Andreas Granqvist (r) en bondscoach Janne Andersson
NOS VoetbalAangepast

Zeven goals verschil? Zweden wil gewoon winnen

Winnen met zeven doelpunten verschil. In Nederland gaat het in aanloop naar het WK-kwalificatieduel met Zweden bijna alleen maar over deze schier onmogelijke opdracht, zonder dat er iemand is die er eigenlijk in gelooft.

Maar de Zweden lijken helemaal niet bezig met een mogelijk desastreuze zevenklapper in Amsterdam. "Onze focus ligt op het winnen van de wedstrijd, niet op verliezen en ook niet met hoeveel doelpunten", zei aanvoerder Andreas Granqvist op de persconferentie in Amsterdam.

"Natuurlijk zal Nederland ervoor gaan en proberen het publiek erachter te krijgen. Maar wij hebben nog altijd kans om als eerste te eindigen in de groep en ons direct voor het WK te plaatsen", aldus Granqvist. "We gaan dus proberen de wedstrijd te winnen."

Zweden willen gewoon winnen van Oranje

Zweden staat één punt achter op Frankrijk, de koploper in groep A die dinsdag Wit-Rusland ontvangt, en heeft een veel beter doelsaldo. Bij puntenverlies van de Fransen en een zege in Amsterdam worden de Zweden groepswinnaar. Bij een nederlaag van Frankrijk heeft Zweden zelfs aan een gelijkspel genoeg om eerste te worden.

Zo strijdlustig als Granqvist klonk, zo behoedzaam was de Zweedse bondscoach Janne Andersson. Zondag zei Andersson al een moeilijke wedstrijd te verwachten, op de persconferentie gaf hij opnieuw niet veel prijs: "Ik verwacht dat Nederland heel offensief zal spelen. We zullen proberen daar een oplossing voor te vinden."

Herinneringen aan 2010

Granqvist haalde op de persconferentie nog herinneringen op aan de vorige keer dat Zweden in Nederland aantrad: Oranje won in oktober 2010 een EK-kwalificatiewedstrijd met 4-1, door twee goals van Klaas-Jan Huntelaar en Ibrahim Afellay.

De toenmalige verdediger van FC Groningen redde destijds de eer voor de Zweden: "Het was mijn tweede interland, na een invalbeurt tegen San Marino. Het was een moeilijke wedstrijd, Nederland was toen behoorlijk sterk. Mijn doelpunt viel laat, we hadden er al vier tegen gekregen, dus als verdediger was dat niet echt fijn."

Destijds verliet Granqvist teneergeslagen de Amsterdam Arena. Dat zal dinsdagavond ongetwijfeld anders zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl