Binnenland
  • 28
Het lichaam van de vermiste Anne Faber is gevonden. Dat heeft de politie zojuist bekend gemaakt. De 25-jarige vrouw was sinds 29 september vermist na een fietstocht.Het lichaam van Anne Faber lag verborgen nabij het Nulderpad in Zeewolde. Nadat er gisteravond concrete informatie binnen k ...

9 maanden geleden door boevennieuws.nl

REAGEER MET EEN EMOJI
1
39
3
1
10

@98 Het is wel een nare reactie ... wel op dit draaitje ... of je nu gelijk hebt op niet ... doet niet ter zake

101 RonMVV    
9 maanden geleden door RonMVV
1
Meld

@98 Nederland is een betrekkelijk veilig land. Als ik vrouw was dan ging ik er ook op uit om alleen te fietsen en wellicht heeft ze niet geweten dat er in Den Dolder een geestelijke kliniek zit met zwaar gestoorden of dacht ze dat die wel veilig opgesloten zaten. Ze zal in ieder geval niet hebben geweten dat Michael P een dagje verlof had gekregen.

102 B55    
9 maanden geleden door B55
1
Meld

@98 "Dat neemt niet weg dat er niet gepraat mag worden waar de oorzaak vandaan kan komen."

Dat moeten we zeker en dat gebeurd nu ook. Er is in de Kamer een debat ervoor aangevraagd. Deze vent had gewoon TBS moeten hebben en nooit al na 5 jaar vrij rond kunnen lopen bij Altlinks.

103 B55    
9 maanden geleden door B55
4
Meld

De kans dat ze nog in leven zou zijn, was zeer minimaal. Die onzekerheid is slopend. Daarom ben ik voor de familie blij dat ze terecht is.

104 Cody    
9 maanden geleden door Cody
2
Meld

@dewereldrond - wat ben jij een ziek persoon! Het was ook niet snachts maar 's avonds

nog een uitspraak van dewereldrond hieronder uit zijn archief

"Welke vrouw fietst er nu midden in de nacht een fietstocht tussen Utrecht en de dichte bossen van de Utrechtse heuvelrug? Dan ben je erg naïef, als iets je overkomt, is er niemand die je hoort.Hollandse meiden zijn behoorlijk naïef ingesteld. In het buitenland gebeurt dat ook vaak, niet realistisch, niet over nagedacht. Een nuchtere instelling is mooi, maar realistisch zijn daarentegen...Ik vind het overdreven dat er een hele vijver wordt leeggepompt, voor een risico dat iemand zelf heeft gelopen. Asielzoekers gunt men de bootjes kantje boord en met een zoektocht naar 1 persoon, die daar zelf voor heeft gekozen, moeten alle hulpdiensten van Nederland meedoen."

105 lenr4u    
9 maanden geleden door lenr4u
1
Meld

Ik stoor me aan de foto. En ik vind dat ze die twee personen niet op één foto moeten zetten.
Zo lijkt het wel of ze bij elkaar horen.
En dat is totaal niet zo.
Het is eigenlijk beledigend voor het slachtoffer (vind ik). De dader moeten ze eigenlijk helemaal niet meer afbeelden, niet " belangrijk" maken, hij hoeft geen bekendheid.
Gooi hem in een donker gat, in een diepe vergeetput.

106 Natayo the Bobcat    
9 maanden geleden door Natayo the Bobcat
4
Meld

@105 lenr4u
Tja, die persoon hangt een andere cultuur aan.
Waar het op de een of andere manier altijd de schuld van de vrouw is. Onbegrijpelijk maar zo denken ze blijkbaar.

107 Natayo the Bobcat    
9 maanden geleden door Natayo the Bobcat
6
Meld

@101 het gaat niet om gelijk hebben. Wat is er met dit draadje? Iedereen is vrij te reageren. Daarbij hoort ook de mogelijke oorzaken.

108 Dewereldrond    
9 maanden geleden door Dewereldrond
17
Meld

@102 er lopen meer van dat soort mannen rond die niet in een kliniek zitten.

109 Dewereldrond    
9 maanden geleden door Dewereldrond
11
Meld

Van mij mogen ze dit soort moordenaars trouwens de kogel geven.
Kost 0.50 cent , en je bent er vanaf.

110 Natayo the Bobcat    
9 maanden geleden door Natayo the Bobcat
7
Meld

@98 Heeft gelijk. Maar het is misschien niet het juiste moment en plaats dat hier en nu te ventileren. Drama, voor achterblijvers en familie.
En aandachtspunt voor instellingen.

111 Flipper    
9 maanden geleden door Flipper
10
Meld

@108 De oorzaak is een gestoorde gek. Uw reactie is te zot voor woorden .Zo heeft elk slachtoffer eigen schuld en de dader huldigt u bijna. Geen idee wat uw cultuur is maar zeker niet autochtoon Nederlands dat is wel duidelijk , een normale reactie is die van u zeker niet.

112 Saviro    
9 maanden geleden door Saviro
6
Meld

@105 zit er verschil in de reacties dan?

@107 nee, het is een taboe om zaken in breder perpectief te bekijken in zulke gevallen.

113 Dewereldrond    
9 maanden geleden door Dewereldrond
11
Meld

@106 Dus de oorzaak is in jouw ogen een Naïef persoon.
Jij spoort niet.

114 ontken    
9 maanden geleden door ontken
0
Meld

@114 is voor @108 . SORRY

115 ontken    
9 maanden geleden door ontken
0
Meld

Ten eerste: ik weet waar ik het over heb. Decennia geleden is mijn vriendin verkracht en gewurgd door een TBS'er op proefverlof. Needless to say, dat heeft mijn leven volledig veranderd, eerlijk gezegd ben ik nooit meer goed geland. Dat er gekken in de wereld zijn, zieken van geest, dat weten we, dat is helaas niet anders, daar moeten we rekening mee houden in het dagelijks leven, niet overmatig bang worden, maar wel het verstand er bij houden. Wat echter zo onverteerbaar is dat de overheid dit soort drama's, die regelmatig terugkeren, namelijk dat iemand die aantoonbaar gestoord is en die nota bene al onder beheer van de overheid valt, de kans krijgt in herhaling te vallen, op kosten van de samenleving. Dat waren destijds letterlijke woorden: de overheid ziet het als een aanvaardbaar risico. Namelijk het aantal keren dat zoiets misgaat, het percentage. Dat is voor mij onacceptabel. Geef die mensen een menswaardig, zinnig bestaan tussen vier muren, maar laat hen niet meer vrij, laat hen niet los op de rest van de bevolking. Het is bekend dat mensen die zedendelicten plegen altijd in herhaling vallen. Ik zou tegen de familie van Anne willen zeggen: begin een rechtzaak tegen de Nederlandse staat. Eis schadevergoeding, en niet te zuinig, dat is de enige manier om druk uit te oefenen, om iets te kunnen veranderen. Eis geen onkostenvergoeding, eis een miljard. De overheid heeft het bloed van Anne Faber aan de handen. Geen grijns van Rutte kan dat er meer afwassen.

116 Commodus    
9 maanden geleden door Commodus
5
Meld

@43 en hoeveel gekken hebben hun gezinnen omgebracht de afgelopen tijd zonder dat ze in een kliniek zaten?

Valt me op dat het vaak autochtone Nederlandse gezinnen zijn.

117 Dewereldrond    
9 maanden geleden door Dewereldrond
27
Meld

@117 Goh, ben je lekker aan het zuigen?

118 ontken    
9 maanden geleden door ontken
3
Meld

@113 dat ligt er dan wel aan welk perspectief. Dit in de schoenen van het slachtoffer schuiven is in mijn ogen geen juist perspectief, de verantwoordelijkheid hoort bij de dader, dus graag daar laten.

119 datkanjijmakkelijkzeggen    
9 maanden geleden door datkanjijmakkelijkzeggen
0
Meld

@118 Jammer dat je niet bent verdronken op de wereld rond.

120 ontken    
9 maanden geleden door ontken
8
Meld

@117 ziet u niet het grote verschil?? Van deze man was zijn psychische gesteldheid bekend.

121 datkanjijmakkelijkzeggen    
9 maanden geleden door datkanjijmakkelijkzeggen
0
Meld

@121 Je reageert tegen een 'vijand'.

122 ontken    
9 maanden geleden door ontken
2
Meld

Dewereldrond,,,,,,wil vast een avondklok,,,,na 20.00u is het voor vrouwen verboden om nog buiten te komen want anders,,,,
Gek dat je bent,,,,je hoort van een ander af te blijven al zitten ze helemaal alleen in hun blootje op het strand. Geen excuus. En die mafketels die hun handen enz niet thuis kunnen houden, vast zetten en de sleutel weg gooien voor hun eigen veiligheid.

123 jessemy    
9 maanden geleden door jessemy
2
Meld

@113 "Ik vind het overdreven dat er een hele vijver wordt leeggepompt, voor een risico dat iemand zelf heeft gelopen"

Dit is wat jij gezegd hebt. Het komt er op neer van eigen schuld dikke bult. Echt een zieke reactie.

124 B55    
9 maanden geleden door B55
1
Meld

@112 u schrijft "Geen idee wat uw cultuur is maar zeker niet autochtoon Nederlands dat is wel duidelijk" Wat een idiote reactie wat suggereert u daar nou eigenlijk? Bah bah

OT. in en in triest dat een jong meisje op deze manier uit t leven is gerukt

125 mo    
9 maanden geleden door mo
6
Meld

@ flipper @ 98 had gelijk? nog zo'n ziek persoon

donderop naar je thuisland

126 lenr4u    
9 maanden geleden door lenr4u
6
Meld

@105 Die zogenaamde vluchtelingen van u maken bewust de keuze op die bootjes te stappen. Een vrouw in Nederland of Europa leeft niet onder het juk van mannen of geloof ze zijn vrij om te gaan en staan waar ze willen. Deze gek die dit op zijn geweten heeft mag wat mij betreft de rest van zijn leven in slaap gehouden worden. Telt overigens ook voor alle andere idioten die handen niet thuis kunnen houden van vrouwen en mannen. Spuitje en slapen maar net zolang tot ze te oud zijn om nog vooruit te komen.

127 Saviro    
9 maanden geleden door Saviro
5
Meld

@125 Ik sugereer in feite exact op dezelfde manier als de persoon waar ik op reageer.

128 Saviro    
9 maanden geleden door Saviro
2
Meld

Helaas is Nederland verworden tot een sociaal experiment waar gestoorde mensen zoals TBS-ers, Syrië-gangers, enz. vrij in de maatschappij worden losgelaten. Ook de zorg voor ouderen is door het verdwijnen van rusthuizen verworden tot een experiment Gelukkig is er wel geld voor bijvoorbeeld een JSF- project die de bevolking miljarden kost. Veel verkeerde keuzes worden er door onze incapabele regering gemaakt.

129 Eric    
9 maanden geleden door Eric
8
Meld

@125 : Nou men denkt aan dit soort culturen: http://www.madnesshub.com/2017/10/man-21-claimed-to-be-saddam-hussein.html In dit geval was het haar eigen schuld want ze droeg geen zwarte tent;
of deze: http://www.dailymail.co.uk/news/article-4965092/Romany-Gypsy-man-25-jailed-six-years.html Ies koeltoer https://en.wikipedia.org/wiki/Muslim_Roma

Dit sujet, de wereldrond, zit zich rot te lachen omdat mensen overstuur zijn. Wat Anne overkomen is rukt hem niet want hij kan zich niet in zulke ellende verplaatsen; een besnedene dus met psychopatische neigingen. Geeft om de haverklap aan dat hij allochtoon is, niet alleen op dit draadje. Wie op zijn smerige uitspraken reageert hapt omdat hij/zij zulke uitspraken niet kan vatten, en wie hem verdedigt behoort tot dezelfde cultuur. Want geen autochtoon pikt dit. Nu duidelijk?

130 Ness    
9 maanden geleden door Ness
10
Meld

Het risico dat deze figuur iemand iets ernstigs zou aandoen is bewust door onze overheid genomen. Tot zover het beste voor hebben met je eerzame burger.
Wanneer ik als burger een valse hond los laat rond lopen en deze bijt iemand dood ben ik hoofdelijk aansprakelijk. Waarschijnlijk wordt ik dan beschuldigd van 'dood door schuld'.
Ben benieuwd of de overheid ook nu zelf verantwoordelijkheid neemt.

131 Bamischijf    
9 maanden geleden door Bamischijf
5
Meld

@98 Smerige reacties en je steunmaatjes van je zijn zeer kenmerkend , wat is bij jou naïef? Dat ze geen hoofddoek draagt?

132 Vrijbuitertje    
9 maanden geleden door Vrijbuitertje
6
Meld

Een taakstrafje van 14 dagen lijkt me wel op z'n plaats. Hij moet tenslotte wel een kans krijgen in de maatschappij :-/

133 Platvis    
9 maanden geleden door Platvis
7
Meld

Alweer een leven ontnomen omdat een stel geitenwollen-sokken psychiaters en "gerechts"dienaars vonden dat een bewezen geschifte crimineel wel zonder begeleiding los konden laten op de maatschappij.

Het wordt tijd voor wetgeving dat psychiaters/psychologen en "gerechts"dienaars die willlens en wetens een crimineel loslaten op de samenleving echt verantwoordelijk kunnen worden gesteld, in staat van beschuldiging wegens medeplichtigheid als hun troeteltjes begaan tijdens hun uitstapjes een misdaad begaan en daarvoor de sancties tegenmoet kunnen zien in de vorm van beroepsverbod, voldoen aan financiële genoegdoening voor slachtoffers/nabestaanden en celstraffen.

Zo triest voor het slachtoffer en nabestaanden. En zo onnodig.

134 Bokkerijder    
9 maanden geleden door Bokkerijder
7
Meld

@130 nee totaal niet duidelijk. Ik begrijp niets van uw relaas en zie in dit topic op geen enkele manier een link met allochtonen. Vind het nogal stuitend dat, onder andere u, dit draadje voor uw allochtonenhaat gebruikt maar ondertussen een ander verwijt gevoelloos te zijn.


135 mo    
9 maanden geleden door mo
6
Meld

@135 : ik zie die link ook niet; dewereldrond brengt dat onder de aandacht met opmerkingen waaruit zijn sadistische genoegen in de ontreddering blijkt. Het is schofterig om de schuld op Anne of de NL'se cultuur zelf af te wentelen, en daarmee te impliceren dat het opsluiten van vrouwen zoals in zijn cultuur gebruikelijk is kan voorkomen dat een gek die door misdadige verwaarlozing van instanties vrij rondloopt zijn slag kan slaan. Iemand die van zo'n moment gebruikt maakt om de veronderstelde voordelen van zijn cultuur naar voren te brengen is verachtelijk en gevoelloos. En wie hem verdedigt bevestigd op datzelfde moment een stereotyp vooroordel: opkomen voor je broeder, maakt niet uit wat hij heeft uitgevreten.

136 Ness    
9 maanden geleden door Ness
8
Meld

** gebruiker verwijderd **

@107
U schrijft:
"Tja, die persoon hangt een andere cultuur aan. "

In dat geval is het handig als u aangeeft over welke culturen dat zijn en wat een mens moet doen/vinden/denken/eten/geloven/etc om tot die cultuur te behoren.
U kunt net zo goed roepen dat de dader wel extreem rechts moet zijn gezien het seksisme van Trump etc. Het slaat allebei totaal nergens op, het enige dat u tracht is uw onderbuikfrustratie te legitimeren. Dat werkt ook heel goed in de kroeg na een biertje of tien. Al zijn daar dan wel mensen voor nodig die nog naar u willen luisteren.

137 gebruiker verwijderd    
9 maanden geleden door gebruiker verwijderd

@135 : Ik kan het nog verduidelijken: figuren als dewereldrond doen mensen walgen. Als hij zijn cultuur erbuiten had gelaten dan bleef die walging tot zijn persoon beperkt; dan was het gewoon een trol. Nu gaat het om een trol die de walging weet uit te smeren over de hele groep met dezelfde afkomst. Zo onstaat woede tegen de hele groep. Wie zich geroepen voelt om de groep te verdedigen, okay; anderen zijn niet verantwoordelijk voor zulk gedrag.

Maar wie hem als individu gaat verdedigen omdat hij deel uitmaakt van die groep geeft er blijk van het onderscheid tussen individu en groep niet te kennen, en dat is een makke van de islamitische cultuur. En tevens een van de oorzaken van de verregaande segregatie want dit gedrag staat haaks op wat hier gebruikelijk is: autochs laten zo'n trol namelijk vallen als een baksteen. Net zoals ze Michael P. laten vallen als een baksteen, zoals blijkt uit dit draadje.

138 Ness    
9 maanden geleden door Ness
8
Meld

** gebruiker verwijderd **

@112
U schrijft:
"Geen idee wat uw cultuur is maar zeker niet autochtoon"

Beschrijft u dan even wat 'de autochtone cultuur' is svp.

139 gebruiker verwijderd    
9 maanden geleden door gebruiker verwijderd

Voor de familie komt een einde aan weken vol angst en (valse) hoop.


Hopelijk doet de rechter dit keer zijn werk goed en flikkert deze mafklapper voor eens en altijd achter de tralies ZONDER kans om vrij te komen..


Sterkte aan de nabestaanden..

140 Undertaker    
9 maanden geleden door Undertaker
2
Meld

Voor dit soort delicten moet de doodstraf weer terugkomen! PUNT.!!!!!!!!

141 Peka8    
9 maanden geleden door Peka8
9
Meld

** gebruiker verwijderd **

@116
U schrijft:
"Ten eerste: ik weet waar ik het over heb. Decennia geleden is mijn vriendin verkracht en gewurgd door een TBS'er op proefverlof."

Mijn welgemeende deelneming.
Helaas weet u geenszins waar u het over hebt behalve dan wellicht de casus van uw vriendin.

U gaat verder met:
"Wat echter zo onverteerbaar is dat de overheid dit soort drama's, die regelmatig terugkeren, namelijk dat iemand die aantoonbaar gestoord is en die nota bene al onder beheer van de overheid valt, de kans krijgt in herhaling te vallen, op kosten van de samenleving."

Een beetje rotte zin maar ik denk dat u de recidive cijfers bedoelt van mensen die TBS hebben opgelegd hebben gekregen.
Vergelijkt u die cijfers dan eens met dezelfde type misdrijven van niet-recidivisten. Deel het ene getal door het andere en dan hebben we de verhoudingsfactor. Nederland doet het op dat vlak extreem goed al maakt dat deze casus niet minder triest en walgelijk.

"Dat waren destijds letterlijke woorden: de overheid ziet het als een aanvaardbaar risico."
Correct. Wat stelt u voor als alternatief?

"Namelijk het aantal keren dat zoiets misgaat, het percentage. Dat is voor mij onacceptabel."
Wat is dat percentage dan volgens u?

"Het is bekend dat mensen die zedendelicten plegen altijd in herhaling vallen."
Oh ja? "Altijd"? Waar kunnen we dat terugvinden?

Uw waanzinnige vervolg:
"De overheid heeft het bloed van Anne Faber aan de handen."
U maakt zelf onderdeel uit van die overheid. U vindt níemand die het lot van Anne bejubeld. Tóch wilt u dit walgelijke gebeuren gebruiken om mensen te schaden. Dat vindt u zelf ook vast niet chique.

142 gebruiker verwijderd    
9 maanden geleden door gebruiker verwijderd

Al die minnen voor menselijke reacties!
Hebben jullie geen dochters, zusjes, echtgenotes, moeders?

Mogen die a.u.b. zich vrij bewegen ongeacht de tijd!?

143 Mappie    
9 maanden geleden door Mappie
3
Meld

Flapdrol Rutte en zijn vrienden op het departement Justitie moeten zich eens goed achter de oren gaan krabben over de strafmaat in Nederland en het veel te menselijk behandelen van onmensen (lees: beesten). Dit soort gedetineerden hoort nooit meer het daglicht te aanschouwen... en daar zijn verschillende manieren voor.

144 DruppeltjeDrie    
9 maanden geleden door DruppeltjeDrie
7
Meld

@106 die man kan niet genoeg in de media komen, maar dan zonder zwarte balk over zijn gezicht.

Mensen mogen weten van wie ze dit soort gedrag kunnen verwachten, vooral als onze rechtsstaat ze elke keer maar weer los wil laten, zodat ze meer slachtoffers kunnen maken....

PS: kunnen we de rechtsstaat in dit geval niet een beetje aanpassen, en de EU op hun donder geven dat we nooit, maar dan ook nooit van onze levenslange gevangenisstraf af zullen stappen, aangezien die blijkbaar echt nodig is in sommige gevallen..

145 Logic    
9 maanden geleden door Logic
5
Meld

@144 nekschot zou wel prima zijn!

146 Topperz    
9 maanden geleden door Topperz
7
Meld

@135 Moslim haat? Als iemand alle slachtoffers van geweld of zedenmisdrijven afdoet met eigen schuld van het slachtoffer en daarbij steeds de eigen cultuur of geloof naar voren haalt als het beste maakt dat men reageert. Iemand die totaal geen respect heeft voor het slachtoffer en de wijzende vinger richting het slachtoffer wijst is gestoord. In Nederland en Europa hoort men zich vrij te kunnen bewegen zonder angst vrouw , man, anders geaarden. Helaas verdwijnt dat steeds meer.
Voor deze vrouw is het triest dat ze door onachtzaamheid van een kliniek dit moet bekopen met de dood.

147 Saviro    
9 maanden geleden door Saviro
3
Meld

@98

"het is een feit dat de Nederlandse vrouw naïef is,"

'uw' feit, saillant doch cruciaal detail.

148 Drumpf    
9 maanden geleden door Drumpf
4
Meld

@141 Dat lijkt me nogal overdreven, ik vind de doodstraf ongelooflijk onethisch.

149 Yisrael    
9 maanden geleden door Yisrael
9
Meld

@149 Naar een andere planeet mag ook...naar de maan met dit soort gasten.

150 Peka8    
9 maanden geleden door Peka8
4
Meld

@149 Hou toch op... zielepoot... ga je dat ook zeggen zodra iemand jouw familie heeft vermoord??

151 Topperz    
9 maanden geleden door Topperz
6
Meld

@151 precies zo is het maar net. Die man heeft hier niks meer te zoeken.

152 FonTok    
9 maanden geleden door FonTok
4
Meld

@151

Ja, ik wel.

153 Pegasus    
9 maanden geleden door Pegasus
5
Meld

@98 : "het is een feit dat de Nederlandse vrouw naïef is".

Je moet de verantwoordelijkheid daar leggen waar die hoort!

Wat vind je van : MANNEN moeten met hun fikken van vrouwen afblijven??

154 Wijhuis    
9 maanden geleden door Wijhuis
4
Meld

@98 Het heeft niks met naief te maken. Je moet met je tengels van wie of wat dan ook afblijven. Iedereen, naief of niet, moet zich vrij kunnen bewegen en veilig kunnen voelen, gaan en staan waar dat mag. Het is toch van de gekke dat iemand die gewoon gaat fietsen nooit meer terug komt omdat er een klootzak op haar pad komt die blijkbaar aan zijn trekken moet komen. Als dat met een van mijn kinderen zou zijn gebeurd dat was de wereld te klein voor die man. Blijkbaar leert justitie niet dat dit soort klootzakken niet veranderen en nooit meer vrij mogen komen. Er moet altijd weer iets gebeuren waardoor iedereen ineens wakker wordt. En daar blijft het bij want vervolgens gaan ze gewoon door met hun dagelijkse werk en roepen allemaal "ja maar de rechten van de mens" ..... en maar pamperen ! Ze hebben het beter in de bak dan menig gezin in Nederland thuis op de bank.

Die klootzak zou geen rechten meer moeten hebben. Die heeft hij al verspeeld bij de eerste keer dat hij zich niet aan de regels hield. Weg met dit soort gestoorde mensen. Opsluiten en nooit meer loslaten.

155 FonTok    
9 maanden geleden door FonTok
0
Meld

@151

Wanneer de doodstraf is ingevoerd worden er ook onschuldige mensen ter dood veroordeeld. in de VS ligt dit op ten minste 4%.

Vind je het doden van onschuldigen een prima offer om je wraakgevoelens te kunnen uiten?

156 Pegasus    
9 maanden geleden door Pegasus
4
Meld

Operatief zijn geslachtsdeel verwijderen en nooit meer loslaten.

157 lisaaatjuh    
9 maanden geleden door lisaaatjuh
5
Meld

@141 . Helemaal mee eens. het is de hoogste tijd om de doodstraf weer in te voeren. Dit soort figuren zie ik liever op de stoel of aan de galg dan dat we over een tijdje weer de dood van een onschuldig meisje moeten meemaken.
Natuurlijk moet men zorgvuldig zijn met zo'n zware straf maar zo'n figuur mag gewoon nooit meer op de samenleving worden losgelaten. Onzin om over nieuwe kans voor dit soort gestoorden te praten . Ze zijn gevaarlijker dan leeuwen en tijgers en die laten we ook niet los in de maatschappij. Het belang van de veiligheid van de maatschappij is mijns inziens belangrijker dan de eventuele nieuwe kans voor een zwaar gestoorde crimineel.

158 PFL    
9 maanden geleden door PFL
4
Meld

@157
Dat heeft geen nut Lisa, het gaat om macht en dan brengt hij zijn zieke fantasie op een andere manier tot uiting. Zoals je tegenwoordig hebt met van die tering.lijers die bv paarden zwaar seksueel mishandelen met voorwerpen en messen enz, Het zijn onmensen, het aller, allerslechtste wat deze aarde bevuilt en de wereld zou er beter van worden als dat soort onmensen voorgoed beëindigd werden. Dat of een gerichte lobotomie, een veilige manier om dit soort zieke gevoelens voor altijd uit te bannen. Ze worden wat dommer en slomer, maar een gevaar vormen ze niet meer en dat zou de keuze moeten zijn. een genadig spuitje, of een lobotomie. En dan komen ze er wat mij betreft goed vanaf!

159 Bleke Betty    
9 maanden geleden door Bleke Betty
1
Meld

@157 : Een man zonder geslachtsdeel kan altijd nog een vrouw wurgen, de keel doorsnijden, enz.

160 Wijhuis    
9 maanden geleden door Wijhuis
3
Meld


Doodstraf, de guillotine, steniging, verdrinking, vaccinatie, aderlating
Moord, doodslag, oorlog, onderdrukking en slavernij,
In de kern zijn de homo sapiens, primitieve wezens.

161 opabert    
9 maanden geleden door opabert
11
Meld

@161

vaccinatie?

162 Pegasus    
9 maanden geleden door Pegasus
0
Meld

@160
Daarom had @157 er ook nog bijgezet "en nooit meer loslaten" want zekerheid voor alles.

163 rebo    
9 maanden geleden door rebo
1
Meld

@157 Lezen... er staat nooit meer loslaten, vastzetten, levenslang, begrijp je?

164 lisaaatjuh    
9 maanden geleden door lisaaatjuh
0
Meld

@164 [ nooit meer loslaten ]

Ik hoop van harte dat justitie daar tzt op aan gaat sturen, gezien de historie van verdachte. Dat betekent dus of levenslang of 25 tot 30 jaar met TBS.

165 TedjeR    
9 maanden geleden door TedjeR
0
Meld

@165
Ik geloof zelf niet in TBS want deze mensen zijn gewoon ziek in hun hoofd en hebben nu eenmaal die neiging en daar verander je niks aan volgens mij. Hetzelfde als met pedofilie want die geaardheid kun je natuurlijk ook niet veranderen als je die nu eenmaal hebt lijkt mij. Hooguit onderdrukken maar die neiging is er natuurlijk dan nog steeds. Gewoon niet meer loslaten is het beste.

Dit kun je niet vergelijken met een gewone moord zoal bijvoorbeeld na een uit de hand gelopen ruzie of een jarenlang slepend conflict. En zelfs niet met bijvoorbeeld een liquidatie waarbij vooral berekening en winstbejag een grote rol speelt. Want ook een Holleder zal naar alle waarschijnlijkheid niet iemand die hij helemaal niet kent en die voor hem geen belemmering vormt enkel voor de lust om zeep willen helpen.

166 rebo    
9 maanden geleden door rebo
5
Meld

@166 dan snap jij niet wat TBS inhoudt... Dat is een andere vorm van levenslang. Een flink aantal tot langdurige gevangenisstraffen en TBS veroordeelden komt namelijk nooit meer vrij juist omdat behandeling geen effect sorteert.

Informeer je dus voordat je wat beweert.

167 TedjeR    
9 maanden geleden door TedjeR
2
Meld

@165 Ik snap alle woede en onrust om dit verschrikkelijke misdrijf. Zelf voel ik natuurlijk veel van hetzelfde dat iedereen voelt. Ik probeer te beredeneren hoe en waarom het zo fout kon gaan met deze psychopaat in ons beschaafde rechtsysteem. We leven hier immers in een land met meerendeels intelligente en beschaafde medemensen. Dat verklaart ook de woede en het onbegrip in de richting van deze ernstig zieke dader. Hij is duidelijk niet zoals wij.

Ware psychopaten kennen geen emoties buiten de primaire. In die zin zijn zij te vergelijken met wilde dieren. Zonder wroeging kunnen zij hun daden plegen, zoals een leeuw zonder wroeging een dier kan doden wanneer hij honger heeft. Deze psychopatische stoornis ontwikkelt zich vaak in de vroege jeugd bij mensen maar mogelijk heeft bij Michael P. veelvuldig cocainegebruik deze impact gehad op de ontwikkeling van zijn brein en psyche.

Velen zijn van mening dat de gewelddadige verkrachtingen die hij eerder pleegde, hadden moeten leiden tot een langere straf. Dat is natuurlijk achteraf prima te beredeneren maar ik heb voordat deze feiten plaatsvonden, de afgelopen jaren niemand om een langere straf voor dit monster horen eisen. Dit terwijl zijn daden in Nijkerk wijd en zijd bekend waren. 12 jaar gevangenisstraf wordt, bij goed gedrag tijdens de detentie, automatisch 8 jaar waarvan hij zich nu in het laatste jaar bevond. In ons rechtsysteem ga je je dan voorbereiden op terugkeer in de samenleving.

Naar mijn mening moet bij dit soort misdrijven altijd psychisch onderzoek plaats vinden. Voor de vaststelling van psychopatie is er de algemeen erkende Hare-test. Bij misdrijven die de maatschappij schokken zoals de eerder gepleegde verkrachtingen, moet in het vervolg verplicht de Hare-test en een volledige psychische beoordeling plaatsvinden. Een psychopaat vindt van zichzelf niet dat hij een afwijking heeft. De beslissing of hij behandeld moet worden moet dus niet bij de dader worden neergelegd.

TBS wordt door velen gezien als een extra straf maar is dat niet. TBS is primair een behandeling met beoordeling. In ons systeem geldt een menselijke maat voor criminelen die zich richt op terugkeer in de samenleving. We mogen daar dan m.i. wel de voorwaarde aan stellen dat al het noodzakelijke door een rechtsysteem mag worden opgelegd om een veilige terugkeer in de samenleving mogelijk te maken en een onveilige delinquent niet te laten terugkeren.

Die aanpak kost geld. Veel geld. Maar dat hebben we met elkaar afgesproken om een veilige samenleving mogelijk te maken met een menselijke behandeling en beoordeling voor daders die niet te genezen zijn van hun psychopatische stoornis. Helaas zijn die er. De dader die in 1999 Sybine Jansons vermoorde is ook zo'n hardnekkig geval. Bij hem werkt het rechtsysteem blijkbaar wel goed. En de woede, het verdriet en de verontwaardiging over zijn daden blijven bestaan. Deze mensen zijn ernstig ziek.en vormen een ongeneeslijk gevaar voor ons. Dan moeten we het geld en de moed opbrengen om ze binnen te houden. Een meer verplichtend karakter hoort bij die beoordeling.

168 Hollander1967    
9 maanden geleden door Hollander1967
0
Meld

@166 ook naar de definities van begrippen als "moord", "doodslag" en "dood door schuld" zou ik als ik jou was nog eens goed naar kijken want dat hussel je ook aardig doorelkaar.

169 TedjeR    
9 maanden geleden door TedjeR
2
Meld

@168 mij hoef je het systeem niet uit te leggen, dat ken ik erg goed (hobby van me)

170 TedjeR    
9 maanden geleden door TedjeR
2
Meld

@167
Waarvoor zou ik me hier nog verder in moeten verdiepen want je geeft zelf het antwoord al.

Namelijk """Dat is een andere vorm van levenslang. Een flink aantal tot langdurige gevangenisstraffen en TBS veroordeelden komt namelijk nooit meer vrij juist omdat behandeling geen effect sorteert."''

Dus kunnen ze beter maar stoppen met die TBS en gelijk levenslang geven als het gaat om een moord gepleegd uit een ziekelijke neiging. Ik bedoel dus niet een moord als het gevolg van een geweldsconflict.

171 rebo    
9 maanden geleden door rebo
3
Meld

Verschrikkelijk wat er is gebeurd.

Als iemand een streek (met je) uithaalt, dan zal het de volgende keer nog erger zijn, is hier weer eens duidelijk gebleken.

Eéns een psychopaat, altijd een psychopaat, dit soort wordt nooit "beter", alleen maar gladder. Net zoals bij de "dienaren" van de IS en ook eerder bij de SS in Duitsland.
Maar ook deze lessen negeren we, we willen het niet weten
En dit is dan ook nog eens een keiharde levensgevaarlijke en totaal onberekenbare.
Onbegrijpelijk dat geleerde psychologen en rechters zo dom kunnen zijn deze mensen met hun mooie gladde praatjes en leugens vrij hun gang kunnen laten gaan.
Deze geleerde jongens en meisjes willen graag resultaten boeken en zien hun patiënten "vooruit" gaan, wat hun klandizie weten dat deze geleerde lieden dat graag willen en sturen daar dan geheel passend in hun strategie om vrij te komen, geheel doortrapt, gevoelloos en geraffineerd op aan om dit te bewerkstelligen.
Een psychopaat kan een geheel normaal menselijk, charmant en innemend zijn. Zijn of haar gedrag en praatjes lijken vaak niet onderscheidend naar anderen, maar het venijn zit hem in de plotselinge onberekenbare uitwassen en dat bleek ook hier weer eens levensgevaarlijk te zijn voor zijn medemensen.
Berouw kennen ze niet, ze beschouwen het zelf slechts als een ongelukje als ze worden betrapt.

Als de prestatie van de psychologen met deze totaal onbetrouwbare karakters en de in deze ook nooit genoeg ervaren rechters is om deze leemtes te onderkennen, dan verdienen ook de weigeraars van onderzoek naar hun werkelijke karakter, zonder enige omweg per direct een echte levenslange gevangenisstraf met tevens een levenslange TBS te ontvangen van de rechter van dienst. Deze betreffende man wilde zich niet laten onderzoeken, hetgeen er op wijst dat hij berekenend weet had van zijn eigen gedeformeerd karakter en zeker zou zijn geweest van een lang, zo niet levenslang TBS in een setting met wat meer doorgewinterde begeleiders.

Het is de rechter en de geleerde begeleiders in deze uiterst kwalijk te nemen deze man de vrijheid te hebben gegeven om vrij rond te lopen en te rijden in de auto van zijn jarige moeder, want moeders verjaardag was het empathische verzoek om te mogen gaan, de bedoelingen waren duidelijk anders.

Hoe stom van de begeleiders om dit toe te staan.
Hoe stom van de begeleiders om de ware aard van deze man niet te onderkennen en alsnog een TBS voor hem aan te vragen.
Het zwakke punt is dat hij zich wel "netjes" gedroeg, maar niet netjes was.
Schandalig dat men er letterlijk domweg is ingetrapt om hem ook maar enige vrijheid te geven.


172 Wil je niet weten    
9 maanden geleden door Wil je niet weten
1
Meld

@171 In een groot aantal gevallen levert TBS natuurlijk wel gewoon een gezonde veilige terugkeer in de maatschappij op. Dat betekent niet dat die daders daarna uit beeld zijn bij justitie. De reclassering is er daarna om te behandelen en in te grijpen als zij denken dat het fout gaat.

Met deze dader is het fout gegaan maar je kunt iemand niet levenslang geven voor verkrachting. Daar staat in ons wetboek van strafrecht een maximum straf op van 12 jaar.

173 Hollander1967    
9 maanden geleden door Hollander1967
3
Meld

Ik wil al de pro reïntegratie en anti levenslang mensen nog eens horen wanneer hun eigen dochter, zoon of vrouw e.d. verkracht en vermoord is.
Er zijn nou eenmaal misdrijven die dusdanig erg zijn of een dusdanige impact hebben op het slachtoffer en omgeving juist daar wordt vaak geen of te weinig rekening mee gehouden.
Iemand met een kronkel in de kop veranderd nou eenmaal niet zomaar, hoe vaak moeten dit soort dingen nog gebeuren voordat de ogen opengaan, het is namelijk niet de eerste keer dat dit soort mensen in herhaling valt.

174 Jojotje    
9 maanden geleden door Jojotje
1
Meld

@174 Zo ook; Ik wil al die pro levenslang mensen nog eens horen wanneer hun eigen dochter, zoon of vrouw (of zij zelf) wordt veroordeeld (met de kans dat ze onschuldig zijn).

175 Wetenschappertje    
9 maanden geleden door Wetenschappertje
6
Meld

@173 Hij heeft geen 12 jaar maar 8 jaar, vanwege die onzinnige 1/3 regel...huj heeft geen tbs omdat hij onderzoek weigerde op aanraden van een advicaat, dus psychische kronkel hebben ze niet vastgesteld of kunnen vaststellen, dan al voor de 8 jaar al in een open reïntegratie instelling etc etc nee blijf maar volhouden dat veel een gezinde veilige terugkeer hebben.

176 Jojotje    
9 maanden geleden door Jojotje
4
Meld

@173
Oké misschien heb je wel een punt maar dit was/is gewoon een notoire veelpleger op dit gebied. En dan geloof ik er gewoon niet in dat je dan door behandeling dat zou kunnen veranderen. Dan zit dat gewoon in je genen lijkt mij. Net als iemand zijn seksuele geaardheid of voorkeur want die kun je door therapie ook niet in ene veranderen. Ik geef nu een wel heel ongelukkig voorbeeld waar ik wel vreselijk op aangevallen zal worden omdat dit natuurlijk helemaal niks met deze vreselijke misdaden te maken heeft. Maar ik nam het toch om duidelijk te maken dat als iets nu eenmaal in je zit dat therapie dan in sommige gevallen niet helpt volgens mij.

177 rebo    
9 maanden geleden door rebo
1
Meld

@175 Ons rechtssysteem zit dusdanig in elkaar dat een veroordeling in het grootste deel van de zaken ook daadwerkelijk komt na voldoende en overtuigend bewijs.
Er zijn altijd grensgevallen, ik ben pro levenslang omdat ik van mening ben dat afhankelijk van de aard van de daad en de onderliggende stoornis er vaak een kans is op recidive.
Bij deze persoon, als hij de dader is, is er sprake van een bewezen gewelddadig verleden en onvoldoende toezicht.
Geen enkelband of rapportage of andere zaken zijn tot nog toe aantoonbaar ingezet.
Buitengewoon vreemd

178 chouffleur    
9 maanden geleden door chouffleur
0
Meld

@175 pfff wat een reden...met de kans dat ze onschuldig zijn???
Als een moord 100% bewezen is met voorbedachte rade daar gaat het om, dus wanneer willens en wetens iemand van het leven wordt beroofd of zoals hier iemand verkracht, vermoord en verbergt om je misdaden te maskeren ca verbergen...als dat u zoon was...zegt u dan ach gut hij bedoelde het niet zo, een strafje van een paar jaar is genoeg.

179 Jojotje    
9 maanden geleden door Jojotje
3
Meld

@267
Voorlopig is het schering en inslag dat die gestoorde gekken wel degelijk vrij komen en dus hun zieke onmenselijke ellende weer toepassen in de samenleving. Ze komen wel degelijk vrij omdat mn. een psychopaat een meester is in misleiding. En een kenmerk van een psychopaat is ook het compleet ontbreken van enige empathische ontwikkelingen... en laat nu juist empathie niet aan te leren zijn... dus een psychopaat is niet te genezen, niet, nooit!

180 Bleke Betty    
9 maanden geleden door Bleke Betty
1
Meld

@180 = voor @167

181 Bleke Betty    
9 maanden geleden door Bleke Betty
0
Meld

@142 O en u weet het dus beter dan een ervaringsdeskundige?
Uw vriendin is ook vermoord en verkracht?
Ik denk als je dit horror scenario persoonlijk beleefd, dat je dan exact ervaart wat er vreselijk fout zit!

@116 ++++++++++++++++++++ Ik voel met u mee en voor mij heeft u alle gelijk van de wereld!

@108 Gadverdamme!
Nederlandse vrouwen naïef?
Nee mijnheer, wij waren vrijheid gewend om te gaan en te staan waar we willen.
Dat zit er zo ingebakken dat we ons maar moeilijk kunnen realiseren dat dat dus niet meer kan.
Waarom? omdat er volop roofdieren van de bekende religie van de vrijheid op de de bevolking worden losgelaten, en als kers op de taart mogen zwaar gestoorde psychopaten ook nog eens in dezelfde proeftuin te keer gaan. Een bepaald percentage slachtoffers is immers acceptabel volgens onze Overheid!
Wij hebben dus te maken met aanvallen van 2 kanten,wat we allemaal te danken hebben aan onze Overheid, die in mijn ogen de werkelijke vijand is!
Dus nee wij vrouwen(ook jongens) kunnen niet meer avonds over straat, het is bijna voor elkaar dat wij ons zelf opsluiten in huis!

Waarom pakken ze eens niet de dochters en vrouwen van politici,of doen ze daar een aanslag.(niet dat ik dat zou willen)
Maar dan pas zullen zaken veranderen!


182 jomakece    
9 maanden geleden door jomakece
5
Meld

Helaas het resultaat van te slap straffen. De rechter en psychologen zijn voor deze moord medeverantwoordelijk. Gaat het ooit nog eens een keer veranderen? Wat moet er nog meer gebeuren?

183 NICOLINO    
9 maanden geleden door NICOLINO
1
Meld

@70 : Te gek voor woorden dat je bij niet meewerken aan een onderzoek, je geen TBS kunt krijgen. Ik zou zeggen bij niet meewerken aan een onderzoek zonder meer TBS.

184 Reagentje    
9 maanden geleden door Reagentje
0
Meld

En nog een gevaarlijke gek vrijgelaten!!

Te gevaarlijke’ Leidenaar vrijgelaten!
https://www.telegraaf.nl/nieuws/805881/te-gevaarlijke-leidenaar-vrijgelaten

185 Sjako    
9 maanden geleden door Sjako
0
Meld

@146 Precies ja, maar aan het aantal minnetjes bij je reactie te zien, lopen er helaas toch nog aardig wat geesteszieke vriendjes of zielsverwanten van Michael P. vrij rond.

186 DruppeltjeDrie    
9 maanden geleden door DruppeltjeDrie
4
Meld

@180 dan kun jij vast ook wel de cijfers produceren die huidelijk maken hoevaak TBS per jaar uitgesproken wordt en hoevaak TBS'ers in diezelfde periode zo ernstig de fout in gaan als nu gebeurd is....

Ik denk het niet, maar het beeld is echt niet zo zwart en verontrustend als jij doet voorkomen. "tuurlijk, ieder incident, ook het kleinste, is er een te veel. Maar dat is nog geen reden om iedere veroordeelde met TBS levenslang opgesloten te houden.

187 TedjeR    
9 maanden geleden door TedjeR
1
Meld

@175 wat wil jij daarmee zeggen?

188 TedjeR    
9 maanden geleden door TedjeR
1
Meld

Vreselijk wat deze jonge vrouw is overkomen, ze had nog een heel leven voor zich. Vreselijk ook voor familie, haar vriend en andere relaties. Hoe kan zo iemand losgelaten zijn op onze samenleving?

189 Reagentje    
9 maanden geleden door Reagentje
0
Meld

En de wereld draait gewoon verder. E niemand die zich aansprakelijk voelt, zelfs de dader niet.
Imo zouden er nu koppen moeten rollen. Niemand neemt nog verantwoordelijkheid, wel salaris.

190 manpower    
9 maanden geleden door manpower
3
Meld

@190 ..."koppen moeten rollen"...
Was dat nog maar in de letterlijke betekenis bij wet geregeld.

191 DruppeltjeDrie    
9 maanden geleden door DruppeltjeDrie
2
Meld

Het was dus een grote fout van de rechter die hem geen TBS oplegde ondanks zijn stoornis. Graag de naam van die rechter publiceren en gelijk ontslaan !

192 B55    
9 maanden geleden door B55
2
Meld

@198 B55

En na ontslag direct berechten voor deze misse daad van het niet blijvend willen vastzetten van deze idioten, Er is altijd wel een mouw aan te breien om zo'n misbaksel op echt levenslang te tracteren.

Het wordt tijd dat men in deze zaken met zijn allen het recht in eigen hand gaat nemen, want hun geleerd geklets biedt deze psychopaten de gelegenheid om dit soort lustmisdaden te plegen.

193 Wil je niet weten    
9 maanden geleden door Wil je niet weten
2
Meld

@193

Tweede Boek. Misdrijven
Titel XIV. Misdrijven tegen de zeden
Artikel 242
Hij die door geweld of een andere feitelijkheid of bedreiging met geweld of een andere feitelijkheid iemand dwingt tot het ondergaan van handelingen die bestaan uit of mede bestaan uit het seksueel binnendringen van het lichaam, wordt als schuldig aan verkrachting gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twaalf jaren of geldboete van de vijfde categorie.

194 Hollander1967    
9 maanden geleden door Hollander1967
0
Meld

@193 [ het recht in eigen hand gaat nemen ]
Dan ga jij dus mogelijk voor moord... veel plezier met het oprapen van je zeepje...

195 TedjeR    
9 maanden geleden door TedjeR
1
Meld

@192 ken jij het dossier? Ik denk het niet (weet het wel zeker)... dus zwam dan ook niet zo dom over een fout van de rechter.

196 TedjeR    
9 maanden geleden door TedjeR
1
Meld

@137 KDaver
" het enige dat u tracht is uw onderbuikfrustratie te legitimeren"

Waar haal jij je onzin toch vandaan?
Het heeft niets met "onderbuik" te maken en al helemaal niet met "frustratie". Wat een achterlijke opmerkingen weer, zeker stopwoordjes van je ?

Door het lezen van de reacties van de persoon van @98 krijg ik een redelijk beeld van iemand.
Dat jij dat niet ziet , of niet begrijpt ligt aan jou, niet aan mij.
Je bent zelf gefrustreerd en vooringenomen. En je schat jezelf veel te hoog in met je "superieure" toontje.
Je bent niets meer dan mij, verbeeldt je zelf maar niks.

197 Natayo the Bobcat    
9 maanden geleden door Natayo the Bobcat
2
Meld

@196 Ja, ik weet dat een rechter die mogelijkheid daartoe heeft. Bij zulke grove misdaden en het feit dat hij er geen spijt van heeft, had de rechter doen moeten besluiten hem TBS te geven. De rechter heeft zelf gezegd dat dit een zeer gevaarlijke man is die lang opgesloten moet worden. Dus degene die dom zwamt dat ben jij !

198 B55    
9 maanden geleden door B55
1
Meld

@196 Een als de rechter hem gedwongen TBS had gegeven dan was dit mogelijk niet gebeurd. Die rechter is dus ook medeverantwoordelijk voor Anne Faber haar dood.

199 B55    
9 maanden geleden door B55
2
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Verdediging Trump na storm van kritiek: &#039...
Hij verklaarde vanavond dat hij zich heeft ve...

10 uur geleden door BlackNinja

Filip Dewinter voorspelt “raciale burge...
Naar aanleiding van de hevige rellen in Frank...

20 uur geleden door Hadito

Heeft Rusland compromitterend materiaal over...
De vraag kwam naar voren toen zowel Poetin al...

18 uur geleden door GreyB

650.000 kinderen krijgen prik tegen dodelijke...
Het kabinet gaat 650.000 extra tieners oproep...

1 dag geleden door AD

Illegalen teisteren Zeebrugge: Inbraken, dief...
Havenstad Zeebrugge kreunt onder een golf van...

19 uur geleden door Inter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Wendel
Internationale consultatie over bestrijding w...
Weer een smoesje om burgertjes nog verdergaan...

1 minuut geleden door Wendel

Drs. Mezun
Trump haalt uit naar kritische voormalige CIA...
@2 Ik heb vannacht genoten in ieder geval. Da...

1 minuut geleden door Drs. Mezun

solidsteel
Trump haalt uit naar kritische voormalige CIA...
@2 Knap stukje zelfkennis, had ik niet verwac...

1 minuut geleden door solidsteel

uahoera
Trump draait 180 graden met standpunt over be...
Wat ik nog nergens ben tegengekomen in al dez...

1 minuut geleden door uahoera

caso
Techleiders beloven geen wapens met kunstmati...
@1, idd. Dat bepaalt het script zelf, haha....

1 minuut geleden door caso

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig