door Wilmama in Gezondheid  ·  186 Reacties

  • 11
  • 1262x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@149

Het raakt me niet. Iemand die scheldt doet dat altijd tegen de spiegel…..

6
151 WijzeDwaas

@151 Wat een geweldige argumenten heb je ineens...

0
152 LanCaster

@144

Belachelijke stellingname, je kan wel beweren dat je behandeld wil worden op een cruiseschip met 200 man personeel gedurende 10 jaar in de Caribian, maar vraag is of de gemiddelde premiebetaler dat moet opbrengen.

0
153 Norton

@144 , Zeg Dwaas , ben je nou 'Wat dat betreft verkeren we op medisch gebied nog in de middeleeuwen. Met de witte jas in de rol van pastoor/dominee' , ik weet niet wat je denkt daar mee te zeggen , maar ik verkies deze tijd , toch heel graag over de Middel Eeuwen , maar goed we hebben ook een politici die ons graag terug zit in de 19e eeuw , dus een forum gebruiker die zegt dat we in de middel eeuwen beter af waren , verbaasd me dan niks.

0
154 MarcusCole

@150

De enige die kan oordelen over een behandeling, dat ben ik zelf. Het gaat namelijk over mij.
Ik heb geen vertrouwen in die wetenschappelijke normen. Maar ik moet er wel voor betalen. En als ik dan alsnog een echte behandelaar inschakel, dan moet ik nóg een keer betalen.

Daarnaast hebben we het ook over gemeenschapsgeld. De kosten voor de zorg lopen snel op. Dan wordt het tijd om niet werkende medicijnen van de farmaceutische industrie niet meer te vergoeden. Dat koopt iemand dan maar van zijn eigen geld. Gemeenschapsgeld wil zeggen dat het van ons allemaal is.

8
155 WijzeDwaas

@153 u betaalt ook voor de kankermedicijnen die niet werken van 140.000 euro, hoor u daar niet over klagen.

6
156 Rattocasi

@153

Je legt mij dingen in de mond die ik nooit geschreven heb. We hebben het hier over alternatieve behandelingsmethoden. Dat dient ook onder toezicht te staan. Maar niet door de reguliere kwakzalvers uiteraard. Vandaar dat ik achter Lubach sta: het dient gescheiden te worden.

5
157 WijzeDwaas

@155 "De enige die kan oordelen over een behandeling, dat ben ik zelf."

Dit is onjuist. Jij bent de enige die kan bepalen of jij de behandeling wilt ja of nee. Alleen jij bent als patient vele malen minder goed in staat om een oordeel te vellen over een behandeling in vergelijking met een medisch specialist.

Je hebt geen vertrouwen in wetenschappelijke normen? Waarom gebruik je het internet dan? Je smartphone? Auto? Fiets? ...

0
158 Bluth

@154

Je verwijt mij zaken die ik niet geschreven heb. Ik vergelijk de witte jas met de middeleeuwse zielenherders. Beter lezen graag. Neem geen voorbeeld aan die andere tokkie aub.

6
159 WijzeDwaas

@158

Nope. Het is altijd de patiënt die beoordeelt of een behandeling succesvol was. Het gaat altijd om zijn of haar welzijn. Je mag er een andere opinie op na houden, maar daar ga ik niet in mee.

7
160 WijzeDwaas

@155 We hebben het inderdaad ook over gemeenschapsgeld. Alleen al daarom is het merkwaardig om te zeggen dat iedereen individueel over de vergoeding van behandelingen moet kunnen oordelen. Wegens een lichte winterdepressie zou ik zeer gebaat zijn bij een jaarlijks (door de gemeenschap) vergoed verblijf in een warm, zonnig land. Het lijkt me stug dat de gemeenschap daarvoor op wil draaien.

Juist omdat het gemeenschapsgeld is, moet de zin van behandelingen bewezen kunnen worden. Voor de alternatieven geldt dat dat bewijs er niet is - het zijn individuen die zeggen ergens baat bij te hebben, meer niet. Dat is geen wetenschappelijke grond voor algemene vergoeding.

0
161 Smiling

@161

We dienen de discussie wel redelijk te houden. Vakanties op kosten van de zorgverzekering willen we allemaal wel. Het gaat hier over alternatieve behandelmethoden.

5
162 WijzeDwaas

Als de alternatieve geneeskunde dan zo werken , waarom hebben ze dan niet de zelfde regels als de regulaire geneeskunde ?

Waarom word het als normaal gezien dat een reircarnatietherapie vergoed word en een fysiotherapie doen ze moeilijk over terwijl de eerste wetenschappelijk niet bewezen en de tweede wel ...

Waarom die angst voor mensen die opgeleid zijn 'anti intelletuelisme' , omdat schijnbaar iedereen met een gegoede opleiding in de geneeskunde , corrupt is en onderdeel is van big pharma.

Waarom big pharma verwijten dat ze geld verdienen , terwijl dat gewoon opgelegd is door de markt economie waar we in leven , en dat de alternatieve geneeskunde zelf ook heel aardig verdiend , met zijn consulenten en zijn medicijnen , denk je nou echt dat een alterneut voor nop werkt , denk je nou echt dat homeopatische middelen gratis zijn ?

0
163 MarcusCole

@160 Ten eerste zei je dat alleen een patient kan oordelen over de behandeling, je had het dus niet over de effectiviteit van de behandeling waar je het nu plotseling over hebt.

Ten tweede, heb je ook nu je weer zo bent gedraaid, ongelijk. Als je iemand na een chemokuur vraagt of de behandeling succesvol was, zeggen de meeste nee omdat ze zich heel erg slecht voelen. Een patient die goed het succes van een behandeling kan beoordelen? Laat me niet lachen.

"Je mag er een andere opinie op na houden, maar daar ga ik niet in mee."
Dat begrijp ik met je alternatieve-"feiten" fetish. question

0
164 Bluth

@162 Maar iedereen kan een alternatieve behandelmethode bedenken - er is geen enkele toetsing op. Ik bedenk dus nu dat voor mensen met winterdepressie zo'n buitenlands verblijf de enig zinvolle behandeling is. Ik kan er ook een website bij maken, een dure naam aan geven, dan is deze behandelmethode in niets te onderscheiden van Quantum Touch of iets anders vaags.

0
165 Smiling

Ik voel me ineens zo ziek, ik denk dat een weekje of 3 in Zuid-Afrika en wat knuffelen met een olifant wel een beetje zou helpen!

En daarna een weekje of 2 zwemmen met dolfijnen.....


Mag ik effe vangen ! (wie kent hem nog)

0
166 Norton

@161 Die vakanties op kosten van de zorgverzekering doen reguliere artsen wel, echter dat schijnt geen probleem te zijn voor de reguliere kwaksekte

5
167 Rattocasi

@167 Eh, je doelt op snoepreisjes gesponsord door farmaceuten?

0
168 Bluth

@167 U had net zo goed kunnen sneren dat het voor automobilisten het geen probleem is om te hard te rijden of zo, dat is even relevant als reactie op mijn post.

Ik heb het niet over snoepreisjes van artsen, ik heb het over een strikt noodzakelijke en uiterst zinvolle alternatieve behandelingsmethode voor mij als patiënt.

0
169 Smiling

Ach, ik zie nu pas dat de link naar het verhaal van Dugald Christie in @104 ontbreekt .... hierbij alsnog: https://archive.org/details/thirtyyearsinmo00chrigoog

Zo vind je halverwege pagina 33 een aardige beschrijving van acupunctuur, de bekende 'geneeswijze', gebaseerd op 'oude wijsheid':
"Naalden zijn er in negen vormen; ze worden vaak roodgloeiend toegepast en blijven vaak dagenlang in het lichaam zitten. Doordat ze geen enkele anatomische kennis hebben doorsteken acupuncturisten vaak grote bloedvaten en vitale organen, met soms acuut overlijden tot gevolg. Een klein kind werd in deerniswekkende toestand de apotheek binnengebracht. De dokter had de ouders verteld dat het kind een overmaat aan vuur in het lichaam had; dit zou afgevoerd worden met koude naalden die hij op meerdere plaatsen diep in de buik van het kind stak. Het arme kind overleed vrijwel meteen daarop. Voor cholera worden de naalden in de armen gestoken. Voor bepaalde kinderziekten en dan met name stuipen worden de naalden onder de nagels gestoken. Voor oogziekten worden ze vaak centimeters diep in de rug gestoken, tussen de schouderbladen."

Iedereen die bij een acupuncturist loopt, kan hem of haar dus melden dat hij/zij het helemaal fout doet, en dat het voorgaande de èchte traditionele Chinese methode is.

0
170 RichardR

@156
[ @153 u betaalt ook voor de kankermedicijnen die niet werken van 140.000 euro, hoor u daar niet over klagen. ]
Ik vraag nu voor de 3e keer over welk niet werkend kankermedicijn van €140.000 jij het hebt, dus.......???

0
171 Wilmama

@167 Waar denk je dat jouw schudwaterdokter zijn vakantie van betaalt?

0
172 oeioeioei

* Verwijderd door de redactie *

173 Robin

@171 Gewoon tig lijntjes terug lezen komt u het vanzelf bij mij tegen, aangezien u heel goed bent in te kopiëren met van alles en nog wat lukt dit ook vast wel.

5
174 Rattocasi

@172 Ik ben niet in bezit van een schudwatertjes dokter, echter zodra ik die in bezit heb hoort u het.

5
175 Rattocasi

@173 Dat riekt naar communisme. Alle experimenten daarmee zijn hopeloos mislukt.

0
176 oeioeioei

@167 Graag een officiele bron daarvan ?

0
177 MarcusCole

@162 "We dienen de discussie wel redelijk te houden."
Hoor wie dat zegt...

0
178 LanCaster

Een hoop patiënten hier

0
179 eh

@109
""Als jij zo dom bent om je heil te zoeken in het alternatieve circuit, dan mag je ook zelf de kosten dragen.
Alternatieve geneeskunde is 9 van de 10 keer kwakzalverij.""

Misschien zelfs 29 van de dertig keer.
Maar die ene keer van de dertig zou het de ideale behandeling kunnen zijn.
Ik meende te begrijpen trouwens dat Lubach het irritant vond dat in zo'n aanvullend pakket voor extra fysio ook allerlei rare alternatieve methoden staan.

Allerlei behandelwijzen uit de psychologie trouwens zou je ook kwakzalverij kunnen noemen.

0
180 eh

@180 Sterker nog alternatief is 100% kwakzalverij. En ja, ook aan de geesteskant van volksgezondheid heb je een rijke verzameling kwakzalvers met als grootste pseudowetenschappelijke methode NLP.

0
181 oeioeioei

@181
Om het wetenschappelijk correct te houden: bijna 100% van de alternatieve toestanden is kwakzalverij. Bepaalde planten en kruiden hebben een bewezen werkzaamheid -- zij het veel minder dan het alternatieve volk ons wil doen geloven.
Verder hebben veel alterneuten hun zuivere kwakbehandelwijze aangelengd met dingen die zeg maar onder 'gezond verstand' vallen, zoals leefstijl- en voedingsadviezen; ze doen het vervolgens voorkomen alsof deze dingen van oudsher al uit de alternatieve koker komen... niet dus.

0
182 RichardR

Wetenschap verandert niet voor niets voortdurend, denk aan de cholesterol leugen. Ruim 50 jaar is er op basis van broddelwerk ruim verdiend door Big Pharma. En wat blijkt het werkt niet. De massa is voor de gek gehouden, maar omdat het wetenschap het aureool heeft niet te falen is het ok?

https://energiekevrouwenacademie.nl/inspirerende-boeken/boeken-over-gezond-eten-en-leven/de-cholesterol-leugen-prof-dr-walter-hartenbach/

https://www.dodelijkeleugens.nl/nl/videos/griepprik-zonder-bewijs/

Maar de huisarts blijft er doodleuk mee doorgaan hoor, leuk verdient aan iets wat totaal niet bewezen is.
En zo kan ik nog wel even doorgaan.

5
183 Al

@183 "...omdat het wetenschap het aureool heeft niet te falen"
Misschien bij lieden die niets van wetenschap begrijpen, maar wetenschap kan wel degelijk falen.
Maar in tegenstelling tot op 'geloof' gebaseerde kwakkunde als homeopathie corrigeert de wetenschap zich voortdurend.

"En zo kan ik nog wel even doorgaan."
Dank je, maar doe maar niet, je onkunde is volkomen duidelijk.

0
184 LanCaster

@104
"Vroeger ... zochten mensen middelen in de wereld om hun heen om ziektes en klachten te behandelen."

En doorgaans zonder significant resultaat.

Denk je dat *serieus*, of is dat gewoon een rare onzinbewering? Denk je dat *jij*, *nu*, kunt beoordelen dat die behandelingen (van toen, dus honderden/duizenden jaren geleden) “doorgaans geen significant resultaat” hadden? Was je erbij, soms?
Denk je serieus dat de kennis van de effecten van allerlei plantaardige en andere middelen duizenden jaren lang kon worden overgedragen terwijl het “doorgaans onzin” was?
Denk je serieus dat ze toen de effecten niet kenden van digitalis, taxus, opium, belladonna, citroenen, salix, ginkgo, taraxacum, neem, curcuma, allerlei alliums, en dat ze op goed geluk maar wat aanrommelden en dat dat “doorgaans zonder significant resultaat” was?
Ik zal het je nog sterker vertellen - vroeger werden medicijn-mannen en vrouwen in ere gehouden *zolang* ze ervoor zorgen dat hun stamleden/dorpsgenoten (etc.) door hun adviezen en middelen *gezond* bleven, en als ze daar onvoldoende in slaagden konden ze vertrekken.
Hippocrates kwam pas later met: "Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding".

Maar OK, slik maar gerust je farmaceutenpillen en alles komt goed..

5
185 handsfree

@185 Dus, als je ergens pijn hebt, dan hoef je niet na te denken waarom of waardoor dat mogelijk komt, slik gewoon een pijnstiller, een jaar of wat, en het is OK. Ok, dan moet je d’r na een tijdje natuurlijk wel wat bijslikken vanwege de bijwerkingen van die pijnstiller, maar dat hoort erbij. Ze maken die doosje met pillenschema’s per slot van rekening niet voor niets. Bovendien, er zijn pijnstillers genoeg, ibuprofen en zo is voor beginners, en dat loopt dan door tot tramadol of oxycontin en zo voor de echte volhouders. En tegen de tijd dat je daarbij aangekomen bent kom je niet eens meer op het idee van het hoe of wat van het begin of de eigenlijke oorzaak van de pijn. Slik je pillen!
En de aandeelhouders van farmaceutische bedrijven leunen tevreden achterover.

5
186 handsfree

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Defcte burger
GeenStijl: ZoekZoek! Deze bankmedewerker

@1 Dat is een nog hufterige opmerking dan die van Johan Derksen....

2 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

Bob Sleebaan
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

@15 Bedoel je al die vergrijsde Europeanen? Die zijn er over 20 jaar niet meer. Heb je al die jonge mannen gezien in Ter Apel?...

4 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

LoydMorris
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Wat een enorme LUL is deze linkse activist Frank van der Linde. . . ....

8 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Ronin
GeenStijl: ZoekZoek! Deze bankmedewerker

Die ken ik, da's die jongen uit Friesland waarvan die Johan Derksen vond dat hij geen echte Fries is....

11 minuten geleden geplaatst door Ronin

Bop
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@47 Respect voor jou. Ik kan me wel iets voorstellen bij de heimwee die mensen hebben. Als je door ellendige omstandigheden wordt gedwongen je ...

18 minuten geleden geplaatst door Bop

Hendrianus
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

@3 Ach wat triest weer, die reactie van je. Daar heb je vast lang over nagedacht....

23 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Zie Hier
De Grote Werken van Mark Rutte - Joop - BNNVARA

Afzijken achteraf echt links...

24 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

wildersfan
Marcouch steunt Al Qaida-terrorist als 'inspirerende spreker' voor 5 mei - NieuwRechts.nl

De vraag is of we de problemen die importeren ook weer kunnen exporteren???...

25 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Hendrianus
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

@11 Haha, er zijn 560 miljoen christenen en 50 miljoen moslims in Europa. Wat een domme opmerking....

25 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Nicks R. Van
Nederland in top drie van welvarendste landen in Europa

Blijkbaar kloppen de criteria niet want er heerst hier nog veel armoede. ...

34 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

NK. App
Korean Romantic SexHot Sexy Hd BfGavthi Sex VideoJapaness XxAmber XxxLesbian SquirtsBest PornstarsBaddiehubbBackroomcastingcouch PornинтимситиNude CelsbsLight Skinned Big TittiesBrazerzDeep Throat No GagPaula Jones NudeJacqueline Fernandez PornCollege Ki Ladki Ki ChudaiMarathi Bf DownloadKari Byron BikiniMost Popular Porn SitesMysticbeing XxxAizawa MinamiGroupe Telegram PornoSurat MmsGroped At A ConcertTeencollege PornRosszlányomVídeos De PornográficosSister Boobs XxxBrazzers Bro SisAmatur Lesbian PornAmateur Cumshot On FaceVeradijkmans OnlyfansRakhi Sawant Xxx VideoIndian Gf Video ComHot Sexy Teacher PornMonamour NudeFree Anime Porn VideosTwo Handed Hand JobsHana NudesDaughter And Dad PornBest Hentai WebsitesGold PornfilmsCeleberty Fake NudesBella Thorne Nude LeaksLupuwellness Onlyfans LeakHot Sexy Video DownloadLana Rhodes BjAss Tubexxx4 Girls FingerpaijtBoobs TshirtTriple Penetration PornHorny Lilly TamilAmateur DpedHypnotube.comZconfessionsSkyler MaeStepmother's FriendsXxxhandBrazzer Hot Sexy VideoMia Khalifa AdultXxx Video Man To ManDani Day PornBouncing Tits DoggyUtibe PornNudecelebforumPorn TrabestisFamosas NuasSdc..comFilme Pornô Travestis BrasileiroTeacher UpskirtMovies4kXxx SaleIndianhomemadeAalyia LoveItalian Porn MoviesOnline Hindi Sex VideoTwin MilfCondom Xxx HdWrestling Sex FightHot Big Ass PornOctavia Red AnalSubmityourflixPornos AmericanosPornô BrasileirTa NudeCfcm PornPlumpmilfGrils SexMalayalam Xxxx VideoTeacher Teacher Sex VideoNastyanass NudeXxx Tamil RomancePag PornograficasLiana MendozaSexy And Beautiful GirlPenetration CompilationXxx Sex GonzoBrazzer PornhdForced Oral PornNami R34Peepee PornFacialabuse VandalizedHard Romance VideoMom In Daughter PornReddit VrpornHppornerNaked Teen PicsBest Pornstar 2021Lap Sitting PornDrug Addiction PornTelugu College Girls Sex VideosSaxhdMeena Hot VideosEnglish Sexy Bf Full HdMiakhalifasexIndian Spy PornLesbianporn HardcoreXvid Gay PornPornographie éjaculationJade Love NudePlaying Boobs VideoKatrina Kaif Sexy VideoسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسكسHuge Cumshot CompilationPorn Asian BbcBigfuck.Teen Mom Shit VideoBangla Choti InKarishma Kapoor FuckMallu SapnaPerfectgirl NetAthena Faris ThreesomeFat BootypornHahahahahahahahahahahahaMalayalam Movie Hot SceneLust Stories NudeEbony Bbc ThreesomeHd.compornPorn Hd SexsAmouranth SextaoeVideos De Sexo Caseiro BrasileiroPhotosacompanhatesJerzjessXxx Video New BhabhiIndian Porn BeautyDoggystyle Hair PullSocinquenta ComAlex Coal NudeMature Mom Porn