door Havermout in Internet  ·  29 Reacties

  • 4
  • 828x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

Was dat iets nieuws?

1 verwijderd9139144

"Daarnaast krijgen gebruikers niet de optie om toestemming te geven voor het verzamelen van data in Windows 10."

Dat krijg je als je de EULA (End Users License Agreement) niet leest en domweg doorklikt.
https://lisa-ict.nl/windows-10/10_light/10_light.html

2
2 in holland

Nederland kennende zal het verder wel weer gewoon gedoogd worden...

1
3 Remkraan

En al die Windows 10 overstappers die zeiden dat privacy er niet toe deed, zullen nu nog steeds niet toegeven dat Windows gewoon een stap te ver is gegaan en men laat het gewoon gebeuren.

1
4 Tafka Mike

** gebruiker verwijderd **

@2 het artikel geeft aan dat je niet de optie krijgt. De EULA veranderd hier niets aan, daar zit ook geen knopje in dat je aan of uit kunt zetten.

5 verwijderd92142543

En je kunt er zelf ook iets aan doen en dat is geen Windows te gebruiken, maar een alternatief besturingssysteem, zoals Linux. Linux is prima geschikt voor de dagdagelijkse werkzaamheden op de computer. Van de regering / politiek hoef je in elk geval geen klap te verwachten.

2
6 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@6 Vind linux te beperkt voor op een desktop. En de dagdagelijkse werkzaamheden kan je dan beter op een tablet doen.

1
7 solidsteel

@6 Jammer we zitten toch echt aan windows vast
sommige dingen kan je met linux wel doen maar je loopt toch vaak tegen problemen aan en dan heb je weer windows nodig
Denk er wel over om weer naar 7 te downgraden bevalt mij toch beter

1
8 Ikke44

@7 Dat heb ik nou andersom. Ik heb Windows 10 voor de spelletjes, maar ik vind het OS in vergelijking met Linux te beperkt om echt prettig te werken.

1
9 d6072b01

@8 OSX is nog een optie.

0
10 solidsteel

@9 Hangt er allemaal vanaf wat je er mee wilt doen idd. Linux is niet beperkt qua OS, maar wel qua applicaties. Windows heeft dan wel alle applicaties , maar het OS is dan weer beperkter.

0
11 solidsteel

@10 Nee om dezelfde reden niet

1
12 Ikke44

@11 Ik mis bijzonder weinig onder Linux; dure commerciele applicaties als Photoshop, Ableton, wellicht. Maar daar heb ik idd ook een Mac voor question

0
13 d6072b01

@7
"Vind linux te beperkt voor op een desktop"
Welke beperkingen ondervind je dan? Er is inderdaad geen Linux-versie van bijvoorbeeld Photoshop en pakketten zoals SolidWorks, maar de gewone thuisgebruiker kan er doorgaans prima mee uit de voeten.
Grappig genoeg vind ik Windows juist ongeschikt voor mijn desktop; ik heb er te weinig controle over, vind het veel te onveilig en te traag en erger me er ook voortdurend aan.
Het zal dus ook wel een kwestie van smaak zijn.

0
14 RichardR

Voor de achterblijvers op Windows 10, die iets willen doen heb ik hier een lijstje http://bgr.com/2015/08/14/windows-10-spying-prevention-privacy-tools/
W10Privacy werd een tijdje geleden enorm geroemd. Heb zelf geen Windows, dus ik kan ze zelf niet testen of beoordelen.

Voor echte nood heb ik een Windows 7 in Virtual Box staan. Ik kijk er zelden naar om.

@10 Je weet ook dat Apple ook US gesloten meuk is en bovendien veul te duur voor veel mensen. Nee ik kan dit niet echt als een alternatief zien.

@11 Linux heeft best behoorlijk veel ook professionele applicaties. Maar ze werken wel allemaal heel anders dan de Windows tegenhangers. Dit kan idd een obstakel zijn voor mensen om over te stappen van Windows naar Linux. Met Gimp, Krita, Scribus, Inkscape, Darktable, Blender.... kun je echt al heel veel doen, maar het werkt totaal anders dan de Adobe suite/Windows tegenhangers. Als je de prijzen van Adobe ziet is het best zinvol om hier naar te kijken. Veel van deze programma's zijn ook voor Windows beschikbaar.

0
15 Nos Calan Gaeaf (s7p)

Ik vind Windows naast de privacy problemen qua OS ook een verschrikking.
* Ieder half jaar een update zonder dat je er zelf enige controle over hebt
* Update mechanisme Windows is brak en ieder programma heeft zijn eigen updater
* Registry is een designfout van Windows sinds Windows 3.11, waardoor je iedere paar jaar je systeem opnieuw moet installeren
* Herinstalleren van Windows (ik weet niet met W10) kost vaak enkele dagen werk.
* Geen fatsoenlijk bestandsbeheer. W10 kent Linux voor Windows.
* Windows maakt zwaar gebruik van HD en wordt daardoor snel traag. Opl. SSD drives.

Ben allang blij dat ik van Windows weg ben.

Wie een tablet als alternatief voor Windows ziet wil ik tegenin werpen dat je data ipv naar MS naar Google gaat. Dus ook geen echte oplossing voor je privacy.

0
16 Nos Calan Gaeaf (s7p)

Daarom heb ik O&O shut-up in gebruik, kun je precies instellen wat je wel en wat je niet aan MS wil doorgeven.


https://www.oo-software.com/en/shutup10

0
17 silversurfer

@16
"Ik vind Windows naast de privacy problemen qua OS ook een verschrikking"
Nog wat voor de lijst:
* Onverwachte doch verplichte updates bij het afsluiten zijn een bron van extreme ergernis, vooral bij laptopbezitters die de boel willen afsluiten en vertrekken ("Zet de computer niet uit"). Wat te doen als je echt weg *moet*? Flinke kans dat je OS stukgaat als je de boel dan maar geforceerd uitzet.
* Geen goede, simpele scheiding tussen systeem- en gebruikersdata zoals in Linux:
Windows herinstalleren = eerst ook alle gebruikersdata veiligstellen en herinstalleren (bij Linux maak je domweg een aparte partitie voor /home, zodat het OS desgewenst opnieuw kan worden geïnstalleerd zonder honderden GB's aan gebruikersdata heen en weer te moeten pompen, wat extreem tijdrovend is).
* Installeren van Windows-toepassingen vanaf websites e.d. is veel onveiliger dan het centrale pakketbeheer van Linux.
* Voortdurend 'nag-messages' van vooral gratis Windows-toepassingen.
* Miljoenen Windows-virussen, maar geen Linux-virussen van betekenis (je hebt dus ook geen antivirus nodig dat de boel trager maakt).

0
18 RichardR

Microsoft, Apple, Google, Facebook.......... tja........je kon het weten.........

0
19 Tiidmasine

Het is bijna komisch dat iedere keer als het woordje "Microsoft" in het nieuws komt er overal mensen vandaan komen om Linux te promoten. Het is heel simpel. Linux is een prachtig OS, en dat is niet sarcastisch bedoeld, maar mijn software draait er niet op en dus is het geen optie.

Laat ik dan weer terug gaan naar het originele onderwerp. De privacy van Windows 10. Volgens mij is er een EULA waarin precies staat waar je Microsoft toestemming voor geeft. Wil je dat niet dan kan tegenwoordig ook niet meer beweerd worden dat Microsoft monopolist is want je kan net zo goed voor Linux, Mac OS, Android, of IOS kiezen. Als er onduidelijkheid is wat Microsoft allemaal doet met je data dan kan tot op zekere hoogte Microsoft daar wel duidelijkheid over verschaffen maar ze kunnen niet alles vertellen omdat de systemen continu in ontwikkeling zijn en hierbij kunnen derden ook nog inhaken op de informatie.

Laten we reëel wezen. Als jij je bijvoorbeeld je locatie niet wil prijs geven dan zal het systeem je niet kunnen vertellen hoe je naar een bepaalde locatie kan navigeren. Als je dus alles wilt afschermen dan houd je een systeem over met een fractie van de functionaliteit. Waar de systemen naar toe gaan is dat het apparaat, door het verzamelen van een heleboel data, jou proactief kan informeren over zaken waar jij in geïnteresseerd bent. Wil je dat niet? Prima, even goede vrienden dan koop je toch iets anders. Het schijnt dat Linux een heel mooi systeem is met een prachtige shell interface.

1
20 RazorBlade

@20
Naja, het kan geen kwaad om mensen zo nu en dan te wijzen op het bestaan van alternatieven (naast Apple). Ik heb zelf een paar dozijn mensen aan Linux geholpen, en op een of twee na zijn ze er nog steeds erg tevreden over. En inderdaad is specifieke gewenste/vereiste software de reden waarom het voor die anderen geen optie is.

0
21 RichardR

@13 Same here , OSX voor ableton, photoshop,AFX, C4D, etc...
Linux voor aan de tv om te browsen, mediaplayer, NAS, etc... en nog een laptop met windows voor alles wat ik met de andere niet kan.

0
22 solidsteel

@15 Nieuwe mac's zijn duur, ik heb een oude macpro gekocht voor 300 euro die nog steeds goed draait met zijn dual quad core cpu's en 32gb ram. Hierop kan ik alle software draaien die niet bestaat voor linux en waar de alternatieven gewoon niet goed genoeg voor zijn.

0
23 solidsteel

@9
Wat voor werk doe je er dan in 's hemelsnaam, dat het OS een obstakel wordt?

Overigens hier ook geen W10, wegens wéér een overhoopgehaalde gebruikersinterface, en het onmogelijk geheel uitzetten van automatische updates (dit maakt het voor onze produktie/testmachines onmogelijk om ze online te gebruiken. Een automatische herstart is uit den boze edoch niet te voorkomen met W10. Daar heeft Microsoft kennelijk nooit over nagedacht.....).
En ook anderszins ben ik het er mee eens dat het er meer weg van heeft dat het besturingssysteem mij bestuurt, in plaats van de PC.
Ik hou het op W8.1 (met Classic shell, dat wel), de vlotste en stabielste versie zonder dergelijke ergernissen.

0
24 W. Anstalt

@24 Ontwikkelen, testen, etc. Maar ook bij veel prive gebruik; met bestanden werken, software installeren, configuraties aanpassen, netwerkbeheer, "power user" cmdline gebruik; ik heb te vaak het idee dat het Windows OS en desktopomgeving je tegenwerken (net als OS X trouwens: Steve's way, or the highway). En veel kleine onhebbelijkheden (focus stelen, notificaties) en incompatibiliteiten van Windows. Het feit dat ze pas recentelijk een scroll-event naar het onderliggende window kunnen sturen en niet het window dat focus heeft: dat heeft 15 jaar gekost om te implementeren!

0
25 d6072b01

* Verwijderd door de redactie *

26 nosuchname

@26
Waar hebt u het over???

?????????

0
27 Koeterwaal

@27 ik heb het dar over Hoe ze dit doen:

deze dingen
dwServiceType :240 (STOPPED) CDPUserSvc_8be70
dwServiceType :240 (STOPPED) DevicesFlowUserSvc_8be70
dwServiceType :240 (STOPPED) MessagingService_8be70
dwServiceType :240 (STOPPED) OneSyncSvc_8be70
dwServiceType :240 (STOPPED) PimIndexMaintenanceSvc_8be70
dwServiceType :240 (STOPPED) UnistoreSvc_8be70
dwServiceType :240 (STOPPED) UserDataSvc_8be70
dwServiceType :240 (STOPPED) WpnUserService_8be70

task manager [services], door de bestanden te verwijderen knovck ik allers play dfatr verbonden is met UnistackSvcGroup
en dat zijn er nog maar een paar

Ander voorbeeld om de ProximityService.dll (rar ra wat is dat)
http://www.thewindowsclub.com/enable-disable-proximity-feature-windows-8
te stoppen/verwijderen moet je Appinfo c:\windows\system32\appinfo.dll stoppen maar als je dat doet ? je systeem faalt en je kan die Appinfo niet meer opstarten en bestand beheer ligt plat,
bestanden kan je niet meer openen deleten renamen of wat dan ook..

Dat maar niet doen dan ? Dit heb ik eerder via youtube gestrooid want iemand knalde daar tegenaan en "oh oh puter broken" Not really: start het ding in safe mode op en schakel Appinfo weer in. Duh ? dat kan ?

it's not that it can be done but the _why it can be done.

0
28 nosuchname

Tja,
Veel applicaties zijn zo verweven in windows dat het hele besturingssysteem instabiel wordt, vastloopt etc etc.

Een van de redenen dat ik overgestapt ben naar Linux.
Windows 10 is niet onder controle te krijgen.

0
29 Koeterwaal

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Slavink
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@12 wwooeeehahaha, ik zei gisteren dat Bop 90 is omdat ze dat ergens schreeft, toen reageerde ze nogal gestoken. Misschien dat jij er met die 6...

zojuist geplaatst door Slavink

Mevrouw Stemband
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@18 inderdaad en bij NASA (en omstreken) kan je nog veel meer vinden; van foto's, film tot veel communicatie en handleidingen. Erg boeiend....

1 minuut geleden geplaatst door Mevrouw Stemband

Rio Grande
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@13Er slenteren wel meer verdwaasde zielen rond in Amsterdam. Het grootste gekkenhuis van Nederland....

1 minuut geleden geplaatst door Rio Grande

Biscanna
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@67 Heeft Habtamu aangifte gedaan, en is Derksen al veroordeeld? Of maken jij en nog een paar linkse rakkers zich weer druk om niks? Je wil gewo...

3 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@26 Ik zeg niet dat ik slimmer ben dan de Wijk. Niet gaan wauwelen Smurf. ...

3 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Slavink
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

Ik heb het Leidsch Dagblad om een toelichting gevraagd....

4 minuten geleden geplaatst door Slavink

VBOH
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

Triest dat ziekte en verslaving er voor kunnen zorgen dat je zo wanhopig en bang voor de dood bent geworden om je tot zo iets te bekeren. Had ...

4 minuten geleden geplaatst door VBOH

ABRACADABRA
Na onrustige week zijn informateurs positief over chemie tussen partijleiders

@1 tja, het alternatief is helemaal lamlendig, dus ze moeten wel...

5 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

21st Century Guy
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

Tja er loopt in Amsterdam ook een vrouw rond die vroeger een uitgaansbeest schijnt te zijn geweest en nu in een chador ( alleen gezicht zichtbaa...

5 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Rio Grande
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@8En heb je je kinderen ook al uitgehuwelijkt? Of zijn ze nog niet gereserveerd? Ik dacht dat je laatst zei dat je al ergens in de 60 was. Is ...

5 minuten geleden geplaatst door Rio Grande

NK. App
Shenna RyderHalle HayesXxhxTransangel PornMlbb HentaiBrazzermilfXnxxmoviFree Celeb PornKindgirlBig Hole XxxWeb Series UlluWww Indian Sex Vedios ComOnly Fans Famosos GratisVideos Lesbicos PornosMiranda Cosgrove PornAmber Alena VideosGb Road Porn VideoSsquirting PornVelhas SexHugh Black TitsMiveille NudeCrying Xxx VideosMrgusImvupornBarbieddollInstagram Models NakedSelena Gomez LealedMen NakeeChinese Sex Video JabardastiDesi Honeymoon VideoBig Boobs Massage PornMia Khalifa Hot XxEbonyclipssAnime TiitiesMikaela FuentesPassionatethreesomeLos Mejores Hentai LatinoComics Porn En EspañolE-hentai.orぽるのはぶSiri DhalSistwr XxxDare DormTsuminiXxxopnXxx You ComXxx College Sex VideoMarathi Mein BfEscort Girl ParisVippornoAltcia StarrAffair XxxSexcy Hot VideoXxx Desi BanglaHot Indian Insta ModelNipple Slip VideosGay Stories RedditMomlovetEva AngelinaDoc Johnson DildoXxx Hot AntiRedtube XnxxSitting PornShakeela Open SexMallu Sec VideoPorn WallpaprPeru PornosDoctor Sex With PatientsXnx Movie ComPoen Video FreeEbkny Porn3d Futanaria PornFilmes Pornô De NovinhasEva Mendes TitsSex Move JapanBrianna Beach All NaturalWomensex With Horse4 Chan.comToptravestiVídeos Pornô Caseiro BrasileiroAmateur Wife NakedNew Xxx Video Full HdNude Village GirlBrazzers Threesome PornPaige British PornFap.barVepornerMovies14Gliry Hole Porn12inchselfsuckercumsPulina GaitanGay Porn XxxvidKannada XmasterAnal For The First TimeFull Leangth Porn MoviesForce Porn VediosNude AmberStepbro Gay PornWoah Vicky Onlyfans LeakRebecca J NudeBabyrayxxx NudeHot Teens In BikinisAdin Ross Sister LeakedSunny Leone Nude VideoLeanne CrowTeens Ffm PornHidden Camera EscortsAnal Creampies PornQuero Ver Japonesa PeladaJojovixxenHdporntubeStep Daughter Free PornPure Desi XxxPooja Ki ChudaiPorn Movies For Free OnlineThefappening.soReferenc3 SexeNudes MeufSex Aunty Tamil VideoArmpit XxxNew Hd Xxx ComBrandy Love NakedPorn AppXhamsyterDirtytubeCroc AlternativesMelhores PornôAlbani PornIndian Live Sex ChatStepmom Blackmailing PornLussy.berry NakedEscort AllPorno BeuretteAnime Episode ComXxx New Video HotHacker XxxPunjabi Hd Porn VideoSunni Leon Xxx.comXxx Videos FreeMrdeepfakes ComAllpprncomicVideos De Sexo CurtoWww XhamsterShihai No KyoudanTessa YoungKinar Sex VideoTina Dutta BoobsRaima Sen Sex VideoCute Couple X VideoKpop Deepfaker