Paul Verhoef is bij ESA directeur van het Galileo satellietprogramma. Hier poseert hij in Noordwijk bij schaalmodellen van de Ariane 5 (links) en de Soyuz (rechts), die satellieten voor Galileo omhoog brengen.
Volledig scherm
PREMIUM
Paul Verhoef is bij ESA directeur van het Galileo satellietprogramma. Hier poseert hij in Noordwijk bij schaalmodellen van de Ariane 5 (links) en de Soyuz (rechts), die satellieten voor Galileo omhoog brengen. © Pim Ras Fotografie

Dankzij deze Nederlander is Europa's peperdure gps-systeem Galileo nu bijna gereed

TechnologieTwintig jaar na de eerste plannen is Galileo, Europa's eigen gps-systeem, bijna in de lucht. Hoofdverantwoordelijk voor het al 9 miljard euro kostende project is de Nederlander Paul Verhoef (59).

  1. Verbazing om plan ‘1 euro extra’ op alle elektronica en kleren: ‘Dit is géén goed idee’
    eigen bijdrage
    270

    Verbazing om plan ‘1 euro extra’ op alle elektroni­ca en kleren: ‘Dit is géén goed idee’

    Het plan om in de toekomst een belasting van 1 euro te rekenen op alle elektronica en kleren schiet bij veel ondernemers in het verkeerde keelgat. Volgens Fiar, kenniscentrum en brancheorganisatie voor producenten en importeurs van elektronica, is zo’n circulaire bijdrage nodig om de doelstelling voor een duurzame economie te halen. Maar ondernemersvereniging Techniek Nederland vindt niet dat de consument hiervoor moet opdraaien.