In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Werkstraf geëist tegen chauffeur voor ontucht met zwakbegaafd meisje

Het OM heeft 240 uur werkstraf en drie maanden voorwaardelijke cel geëist tegen een chauffeur voor ontucht met een minderjarige. Hij zou met het zwakbegaafde pubermeisje hebben getongzoend en hij zou aan haar borsten en billen hebben gezeten.

De 44-jarige man vervoerde leerlingen van een instelling voor speciaal onderwijs in Den Haag. De Hagenaar werd in 2015 betrapt in zijn schoolbus. Hij zat daarin met de 16-jarige leerlinge te zoenen.

Naast de werkstraf en voorwaardelijke celstraf eiste de officier ook een beroepsverbod. De man mag daardoor geen minderjarige leerlingen meer vervoeren. Hij werd al ontslagen toen de ontucht aan het licht kwam.

Initiatief

In de rechtszaal bekende de verdachte dat hij meerdere keren met het meisje had gezoend. Volgens de chauffeur daagde ze hem al langere tijd uit. Tijdens de zitting bleek dat het meisje de eerste stap zette naar lichamelijk contact.

Volgens de officier van justitie had de chauffeur niet op haar avances moeten ingaan: "Ze functioneerde op het niveau van een vijf- of zesjarig kind. Meneer had nee moeten zeggen tegen haar."

De 44-jarige man gaf toe dat hij "incorrect heeft gereageerd" op de toenadering van de tiener. Hij ontkent dat hij de billen en borsten van het meisje heeft betast. De rechter citeerde daarop een bericht van hem naar haar, waarin hij sprak over haar borsten.

"Ik wilde alleen maar leuk zijn", zei de verdachte. Hij reageerde naar eigen zeggen alleen maar op een berichtje van haar, schrijft Omroep West. "Ze wilde dingen graag spannender maken dan ze waren."

Advertentie via Ster.nl