In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Elf minderjarigen opgepakt na in elkaar slaan 13-jarige jongen

In Breda zijn elf minderjarige jongens opgepakt. Ze worden ervan verdacht dat ze een jongen van 13 in elkaar hebben geslagen. De verdachten zelf zijn 13 tot 16 jaar oud.

Het incident was ruim een maand geleden. Twee jongens hadden met elkaar afgesproken om iets uit te vechten. Volgens de politie werd de afspraak op sociale media opgeklopt en kwam er uiteindelijk een hele groep naar de afgesproken plek.

Het 13-jarige slachtoffer werd geslagen en geschopt door de groep. Dat werd ook nog eens gefilmd en online gezet. In het filmpje op Facebook was volgens Omroep Brabant onder meer te horen hoe een van de jongens werd aangemoedigd om door te slaan. "Verschrikkelijke beelden om te zien", zegt de politie.

Een aantal jongeren meldde zich na de vechtpartij met hun ouders bij de politie. De rest kwam tijdens het onderzoek in beeld. Alle elf zijn vanmorgen op hetzelfde moment aangehouden. Een aantal van hen werd eerder ook al van school gestuurd vanwege het incident.

De politie hoopt dat de aanhoudingen een signaal zijn voor andere jongeren en hun ouders. "Hier blijkt dat oproepen op sociale media helemaal uit de hand kunnen lopen. Ga niet zo maar mee in wat er gezegd en vooral geroepen wordt."

Advertentie via Ster.nl