door Febee in Buitenland  ·  48 Reacties

  • 11
  • 391x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Volkomen terecht.

9
1 Febee

Nee, dan allebei ontwapenen.............. Israël en Hamas...................... Volledige ontwapening.

21
2 manpower

Tsja praten doe je met je vijanden wie niet wil praten blijft elke keer nieuwe eisen stellen.. Iets dat Israel al vanaf de jaren 80 blijft doen..

23
3 Dian

En de leden, aanhangers / sympathisanten van de terroristische organisaties eruit trappen, zij zorgen voor het tegenhouden van oplossingen omdat ze bij vrede geen arabieren meer kunnen onderdrukken en afpersen, dus geen bestaansmiddelen meer hebben.
Leuke klus voor het nieuwe Interpol om dat te organiseren.

3
4 Hatschikidee

Op het moment dat de arabieren hun wapens wegdoen (en stoppen hun kinderen met haat te indoctrineren!) kan de vrede losbarsten.

Op het moment dat Israël de wapens wegdoet, stopt hun bestaan omdat sinds 1948 is gebleken dat arabieren geen vrede willen, maar heel Israël willen vernietigen. Dus kan Israël zich geen ontwapening veroorloven, dat zou het einde van het land betekenen.

6
5 weerman

* Verwijderd door de redactie *

6 hk-sr

Hamas onderdrukt ook zijn eigen volk het zijn pure terroristen dus prima zet van Israël

5
7 wijs

@6 Nee Israel moet altijd de militaire overhand houden daat gaat het niet om. Ik zeg dat ze gewoon in gesprek moeten blijven. De kans beter aan kunnen grijpen om met zowel Hamas als de PA aan tafel te gaan als er al een kans bestaat op minder raketten dan is het wel deze verzoening tussen die twee idioten.. Ben geen fan van de PA en niet van Hamas en ook niet van rechts Israel. Maar ze zullen er toch echt uit moeten komen als ze willen dat het geweld weg ebt door de jaren.

@7 Klopt het zijn vreselijke hufters voor hun eigen volk een misselijke beweging, jammer genoeg is er geen oplossing voor Hamas. Sterker nog de PA en Hamas zijn ook niet echt fan van Islamitische Jihad, ISIS en nog een andere beweging waar ik de naam niet van uit kan spreken die telkens raketten afvuren tot op de dag van vandaag. Nog een reden om wat rust in de tent te brengen. Ik wil minder aanslagen en minder kolonistengeweld dat is alles.

Laat ze maar aan tafel gaan met wat mensen die door beide partijen vertrouwd worden, liever vandaag dan morgen, als er gepraat wordt is er minder geweld.. Repressie en de deuren dicht houden daar komt niks goeds van op de lange termijn.

11
8 Dian

@6 : Datzelfde geldt natuurlijk ook voor de Gaza-strook. Israel laat er al sinds het unilateraal uitroepen van de staat Israel geen twijfel aan bestaan dat het alle Palestijnen van hun eigen stekkie wil verjagen, nu zelfs ook de Arabische Israeli's met Israelisch paspoort. En de Israelische kinderen worden net zo hard gehersenspoeld. Zelfs al wordt deze hobbel genomen dan nog zal Israel eisen dat 'de joodse staat Irsael' wordt erkend, wat veel onschuldiger klinkt dan het lijkt.

Want wie die staat erkent zal op hetzelfde moment bemerken dat hij ineens in Israel woont - Israel weigert namelijk grenzen te erkennen met Libanon (Shebaa farms), Syrie (Golan hoogte), Jordanie (alles) en natuurlijke Palestina, want de West Bank wordt in Israel algemeen als Israelisch gebied beschouwd. Alleen de grens met Egypte blijft staan, voor zolang het duurt.

16
9 Ness

Sry moet @5 zijn.

14
10 Ness

** gebruiker verwijderd **

@5
http://www.mintpressnews.com/noam-chomsky-israeli-apartheid-much-worse-than-south-africa/208936/

U schrijft:
" omdat sinds 1948 is gebleken dat arabieren geen vrede willen, maar heel Israël willen vernietigen."

Fijn dat u erkent dat het stichten van de staat Israël tactisch niet echt een hoogtepunt in de geschiedenis kan worden genoemd. U snapt dan ook vast wel waaróm die Arabieren zo'n hekel hebben aan die kunstmatig gevormde staat, Balfour: 'het leek hem leuk':
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/5d/Balfour_Declaration_in_the_Times_9_November_1917.jpg/220px-Balfour_Declaration_in_the_Times_9_November_1917.jpg

11 verdwijderd21

In de afgelopen jaren zijn de meeste doden gevallen door de wapens van Israël.
Ontwapenen van Israël is meer noodzakelijk dan ontwapenen van een van de partijen in Palestina.

Overigens is Netanyahu zich bewust van het feit dat zijn counterpartner zich niet zal ontwapenen. Netanyahu vindt de weg naar vrede met en bevrijding van Palestina een bedreiging voor zijn agenda en gaat straks roepen: "zei je wel, Palestina wil geen vrede".

Een onafhankelijke scheidsrechter en vredesmacht is noodzakelijk.

19
12 Barbapapa-7,5

@11
Ik "erken" helemaal niks, u legt mij woorden in de mond die ik nooit zal uitspreken. De VN was duidelijk: er komt een Joodse staat.
Dat de arabieren er geen zin in hadden is dus niet de schuld van Israël of de VN, maar van hun eigen koppigheid, hun jodenhaat en het feit dat de staat Israël in feite een prachtige bliksemafleider zou zijn. Alle ellende zou vanaf dat moment de schuld zijn van Israël, niet van al die vreselijk foute arabische dictators.

@12
Als de arabieren niet schieten, hoeft er ook niet teruggeschoten te worden. U doet weer alsof het alleen aan Israël ligt, maar gelukkig weet iedereen hier wel beter.
Er is geen 'onafhankelijke scheidsrechter', er komt geen 'vredesmacht'. Daar heeft de wereld, bij monde van de VN, helemaal geen zin in. Daar aan denken getuigt niet bepaald van realiteitszin. question

5
13 weerman

@12 U hebt echt een hekel aan de staat Israel of/en de bewoners, volgens mij. Stel dat het eenzijdige ontwapenen een feit is, wat gaat er gebeuren volgens u? Opeens pais en vree? De staat Israel gaat weggevaagd worden en de bewoners ook. Dat zou pas een genocide worden. En wat de doden door de Israelische wapens betreft, als ik kiezelstenen naar mijn buurman gooi kan ik een keer een baksteen terug verwachten.

5
14 Gonnie uut Grunn

@14 Beide ontwapenen of geen van beide ontwapenen.

En neen, ik heb geen hekel aan zowel de inwoners van Israël als van Palestina. Allen zijn mensen van vlees en bloed, met recht op een menswaardig leven.

Ik heb wel een hekel aan de bezettingspolitiek van Israël. Een groot Israël TEN KOSTE VAN... Daar ben ik op tegen.

21
15 Barbapapa-7,5

@13 : de VN was duidelijk: "The Plan sought to address the conflicting objectives and claims of two competing movements, Palestinian nationalism and Jewish nationalism, or Zionism.[3][4] The Plan also called for Economic Union between the proposed states, and for the protection of religious and minority rights." maar dat plan is nooit geïmplementeerd want er volgde onmiddelijk een oorlog. Maar uit het plan blijkt duidelijk dat het in de bedoeling lag uiteindelijk een seculiere staat te vormen uit de 2 dan al economisch verbonden gebieden. Omdat het plan niet in werking is gesteld kun je je er ook niet op beroepen. https://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_state#Jewish_state_or_a_state_of_Jews.3F

Men gebruikt de woorden wel maar Israel is nooit internationaal erkend als 'joodse' staat; een thuisland voor joden (kan seculier zijn) is niet hetzelfde als een joodse staat (is een theocratie). "The concept of a national homeland for the Jewish people is enshrined in Israeli national policy and reflected in many of Israel's public and national institutions. The concept was adopted in the Declaration of the Establishment of the State of Israel on 14 May 1948 as the objective of the establishment of modern Israel." https://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_Partition_Plan_for_Palestine

14
16 Ness

@15 Iets anders dan u in @12 hebt benoemd. Daar was het ontwapenen van Israel aan de orde. En dat u geen hekel aan de Palestijnen heeft is overduidelijk, ik trouwens ook niet echter heb een gloeiende hekel aan de leiders, dat dan weer wel.

4
17 Gonnie uut Grunn

@14 : kijk eens het is een patstelling. Je kunt niet de ene partij vragen te ontwapenen en de andere niet. Daarom moet die eis gewoon van tafel. Dat gaat Israel niet doen natuurlijk, en het geeft daarmee te kennen dat het geen oplossing wil, en dat gaat al 70 jaar zo, hoeveel hasbara er ook over mensen wereldwijd wordt uitgegoten. Men gaat nu fijn 'de schuld' bij Hamas leggen.

13
18 Ness

@18 Natuurlijk gaat Israel dat niet doen, de reden lees je in @14 en dat geklets over die 70 jaar is ook al grijs gedraaid. Israel is vanaf het begin aangevallen door omringende landen. hamas kwam in beeld toen de Gaza al was verlaten door alle Joden en ze doen nog alsof ze bezet zijn. Even een andere vraag, waarom doen de leiders er alles aan om aanvalwapens te bemachtigen, tunnels te graven om hun buurland aan te vallen en doen geen ruk voor hun bevolking. Geen schuilkelders, geen huizen, geen ziekenhuizen en geen scholen. En kom niet aanzetten dat het weer platgegooid wordt door Israel. hamas heeft niets gedaan voor hun eigen mensen, waarom niet? Dan moeten je goederen maar even in de wachtrij, beton en stenen verrotten niet, Bewijs dat je vrede wil, dat hoeft een land dat aangevallen wordt niet te bewijzen dus laat hamas stoppen met hun `vuurpijlen` en het land opbouwen.

5
19 Gonnie uut Grunn

Blabla gonnie. Blokkade rondom vergeten? Da's erger dan een bezetting dat is een concentratiekamp inrichten en laten bewaken door Hamas. Maar Hamas doet dan weer geen vuurpijlen; het is in 2014 gebleken dat als ze willen raken ze verre doelen kunnen bereiken met echte raketten en flink schade kunnen toebrengen. Die gillende keukenmeiden zijn mini valse vlagjes. Laat Israel ermee ophouden want het overtuigt niemand meer. Waarom jank je over de manier waarop de interne aangelegenheden in Gaza worden geregeld? Zijn jouw zaken niet. Ruim eerst je eigen rotzooi op, zou ik zeggen, te beginnen met die Haredi settlers op de West Bank.

14
20 Ness

@20 Hmmm, waarom zou die blokkade er zijn denk je. Dat heb ik al aangegeven in mijn reactie @19 . Waarom stuurt hamas die mini valse vlaggetjes dan. Ik kan met grind naar mijn buren gooien en dan een kei terug verwachten dus het is pure provocatie, zeg je zelf. Waarom wel echte raketten en geen echte schuilkelders, huizen, ziekenhuizen en scholen dan. Waar ligt de prioriteit van hamas?

4
21 Gonnie uut Grunn

Valse vlag: een streek uithalen onder de vlag van een ander. Hier: iemand in Gaza betalen voor het afschieten van voetzoeker, of sterker nog: alleen maar zeggen dat er een voetzoeker werd afgeschoten maar nooit bewijs leveren. Dat laatste gebeurt mi heel vaak. Israel staat geen onpartijdig onderzoek toe en kan dus zoveel zeggen. Bekende en geverifieerde valse vlag: http://ezinearticles.com/?Israeli-Terrorist-Cell-Uncovered-in-Egypt&id=505188

Die blokkade is een vorm van slow motion genocide, dacht je niet? Heel Gaza kan kiezen uit 2 werkgevers en dus bronnen van inkomsten: de UN of Hamas, die nog steeds officieel de regering is. En wie voor de regering werkt is dus 'Hamas'. Zo kun je lekker iedereen afschieten die rationaliteit kan brengen, toch? Je mag verder hakken op Hamas wat je wilt hoor, mijn vrienden zijn het niet. Maar het is wel de groep waar Israel mee moet werken. Eigen schuld dikke bult. Want wat er aan goede politici en/of hersens rondliep in Gaza is allang door Israel afgeschoten.

13
22 Ness

Nee, Israel wil verdeel en heers.

5
23 B55

@22 O dat is een valse vlag, nu snap ik het. Die blokkade is dan wel heel slow motion want de bewoners aantal is behoorlijk hoog geworden. De werkgevers, vn of hamas, dus een keuze. De regering is dus hamas en de un is een soort AH? Wat betreft een onderzoek, moeten ze laten zien waar de `voetzoekers` terecht komen of moeten ze opnames maken van het afschieten. Zeg je vast ook, dat is vanuit de zandbak,zoals je Israel noemde in een ander draadje, afgeschoten en komt niet vanuit de Gaza. Waar krijgen deze werkgevers, zoals jij ze noemt, hun geld vandaan om hun `personeel`te betalen. In een afgesloten gebied heb je niet veel afzet mogelijkheden dus moet het van donaties komen, o wacht, hier betaald de hele wereld aan mee dus ik ook. het is ontwikkelingshulpgelden die ze allebei krijgen en hoe wordt het besteed.

3
24 Gonnie uut Grunn

Nee Gonnie lees even opnieuw, de Sinai is de zandbak, Israel het uitgeleefde gebied. En ja, vanwege die blokkade moet nu de hele wereld betalen en Israel profiteert daar enorm van, invoerrechten heh, en alle poen via Israelische banken. De wereld doneert in feite aan Israel.
https://bdsmovement.net/news/israel-profiting-both-destruction-and-aid-gaza
Klassiek gevalletje creative destruction.

14
25 Ness

Israel eist de ontwapening van Hamas?

Zolang Israel gebied bezet, illegaal koloniseert en de illegale annexatie van Oost Jeruzalem niet
terugdraait zal er verzet zijn. Geweldloos verzet heeft nog nooit een bezetter op andere gedachten gebracht. De internationale gemeenschap bedrijft al decennia geweldloos verzet tegen de kolonisatie van door Israel bezet gebied en dat heeft niets opgeleverd.

Israel wil geen tweestatenoplossing, breidt de kolonisatie verder uit en heeft lak aan VN Veiligheidsraad resoluties. De Oslo akkoorden, tweestatenoplossing, zijn morsdood.

Dat een staat als Israel durft eisen te stellen aan een eenheidsregering is van een ongekende brutaliteit. Wanneer gaat de internationale gemeenschap hun eisen t.o.v. Israel eens kracht bijzetten doormiddel van sancties en/of een boycot? Het is Israel dat bezet gebied tegen het internationaal recht in koloniseert en annexeert. Mogen de moreel rechtmatige eigenaars van die gebieden zich daar niet tegen verzetten? Moeten zij knielend met de handen op de rug?

Ach, het overbekende Israelische gedraai om maar niet te hoeven onderhandelen. Was het eerst de verdeeldheid van de Palestijnen, dan is het nu ontwapening. Moest eerst de staat Israel erkend worden nu moeten de Palestijnen de Joodse staat Israel erkennen. Wat wordt het morgen? Moeten de Palestijnen de soevereiniteit van Israel over de bezette gebieden erkennen?

De combinatie van Trump en Netanyahu brengt slechts meer bloedvergieten en is een ramp voor een ieder die naar vrede en een Palestijnse staat streeft. Onder hen komt er een nieuwe intifada.

15
26 Hendrianus

@4
"En de leden, aanhangers / sympathisanten van de terroristische organisaties eruit trappen"

Goed plan!
Zullen we in Nederland beginnen?

5
27 von Schnellensinken

@26
Een soeverein land bepaald zelf wel met wie het zaken doet en met wie niet.
Jij bepaald dat niet voor ze en die radicale moslims al helemaal niet.

5
28 von Schnellensinken

@26
"Onder hen komt er een nieuwe intifada"

Komt je natte droom uit, dus wat loop je nou te zeiken.

4
29 von Schnellensinken

De moordenaars van de Israëlische regering worden toch ook niet ontwapend.

8
30 niet-alles-geloven

@28

Een soeverein land dient zich aan het internationaal recht te houden. Dat betekent dat Israel de kolonisatie ongedaan maakt en de annexatie van bezet gebied opheft. Op zijn minst kan Israel stoppen met verdere kolonisatie maar zelfs dat weigert Israel.
Als bezetter heeft een staat met de vertegenwoordigers van het bezette gebied te maken en dat is in dit geval de PA. Daar heeft Israel geen keuze. Maak )(**&^%$#@# een deal met elkaar!!

13
31 Hendrianus

@31

Dat is vele keren geprobeerd, maar je arabische vrienden willen geen vrede. Elk redelijk voorstel werd boos en hautain afgewezen. Dus richt je tot de arabische wereld, zeg dat ze hun kinderachtige onzin moeten opgeven, Israël moeten erkennen en er vrede mee sluiten en de bloei kan beginnen.
Maar... ze willen niet, ze hebben veel liever een "Groooote Vijand" zodat ze hun bevolking daar mee kunnen blijven onderdrukken en bang houden. Dat werkt al heeeel lang. Israël is de mooiste bliksemafleider die al die arabische dictators konden krijgen, en dat houden ze graag zo.
En in Nederland worden ze geholpen door lieden die alleen focussen op Israël, het nooit over de arabische misstanden hebben en die doordrengd zijn met negativiteit, afgunst, pure (joden)haat en wraakgevoelens. allemaal aangeleerd gedrag. Haat is een mooi, verzengend vuur, makkelijk aan te wakkeren en op de zeer korte termijn zeer bevredigend. De lange termijn geeft ze slechts armoede, uitzichtloosheid, dictatuur en doodsangst.

5
32 weerman

@29

Niemand zit te wachten op wéér een intifada. Toch is dat waar Netanyahu en zijn makkers op afsturen. Stop met de verdere kolonisatie en werken naar een tweestatenoplossing is wat Israel niet doet. Dan blijft keihard verzet van Palestijnse zijde over als de internationale gemeenschap geen poot uitsteekt.

Wie roept Netanyahu tot een halt? Als niemand dat doet dan wordt het, ''Wat roept Netanyahu tot een halt. In mijn ogen sancties en of een boycot.

14
33 Hendrianus

@32

Er is nog nooit een redelijk voorstel gedaan. Israel kijkt wel uit. Die willen geen deal, die willen de gehele Westbank en dan het liefst zonder Palestijnen. De arrogante haat onder de die hard kolonisten is zeer groot. En waarom? Omdat een religieus geschrift zegt dat het hun door God gegeven land is. Dat zij het uitverkoren volk zijn. Pfffff.

14
34 Hendrianus

@34

Kijk, en met een dergelijke houding blijft het zoals het is. Het lukt ook jou nooit om eens over je haat heen te stappen. Ik zie geen reflectie, geen bereidheid, maar alleen één zee van verwijten aan alleen Israël. Je laat precies waar het voortdurend fout gaat, dank voor dat heldere inzicht. Maar triest en fout is het!

4
35 weerman

@35 weerman

Ik zie geen vredige coëxistentie zolang Netanyahu en Abbas aan de macht zijn.

Maar, zelfreflectie en bereidheid om in vrede te leven moet wel van twéé kanten komen.

U weet precies hoe de Palestijnen door een gedragswijziging bij zouden kunnen dragen aan een grotere kans op vrede, maar wat zouden de Israëli's kunnen doen als teken van goede wil?

10
36 ~ Echelon II ~

@36
Die goede wil is al vaak getoond, namelijk via de "land-voor-vrede"-regelingen. Dat leverde vrede op met Jordanië en Egypte. En dat gaat prima, al jaren.
Verder zijn duizenden arabieren werkzaam in de vele sectoren binnen Israël; landbouw, zware industrie, vervoer, van alles.

2
37 weerman

@35

Haha, een èchte weerman reactie. Geen argumenten en dus gaat het over vermeende haat

13
38 Hendrianus

* Verwijderd door de redactie *

39 weerman

* Verwijderd door de redactie *

40 Mijn waarheid

@39

Oh ja, je andere stokpaardje. Strooien met Ad Hominem opmerkingen. Lol.

12
41 Hendrianus

@41

Wederom "op-de-man" en beledigend, maar wéér geen zelfreflectie en inhoud. Alleen valse honden bijten en grommen. Normale honden zijn nog voor rede vatbaar, als ze eenmaal uit hun slechte omgeving zijn gehaald. Dan gaan ze inzien dat ze zich anders kunnen gedragen...

1
42 weerman

@37 Israël behoeft geen goede wil te tonen. Ze kunne volstaan aan het voldoen aan de reeks lange conventies, met tot gevolg:
- respecteren mensenrechten.
- terugtrekken uit illegaal bezette en gekoloniseerde gebieden in buurland Palestina.
- schadeherstel en schadeherstelbetalingen doen.

Of Israël bovendien uit schuldgevoel extra vrijgevig of royaal wil zijn, is aan hen.

16
43 Barbapapa-7,5

@43 'uit schuldgevoel'
Lol. Dit is ironisch neem ik aan.

En herstelbetalingen? Haha het is goed met ze. Ze mogen al blij zijn als ze een stuk grond krijgen.

3
44 Yisrael

* Verwijderd door de redactie *

45 Mijn waarheid

@43

Waarom eist u dat alles WEL, maar waarom eist u dan NIET dat uw arabische vrienden in de arabische landen de 1 miljoen joden die uit hun landen werden verdreven, schadeloos worden gesteld?! Ze moesten weg, met achterlating van alles wat ze hadden. Velen woonden daar al vele generaties, hadden landerijen, huizen... Die moeten dan net zo schadeloos worden gesteld, lijkt mij. Anders zou u met twee maten meten, en daar bent u veel te intelligent en te eerlijk voor.

1
46 weerman

@46 . Omdat de verdrijving van 1 miljoen joden een sprookje is.

6
47 tsja

* Verwijderd door de redactie *

48 Barbapapa-7,5

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
maarten1234
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@11 het is een probleem van de winkel, niet de normaalgedragende klant - nu moet de normaalgedragende klant het bekopen met een potentiele schen...

1 minuut geleden geplaatst door maarten1234

elsemiek
Offtopic

@2684 Ik was op kraamvisite , laat thuis , smorgens vroeg de deur al uit , dus was blij dat ik zat heerlijk joh met een malibu 😛...

4 minuten geleden geplaatst door elsemiek

Snorrie
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@9De baas van de Nato is niet ondergeschikt aan een mp...

5 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Snorrie
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@8En dat zal in ieder pand met beveiligingscamera's hetzelfde zijn.Zodra het maar vermeld wordt voordat je het pand binnen ga.Als je dan...

7 minuten geleden geplaatst door Snorrie

maarten1234
Mensen met laag inkomen krijgen dit jaar tot honderden euro's meer vakantiegeld

modaal+ moet dus minder uitgeven... slecht voor de economie ;)...

16 minuten geleden geplaatst door maarten1234

elsemiek
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@46 Lul niet zo hypocriet, jullie moesten elkaar op NJN al niet , jij denkt dat ik uit een ei kom of zo ?Er wordt nu tegen jouw gescholden en ...

