door Willem Heerema in Buitenland  ·  48 Reacties

  • 4
  • 468x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

1 manpower

Och.... Je zou, als Islamiet, eens een eerste handreiking doen.... Zo blijft het daarginds ene grote puinbak...

3
2 LoydMorris

Waar blijft de Israël-bashclub nou? Nu lezen we opeens niets van ze!

Hamas wil twee dingen: héél Israël vernietigd en de joden dood/verjaagd,

en de totale macht over die streek. Wie daar begrip voor heeft of "dat snapt", is geradicaliseerd en hoort niet in de vrije wereld te lopen.
Hamas zal nooit opgeven. Die gerelicapten zijn verblind door jodenhaat en hun streven naar macht en overheersing. Totaal gebrek aan zelfreflectie, empathie en menselijkheid.

5
3 weerman

@3 weerman

Van dat standpunt heeft Hamas al enige tijd geleden afstand genomen.

Zelf zie ik deze "verzoening" positief in. Zonder verdeeldheid in het Palestijnse kamp lijkt het me gemakkelijker onderhandelen over een tweestatenoplossing.

Een vijandbeeld blijven onderstrepen maakt onderhandelen vrijwel onmogelijk. Zelf zie ik Abbas en Netanyahu sowieso nog niet snel onderhandelen om tot een oplossing te komen, maar wie weet of hun opvolgers tzt wel succes kunnen boeken.

Ik houd goede hoop. Vreedzame coëxistentie is immers veel beter voor álle inwoners van de regio.

21
4 ~ Echelon II ~

@4

Nee, hamas heeft dat kort daarop alweer ongedaan gemaakt, en blijft trouw aan dat -verderfelijke- Handvest van ze, waarin staat dat de "geweldsspiraal nooit doorbroken mag worden; dat is hoogverraad!" En ze blijven streven naar de totale vernietiging van de joden, en hun land.

Samenleven is een gruwel in de ogen van hamas. De andere partijen willen wel, maar hamas leeft bij het zwaard.

5
5 weerman

* Verwijderd door de redactie *

6 Dian

* Verwijderd door de redactie *

7 weerman

@5 weerman

Ik heb nog nergens gelezen dat Hamas weer op het standpunt staat dat de staat Israël als staat zou moeten verdwijnen. Bovendien denk ik dat Fatah zich niet met Hamas zou verzoenen als dat wél het geval zou zijn.

Ik denk niet in vijandbeelden dus ik houd goede hoop. Tenslotte is het de Noord-Ieren/Britten ook gelukt om de burgeroorlog door te onderhandelen met SinnFein, de politieke tak van de IRA, te beëindigen.

Ik geloof in initiatieven als #jewsandarabsrefusetobeenemies

20
8 ~ Echelon II ~

Tijd voor een eindoplossing onder de grond, en dat gaat echt wel lukken..

4
9 chouffleur

* Verwijderd door de redactie *

10 Dian

@6 Dian

Laat je niet opjutten joh. We weten toch hoe betrouwbaar en onafhankelijk gatestoneinstitute is question

https://mediabiasfactcheck.com/right/

19
11 ~ Echelon II ~

* Verwijderd door de redactie *

12 Willem Heerema

* Verwijderd door de redactie *

13 Dian

* Verwijderd door de redactie *

14 Dian

@11 aanvulling

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Gatestone_Institute

"The organization has attracted attention for publishing false articles."

16
15 ~ Echelon II ~

@9 chouffleur

Ik vind "eindoplossing" in deze context een uitermate ongelukkige woordkeuze.

17
16 ~ Echelon II ~

@12

Och, er zijn ook mensen, zowel hier als in Israël, die roeptoeteren dat Palestijnen niet bestaan, dus zelfs als, let op *als*, Hamas dat al weer zo zou stellen hebben ze dat gewoon nageaapt.

https://jonet.nl/leeg-boek-over-palestijnen-uit-de-handel/

17
17 ~ Echelon II ~

"Verzoening" wordt een beetje moeilijk als je geen gedeelde geschiedenis, traditie, nog land hebt en je "natie" uit het niets is gecreëerd, met als enig doel de vernietiging van een duizenden jaren bestaande natie.

5
18 G33K

@7 weerman

Pleit u nu voor censuur?

Dit is een *discussieforum* en één van de kenmerken van een *discussieforum* is het uitwisselen van, bij voorkeur onderbouwde, standpunten. En soms lukt het om de opponent te overtuigen, en soms niet.

En daar hoort op de man spelen niet bij.

16
19 ~ Echelon II ~

@18 G33K

Over welke natie bedoelt u met een duizenden jaren bestaande natie? De staat Israël bestaat pas sinds 1948 en de meeste inwoners hebben Russische of Europese roots, en derhalve een heel erg verschillend verleden.

16
20 ~ Echelon II ~

@20

Meer dan de helft van de Israëlische joden zijn afstammeling van de 850.000 joodse vluchtelingen van de etnisch zuiveren van uit Arabische landen. Irak, Egypte, Libië, Algerije, Jemen, Libanon Marokko, Tunesië, Bahrein, Soedan en Syrië. In die landen zijn de inheemse Joden van die landen vrijwel verdwenen. De Joodse bevolking leefde daar Al voor millennia. De echte "Nakba". Het huidige Israël is de 3de joodse staat op dat grondgebied. Er was nooit een non-joodse Soevereine staat in het grondgebied wat nu Israël is. Er is een rede dat Israël het enige land ter wereld is waar ze nu het zelfde geloof hebben en de zelfde taal spreken dan 3000 jaar geleden.

4
21 Willem Heerema

* Verwijderd door de redactie *

22 Hendrianus

* Verwijderd door de redactie *

23 Gershom

@19

wilt u die tekst dan aan @6 richten, die begon met op-de-man spelen en met schelden en beledigen? WAt hij vervolgde in verdere reacties? Dat zie jij toch ook?

Verder is een 'verzoening' tussen fatah en hamas hooguit een tijdelijk iets. De standpunten van beide partijen ligt mijlenver uit elkaar, ze slachtten elkaar met de bekende arabische bloeddorst af, destijds. En nu gezamenlijk tegen Israël optrekken? Denk het niet. Heel veel arabieren in hun gelederen willen deze terreurbendes helemaal niet, maar willen graag gewoon hun baantje in Israël terug. Wat onmogelijk werd toen de grens met Israël dicht moest omdat dat hamastuig voortdurend kwam moorden en ontvoeren. Laten we vooral niet denken dat 100% van de Gazanen achter hamas of fatah staat. Maar tegen hen je mond open doen is gelijk je doodvonnis.

Hoor je nooit kritiek op van de Israël-bashclub, die is gek op dictatoriale regimes. Als ze maar kunnen spugen op joden...

4
24 weerman

* Verwijderd door de redactie *

25 Willem Heerema

* Verwijderd door de redactie *

26 Dian

* Verwijderd door de redactie *

27 manpower

@23
Als je je land vrijwillig verlaat moet je niet 18 eeuwen later terugkomen en het weer opeisen. Dat is precies wat de zionisten hebben gedaan. En de halve wereld is er in getrapt, zo graag wilden ze van het joodse volk verlost zijn. Zelfs na de holocaust.

En het thuisland van het arme Palestijnse volk is ervoor opgeofferd. Dat samen is de grootste schande van de westerse beschaving.
1. Het nog steeds af willen van het joodse volk na de 2e wereldoorlog en de holocaust.
2. Palestijns land aan het joodse volk geven om ze kwijt te raken.

13
28 manpower

@28

complimenten; je ontkent de Holocaust niet... Ik zie groei!

De rest is natuurlijk onzin, maar dat weet je wel. Ik ga er niet op in, want da's precies wat je zou willen. Het is ook nog eens off-topic, het gaat hier over een vermeende 'verzoening' tussen twee radicale groepen arabieren.

4
29 weerman

@21

Die afstamming is anders knap verwaterd hoor, zoals onze koning meer Duits is dan Nederlands, qua afstamming dan. Bovendien is het aanhangen van een religie en/of cultuur geen genetisch bepaald onderdeel van een mens.

En als het joodse volk niet gemengd had met niet-joden was het volk ten onder gegaan aan inteelt. Zoveel Israelieten waren er millennia geleden namelijk ook weer niet.

12
30 ~ Echelon II ~

@21

Ivriet verschilt best veel van het oorspronkelijke Hebreeuws. Bovendien was het Hebreeuws gewoon één van de vele Semitische talen, net als het Arabisch.

Als de holocaust niet had plaatsgevonden was de Volkenbond nooit akkoord gegaan met het eenzijdig uitroepen van de staat Israël. Bovendien waren de Britten hun mandaat over het gebied meer dan beu, o.a. door terreurdaden dor joodse terroristische organisaties. De Britten hebben voor WW2 zelfs een immigratiestop ingesteld.

De staat Israël bestaat en daar hebben we allemaal mee te dealen, maar kom niet aan met rechtmatigheid want religieuze boeken zijn geen notariële akte's en misschien zijn Jahweh, God en Allah gewoon sprookjesfiguren aangezien nog nooit iemand met een concreet bewijs van hun bestaan is gekomen.

Ik heb niets tegen religie, maar houd het achter de voordeur en gebruik het zéker niet als legitimatie om andermans meest basale mensenrechten te schenden.

Over Hebreeuws en Ivriet:

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Hebreeuws

11
31 ~ Echelon II ~

@24 weerman.

Nee, dat wil ik niet.

11
32 ~ Echelon II ~

@23

Elk volk is ooit ontstaan. Bijvoorbeeld, het israelische volk is in 1948 ontstaan.

16
33 Hendrianus

@27 manpower

Ook al openen mijn postings slechts één persoon de ogen … dan is dat wat mij betreft alle moeite, geiïntimiteerd worden en onbeschofte behandeld worden al waard.

Yisrael heeft mij zaken ook vanuit een ander perspectief laten zien. Misschien hebben mijn bijdragen hier bij iemand anders ook wel effect. Niet geschoten is altijd mis question

12
34 ~ Echelon II ~

PLO

Palestine Liberation Organization

De vrijheidsstrijd duurt voort zolang er geen vredesakkoord met Israel is. Netanyahu heeft angegeven dat de Westbank van 'ons' is dus uitzicht op beeindiging van de Palestijnse vrijheidsstrijd is verder dan ooit.

16
35 Hendrianus

@35

Je weet toch dat die PLO in feite héél Israël als "bezet gebied" beschouwd, en dat nou hun doel is: de "bevrijding" van heel Israël? Dat is waar dat 'Liberation' in hun naam voor staat... Oftewel: de totale vernichtung van joden plus hun land? Dat is en was het doel van die PLO... Ben je het met hun streven eens??

3
36 weerman

@36

Israel beschouwt al het bezette gebied als het hare.

Interessant om te weten wat partijen willen maar je krijgt het niet. Tweestatenoplossing, basta.
Het streven naar doet er niet toe. Het gaat om waar de partijen mee akkoord gaan. Als er een deal is dan moeten de partijen zich daar aan houden en zo niet dan moet dat keihard afgestraft worden. Israel wenst de tweestatenoplossing niet dus de PLO staat met lege handen. Wat zal hun verassende reactie toch gaan worden. Toenemend verzet als ook de internationale wereld het laat afweten.

Het wachten is op een zet van Netanyahu richting de éénstaatoplossing en dan breekt de hel weer los.

13
37 Hendrianus

@37

Een deal is niet wat de arabieren willen. Er zijn al heel veel momenten geweest dat een 'deal' binnen handbereik lag, en op het laatste moment trokken de arabieren zich dan terug van zo'n overleg. Want vrede is hen een doorn in het oog. Ze voeden hun kinderen al decennia lang op met haat tegen alles wat Joods/Israëlisch is, dat kom voorlopig niet goed. Ze willen niet!

4
38 weerman

@38

Als beide niet willen blijven de wapens over. Daarom had Trump nooit en nooit moeten zeggen dat een één of tweestaat oplossing wat hem betreft ok is. Hij had moeten inzien dat er alleen via een strikt tweestatenplan een oplossing komt. Hij moet zijn vriendje met lichte dwang in die richting duwen. De Palestijnen idem dito, tweestatenoplossing en dat is het. Er is wat mij betreft geen keuze aan Israel noch de Palestijnen. Er komt een tweestatenoplossing of zij nu wiillen of niet. Dat moet Trump zijn politiek zijn. Hij heeft de macht om dit voor elkaar te boksen.

12
39 Hendrianus

@29
Je denkt toch niet echt dat ik op jouw complimenten zit te wachten, weerman?

8
40 manpower

@25
Ja willem. En varkens kunnen vliegen. En de sprookjes in de bijbel zijn allemaal waar. Dag willem.

9
41 manpower

@40

Heerlijk. Kusje op je voorhoofd. question

Dag manpower. question

4
42 weerman

@18 Israël wil inderdaad helemaal geen verzoening met en bevrijding van hun buurland Palestina.

Israël is niet geïnteresseerd in en behept met de bevolking in Palestina.
Israël is slechts geïnteresseerd in het grondgebied van bevolking in Palestina. Als voorbereiding daarop wordt de bevolking gestaag uit- en bijeengedreven.

We zagen dit elders in de wereld, met vele menselijk leed. Vaak greep de wereld in.

16
43 Barbapapa-7,5

@43 Uitgedreven van waar en waar bijeengedreven? Uitgedreven van Gaza, Judea en Samaria en bijeengedreven waar?

3
44 Gonnie uut Grunn

* Verwijderd door de redactie *

45 Gershom

@44 Retorische vraag van je. Behoeft geen reactie.

15
46 Barbapapa-7,5

@39 Hendrianus

Zoveel redelijkheid en inlevingsvermogen is wel erg veel gevraagd, zowel van the Donald als van sommige deelnemers hier question

9
47 ~ Echelon II ~

Ik vind dat er in topics als deze wel erg veel gewist moet worden.

Kunnen we deze discussies voortaan met iets meer wederzijds respect voeren? Het gaat toch om het uitwisselen van, bij voorkeur onderbouwde, argumenten?

8
48 ~ Echelon II ~

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

Alles wat met een vrije democratie te maken heeft.Het is alleen jammer, dat daar de laatste jaren, de klad begint in te komen.Veel dingen wo...

2 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Zie Hier
Veertien lichamen uit zee gehaald door Tunesische kustwacht

Allemaal dieren liefhebbers!...

2 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
'Met een spoorweg door 't plantsoen verliest Utrecht zijn fatsoen'

Niet zeuren gaat om het klimaat!...

3 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@10 "Stil of luidruchtig, je hoort op zo'n avond niet te demonstreren." Dan dus ook GEEN Oranje keppeltjes. Dus direct oppakk...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Zie Hier
VVD-leider Dilan Yesilgöz verzon zelf wilde verhalen over asielzoekers - Joop - BNNVARA

Ach daar zijn we weer even een rondje huichelen en opruien!Je hoeft nooit te vragen waar het vandaan komt!...

6 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
'Anti-wokepartij' groeit op VU: 'Studenten zijn er klaar mee!'

@11 Laat direct de bekrompenheid van de persoon zien! 👍...

7 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Strongoli
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@9Stil of luidruchtig, je hoort op zo'n avond niet te demonstreren.Dus direct oppakken die figuren en als ze er tòch blijven staan met hun ...

10 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Zie Hier
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Ach jeee daar hebben we er weer een, een van de vele verhaaltjes vertellers tegen redelijke vergoeding!...

16 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Strongoli
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@69Al wéér niet goed gelezen!.Ik heb het over vluchtelingen, niet over asielzoekers. Niet alle vluchtelingen zijn asielzoekers en niet all...

20 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Latina PornoKashmiri SexMuleicuiXx Video Sunny LeoneHot Porn BdsmCast Of Hollywood DivasTv PornNeveah SnowAlexis Texis NudeAvneet Kaur PornBucetar GostosaVideos ExsoticosShigeo Tokuda SexBfsm GifsMilf XxnxSdcswingersSan Fernando EscortsAll Telugu Heroines XxxVirgen PussyMoanasexXfantazy.cimPornohub LésbicoGoogle Fotos De Mulheres PeladasHousewife BfYhisavNicola Ray PornDolpin PornSmall Sex HdHentia Brother And SisterRocco SiffreSpank Bang VrAunty And Uncle Sex VideosNatasha Nice CreampieLana Rhodes VixenPorn ImigisFamily Adult MoviesTranssexual PornSwuirt OrgNagi PhotoWww Xxx New HdMoney Shot In PornPornhub Indian ComWww Bhabhi SexNude Teenage LesbianR Nsfw ComicXnxx MobiesDise X VideoMelodypornCzech Money PornAmteur Wife PornRoxy StylezCandy AlexaSissy AnalTube18 SexBi Latin MenCamtocamJapan Grope Pornхентай без цензуры18 Hot Xxx VideoMama Sex VideosFuckrussianSex Aunty HindiAnny Walker PornVjav Porn TubeNude Super ModelsHome Made Porn FreeThot.tubeChickflixxxPornm.Film Por GratuitOne Piece Hentai GameAriana Marie XxxUllu Web Series Riti RiwajPorn XmDanicooppssMalayalam Sex Video HdVillage Teen SexNatasha Nice New PornBig Titty Mommy PornGranpapornVer Filme PornografiaTeam Rocket PornTetchie AgbayaniTeenage Deep ThroatPriyanka Upadhyay VideosThreesome With Mother DaughterEliza Rose Watson NudeMaria Ryabushkina NudeSister And XxxBest Hentai Porn SiteBig DildoXxxxwwwwcomNude Beach VoyearBoobs Hd VideoHindi Hd SaxViirgin PornBlack Lesbain OrgyBest Honemade PornFetish Bdsmالنيك سكسTracie SavageGal Gadot DeepfakesNeru Massage PornGranddaughterpornLesbian Mutual MasturbatingFlash BoobsActress Xnxx VideosHot Xx VidioHispital PornDani Daniels MissionarySexy Indian Pron VideoMoti Gand Porn VideoOnlyfans EbonySunny Leoe NudeTail Blazer PornNewest Porn StarletBbcthreesomePorn HubxXxx Video DocterMallika Sherawat XxxKorean Gay PornMissionary AnalPrincy Xavier NudeNastyanassPillow Hump EbonyOnly Fan LeakedRecurbate DownloadO Filme De PornôGirls Do Porn BlondeJoi AnalLie With Me Full MovieJojo HentaiXxx Teen BoobsVidéo Porno GratuitGem Jewels XxxTouch It Busta RhymesVideo LucahBrother And Sister Hot XxxRonald Mcdonald PornDaftsex OrgBerazzers FreeBrazzrs AnalHypno SexXxx SekxiClover BoltimoreAnime Step Mom PornPornicaFree HentauNicole Aniston ThreesomeFree Voyeur Web