NOS NieuwsAangepast

Medewerkers kliniek Den Dolder bedreigd

Medewerkers van de forensisch psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder worden bedreigd. De zorginstelling gaat daarvan aangifte doen. In de instelling verbleef Michael P., de man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Anne Faber.

De instelling wil niet zeggen om hoeveel bedreigingen het gaat en wat de bedreigingen inhouden, wel dat er dagelijks nieuwe bedreigingen binnenkomen.

Een medewerker is op het terrein belaagd. "Alles wordt in de aangifte meegenomen, ook de berichten op sociale media", zegt een woordvoerder. "Er is veel onrust onder het personeel."

Vragen

De 25-jarige Anne Faber verdween tijdens een fietstocht in de buurt van Den Dolder. Haar lichaam werd dertien dagen later gevonden in Zeewolde, op aanwijzing van de verdachte.

Veel mensen vragen zich af hoe het kan dat P., die eerder werd veroordeeld voor verkrachting van twee minderjarige meisjes, zonder toezicht naar buiten mocht.

Beveiliging

De beveiliging van Altrecht Aventurijn in Den Dolder is de afgelopen dagen aangescherpt. Er is nu 24 uur per dag beveiliging op het terrein. De kliniek zegt dat er sprake is van "een extreme situatie, waarbij veel emoties bovenkomen". Daarom wordt samen met de politie geprobeerd om de rust te waarborgen, ook voor de buurtbewoners. "In geval van onrust is de buurtcoach aanspreekpunt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl