Er komen ongekend veel arbeidsongeschikten bij (trouw.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door SergioLeone in Politiek  ·  47 Reacties

  • 25
  • 1219x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dat is dan de schuld van Rutte 1, Rutte2 en nu Rutte 3
Blijf vooral stemmen op de VVD. Not.!!!!

5
1 Interessant

"Het aantal werkende ouderen steeg 20 procent, het aantal ouderen dat arbeidsongeschikt raakte 43 procent."

De AOW leeftijd moet echt omlaag. Langer doorwerken is echt onzin. Mensen worden misschien ouder, maar blijven niet gezond. Zijn op een gegeven moment versleten. De oppositie moet zich hard maken voor een verlaging van de AOW leeftijd.

2
2 SergioLeone

@2 Ik ben er wel voor om een basisinkomen in te voeren vanaf 60 jaar dan kan iemand flexibel met pensioen maar dan betekend wel dat we dat als samenleving samen moeten gaan betalen de kosten zijn 30 miljard dat betekend een behoorlijke verhoging van de belastingen.

25
3 mike45

@3 En alle instroom moet op die leeftijd dan buiten onderdak, gratis verzorging etc ook nog een basisinkomen krijgen, of spreekt U nu over alle mensen van 60 jaar die jaren lang gewerkt hebben voor onze economie?

4
4 gaulette

@4 nee het basisinkomen vervangt alles dat geeft mensen boven de 60 de vrijheid om hun eigen keuzes te maken, zoals fulltime blijven werken, parttime werken, misschien helemaal stoppen! Maar dat is afhankelijk van hun persoonlijke situatie! bijna iedereen bouwt pensioen op tijdens je werkzame leven nu dan kun je kiezen laat ik die vanaf mijn 60 ste ingaan, of op mijn 65 of op mijn 67! Dat heeft allemaal consequenties maar dat is dan een persoonlijke afweging.

Maar allereerst moeten we wel beseffen als we dat doen dan moet dat basisinkomen wel betaald worden door de werkende en dus gaan de belastingen fors omhoog!

20
5 mike45

@4
U doelt op immigranten/vluchtelingen maar daar gaat dit artikel helemaal niet over.

Langer doorwerken hebben ze ingevoerd omdat de VUT regeling te duur werd met de vergrijzing. Ik vraag me echter af of dit wel werkt. De jongeren komen niet aan het werk dus extra uitkeringen en menig oudere wordt dus arbeidsongeschikt wat ook weer een uitkering tot gevolg heeft.

3
6 Edwinlzv

"In de weken die volgden leerden we het verschil tussen WIA, WGA en IVA, en dat de WAO niet meer bestond,"

De media leggen de wet- en regelgeving niet goed uit. De WAO bestaat nog steeds, er kunnen alleen geen nieuwe WAO-uitkeringen meer ingaan sinds 29-12-2005, 104 weken na 1-1-2004, toen de WIA van kracht werd. Theoretisch kan een WAO-uitkering nog bestaan tot ca. 2057.

0
7 Vilseledd

dus de jeugd mag zijn bult opgooien voor de oudjes, want daar komt het op neer, gewoon lekker D66 stemmen, krijg je nog heel veel meer van dit soort geneuzel.

24
8 Doordenker

De mannen aan de tafel bedenken het en de mannen op de vloer begeven het.

Werken eerlijker verdelen in zwaarte beroepen.
Mensen bij de Hoogovens etc. tot 64 jaar.
Mensen op kantoor en Ministeries etc. tot 67 jaar.

8
9 corretje

@2 En dan mijn generatie helemaal kapot laten belasten door de toennemende vergrijzing natuurlijk? Maar wat kan dat onze oudjes nog schelen..

Solidariteit hoort twee kanten op te werken.

35
10 Gewoon een student

@8 Jij tikt ook niet jofel he, heb 48 jaar in de bouw gebuffeld ben nu 65 mijn lichaam is kapot, ben op en moet nog 1 jaar. Heb alles zelf bij elkaar gewerkt kneus. Ze zouden de zware beroepen ontzien, ja hun eigen reet die plat wordt van het pluche zitten.

0
11 Balando

@11 Maar dat moet de sector zelf oplossen vroeger deden ze dat ook met pre pensioen maar daar moet je als sector dan wel voor willen betalen en dan zal ook een bijdrage van de werknemers gevraagd worden. Uiteindelijk is er niet zoiets als gratis geld dus moet je keuzes maken!

23
12 mike45

@10 . Solidariteit is bij jou ver te zoeken.

2
13 SergioLeone

"De kans om arbeidsongeschikt te worden is voor 55-plussers tien keer zo groot als voor werknemers onder de 25 jaar, weet het UWV. Ongeveer een kwart van de stijging van de instroom in de WIA komt doordat werknemers gemiddeld ouder zijn. Dat komt mede door de stijging van de pensioengerechtigde leeftijd."

Stop dus met deze waanzin. Er zijn heel veel jongeren die niet aan het werk kunnen komen. En die jongere generatie is wel de toekomst van ons land.

3
14 SergioLeone

@8 Je vergeet dat "onze oudjes" hun hele leven betaald hebben om lekker op tijd met pensioen te gaan. Dankzij onze fantastische regering kunnen die mensen niet van hun oude dag genieten maar zien ze in Den Haag het liefst dat we van ons werk rechtstreeks ons graf in kunnen. Scheelt ze weer een hoop geld.

@8 (dus de jeugd mag zijn bult opgooien voor de oudjes, want daar komt het op neer) Je moet eens aan je ouders vragen waar de basis ligt waar jij je luxe leventje aan te danken heb.

2
15 Edwinlzv

@10 Niet als het aan sommige ouderen lift hoor, zien zichzelf continu als slachtoffer en onze generatie kan ze geen fuck schelen.

30
16 Yisrael

@11 en @15 Ben zelf ook 64, heel mijn leven continu dienst gewerkt, en wil dus maar zeggen dat nu de jeugd zowat uitgeknepen wordt middels uitzend baantjes, en de nu ouderen, uitgeknepen worden middels doorwerken tot voltooid leven, en als het aan D66 had gelegen hadden we nu al tot 68 moeten door buffelen.......einde bericht.!

2
17 Doordenker

En dan hier het antwoord van de politiek, omdat men niet ongelimiteerd de leeftijd
van AOW en Pensioen kan verhogen :


https://www.telegraaf.nl/nieuws/747415/kabinet-onderzoekt-vraag-naar-voltooid-leven

1
18 DWZ

Goh...

1
19 uahoera

Bij mij was het zo dat ik steeds meer werk er bij kreeg als er iemand wegging onder het mom van je bent er toch en je kan het er wel bij doen maar het salaris kreeg ik er niet bij en als ik er wat van zei was het antwoord, als het je hier niet bevalt dan zoek je maar een andere baan.
En zo ben ik in de WIA terecht gekomen afgescheept met een Jodenfooi als dank voor 42 jaar buffelen.

1
20 eigenmening

@20 .
Oh ja, nadat ik in de WIA terecht gekomen was en iemand anders mijn functie overnam is 50% van de werkzaamheden die ik in mijn eentje deed af gestoten.

0
21 eigenmening

Dit hebben wij aan alle VVD PvdA stemmers te danken aan Rutte I/II/III.Jongere staat op straat om dat oudere tot 67 jaar moeten werken ook zint te ziek en kunnen uit gezondheidsgebrek niet meer werken, da Rutte nou met VVD CDA D66 CU voorkomen wollen om gene AOW uitkering te betalen in de hoop dat te nog voor je 67 j. overleden zint wat ook nog goed is voor de schatkist.
Nou wollen de asociale partijen van PvdA zamen met D66 CDA VVD en CU de AOW leeftijd verhogen naar 70 jaar. Ik stem maart 2018 op PVV hier uit Limburg.

4
22 Gunther

Voordeel is dat die mensen niet lang van hun AOW / pensioen kunnen genieten en daar gaat het om.
Gewoon de zorg nog wat meer afbreken, premies / risico's verhogen dan vallen de meerkosten hier ook mee.

1
23 Proemevla

@22 : Je hebt eerder hier gemeld géén Nederlander te willen worden.

Bemoei je dan ook niet met de Nederlandse politiek!

9
24 Wijhuis

@22 : En als je géén Nederlandse nationaliteit hebt heb je ook helemaal geen stemrecht!\

PVV of niet!

11
25 Wijhuis

En allemaal reacties op een betaalartikel waarin alleen de 2 regels uit de inleiding te lezen zijn.

Verder niets!

10
26 Wijhuis

Dat krijg je als je mensen die al helemaal op en versleten zijn verplicht om door tee werken.
En dan te bedenken dat er veel jongeren zijn die geen werkt kunnen krijgen!
De Nederlandse politici zijn dom!

0
27 dummydum

@27

Niet meegekregen dat de arbeidsmarkt aan trekt. Bouw, zorg, horeca. Ze lopen te gillen om mensen.

8
28 WijzeDwaas

@10 De ouderen zijn meestal hun hele leven solidair geweest met iedereen!
Tijd voor de jongeren om dat ook te worden! (voor zover ze dat niet zijn)
Als je jong bent heb je nog de rest van je leven de tijd om te reageren op de asociale wetgeving die door de liberalen opgedrongen wordt.
Ouderen van boven de 55 kunnen dat niet!

0
29 dummydum

@29

Ouderen zijn vooral solidair met zichzelf geweest. Kortere werkweek, snel met pensioen, aardgasbaten opgemaakt. En nu maar jammeren. Sneu hoor.

13
30 WijzeDwaas

@28 Met een nul uren contract tegen het minimumloon!

0
31 dummydum

@28 Er zijn volgens de laatste telling 184 duizend vacatures!
Denk je serieus dat daarmee alle werkzoekenden aan een normaal betaalde baan kunnen komen?

@29 Wat een bullshit, ze hebben altijd trouw alle belastingen betaald!

0
32 dummydum

@32

Er zal altijd werkloosheid zijn. Dat hoort ook zo. Omdat vraag en aanbod nu eenmaal niet op elkaar zijn afgestemd.

4
33 WijzeDwaas

@30 Ook weer volkomen onzin, de samenleving was altijd veel socialer als hij nu is, het is nu vooral opkomen voor jezelf en de anderen kunnen in de str*nt zakken!
En voordat jee weer meet een algemene opmerking komt, er staat vooral bij, dus niet iedereen is zo, maar het merendeel wel.

0
34 dummydum

@33 En daarom is het ook nodig om de jongeren aan het werk te krijgen en dat gebeurd niet als je het nodig vindt om de ouderen langer te laten doorwerken!

0
35 dummydum

** gebruiker verwijderd **

Wat een onnozele nieuwsgaring de laatste tijd.

In wat voor context moet ik dit nu lezen als ik ook het volgende nieuws te zien krijg?
https://www.volkskrant.nl/economie/55-plusser-vaker-aan-het-werk-verdubbeling-aantal-oudere-werkenden-ten-opzichte-van-2003~a4521792/

Per saldo is het dus nog steeds slecht gesteld met de werkgelegenheid in Nederland, ondanks alle positieve geluiden van Rutte en consorte.

36 verwijderd9139144

** gebruiker verwijderd **

@2 : Wat heb je er aan dat je ouder wordt als je geen kwaliteit van leven meer hebt?

37 verwijderd9139144

** gebruiker verwijderd **

@12 : Maar omdat er in het (korte) verleden niets aan gedaan is, is de schrijver @11 niet geholpen?
Als: daar koop je niets voor.

38 verwijderd9139144

Een andere belangrijke reden is medische discriminatie op sociaal-economische status, voorgeschreven door de verzekeraar.

1
39 Wendel

En natuurlijk dat van mensen geëist wordt, dat ze doorwerken tot ze erbij neervallen. Ik heb zo'n medelijden met die jonge mensen die met griep achter de kassa staan. Maar ook vind ik het onverantwoord, want ze steken iedereen aan. En wat is er gebeurd met "uitzieken"? Als je geen koorts meer hebt, nog 1 of 2 dagen bijkomen? Als je ziek bent, geen arbeid verrichten om je immuunsysteem de beste kansen te geven?

1
40 Wendel

62 jaar is een prima leeftijd om met pensioen te gaan. Maar dat gaat niet omdat de pensioenfondsen zogenaamd geen geld meer hebben, en dat Europa ons de das om doet, door al die arm zalige Europese laden geld te geven, van wat we hier in Nederland hard nodig hebben.

1
41 DONKEY R

** gebruiker verwijderd **

@41 : Meer dan 1400 miljard euro...

42 verwijderd9139144

Vooral de beroepsgroep die het zware werk doet hebben veel eerder problemen (62-65 jaar) , dan de politici op het pluche (70-75 jaar) die bepalen hoelang je moet doorwerken en het eigenlijk niet meer kan. Mensonterend.

0
43 Niet2 Verbaasd

Regeren heet vooruitkijken, zeker even vergeten vooruit te kijken.

3
44 Rattocasi

@5 gaan die nu niet omhoog dan ?

0
45 nosuchname

Herkeuren dan maar.

3
46 Mrs. K

Nu is het natuurlijk niet alleen de politiek. De vakbonden hadden beter moeten weten, maar hebben hun handtekening klakkeloos onder dit akkoord gezet. Dit zijn de organisaties die ons hadden moeten beschermen.

0
47 CrashOverride

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
DikkeTor
Aantal gevallen van mazelen in Europa loopt snel op

@19 In de zin van > waarom zou je die vorige vertrouwen en deze nu niet?...

1 minuut geleden geplaatst door DikkeTor

Snorrie
Waar komen al die tumoren toch vandaan?

Die komen uit de antivaxxer beerput....

2 minuten geleden geplaatst door Snorrie

LoydMorris
St. Nicolaaslyceum gelast feestelijkheden rond eindexamen af na stunt: ‘Er is een enorme ravage achtergelaten’

@3 Nee hoor. . . . gewone witte Hollandse kaaskoppen kunnen er ook een teringbende van maken. ...

9 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Feldwebell
HIGH ALERT! Putin rushed to Kremlin for emergency meeting over NATO | Redacted w Clayton Morris

https://twitter.com/maria_drutska/status/1782064632854642729...

10 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Snorrie
Aantal gevallen van mazelen in Europa loopt snel op

@17 4e woordje van de titel. Onderwerp van dit artikel....

13 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Biscanna
Studente boos omdat transvrouwen het damestoilet op universiteit Tampa gebruiken

Trans worden omdat je niet van de dames af kan blijven, vieze enge mannetjes....

22 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Wedergeboren
Minister voor Rechtsbescherming Weerwind: 'Ik ga aangenomen motie niet uitvoeren'

@1 "Onze 'democratie' wordt met voeten getreden." Deel van 'onze 'democratie' is ook dat de regering regeert en de kamer controleert,...

27 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Mac Benac
Waar komen al die tumoren toch vandaan?

Smartphone straling....

29 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

DikkeTor
Aantal gevallen van mazelen in Europa loopt snel op

@16 https://www.nationalreview.com/2021/11/anthony-fauci-i-am-the-science/ Nja, Follow the money XDIk ken Cern alleen van https://home.cer...

30 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Aantal gevallen van mazelen in Europa loopt snel op

@15 De paradox :) Ja voor gekwalificeerde vax zoals kinkhoest, rode-hond, mazelen enzo. Corona pfff...

31 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
Yui NishikawaHot Sexy Girlfriend PornSloppy Blowjob From Young Asian MilfSex Xxnxx ComSerial PornHd PornôFreedownload PornvideosBig TittedMal Malloy RedditBig Black Cock Xxx VideoJohnny Sins And MiaSkylarmaexo OnlyfansIndian Couple First Night SexKelly BalthazarCurvy ErotTubepornstars ComWesley Pipes VideosSexo VintageAsian Bigboobs PornXxx With Grand MotherTity FuckSmutfunDost Ki Biwi Ko ChodaTollywood SexMia Malkova Movies And Tv ShowsBhabhi MoaningHot Love Making ScenesPronkubeBillie Star XxxPornxxxcomXxnx CartoonMelina NudesHand Job VideosSex Video 12Sex LessonsVer PornografisFilmes De Sexo JaponesaJuri Street Fighter HentaiAdult XxxxHentais TopsFacefuck EbonyHindi Video XnxxWww Bengali Xxx ComSecret Home SexOnlyfans LeakdMia Dior AnalGallery HentUsa Sexguide LouisvilleJessdragon OnlyfansNew PronAmy Anderssen PornNaked Bouncing BoobsTwinks BreedKandi KreamPeter North BlowAlyx Star BlackCuckhold Eats CreampieSexual RedheadTransgendersexVixn PornXvideo 2018Maxi XxxBrazil Sex PornTelugu Porn ComPorne BrasilBf Download ComPrincess DuckiPornhub PremiunXxx Desi BoorFree Forced PornCummed WifeEbonypor.Lewd Chatالسكس الافريقيStars NuesJlaw NudeTubegoreBi CuckHole Sex VideoBlue Hindi Sexy MovieGay Sex Movie DownloadGym Trainer XvideosWww Free Xxx Sex Video ComFantacy FeederTube Xxx XxxPorn Comics OneCartoon XvideosPorn ChienseGay Man PornBehati Prinsloo NudePorncomics MomMovie SoftpornXnx Sex VideosDesi Teen XnxxAmerature Gay PornCelebrityporn PicsOnly Fans LookupGigantic Natural TittiesNaughty SecretaryChakka XxxMallu Aunty XnxxxAnime Porn Comp1sttimesexWe Are HairypussyPier Perri AnalWorships CockAnime Porn GirlBebahan PornBlone Porn StarDark Shell HentaiAsian Pron VideoTerry Richardson NudeBang Love ComSpy In ToiletsFree PonographyAnal Porn GamesPorn Free Porn SitesPoophTamil Amma SexMandakini NudeRegina Sex PhotosDifloration ComHairy Mature Naked WomenJosie Canseco NakedBlacked Dani DanielsPussy Up CloseJenytabordaFamily Screw ComPron HidiDee Williams PovTeens With No PantiesLisa Ann GifBrent Ray FraserBigass NudePor Hub.Free Nude WomenFringering PornJapenese Mom And Son PornFull Length Porn VideoXxxx Girl VideoElsa Jean SexBrooke HunterPure Hd Sex VideosSuck On Her TitsIndean Pornhub無料エロ動画Katy Berry NakedLocal Aunty Sex VideosJc Wilds Molly LittleKoriya Sex Photo