Henk Krol als hysterische diva voor camera NOS

50Plus-leider Henk Krol heeft zich gisteren, op de dag van de presentatie van het regeerakkoord, lekker hysterisch gedragen voor de camera van de NOS. Hij kwam met een tirade tegen Rutte III, sloot af met een sneer en liep toen weg met gevoel voor drama. Dat is te zien bij de omroep. Krol foeterde dat het een ‘anti-ouderen-kabinet is’. De NOS-reporter: “U zit hoog in de energie, u wil zelfs als weglopen, heeft u nou niet een punt dat u zegt: ‘Nou, dat vind ik eigenlijk wel heel goed’?

Daarop zegt Krol: “Ja, het enige leuke is dat er wat meer lampen langs de snelweg komen“, waarna hij zich omkeert en boos wegloopt.

Een echte theatermaker, vindt NOS-verslaggever Xander van der Wulp hem. “Politiek is theater, hè, dat zien we hier. Dat kaartje van hem klopt natuurlijk niet helemaal. Het is niet dat ouderen er 40 procent op achteruit gaan in de zin dat je eerst 1000 euro hebt en dan 600 euro overhoudt aan het eind. Hij ziet dat de andere groepen er meer op vooruitgaan, bijvoorbeeld 1,5 procent per jaar, en dat telt hij dan helemaal op. Ze waren al 32 procent achter in 2015, dus komt hij op 40 procent. Ja…“, zei hij bij Pauw.

Ook Frits Wester van RTL vindt dat Krol overdrijft. “Zij rekenen vanaf 2000 en dan kijken ze naar de koopkracht van werkenden van 2000 tot 2021. Dan zouden ouderen 40 procent achtergebleven zijn. Niet achteruit gegaan zijn, maar achtergebleven zijn bij de groei van de werkenden.”

Premier Mark Rutte benadrukt dat de groei van ouderen mede achterblijft vanwege externe factoren. “Daar zitten ook de pensioenen in. Mensen moeten zich wel realiseren dat Gert-Jan en ik over heel veel dingen gaan, maar wat de pensioenfondsen doen gaan wij niet over.”

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen