door Vaartuig in Wetenschap  ·  77 Reacties

  • 4
  • 936x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@48 : wat jij zegt op het moment dat je met logische poorten dmv gelijkrichting en transistors werkt is het digitaal. Of te wel een signaal omzet naar binaire logica. Maar als jij de schakelaar omzet van een lamp gebruik je ook binaire logica alleen is het geen digitaal signaal. De schakelaar kent wel twee standen als die enkel is en dat is aan of uit. Je zet het signaal dus niet om maar je gebruikt wel een binair systeem om die lamp van je aan te zetten.

2
51 Tafka Mike

@51 Ik zeg dat je pas op het moment dat je met poorten signalen bewerkt, je bezig bent met Boolse logica. Je zet geen signaal om naar binaire logica (dat is natuurlijk onzin), je bewerkt ze ermee.
Binair betekent tweetallig, en dat betekent weer dat je met getallen bezig bent (in een bepaalde getalsrepresentatie).
Als je heel strikt bent, met je lamp, en je noemt de standen niet 1 of 0 maar aan of uit, waar of onwaar, dan moet je het over Boolse waarden hebben, niet over binair, want je hebt het niet over getallen.
In de praktijk wordt dan toch vaak over binair en digitaal gesproken.

Heb je toch weer wat geleerd, vandaag.

0
52 LanCaster

@52 : het punt is Lancaster booleanse logica bestond er al ver voordat het woord digitaal bestond. Het werd namelijk al gebruikt in de oudheid. Dus nee booleanse logica is niet puur het bewerken van poorten.( ik neem aan dat je digitale poorten bedoelt?) maar booleanse logica is wel binaire logica. Ja in de praktijk wordt daar idd vaak over gesproken maar als je praat over of machines uiteindelijk hetzelfde kan als de mens moet je wel de grenzen weten van de binaire systemen waarop digitale systemen verder op gebouwd zijn.

2
53 Tafka Mike

@53 Het woord digitaal is inderdaad vrij recent. En logica zo'n beetje zo oud als de mensheid.
Maar de Boolse logica is afkomstig van George Boole (19e eeuw) en werd zeker niet in die vorm in de oudheid gebruikt.

Vanzelf bedoel ik die poorten, wat anders?

Wat zijn die grenzen dan van digitale systemen? Wat kunnen die niet wat hersens wel kunnen, en waarom?

Zelfs als hersens (misschien voor een deel) als een kwantumcomputer zouden werken - en ik heb nog nooit gehoord van de kleinste aanwijzing in die richting - dan zou alle functionaliteit in een digitale computer nagedaan kunnen worden. Hoogstens zou die computer in dat geval (kwantumcomputerachtige functies) er dan (veel ?) te lang over doen om zinvol te zijn.

0
54 LanCaster

Zoals ik al eerder zei en mee begon is het niet voor de hand liggend dat mensen fundamenteel binaire logica gebruiken. Wij lopen tegen hele andere grenzen op in onze beperkingen. Het heeft vooral met de capiciteit te maken van onze hersenen. Ook bij dieren. Bij machines zitten beperkingen meestal in de toepassing van de binaire code. Qua capiciteit heeft een machine geen probleem. Je zou kunnen zeggen dat ligt aan de programmeur maar Daar zeg je dus mee dat een machine niet slimmer dan een mens kan worden. Daarbij weet je bij een machine direct dat het iets niet kan. Een mens kan iets 10 jaar later wel. Daarbij is er nog geen enkele software afgeleverd die langer dan 5 jaar mee kan zonder update of vervanging. Simpelweg omdat het niet mee kan komen. Kwantumcomputers gebruiken geen binair systeem maar de eerste normale software op een kwantumcomputer draait nog niet eens dus vooralsnog is er geen rede om aan te nemen dat machines slimmer worden dan mensen en zijn gewonnen snelle telmachinesz

2
55 Tafka Mike

@55 Hersens gebruiken zeker niet binaire logica zoals die in computerschakelingen gebruikt worden. Maar in software/hardware is ieder systeem - dus ook onze hersenen - te modelleren. Dat gebeurt al deels in neurale netwerken, systemen die van alles kunnen leren, zodat ze te gebruiken zijn voor b.v. gezichtsherkenning. Dat lijkt al heel erg op de manier waarop hersens werken.
De programmeur schrijft dan absoluut geen programma meer waarin staat hoe een gezicht moet worden herkend.

Er is geen reden te bedenken waarom een machine niet slimmer kan zijn dan z'n maker/ontwerper/programmeur/leermeester, net zoals een student boven z'n leraar kan uitstijgen.

Waarom weet je bij een machine direct dat het iets niet kan? Als je niet meer precies weet wat er precies in het systeem gebeurt - zoals bij neurale netwerken - dan kan je dat ook niet meer zeggen. Een lerende machine update zichzelf, net zoals en lerend mens dat doet.

Zoek maar eens op 'neuraal netwerk', het zal je verbazen hoe die werken en wat er mee kan. Dat zijn echt geen telmachines meer.

Tenslotte, kwantumcomputers zijn ook binaire systemen. qbit staat voor kwantumbit, het equivalent van de bit in conventionele computers.

0
56 LanCaster

AI+quantum-computers+internet+3D-printing=einde mensheid.

1
57 ontken

@57 Je bent 'gevulde koeken' nog vergeten.

0
58 LanCaster

Nee, energie.

0
59 ontken

En natuurlijk de 'startmotor' mens.

0
60 ontken

Ah, gevulde koeken zijn natuurlijk ook 'energie'.

0
61 ontken

The bit is the basic unit of information. It is used to represent information by computers. Regardless of its physical realization, a bit has two possible states typically thought of as 0 and 1, but more generally—and according to applications—interpretable as true and false, or any other dichotomous choice. An analogy to this is a light switch—its OFF position can be thought of as 0 and its ON position as 1.

Het is dus analogie he en geen synoniem.
Zintuigen en analoge signalen zijn alleen binair te verwerken in de hersenen maar complexere processen zoals bewustzijn zijn niet binair. Je doet net alsof ik het exact doel op digitale processen maar je moet dit zien als analogie naar binaire processen. Een lerende machine zonder onderhoud bestaat niet ook geen neurale netwerken dat is toekomst muziek. Zou de hoogleraar in de titel dat niet weten denk je?
Kwantumcomputers zijn geen binaire systemen omdat ze achter meerdere bits tegelijkertijd kunnen kijken. Ze kunnen kiezen of ze drie lampen tegelijkertijd aandoen, of wellicht twee of maar 1. Het enige wat ze gemeen hebben met binaire systemen is dat ze geen deuren tegelijkertijd open en dicht kunnen doen.

2
62 Tafka Mike

Ik bedoelde analoge signalen en zintuigen zijn heel goed mogelijk als binair signaal te verwerken.

2
63 Tafka Mike

@62 "Het is dus analogie he en geen synoniem."
Wat bedoel je? Je gaat toch niet wéér beweren dat 'binair' en 'tweetallig' geen synoniemen zijn?

Druk je op z'n minst duidelijk uit.

0
64 LanCaster

@62 "Een lerende machine zonder onderhoud bestaat niet ook geen neurale netwerken dat is toekomst muziek."
Ja, met zoveel onkunde houdt alles op. Ik heb zelf neurale netwerken geprogrammeerd, en jij wilt beweren dat ze niet bestaan? Alsjeblieft, zeg...

Je kunt op z'n minst de moeite nemen om zaken even na te zoeken voordat je onzin schrijft.

0
65 LanCaster

@65 : elke zelfrespecterende wetenschapper weet dat neurale netwerken overhyped zijn. Dus ga nu niet de veredelde programmeur uithangen.

2
66 Tafka Mike

Zelfs Gartner het meest toonaangevende it consultancy bedrijf heeft uitgebreid onderzoek hiernaar gedaan en komt maar tot 1 conclusie neurale netwerken zijn overhyped. Vol met toekomstmuziek.

2
67 Tafka Mike

@66 Zonet bestonden ze nog niet, nu zijn ze overhyped. Beide kan natuurlijk niet. Je kletst je weer klem, knul.

Jij noemt je toch geen zichzelf respecterende wetenschapper, hoop ik?
Op welke universiteit ben je afgestudeerd? Waarin?

Ik kan programmeren, en ik kan nog heel wat meer dingen die jij niet kunt, weet nog heel wat meer zaken die jij niet weet.
Jammer voor je als je daar niet tegen kunt.

1
68 LanCaster

@67 IT-consultants zijn geen wetenschappers. Dag, hoor.

0
69 LanCaster

@68 : jaja je bent echt geweldig, Doe je het licht uit?

1
70 Tafka Mike

@70 Ik weet het, zeg ik in alle bescheidenheid question.
Bij jou is het licht al uit, heb ik gemerkt.

1
71 LanCaster

@71 kijk dat is nou digitaal.
Het licht gaat aan en het licht gaat uit..

0
72 chouffleur

@71 : ongelofelijk een zelfs belediging komt bij jou als compliment aan. Zeker je muur van onmetelijke kennis?question of is het een diepe kuil van onmetelijke onwetenheid? Nou ik ga je er niet uittrekken. Heb wel wat beters te doen.maar je weet best veel hoor jongen. Je luistert alleen nooit.

3
73 Tafka Mike

Hoe goed worden de Algoritmes als interpreterend en voorspellend vermogen..?

1
74 4lb3rt P1k3

Professor: 'Kunstmatige intelligentie heeft beperkingen en vormt geen gevaar voor de mens'

logica: Er is niets intelligent aan computers. Kunstmatige intelligentie bestaat helemaal niet. Het is wishfull thinking in een woord gepropt. Computers kunnen wel rekenen, ze kunnen logische paden volgen. Ze hebben echter geen wil of drive of persoonlijkheid anders dan dat wat iemand er in programmeert.

Conclusie: Een computer is een gereedschap. Net als een hamer en een AK47. Beide gevaarlijk in de handen van een mens maar niet an sich.,

3
75 purelogica

@70 @71 Ik heb chatbots zien ruziën als jullie. Turingtest geslaagd question

0
76 dani

Can't do it , Dave.

0
77 MarcusCole

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
MARCUSAURELIUS
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Dit was maar een dreigement.Lang geleden sloeg een Kamerlid daadwerkelijk toe naar een lid van de Boerenpartij.Niks afkeuringen laat staan...

1 minuut geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

LoydMorris
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@5 Kom jij eens met een fatsoenlijke oplossing voor deze problemen i.p.v. oeverloos af te lopen zeiken. . . ...

1 minuut geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

De jaren '30 / '40, vorige eeuw, begonnen ook zo. . . . We hebben nog geen ene moer opgestoken van de geschiedenis. . . 😡...

2 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

FrisseBries
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@4Ja, haha. Dan doen ze eens wat nuttigs in plaats van hier elke dag hetzelfde te herhalen (lees klagen)...

2 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

FrisseBries
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@2Omdat geen enkele partij daar verder aanleiding toe geeft, misschien?...

5 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

LoydMorris
Beelden: Sarah van Soelen hangt de cowgirl uit

@2 Zulke lippen heeft m'n schoonmoeder ook. . . . echter zij zit er op 😁...

12 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

sockknitter
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@2 @3Ga langs de grens staan met een bord: VOL....

12 minuten geleden geplaatst door sockknitter

sockknitter
Duitse oud-leider Schröder voor onderhandeling Westen en Poetin

Wat valt er te onderhandelen?...

15 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Marrie1
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Waarom worden niet alle Nederlandse politici onderzocht of die foute banden hebben met Rusland ? ...

28 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Nicks R. Van
Beelden: Sarah van Soelen hangt de cowgirl uit

Vreselijk die zoeloelippen. Wat kan een mens zich lelijk maken. ...

32 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

NK. App
Audree JaymesSexy Teenage NudesLobestertubeThe Fapping NudeVídeos De Pornô Em PortuguêsListcrawler TacomaJoel SomeoneTamil Nadu Aunty XxxMrs OverlanderRae Lil Black FaketaxiWife Shared With StrangerCeleb DeepfakesTop Onlyfans Earners 2023Rassia PornMeena BfTaliya And Gustavo PornBlack Peole PornFilms Pornos BlackAvivastreetDudhwaliBrazillian PornBriana Banks AnalFilmes X StreamingPutarias TwitterShahvani.coomElsa Jean Blow JobMilk PronMom PorneHow To Fuck My SisterPanty DealNaked Hottest MenSri Reddy Xnxx브랫수연Premium Porns For FreeTori Deal NudeTsuma Ni Damatte Sokubaikai Ni Ikun Ja NakattaTiktok TwerkMaria Hot Sex VideoMini MyaOmegle PervyLiteroitca.comSaxey VideoTamannah Bhatia SexDesi Sex Xnxx VideoRed Head HentaiUndressed Sex VideosStormy Daniels Porn HdCartoon HentaipornVideos Pornograficos FreeChubby Chicks NakedHd Porn Videos DownloadBest Hentai SiteFree Porn PixsAdult.mangaKelseyswrld OnlyfansCulasos PornMalayali Ladies SexPriyanka Chopra Nude SceneGirls Showing Their BodyShilpa Sethi PornLisa Ann Xxx VideoMila Amour PornHentai Overflow UncensoredVideopornoincesteAll Hot Web SeriesThe Pron DudeIndian Sex Xxx Hot VideoKimmy Grsnger Pornسكس بزازةBest Free HdpornPorn SelebrityVolumptiousBest Adult AnimeKajol Xxx PhotoJune Hentai 2023JavbangerChaturbstePornolar 4kHot Sex BfXxx Mms NewXxx Sex Hot Video HdXxx Mom ForceXxx Hot Sexy BhabiFamos Porn StarsJoymode ReviewsComiclistManhwa.clubSummertime Saga GameplayBrazzers Upcoming ScenesJapanese Sex MovieRachita Ram Xxx VideoMelini HicksNsfw Instagram LiveThothub LeaksCamgirls ComAletta Ocean Full VideoHard MoaningMumbai Sex VideoKamasutra Xxx VideoChodaeSandra Star XxxCubana PornPantyhoseanalEscorts In ParisVanessa Ray NudeTribb PornXx69xx ComMia Khalifa FilmJija Sali Ki BfList CrawllerPorn PubilcGena Lee Nolin NudeNaked With FriendsAt Work MasterbationOnlyonerhondaPorn Video Hd MeIndian Romantic Sex HdBf Video DoctorTeachers Day Sex VideoUncensored Hentai VideosEbony Anal CompilationCowgirlhentaiAnal FattyPorn 18thHq HenraiPool SexHaleyxyzDidshereallyomggEat Scat PornBdsm PornolarPorn SodomieMeisha Tate NudesNikki SinnIndian Desi Wife SexBf Sexy Video Hd BfDesnudasStella Cox XxxIndian Village BfHardcore XxxxNaked On BechSherlyn Chopra Playboy NudeDesi XxxMelony MelonsTwpornstar ComOnmegle PornXnxxx The BestJohnny Sins New VideoTeacher Sex Video ComMeg Donnelly NakedSavannah Bond New