16 minuten geleden geplaatst door elsemiek

Bop
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@8 Jij bent wel héél erg wantrouwend....

17 minuten geleden geplaatst door Bop

maarten1234
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

rusland gaat lekker met z'n grondstoffen; goudprijs schiet ook omhoog dus genoeg resources voor rusland...

17 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@46 Je kunt er ook voor kiezen om dan maar helemaal niets meer te geven....

19 minuten geleden geplaatst door Bop

maarten1234
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

misschien niet direct identiteitsfraude - daar heb je meer puzzelstukjes voor nodig, maar kan zeker wel gebruikt worden bij ID verificatie waarb...

19 minuten geleden geplaatst door maarten1234

NK. App
IndianpornhubAva Adams MomPorn HuntErotic Sex GifHot Porn Video NewBongcamsLive Tv Nip SlipAli Larter SexyWoman On Woman PornHegre ArielSex Games 2023Nhentai ScatPorn Site PornBrutal SexualXxx New VidioCory ChasepornLargest Porn FilmPawn Shop SexLatina Double PenetrationXhamster VoyeurismeDownload Xhampster VideosFpo XGay Sex MangaSophie Howard NudeXxx Video Hindi IndiaSara Jay AnalJav SchoolTube PornhdThick Evony PornPorn Xnxx FreeLezley ZeDolcettsOnly Sexy GirlPorn TaxiLauren Philips AnalPrno CaseiroPornxxx NewAsian Porn RapeEmma Kotos OnlyfansFehgalvaoHistorical PornMia Malkova Porn MoviesSunny Leone IndianIndianmmspornPrivate Society PornosBrother SexxxSeducing A CougarReal Dady PornGroping In Japan TrainXhampsteBlack Chick BlowjobMuscle Gsy PornPornstars In AfricaBf Video Hd NewStepbro Porn.BendysexPuta MexicaliSexxx MangaBigcock TwitterMamaxholicNude Asian CosplayPornographie Sexes18teenKayleigh Swenson PornElla HughePictures OfdickAccidental BudityEirbBlowjobs OnlyTriple X Blue PictureAriana Grande PornPorn Vedio Hd.comXxxxx Bhojpuri VideoSatripchatCouple SuckingIndian Leaked Sex TapeKeley Couco NudePornxnxXxx Indian Bhabhi HdBorrachas CogiendoFree Massage Lesbian PornMrg Ryan NudeDark NipplesValentina Nappi New Porn VideosPersephanii TittiesIndomesian PornAshleytisdale NudeTamil Sex BookPornhub ShemaleSedxxHindi Sex WithIndian Xxx RomanceMarathi Girl PornXxx Chinese BusForced Gangbang SexChinese Bf DikhaoBlue Picture Blue Film Blue FilmBlack African PornSexfatherLesbians Sit On FaceStudent Sex XxxXb VideosThriller Sex MoviesAlexis Texas Big AssesJapanese Groping BusHotwife Dirty Talkingسكس مرتونDragonhentaiHorny StoriesJoice Dewitt NudeXvideo Bhabhi DevarAkidearest OnlyfansCuminprintedpicsMerlina PornNude Milf SelfieFariy Odd Parents PornPoen HunAlanah Pearce NudeCamille Guaty NudeGotpronTrisha Kar Madhu Mms Linkedin VideoSquirting Porn VideosMini PornDeshi SexHard Sexi VideoSecretly CummingOlder Black Nude WomenIndia Love PornLegal Age PornOld Xxx Video HdReshma And Salman VideosSexstories MilfBd Adulte GratuitMineiroloko CoXnxxcom BlackPark XxxXxx Teen VediosAidenashleyEmo Goth PornHindi Xxx Movie HdKiara Mia PovBlack PoenStripper GifSex With Skater GirlHolly PeersAftnrose AsmrTime Spent With Quinn Quinn WatersPuku SullaOld English Sex VideoSlow Fuck Video