters mogen onafhankelijk zijn en voor het leven benoemd, maar ik ben van mening dat als er grove fouten zijn gemaakt ( en dat is hier n.m.m. met name bij het hoger beroep gebeurd) dat er dan verantwoordong behoort te worden afgelegd. Een rechtbank, komt na gedegen onderzoek tot de conclusie,  dat een dader die niet mee wil werken aan psychologisch onderzoek dermate gevaarlijk is ( niet alleen brute verkrachting maar ook diverse gewapende overvallen) dat het gewenst is om hem dan maar zo lang als wettelijk mogelijk is, uit de samenleving verwijderd te houden en veroordeelt hem tot 16 jaar cel.
Als hogere rechters dat kennelijk niet nodig vinden en besluiten om zo'n vonnis te overrulen door die verwijdering uit de samenleving drastisch in te korten, hetgeen nu een gigantische blunder blijkt te zijn die een mensenleven heeft gekost, dan vind ik dat deze verantwoordelijken dienen te vertrekken. Datzelfde geldt natuurlijk voor de advocaat-generaal die van mening was dat de dader zelfs nog wel een jaartje korter vast hoefde te zitten
Waarom zou een minister voor een rampzalige fout, die overigens nog niet eens door haar zelf is gemaakt, maar door haar ondergeschikten (terecht) wel vertrekken en kunnen deze faalhazen gewoon op hun goed betaalde post blijven zitten.

6
26 Abe

De misvatting is dat misdaden te voorkomen zijn door een goed rechtssysteem. Dat kan niet.

1
27 Conclusius

Getekend, al is het alleen maar om antwoord te krijgen op de vraag waarom er belachelijk lage straffen worden uitgedeeld.

5
28 Scholar002

Ik heb wel getekend, maar eigenlijk meer om het stukje waarin er gevraagd wordt naar een grondig onderzoek naar het (niet) functioneren van de kliniek in Den Dolder :-/ Dat zo iemand als Michael P. in z'n uppie met verlof mocht kan ik gewoon niet begrijpen :-/

3
29 foshizzle

Deze misdaad had wel voorkomen kunnen worden. Het wordt de hoogste tijd dat men zich dat eens goed realiseert.

1
30 Hu.ib

Ah, productmanager Sociale Werkvoorziening, zo noemen ze dat tuig dat daar leiding geeft over 'producten'. Bah.

2
31 Mac Benac

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Examenkandidaten verrassen schoolleiding met stunt: 600 leerlingen naar huis

Dit heeft niets meer met een examenstunt te maken.Als dat alles is wat ze kunnen bedenken begrijp ik gelijk waarom het zo slecht gaat met het ...

2 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Marrie1
Duitse politieagent veroordeeld wegens discriminatie omdat hij aan Afghaanse migrant vroeg waar hij ‘echt’ vandaan kwam - Dissident.one

@10Het is goed, in het artikel staat dat hij op een motor reed, en opvliegend werd en alleen maar ziekte verzekerings kaart had.En nogmaal...

2 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Sarcoff
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@158 Baba, ben jij ooit een mod geweest? dat verbaast mij. Gezien je reacties was je een goede mod....

4 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

DikkeTor
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@45 Dat zie je verkeerd XD Daar mogen ze dat niet, daarom zijn ze gevlucht :P...

4 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Marrie1
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@44Mooi, dan maar gelijk een voorbeeld stellen en de grootste slopers uitleveren aan de Taliban, met de vriendelijke groeten van het Franse vo...

5 minuten geleden geplaatst door Marrie1

sockknitter
Duitse politieagent veroordeeld wegens discriminatie omdat hij aan Afghaanse migrant vroeg waar hij ‘echt’ vandaan kwam - Dissident.one

@9Hij zat niet op een motor, maar op een fiets.De man liet zijn papieren zien, en daar stond op, dat hij in Bochum geboren is.Bij de Duits...

6 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Marrie1
Examenkandidaten verrassen schoolleiding met stunt: 600 leerlingen naar huis

O.a olie op de trappen gieten 😳 als een examen stunt ?( Dat komt wel heel zwakbegaafd over)...

8 minuten geleden geplaatst door Marrie1

DikkeTor
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@43 Omdat de Taliban daar wel raad mee weet XD...

11 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Marrie1
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

Tuig van de richel, ze schieten elkaar dood, stichten brand, en dan slopen ze eigendommen van anderen en het straatmeubilair..Waarom doen ze d...

12 minuten geleden geplaatst door Marrie1

NK. App
Free Nude VideosMallu Aunty BoobsBeautiful XxxProperty Sex VideosCarrtoon Porn VideosVr Porn TubeJavfunnyBlowjob From BehindSex Video Page 1Porn MaxineIndian P0rnMaria Ozawa AnalDiabolic PornImages ErotiqueAmut ManhwaFlashers At ConcertsMc Sex ModSlipperyt HentaiDefloration XxxGirls Posing NudeThreesome Porn IndiaKidnap Xxx SexSexing HardcoreJav ChubbyChat AvebyePhotos De Sexes FemmesTekashi69 PornLuscioushentaiSxypornerBbw X VideoRomwntic PornNude Stacey KeiblerNo Panties GifSinny Leon PornAmber Heard.nudeFreehentaiافلام السكس المجانيهPakustani XxxAbbylynnxxxxxSadandwetAdultfriendfinder MobileTevaite VernetteHaryanvi Sex MovieJessie Rhodes AnalCarlacuteFreakabritt OnlyfansMobi Hot SexHentaitrannyBlog De CornoJpn PornBangladesh Sexe VideoLatina Baddie PornPussyxxx.Couples Make Love VideosSummer PornCory Case PornSidney Summers OnlyfansBoob Sucking HardcoreDaisy Marie PornHusband And Wife Share A BbcPornojapaPillow Hump PornhubSister Love Me ComSanyleone Porn VideoAbella Danger BootyAunt Cass 3d PornPorna 69Nathiya SexSex ArtSuck Me OffMan To Man PornographyWife DominatingMost Popular Porn SitesFree Manga PornPulse EbonyX Manga OrigineMulheres Nua AnimeMassive CockBig AssmomJay SmoothTop 3 PornstarsLois Griffin XxxBig LundSecret HandjobHollyberry PornPeverse PornHentail GalleryTeens Petite NudeBoudi Ke Chudar GolpoBebe Rexha ButtEthiopain PornEliza Ibarra VrBi Sexual Group PornMelontubAmirah AdiraGraciebon1 PornSexy Sexy Sex Sex Sex SexCartoon Porn VideosRandi Sex MovieForest Whore PornBig Black Booty XxxManga SusuTvduculsSatin Panties TumblrLena Paul XnxxSuhagraat BfAnriokita OnlyfansSex MastrubationApril Olsen LesbianOnline EroticaKimmie GrangerIndonesian Porn VideosKolkata Bengali SexBf Video PleaseIndian Bikini PornJapanese Wife Affair Sex VideoPoran Sex Video HdIndian Girl Bathing PornLadyboy PornEstie KayReality Glory HoleMalayalamsexPorn Japanes HdFilmes Completos PornoDrow HentaiPorn Videos Hd BlackedOldantysexRamya Krishna Hot PhotosKorean PronstarAria Alexander XxxXxx FreemoviesCartoonfutaSxp Porn31 VaktiXxxgameMavis NakedNathalie Emmanuel SexJasmine MendezHd Sex Sex VideoPorn Xxx DesiBbw Dp PornPlayno1Redtube CimTransexuelles PornosWww Sex Video TamilCartoon R34Sunny Leone's Xxx VideosStep Sis PronBf Sexy Film BhojpuriDad Forced Daughter Porn