Start van hoofdcontent

112

nl

Overvaller jaagt personeel drogisterij stuipen op het lijf

16 oktober 2017, 19.20 uur · Aangepast 16 oktober 2017, 19.33 uur

De politie zoekt een jongen die een gewapende overval heeft gepleegd. Het incident vond plaats op vrijdag 30 juni bij een drogisterij op het Sierplein in Slotervaart.

Op de beelden die de politie in AT5's Bureau 020 laat zien, is duidelijk te zien hoe de man binnen komt stormen. Met zijn capuchon op stapt hij onmiddellijk af op een werknemer van de winkel. Zij wordt met een pistool bedreigd. De man forceert haar mee naar de kassa te gaan en die te openen.

Dit lukt de dame niet in één keer en dit ziet een collega. Die schiet haar te hulp en maakt de kassa open. De dader graait in de kassa en gaat ervandoor met wat briefgeld.

Signalement
De politie heeft een uitgebreid signalement van de dader. Het zou gaan om een jongen met een licht getinte huidskleur met een slank postuur. Hij is tussen de 1.70 en 1.75 meter lang en droeg een donkere joggingbroek en zwarte schoenen. De regenjas die hij aan had, had op de achterzijde een reflecterende streep.

Zijn gezicht had hij bedekt met een sjaal en capuchon. De politie is op zoek naar de dader en hoopt dat iemand hem herkent aan de hand van de vrijgegeven beelden.