Start van hoofdcontent

Stad

nl

Reddingsbrigade nog steeds hard op zoek naar vrijwilligers

11 oktober 2017, 09.59 uur · Foto: Reddingsbrigade Amsterdam

De Reddingsbrigade Amsterdam is nog altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. De brigade wordt jaarlijks bij zo'n 50 evenementen ingezet, waardoor de druk op de 25 vrijwilligers erg hoog is. Vorig jaar trok de brigade ook al aan de bel over het lage aantal leden.

Dat zegt voorzitter Walter Weg in De Telegraaf. 'Als we dat aantal verdubbelen, kunnen we onze inzet beter verdelen.' Hij wil in gesprek met de gemeente om te kijken of er een financiële bijdrage kan komen voor het opleiden van meer vrijwilligers. Nu moeten vrijwilligers contributie betalen en zelf zwemopleidingen betalen.

Lees ook: Amsterdamse Reddingsbrigade hard op zoek naar tientallen extra vrijwilligers

Afgelopen weekend moest een deelnemer van de Sloepenrace gereanimeerd worden. 'Door goed handelen van de hulpdiensten en onze inzet hebben we een leven kunnen redden. Daar doe je het als vrijwilliger toch voor.'

Sloterplas
De Reddingsbrigade leidt momenteel vier 'gastheren' voor de Sloterplas op tot reddingszwemmer, nadat afgelopen zomer het 5-jarige Braziliaanse meisje Kauana op de locatie verdronk. De reddingsbrigade trok eerder al aan de bel over de onveilige situatie daar.

Het stadsbestuur ziet echter geen reden om toezicht op open water te faciliteren, omdat uit onderzoeken zou blijken dat toezicht op open water voor schijnveiligheid zorgt. 'Daarnaast creëert het een situatie waarbij er een gedeelde (juridische) verantwoordelijkheid ontstaat tussen gemeente en zwemmers.'

Lees ook: Reddingsbrigade start crowdfunding voor nieuwe kleding