Dossier Eutanasie - gebruikte methodes (beforeyougo.be)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door info in Binnenland  ·  17 Reacties

  • 1
  • 400x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

dankzij de SGPCUCDA hebben mensen in nood soms geen andere keuze. men wacht al 50 jaar op het moment dat men zelf mag beslissen over EIGEN leven.

2
1 info

@1 toevoeging = bespreekbaar? de laatste 50 jaar?
hoewel gebeurde vroeger ook. onze huisarts, allang overleden en mijn vader 42 jaar die leed aan beenmergkanker, die spoot hem plat. duurde een dag of 2. en ja, je wist het wel, maar je sprak er verder niet over. ben de man nog steeds dankbaar.

zelf beslissen zit er nog steeds niet in, dat wprdt tegengewerkt. kan mij voorstellen dat je geen beenmergkanker hoeft te hebben en toch serieus een einde aan je leven wilt maken. dat mag niet. dan maar de flat, of de trein.


h

2
2 info

Mijn vader lag thuis en had een morfinepomp.... IHij wilde zoo graag de wereld verlaten... Mijn oudste broer is arts... en in overleg met de huisarts en uiteraard mijn vader hebben we de pomp helemaal opengezet... (1989) mijn vader was bijna niet meer aan te raken.. Zijn zenuwstelsel was door de uitgezaaide kanker helemaal op hol.geslagen. Hij is met een glimlach op zijn gezicht vertrokken.... Nooit spijt van gehad!

0
3 Sempre

sorry, werd pissig. artikel in de Trouw, en natuurlijk niet kunnen lezen. maar kop is.
mijn man denkt door de goede zorg niet meer aan zijn euthanasie verklaring.

zit daar een demente stakker in een stoel? wat hij niet gewild heeft, maar wordt nu goed verzorgd? en ook door zijn vrouw. zich niet realiserend dat hij veel eerder had moeten sterven. want verklaring is ongeldig als je echt dement bent. Hugo Claus heeft het beter gedaan, maar elke week die je iemand afneemt is er een teveel.
schande dat die verklaringen niet tellen dan voor je overkomt wat je niet wenst.

denk dat er nog wel meer te wachten staat met die SGP/CU/CDA straks en aan artikelen zoals de Trouw nu brengt. geef toe kon het niet lezen, maar alleen van de kop wordt ik al misselijk.

uhn zon schijnt, geniet van uw dag.
cu

2
4 info

Euthanasie en een menswaardige dood worden voornamelijk door de christelijke partijen tegengehouden.

4
5 manpower

@3 Sempre, alle begrip. maar niet bekend gemaakt, men zou er last mee krijgen. verder moet men dan wel het geluk hebben een goede huisarts te hebben.
huisarts in Adam, van Ooyen is meen ik in het gevang gekomen. lang geleden. ook een goede huisarts.

1
6 info

Ook een fijne dag ! En het leven is en blijft van jezelf .... daar mag je dus ook zelf over beslissen...Kan hard zijn voor je naasten... maar een mooi afscheid en een genadige dood is toch ff wat anders dan van een flat springen of voor de trein, je op hangen etc...

0
7 Sempre

@6 het was maar een klein stapje nog voor mijn vader... misschien had ie nog 2 dagen langer geleefd.... Hij was er klaar mee ... en wij hebben het leven van hem gekregen en vonden het een plicht om aan zijn wens tegemoet te komen....Mijn moeder daarentegen lag in een verpleeghuis... ook kanker... nou...daar heb ik zaken mee gemaakt die echt niet door de beugel konden... Op een gegeven moment moesten we allemaal komen.... Ze zou overlijden... maar ze was sterk... Werd daarna op een kamertje gezet.... ze was volledig verlamd.... drinken werd op het nachtkastje gezet.. ik kwam er 3 keer per dag...om haar te drinken te geven.. Zij had wel moeite de wereld te verlaten... was heeeel bang..Vergeet nooit de middag voor haar dood... zat aan haar bed.. komt er een verpleegste binnen en die zei nou mevrouw ik heb een paar dagen vrij denk niet dat ik U nog zie.. na deze woorden sloeg ze haar deken open en zei: terwijl mijn moeder bij kennis was: ze heeft al aardig wat lijkvlekken .. het duurt niet lang meer... De blik in de ogen van mijn moeder zal ik nooooit vergeten... God.. was was ik kwaad...

0
8 Sempre

@7 helemaal met u eens. en de laatse vorm van zelfdoding lijkt mij het eenzaamste dat er is.

belangstellend wat de SGP/CU/CDA nog meer gaat brengen. hun versterven dood is iets verschrikkelijks. maar wat mij betreft mogen zij daar voor kiezen.

zon schijnt, u ook een fijne dag.

1
9 info

@9 toevoeging
@8 Sempre, verschirkkelijk, dat is de goede zorg waar u moeder dan nog van genoten heeft.

en ja, dat hoor en lees je wel vaker.

1
10 info

Liever euthanasie dan dat mensen zich van flatgebouws of voor treinen werpen , ja serieus , zo'n verhaal had ik een tijdje terug nog gehoord van een kennis , wiens moeder dat gedaan had .... Lijkt me verschrikkelijk , als kind die moeten doormaken.

0
11 MarcusCole

@11
niet te vergeten de traumatischei ervaringen van buren en kinderen, van treinmachinisten, politie en hulpverlening die de resten van het spoor moet schrapen.
maar goed, veel zelfdoding in mijn verleden meegemaakt en ja, mijn scriptie was ook zelfdoding en hulpverlening. lang geleden al. er is nog nix veranderd.

en dat is diep treurig. wil een mens een einde aan zijn leven maken, weloverwogen, dan gebeurd dat wel. niet iedereen reageert door chaos en een stoornis. trouwens die worden ook niet altijd geholpen. niet tegen te houden soms, de laatste groep.

maar goed, ging van de zon genieten.

1
12 info

niet altijd tegen te houden.

uhm vrije keuze over eigen leven verder, dat is het onderwerp. en uhm zieken, geestelijk gestoorden, verwarde mensen erbij halen dat had ik beter kunnen laten.

het gaat om de vrije keuze om over je eigen leven te beschikken.

dag dag

1
13 info

@12 Er staat een mooie documentaire over de levenseindekliniek op de publieke omroep , drie gevallen van mensen die hun leven vroegtijdig wouden beeindigen een man met een obsessieve stoornis waardoor hij niet gewoon kon leven , een vrouw die geestelijk nog heel hel was maar lichamelijk op was en een vrouw die een bepaalde zeldzame vorm van dementie had.

0
14 MarcusCole

@14 -zembla heeft ook meer van die docu's. maar ja, wie kijkt daar na?
echt weg hoor, hoewel het onderwerp mij enorm aanspreekt. zeker nu met die SGPCUCDA in de regering weer. geef weinig hoop op verandering

maar mensen zoeken wel hun eigen oplossing hoewel de vraag is of het zo moet.

1
15 info
16 eigenmening

hmmm binnenkort komt er een boek uit. een Australische arts, wonend in Amsteram heeft dat geschreven. hij geeft het recept voor het doehetzelf poeder.
ah hebbes.
een NRC artiekel en een stukje Nederlands Dagblad. niet meer te bieden dan dit.

Brein achter dodelijk poeder werkt vanuit Nederland
16 oktober 2017, 03:00
Piet H. de Jong
Nederland
Nederland is een spil in de internationale beweging die ‘humane zelfdoding’ propageert en mogelijk maakt.

Den Haag

Dat blijkt uit een onderzoek dat NRC Handelsblad zaterdag publiceerde. De grote man achter het netwerk, dat verwijst naar beschikbare dodelijke poeders, is de Australiër Philip Nitschke. De 70-jarige ex-arts woont met zijn vrouw Fiona Stewart in een woonboot nabij Haarlem.
De krant zocht hem op en sprak met Nitschke. Hij schreef een boek Peaceful Pill Handbook, dat wereldwijd geldt als standaardwerk voor zelfdoding. Het boek bevat dertig fysieke adressen en tal van e-mailadressen waar mensen een dodelijk poeder kunnen bestellen. Enzo van Steenbergen, onderzoeksjournalist van NRC Han …
Dit is 19% van het artikel.
Al abonnee? Log in
Wil je verder lezen?
24 uur nd.nl voor maar € 2,-
Of lees via
Blendle
Altijd actueel Scherpt je mening Overtuigd christelijk
Paywall
_____________

gaat nog moeilijk worden in Nederland. of makkelijker, kan ook.

0
17 info

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
21st Century Guy
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@4 Jawel dat is het streven van Wilders : nul asielzoekers per jaar. Dus het zou kunnen dat Wilders de stekker eruit trekt als hij onvoldoende p...

1 minuut geleden geplaatst door 21st Century Guy

Marrie1
Denk doet niet mee aan Europese verkiezingen vanwege Palestijnse zaak - NieuwRechts.nl

Denk wil waarschijnlijk alleen maar met moslimpartijen samengaan.Ze laten steeds meer hun ware aard zien nu de EU volstroomt met moslims....

2 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Bob Sleebaan
Vanavond op tv: Drugsmilieu teistert Zuidwijk

Wanbeleid zou strafbaar moeten zijn....

4 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Marrie1
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

Heel goed van Wilders. 👍 houdt je rug recht....

4 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Wedergeboren
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@4 "Niemand heeft het over nul asielzoekers gehad" Twee weken geleden: "Als het aan Geert Wilders (PVV) ligt komt er per dire...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Marrie1
Marcouch steunt Al Qaida-terrorist als 'inspirerende spreker' voor 5 mei - NieuwRechts.nl

@11Omdat daar dus veel moslims zitten……🤣...

6 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Strongoli
Denk doet niet mee aan Europese verkiezingen vanwege Palestijnse zaak - NieuwRechts.nl

Des te beter. Aan onrealistische partijen heb je niets. Zou mooi zijn als ze ook in Nederland zouden opstarten.. 😉...

7 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Feldwebell
KIJK. Rusland zet nu ook pantservoertuig in met vogelkooi errond

@41 De Russen proberen met wisselend succes van alles en nog wat. Het eindresultaat is nagenoeg altijd hetzelfde. En dat is wat natuurlijk tel...

9 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Strongoli
Vanavond op tv: Drugsmilieu teistert Zuidwijk

Er moeten eerst slachtoffers vallen, voordat men in de politiek wakker wordt. Dan wordt er altijd "geschokt" gereageerd op iets, wat zich al jar...

10 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bob Sleebaan
Marcouch steunt Al Qaida-terrorist als 'inspirerende spreker' voor 5 mei - NieuwRechts.nl

@10 OK bedankt voor die info maar waarom een voormalig Al Qaida-terrorist een podium geven?...

10 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

NK. App
Big BoodsHentai BikiniSloppy Seconds PornNaruto Grils NakedAbigail Morris AnalKimber Lee TsMandy KandyGot Sexy PornThis Vid ComFat Black PronAfriva PornNaked Desi AuntyIndira Varma NudeFree Premium Porn VideosWebyoungHuge Anal BeadsPornduPornhub LinkBreckie Hill Shower LeakReal Mom PornCreampiecumAsia You PornPorrne.comPorno EstrupoDoctor Bf SexNgentotin PembantuNew Sex KeralaAdult Video BfBare Bottom SpankingDesperate Amateurs PornXhamstarSunny Ray NudesNocole Kidman NudeAlice Redlips PornSofia Bevarly NideBrianna Anderson Casting CouchThe Witcher SexsceneBody Massage PornHot ToplessRec Room PornDad Son PornLesbian ScisoorHental AnimePawg SquirtKambichatNude SnapAnimated Gaming PornIndiandesisexFinesse2tymes Sex VideoSoap2day.conIpvr-227Betty Cage PornPetplay PornCelebrity Leaked TapesBrown N RoundLadki Nangi PictureHot Romantic X VideoMalayali Aunty NudeGloryhole Amateur WifeA Wifes NightmareHindi Xxx Video FilmMaking Love PornosFirst Time Lesbien PornJapanese Message XxxSarai Minx OnlyfansP O R N EbonyAirikacal NudesFirst Time With A BbcVibtage EroticaPornos OnlyfansLoudhouse PornSara JayxxxXvodesXvideos GayTamil SchoolsexXnxx Hot JapanTamil Aunty Sex PornSexy Porn Sexy VideoNude Chinese GirlBangla Adult FilmHot Sex OnlineBi JoiCum On Belly CompilationAdriana Y Sus GolosasBicycle777Www Xxx ViSexy Girls In SkirtsComendo Coroas GostosaCogiéndome A Mi SuegraDry Hump GifPorin VideoMallika Sherawat XvideoReagan Lush PornVanna White On PlayboyPatrick Bateman HairstyleJawani XxxDevar Bhabhi Ki Suhagrat VideoViolet Gems AnalToy Chica Hotالسكس الخلفيDeep Nude OnlineHeated Affairs ReviewsLive De Sexo Ao VivoHot GrandmasVanillalindsEbony Porn StrasNastynatalia_Blue Film Hindi Mein HdDesi Sex Video BengaliXxx Of KeralaPussycartoonApril.carter NudeVrgay Pornسكس كروتنTrinity LorenNude Demi MoorXnxx Hd RomanceBhabhi Sex Video HindiPorn Hd StarRubnapsE. PornoAnimaciones PornograficasDaughter Daddy Porn VideosMexican Petite PornTik Tok Porn AccReallyririNovios PornWww Desimasala TkAyesha Takia SexJapanesesxThreesome SquirtFree Film AdultBrandy Renee Car SexJapanese Virtual SexMartina GusmánBrazzers FuckOriya Sex StoryThe Incredibles PornHindi Xxxx MoviePorn Bhabhi VideoAdriana Chechik FaceBelle Delphine NakrdNude Female PhotosHot Asians In PornGay Cruising Gay PornNaked PosingPorboGay Big Black Booty PornPornhuvDega Dios Violet Myers