Walen over de brug, akkoord over CETA-verdrag (nos.nl)


Het CETA-handelsverdrag tussen de Europese Unie en Canada is gered. Ook de Walen, die de laatste dagen dwarslagen, hebben ermee ingestemd. ...

door Kiki in Buitenland  ·  85 Reacties

  • 0
  • 842x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@49 Zwarte kers.

Alles wat Canada exporteert moet voldoen aan de standaarden uit dat verdrag het maakt dus niet uit of dit eigen producten zijn of dat het doorvoer producten zijn.

8
51 mike45

Mij ontgaat dat ook . Het is protectionisme en zorgverlening alleen voor dat wij niet meer kunnen legitimeren dat de innovatie willen blijven. Dat word te duur. De r u j ken worden rijker en kunnen dat nu zonder democratische rechtspraak. Mooi heh.

3
52 Zwarte kers

@51 ... of voldoet aan door Canada gesloten verdragen : bv NAFTA!

1
53 TedjeR

@44 dat is wel heel veel tekst om een hoop onzin te verkopen.

Je maakt met elkaar een verdrag daarin spreek je af wat landen wel en niet naar elkaar mogen exporteren en tegen welke voorwaarden. Als je je dan als land daar niet aan houd en je eigen markt beschermt dan krijg je een claim. Dat lijkt me niet meer als normaal anders zouden die verdragen ook geen enkele waarden hebben als niemand zich eraan hoeft te houden.

9
54 mike45

@53 Dat is het handelsverdrag tussen de USA en Canada maar als vervolgens die producten naar de EU wil exporteren dan moeten ze niet voldoen aan de NAFTA standaarden maar aan de CETA standaarden.

7
55 mike45

Ow dus als wij beter eten kunnen maken en ons daardoor niet de oude minderwaardige technieken van canada Com suis willen houden moeten we maar betalen? Er word geen verdrag opgesteld wat wel en niet mag. Dat is helemaal niet zo. Stel jij wil een bontjas kopen en in Canada knuppelen ze zeehonden daarvoor dood. Er is hier een markt voor maar nu mag de npo geen anti zeehondenbont clips laten zien van bvb greenpeacr want bam! Arbitrage! Volgens mij word het je ook niet precies duidelijk dat Canada en China en Amerika wel degelijk veel minderwaardige meuk onze. Markten op wil schoppen. Ooit eens daar geweest? Ik wel. En de mensen zijn dom en vet vooral vet.

2
56 Zwarte kers

Is iedere Waal € 1.000,- beloofd?

0
57 Jan met de korte achterlul

Onze kwaliteitspluimveehouders kunnen nu al inpakken met de komst van de mega Oekrainse plofkippenfabriek in Veenendaal (ook zo leuk 'geregeld' in Brussel) maar met de komst van de chloorkippen via Canada kan de hele pluimveesector in NL wel afgeschaft worden....

2
58 CoolMemories

Dag fijne wereld.... We zijn overgeleverd aan idioten die denken dat multinationals de wereld gaan redden.

0
59 sparta

de Walen zijn net zo murw gemaakt, tot ze maar hebben getekend en nu krijgt Rutte een strop om z'n nek van de heersende dictators in Brussel;

TEKENEN dat associatieverdrag op 1 november

2
60 Roomboterbabbelaar

Ik heb het idee dat CETA niet heel slecht zal zijn voor ons, maar ik kan het mis hebben.Dus ik zal het in de gaten houden hoe het verloopt en of de angst terecht of onterecht was. We shall C.

10
61 VaY

@56
Dat doet China allang hebben ze Canada niet voor nodig
Paar jaar geleden is er al een goedkope meuk verdrag dor de EU met China en india en dergelijke landen gesloten
Ellende is dat toen niemand heeft gereageerd
zeg je eerlijk ik heb liever spullen uit Canada dan die milieu vervuilende 3x gebruiken dan weggooien meuk uit China
maar door dat verdrag met China en hun broeders is het kopen van die meuk bijna onmogelijk geworden
Bijna alles wat je in de winkel of online koopt is meuk of China

1
62 eoghanfeehily

@47 Waren het 'alleen maar' Canadese producten die nu ongehinderd op de Europese markt komen.

De laatste jaren hebben héél veel Amerikaanse multinationals zich ook in Canada gevestigd, vooral nadat het steeds duidelijker werd dat TTIP niet zo makkelijk tot stand kwam.
Deze Amerikaanse multinationals hebben TTIP straks helemaal niet meer nodig. Want hún producten komen nu ook 'gewoon' Europa binnen... dankzij CETA!

0
63 Scorpio

@56
En ja de mensen zijn dom en daarvoor hoef ik echt niet naar die landen te gaan om te kijken hoe dom ze wel niet zijn
Hoef ik alleen maar hier om mij heen te kijken in de souvenirsshops tegenwoordig all made in China hoef alleen maar naar de buren en hun vriendjes te kijken
Allemaal ali baba meuk freaks
dus uw omgeving importeert die minderwaardige Chinese meuk zelf hoeft China weinig voor te doen

2
64 eoghanfeehily

@62
klein foutje in de volgende zin
maar door dat verdrag met China en hun broeders is het kopen van die meuk bijna onmogelijk geworden
Moet zijn : is het niet hoeven kopen van die meuk bijna onmogelijk geworden

1
65 eoghanfeehily

"De Walen hebben een uitzonderingspositie bedongen voor wat betreft het arbitrage-onderdeel van het verdrag. Dat onderdeel geeft bedrijven de mogelijkheid om staten aan te klagen als zij hun investeringen door bepaalde politieke besluiten gedwarsboomd zien. Tot nu toe gebeurt die arbitrage vaak achter de schermen. In het CETA-verdrag is het proces transparanter gemaakt, maar volgens de Walen is dat niet voldoende en ze houden de mogelijkheid open het verdrag te verwerpen als er speciale rechtbanken komen.

Verder zouden ze het recht krijgen om op landbouwgebied aan de 'noodrem' te kunnen trekken als er te veel Canadese landbouwproducten in België worden geïmporteerd. "

Waarom heeft ons land zulke dingen niet geëist? Waarom kunnen de Walen wél voor zichzelf opkomen en Nederland niet?

0
66 xtremy

Joepie!

Kunnen we lekker scheepsladingen vlees en andere goederen heen en weer blijven sturen terwijl deze landen al in alles voorzien zijn...

Ik hoop niet dat milieubewuste mensen het hier mee eens zijn, en anders moeten ze nog eens goed nadenken hoe de handel er nu uitziet.

Zelfs Trump komt dan als milieuvriendelijker uit de bis met zijn plannen question

0
67 sjemigdepemig

@63 Zitten er ook niet veel Amerikaanse multinationals op papier in Nederland of in Europa en komen hun producten nu ook al niet in Europa aan?

7
68 VaY

@67 De regels worden zoveel mogelijk gelijk getrokken en bestaande regels blijven van kracht. Dus wat is je punt?

5
69 VaY

Wat voor lage chantagemiddelen zullen er gebruikt zijn om de Walen over de streep te trekken? Dat vraag ik mij af.

1
70 manpower

Als de gevolgen hetzelfde worden als NAFTA zijn we zuur. Zelfs Hillary Clinton heeft nu ingezien en toegegeven dat Nafta niet helemaal heeft gebracht wat ze ervan verwacht hadden.

1
71 Lias

@71 ,

Wat dacht je van Bill Clinton die China het WTO in geloods heeft en een kwart van de Amerikaanse maak economie heeft vernietigd. Meer centralisatie van macht is goed voor zakkenvullers, since the dawn of time.

0
72 Robot

Trieste dag ,het laatste restje democratie uitgehold tbv de coorperatie.
NWO weer wat sterker ,wanneer gaat de wal (de mensen) het schip van die kleptocraten keren?

1
73 Jongens van de Wit

door dit verdrag worden "onze wetten" op het gebied van milieu ,voedsel,veiligheid,arbeid etc nutteloos , bij een probleem ,mag de rechter ook niets zeggen ,alleen een door een arbitrage commissie van die bedrijfstak zal er een vonnis worden bepaald.
We staan met de broek op de enkels.

0
74 Jongens van de Wit

De EU trollen zijn weer duidelijk aanwezig
Alles voor de multinationals ,ze zullen het gaan merken die trollen
helaas mijn kinderen-kleinkinderen en achterkleinkinderen ook

1
75 Bollieboos

@73 NWO complot gebrabbel.
@74 Houd je aan de feiten! Onze wetten gelden nogsteeds en daar zullen bedrijven en ook een rechter bij dat hof zich aan moeten houden. Dat staat gewoon in het verdrag. Dus volgende keer als je paniek wilt zaaien met je complotjes vertel er dan bij dat je totaal niet weet waar je het over hebt.
@75 Die zullen hier helemaal niets van merken. Hoop voor jou dat je "kinderen-kleinkinderen en achterkleinkinderen" niet zo dom zijn/worden als u. EU trollen kom op nou zeg.

4
76 VaY

Ik denk dat er een clausule in dat verdrag *moet* dat je het, als land, na zoveel tijd, zeg een paar jaar of zo, kunt *opzeggen* zodat de geldigheid van het hele verdrag vanaf dat moment vervalt. Volgens mij is dat iets wat in *elk verdrag hoort. Al was het alleen maar omdat je bij verdragen *nooit* helemaal precies weet hoe ze uitpakken. En als ze verkeerd uitpakken, dan moet je er van af!

0
77 handsfree

PRS. Problem - reaction - solution. Wat een boefjes zijn het ook.

Het is als een driedimensionaal holodek waarvan soms eventjes de wanden door de simulatie heenkomen.

TTIUP heet ineens CETA en iedereen is er mee "akkoord". AKkoord met een formele transitie van een schijndemocratische oligarchie naar een fascistische transatlantische unie.

Let wel ik gebruik fascistisch niet zoals linksen dat doen als emotioneel scheldwoord. Ik bedoel fascistisch als feitelijk fascistisch. (Corporate rule)

1
78 Phiteceen

@77 Ja, ware het niet dat het Canada en de VS gaat om het creëren van banen, en daar is heel veel mee gemoeid, plus het gegeven dat de EU bij monde van Merkel als een schoothond achter de VS aan hobbelt.

2
79 Lara

@78 Phiteceen klopt als een bus.
Alleen is de vraag; wat nu?

1
80 Lara

@69

"...Dus wat is je punt?"


Dat door het verdrag de handel met een land 6500 KM hiervandaan verder gestimuleerd wordt , wat zorgt voor enorm veel extra vrachtschepen en vliegtuigen die dagelijks heen en weer zullen pendelen.

En dat terwijl zowel Europa als Canada al in alles voorzien is....

1
81 sjemigdepemig

@62

De EU heeft nog geen handelsverdrag met China volgens mij...

0
82 sjemigdepemig

@78 " Ik bedoel fascistisch als feitelijk fascistisch. "

In de oorspronkelijke betekenis doelt het op het samenspannen van overheid en bedrijfsleven tegen de bevolking. In die zin klopt uw kwalificatie dus.

0
83 TedjeR

@83 Samenspannen? Voor wat ik kan lezen lijkt met meer op een overname van het bedrijfsleven dóór de staat (waarbij inderdaad ook de bevolking onderdrukt wordt, omdat zij geen andere keuze meer hebben), De bedrijven zelf hebben ook weinig te kiezen; ze doen wat de staat hun zegt en anders kunnen ze opdoeken. Iets wat eigenlijk precies het tegenovergestelde is van wat hier aan de hand is, namelijk de staat die min of meer moet doen wat de bedrijven hun zeggen (wat weinig beter is, maar dat terzijde).

0
84 Neobullseye

wat gebeurd er achter de gesloten deuren "Doet eraan mee OF?".
http://www.joop.nl/kijk-nou/noam-chomsky-legt-2-minuten-er-klopt-aan-ttip-en-ceta
video link https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4abS3S0PzpQ

0
85 nosuchname

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

@3Het wordt financiëel nòg erger:Statushouders zoveel mogelijk naar hotels, ook zonder goedkeuring gemeenten - https://nos.nl/l/2514610�...

3 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@1Rond "contacten" met Rusland, maar ook China, zijn altijd al wild-west verhalen geweest. Er zijn echter op het geheel, maar weinigen, die è...

3 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Ernstig tekort aan 'pufjes' voor astmapatiënten: 'Nul tot twee weken op voorraad'

Schandalig dit weer.Gek dat deze "tekorten" alleen maar in Nederland spelen. Ook de prijzen van medicatie, zijn in het buitenland vaak goedkop...

4 uur geleden geplaatst door Strongoli

ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

6 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

6 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

7 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

7 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

7 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

7 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

7 uur geleden geplaatst door Rinze

NK. App
Autumn Falls VrVideos YiffBest Onlyfans GirlsGonewild 30Nala RayPakistanii XxxTamil Actress Blue FilmHot Mallu CouplePorn With MassageSmall Blonde PornPerevcityEtihopian PornDesi XnxxxNeelam KudaleLesbiangalorePran SexKangana Ranaut Hot SceneIntimate Porn VideosMilf LoveLive Porn SitesXhandterLesbisn PorKeerthi Sex VideosGooner School Team BateThe Secret Memorial Day Party Penelope KaySex AnteJapanese Mom Sex DownloadWeightgain PornMrsmasked色情 导航Deepfakes NudesScan Manga YaoiAdult WortkMexican PussyNaked Isla FisherNude TeenassMost Xxx VideoBig Fuck VideosSex Hot Tamil VideoLiya Silver AnalErotic. EautiesHamsterx.comSetpmom PornLive SexxPorn Video In MomMonster Cock ShemaleIndian Pornstar ComMilfthongPorsha Williams NudeVaginal AnimeUllu SexAssamese Xx VideoBoobs Hd PornXxx SanilioniBhaiya Bhabhi SexPlayboy Triple PlayMarhati Sex ComSunny Leone Hot BraMom Son Incest PornFree Black On Black PornPorn Movies Free WatchingAi Enhanced PornPorn Hub CoupleJapan SxxPorn VinginDanny AsheIndian Bf Gf SexBjrawCute PenisIndian Big Boobs ComHotsextubeLewd NingaWww. PornGay Carttoon PornTittys Falling OutJessica PalaciosDesi Sex BeautifulTs MelaineEmma Griffiths MalinBig Bbw PornAlexis Texas In PornMolly SrewartBlack Mail PornGirls Naked IndianX Videos Porn FreeSweet Sophia And Holly DayPorna DeSierraxrain LeakCharlotte Parks LeakedBabyfacejassBhojpuri Sexy Porn VideoChloe FoxxeLesbian Foot Gagging엑스비지오Best Site For Vr PornBarbie Pornسكس مثيرNude BraestSex With Sex WorkerGaysex VedioCall Girl SexShakeela Sex TeluguIndia Porn DesiCarlota TeenDogsex CartoonsKoren Women NudePorntok.Ddd TitiesHot Sex Story ComBoobs Pictures NudeKayley Gunner AnalHentail BleachArianareal.tv NakedPornhubsleepingXxx PictherPublic Agent PornLesbian MasturSophie Dee PornstarExtremely.painful AnalNude Laura LinneyHollywood Rape ScenePorn Download 4kIndian Sax Videos ComFree GilfpornXxx Hd CAfrikan XxxFutanari NetorareKerala Fucking VideosPorn Downloader VideoAdultwoekAmer RayneShemale Eating Own CumVenice Escape PornHansel GrettelAsain BjSunny Leone Adult FilmBaap Beti Ki Sexy MovieMom Stuck PornGay Twins PronGrandma Seduces GrandsonFilm HentaiLadyboy PorneSeiren EroticoTru Kait Porn VideosUncensored Adult MoviesFree Porn ClupsWeirdpornHeure Du PornoFoto De Mulhe NuasKatalina Kyle