In samenwerking met
L1mburg

Arrestatieteam bevrijdt gegijzelde moeder 'leider Bende van Venlo'

Een vrouw is afgelopen nacht gegijzeld in haar eigen huis in Venlo. Volgens 1Limburg gaat het om de moeder van Frenkie P. Hij is de voormalige leider van de Bende van Venlo en zit een levenslange gevangenisstraf uit voor moord en doodslag.

De vrouw werd bij thuiskomst overmeesterd door een man en haar woning ingeduwd. Vervolgens deed de man de deur op slot. Toen hij even niet oplette, vluchtte de vrouw naar het toilet, waar ze zichzelf opsloot. Daar belde ze de politie.

Een arrestatieteam viel even later de woning binnen en bevrijdde de vrouw. De man was toen al verdwenen. Hij werd later in de nacht in zijn eigen woning gearresteerd door de politie. Het gaat om een man van 63.

Handlanger

Volgens familieleden van het slachtoffer is de gijzelnemer een handlanger van Frenkie P. Hij zou de vrouw chanteren omdat hij wil dat ze een boodschap doorgeeft aan haar zoon in de gevangenis. De man wil dat Frenkie P. verklaart dat zijn voormalige bendelid onschuldig is, aldus de familie.

De politie wil niet bevestigen dat het gaat om een lid van de Bende van Venlo. "De verdachte was door de gegijzelde vrouw herkend. Hoe ze elkaar kenden, kunnen we nog niet zeggen", aldus een woordvoerder.

Bende van Venlo

De Bende van Venlo pleegde in 1993 en 1994 een reeks moorden en berovingen. Frenkie P. was volgens justitie de leider van de groep en werd in 1997 veroordeeld tot levenslang.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl