Translate

woensdag 18 oktober 2017

De Nederlanse vleessector bevat alleen al voor varkensvlees 52 misleidende mededelingen


Vlees.nl bevat 52 misleidende uitingen
Varkens in Nood
 
 


Varkens in Nood heeft bij de Reclame Code Commissie een klacht ingediend tegen de website Vlees.nl. Deze website is een initiatief van de Nederlandse vleessector en bevat volgens ons, alleen al voor varkensvlees, 52 misleidende mededelingen.

Vlees

Vlees.nl stelt bijvoorbeeld dat de “huisvesting is afgestemd op de behoefte van het varken.” Wie de kale, propvolle stallen uit de vee-industrie kent, weet dat dit onzin is. Er worden “gezonde en vitale biggen gefokt,” stelt Vlees.nl. Was dat maar zo: veertien procent van de biggen (zes miljoen dieren per jaar) crepeert op de boerderij of wordt doodgeslagen of geëuthanaseerd omdat ze te zwak zijn.

Ironisch is dat de COV, de organisatie die verantwoordelijk is voor negentig procent van de omzet van vlees, op 4 januari 2017 in NRC klaagt dat vleesvervangers misleiden doordat ze goede sier maken met namen die op vlees lijken. Dat zorgt bij de COV voor flinke irritatie. De realiteit is dat juist de vleessector op Vlees.nl misleidende informatie verstrekt.

De volledige klacht over 52 misleidende mededelingen is hier te lezen.
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
PS In 2018 willen we meer van dit soort acties doen. Daar hebben we jouw hulp bij nodig. Word donateur van Varkens in Nood of doneer voordelig (de Belastingdienst betaalt dan mee aan jouw donatie). Samen strijden we samen tegen de vleessector!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten