Wiegel kraakt 'aflosboete' van kabinet (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Febee in Binnenland  ·  94 Reacties

  • 19
  • 1378x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

@25 : Ja, bij de verkoop van mijn huis, en niet eerder.

51 verwijderd9139144

@51 "ooit", wat is daar niet duidelijk aan?

1
52 Hadjememaar

** gebruiker verwijderd **

In de tijd dat aflossingsvrije hypotheken opkwamen hebben heel veel van de heren en dames met een groot inkomen daarvan gebruik gemaakt.
Tot zelfs in de Haagse kringen werd gebruikt gemaakt van de aflossingsvrije vorm.
Het is alleen zo dat die vorm voor velen nog jaren gelden en dus nu nog steeds daarvan gebruik gemaakt kan worden.
Ik schat dat daarom deze regeling nog steeds bestaat om zichzelf daarmee te bevoordelen.

53 verwijderd9139144

@50 ja jij ziet wel meer dingen die niet in dat is wel duidelijk

2
54 Ikke44

@54 Wat mij in ieder geval duidelijk is, is dat je je stelling niet kunt verdedigen:
"Veel vreemd van deze maatregel dit raakt de rijken veel meer dan Jan modaal"

2
55 Hadjememaar

@53 veel hypotheken lopen 30 jaar ook die van mij is aflossingsvrij en voorlopig kan ik er niet veel op aflossen
Dit is weer een reden extra om het niet te doen

2
56 Ikke44

Het is sowieso een belachelijk idee dat een dak boven je hoofd gezien wordt als inkomsten en daarom belast moet worden. Daarom moet het eigenwoningforfait gewoon helemaal afgeschaft worden. Ben je gelijk van dat idiote heen en weer schuiven van geld af.

0
57 Belazerd

@55 Die stelling lijkt mij vrij logisch dus dat behoeft geen verdere uitleg ook een trol zoals jij moet die kunnen begrijpen

2
58 Ikke44

@53 "Ik schat dat daarom deze regeling nog steeds bestaat om zichzelf daarmee te bevoordelen."
Onzin.
Voor mensen met een aflossingsvrije hypotheek maakt het al dan niet afschaffen van de wet Hillen helemaal niets uit.
(Alleen als ze het voornemen zouden hebben die aflossingsvrije hypotheek toch wel af te lossen.)

2
59 Hadjememaar

@58 Nee, de stelling is niet alleen onlogisch, hij klopt van geen kant.
Ik heb er dan ook alle begrip voor dat je het onderbouwen ervan schielijk uit de weg gaat.

3
60 Hadjememaar

@60 Nee hoor heb alleen geen zin in een discussie met een trol

4
61 Ikke44

@56 Bedenk dat bij de meeste banken de aflossingsvrije hypotheek na 30 jaar eindigt. Of de bank direct de lening in zijn geheel opeist, is de vraag. Kijk hiervoor in je hypotheekakte. In ieder geval is daarna geen renteaftrek meer mogelijk.

0
62 Belazerd

@62 Dan verkopen en ander huis kopen of apartement of aangepaste woning dan ben ik 65 dat zien we dan wel weer

5
63 Ikke44

De mannen en vrouwen die zich verkiesbaar stellen hoeven dan ook geen bestuurlijk inzicht meer te hebben maar moeten zeer inventief en talentvol zijn in het bedenken van nieuwe geloofwaardige belastingen om de democratie draaiende te houden.

0
64 Garp

@46 "Het eigenwoningforfait is een fictief inkomen dat de bezitter van een eigen woning moet optellen bij zijn inkomen uit werk en woning in box 1 (het woongenot zonder betaling van huur wordt door de regering beschouwd als een soort inkomen in natura)."

Nee daar neem ik inderdaad geen genoegen mee. Wat een onzin, 'een soort inkomen in natura'...

1
65 Yisrael

@47 Maar hoe hangt eigenwoningforfait dan samen met de HRA? Dat is een voordeel en dit niet echt. En nu gaan ze HRA afbouwen en dit herinvoeren.

1
66 Yisrael

Dit beleid treft voornamelijk VVD ers die huizenbezitter zijn. Dus nu maar eens kijken bij de volgende verkiezingen of de achterban van dit roversclubje dan nog zo blij zijn met hun leider Pinokkio Rutte. De VVD gaat de PvdA achterna !

1
67 Een hardwerkende ZZPer

Wiegel is net zo'n Pinokkio als zijn opvolger - Rutte.

Beroeps Leugenaars.

6
68 Jalinda

Dividend belasting wordt afgeschaft voor de Multinationals met comissariaten.

Daar hoor je Wiegel niet pver.

2
69 Jalinda

Terug naar het verleden?

Dat was namelijk het moment dat de korting is bedacht voor diegenen die een hoger eigen woning forfait hadden dan de rente die ze betaalden.

Maar ik snap het, eerst de aflossingsvrije hypotheek naar de verdommenis helpen, en als dat is gerealiseerd, de korting voor het eigen woning forfait weer intrekken.

@66
Het eigen woning forfait is feitelijk noodzakelijk om aftrekbaarheid van rente te legitimeren, door het eigen woning forfait wordt de eigen woning als inkomensbron gezien, en vanuit de theorie achter de belastingen, mag je de kosten voor leningen t.b.v. een aankoop van een inkomstenbron, aftrekken.

0
70 DaStef

Een paar jaar terug riep die bende Roofridders nog heeeeel hard "dat we moesten aflossen!!!", en nu lossen we af en wordt je daar voor gestraft....

Het is net als rijden op relatief schone LPG, dan krijg je ook een extra belastingaanslag. Dus niet de vervuilende roetbakken, maar de LPG-rijder...

Er is veel krom en fout in de politiek. Kom voornamelijk omdat het domme electoraat iedere keer wéér op foute partijen stemt. Gewone arbeiders die rechts stemmen, die zijn rijp voor de psychiater. Je laten verleiden en lokken door je vijand, hoe dom..!

En tja, dat foute stemgedrag zorgt voor dit soort gedrochten van kabinetten. Volgende keer anders stemmen, je niet bang laten maken en gewoon proberen je hersens te gebruiken.

Sterkte allen met de boete!

1
71 weerman

Prachtig deze maatregel, eerst iedereen 'pushen' om af te lossen door:
- Crisis spaarrente;
- Schulden zijn niet oké;
- Aflossingsvrij lenen mag niet meer!

Heeft iedereen netjes zijn schulden afgelost, pakken ze mokerhard terug door nu het afgeloste deel in Box III te heffen, tegen 4% fictief rendement!!! (Spaarrente is 0,5%!!!).

Ik snap het niet meer hoor, hoe kun je in 4 jaar nou 180 graden draaien. Van aflossen moet lonen naar aflossen is slecht! Echt bizar!!!

Graag dit kabinet zo spoedig mogelijk af(schieten) laten treden!!!

Ordinair graaien is dit dus!

1
72 Tegendraadsgelijk

Dom, stom stemmend NL dacht op een paard te wedden waar de HRA heilig was! Zie daar, nu wordt ook aan deze stoelpoten gezaagd. Dat is een domper zeg...Als je in verkiezings--belofte geloof van de VVD ben je wel heel naïef .Alle "moetjes" als wonen, eten, vervoer (auto) zorg, energie ect, is een prachtig middel om de duimschroeven aan te draaien!. En zodra deze maatregel doorgevoerd is, nooit meer teruggedraaid. Zie alle graai-constructies vooraf gaande. Gefeliciteerd met het beste kabinet sedert de tweede WO...Over 4jaar weer een kans zullen we waar zeggen!!..

1
73 TouchScreen

Mensen,
de oplossing
Niet meer aflossen en als je oud wordt en de pijp aan maarten geeft, zoeken ze het maar uit en het zal jouw dan een rotzorg meer kunnen wezen.
Dit is wat ze willen dan is dat wat ze krijgen.

6
74 opabert

@2 Juist,en daarmee allemaal rechtvaardig. En anders moet je voortaan maar weer een zandpad nemen als je ergens naar toe wil, om niet te spreken over alle andere voorziendingen waar onze overheid voor zorg draagt.

1
75 PipoDeC

@74 Wie zijn "ze" precies? Je lijkt er zowel je kinderen als het huidige kabinet mee te bedoelen. Ik neem aan dat je niet een van de ouders van meneer Rutte bent?

1
76 PipoDeC

Inderdaad schandalig. Je betaalt al loonbelasting, belasting over je spaargeld en dan mag je nogeens belasting over je bijelkaar gespaarde huis betalen. Wanneer houdt het een keer op? Dit treft zeker ook de gewone man. Die keihard gewerkt heeft om het huis af te losssen om zo wat beter met zijn pensioen te zitten.

1
77 hopefully

Sowieso vind ik dat sparen en goed met je geld omgaan beloond moet worden. Het lijkt wel om mensen vooral schulden moeten maken en houden.

0
78 hopefully

@17

Inderdaad. Het is wel raar dat Wiegel hier tegen ageert en zelf nooit een poot heeft uitgestoken.

4
79 WijzeDwaas

Het is de laatste jaren een beetje de functie van Wiegel: Als er na lang onderhandelen eindelijk een akkoord is, gaat hij mekkeren in een poging er nog net iets meer VVD-beleid uit te peuteren.

3
80 Hadjememaar

@53

De aflossingvrije hypotheek heeft alleen voordeel als je daarnaast een aflossingsvorm had, het voordeel zat hem erin dat je de rente op het spaardeel niet hoefde op te geven (immers onderdeel van Box 1) en dat je de rente zelf (na aftrek van het EW Forfait) kon aftrekken.

Op een woning van 200.000 kon je, in een periode van 30 jaar, wel zo'n 40.000 tot 60.000 euro goedkoper uit zijn, een zuivere aflossingsvrije hypotheek levert je geen voordeel op immers je moet toch 100 % van de rente betalen terwijl je tussen de 33% en 52% voordeel hebt,

Tenzij je natuurlijk liever aan de bank dan aan de belastingdienst betaald, dan heeft een zuivere aflossingsvrije hypotheek zin, of je eigen BV is de geldverstrekker, ook dan is het interessant, maar dan mag de BV weer 20% tot 25% aftikken aan VPB

0
81 DaStef

Netjes afgelost en jarenlang van de HRA geprofiteerd en nu belasting betalen over het betaalde huis die inmiddels drie keer zo veel waard is geworden..

5
82 jantje van leiden

@73 U kunt ervan op aan dat de pijnpunten voor de VVD in overleg met de andere coalitiepartijen teruggedraaid gaan worden voor een ruimere kinderpardon die vervolgens niet uitgevoerd gaat worden en voor de plicht om op scholen het Wilhelmus tweemaal gezongen moet worden in plaats van eenmaal.

1
83 jantje van leiden

Het zet voor iedereen de financiële oudere dag op zijn kop.
Hier zul je toch rekening moeten houden met het plannen van je financiën, pensioen enzovoorts.

1
84 Hein2

Wiegel zal zijn huis wel hebben afbetaald.

0
85 FonTok

@84

Als het gaat om het eigen woning forfait, zal dat nog wel mee vallen, die bedragen zijn niet zo heel hoog, zeker in de laagste schijf.

Rekenvoorbeeld.
Woningwaarde 200.000
EW Forfait € 1.500

Belasting laagste schijf 18,65 % x € 1.500 = 280 euro per jaar. ongeveer 23 euro per maand.Dat is nog te overzien als je nagaat dat je voor de rest geen huur betaald.

Ik zelf vind het jammer en een beetje verneukeratief, de korting die is ingesteld door Hillen destijds was bedoeld om mensen een beetje te belonen als de hele woning aflosten

2
86 DaStef

Als de eigen woning waar je het grootste deel van het jaar als inkomen gezien wordt (ivm aftrek van hypotheekrente), dan is het logisch dat over een afgelost huis huurwaardeforfait betaald moet worden. Het alternatief is dat je het eigen huis naar box 3 verplaatst. Ik denk dat daar nog veel minder mensen vrolijk van worden.

0
87 oeioeioei

@86 Sterker nog, het percentage gaat terug naar 0,6%.
Woningwaarde 200.000
EW Forfait € 1.200

0
88 Hadjememaar

De Tiende Penning van Alva was een belastingmaatregel in 1569 ingevoerd door Fernando Álvarez de Toledo, hertog van Alva en landvoogd over de Nederlanden namens koning Filips II van Spanje. De belasting leidde tot woede en verzet in de Nederlanden en kan als een belangrijk element gezien worden voor de Nederlandse Opstand, die later de Tachtigjarige Oorlog genoemd zou worden.

Na zijn benoeming als landvoogd in de Nederlanden voerde Alva drie belastingen in:

De Honderdste Penning: Een eenmalige belasting van 1% op alle bezittingen van roerende en onroerende aard (Modern equivalent: onroerendgoedbelasting oftewel WOZ - waardering onroerende zaken)
De Twintigste Penning: Een omzetbelasting van 5% op de verkoopprijs van onroerende goederen (huizen, landgoederen, enz.), geïnspireerd door een soortgelijke belasting die was ingevoerd door de Romeinse keizer Augustus (Modern equivalent: overdrachtsbelasting)
De Tiende Penning: Een omzetbelasting van 10% op de verkoop van roerende goederen (eten en drinken, kleding enz.), identiek aan de in de Spaanse landen gebruikelijke Alcabala-belasting (Modern equivalent: btw)
Vooral tegen de Tiende Penning van Alva rees veel verzet. In de Nederlanden was het bovendien een verworvenheid dat de landsheer slechts een nieuwe belasting hief via een bede of verzoek. Alva negeerde de instellingen en gebood zijn hervorming voor de gehele Nederlanden.

1
89 Bamischijf

Toen hadden nederlanders nog wel ballen. Tegenwoordig zijn we genderneutraal.

1
90 Bamischijf

Tja, hij heeft zelf ook net de hypotheek op zijn kolossale pand afgelost. question

0
91 manpower

Wanneer ik na 40 jaar braaf betalen klaar ben met aflossen zou ik gewoon klaar moeten zijn. Daarvoor koop je een huis. Deze zwijnenparade steelt gewoon lekker door

0
92 Zeekomkommer

@92 40=30

0
93 Zeekomkommer

@89 Groot verschil is dat in die tijd de opbrengsten van de belastingen niet werden gebruikt voor infrastructuur, onderwijs en gezondheidszorg, maar direct verdwenen in de brede steekzakken van de landsheer die het gebruikte om zijn persoonlijke vetes (oorlogen in die tijd waren in het algemeen persoonlijke vetes tussen 'edelen') en projectjes (koloniseren van Zuid Amerika was jarenlang de hobby van Spaanse koningen) te bekostigen.

0
94 oeioeioei

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bleke Betty
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@159 Mispoes. De angst is irreëel want de spin mag dan bestaan maar de angst ervoor is onnodig omdat de angst op niets gebaseerd is. Een p...

2 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Christ kan beter zijn Klep houden. Het is ook bij hem een natte vinger in de wind. Daarbij kan je beter iets overschatten dan onderschatten. Dus...

13 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Sarcoff
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

@4 Je moet toch wat om de laatste kijkers van de buis weg te jagen....

16 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Ik heb helaas niet ze veel vertrouwen meer in de zogenaamde westerse experts.Ze zijn wel meesters in miscalculatie....

19 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Bleke Betty
Tim (20) stapte vanwege pesterijen uit het leven, nu liggen er voor Twentse politiebureaus tegels tegen pesten

i.pv die bespottelijke walgelijke lentekriebels, kunnen ze beter behalve Taal en rekenen ook assertiviteitstrainingen geven, jongeren va zeg 6 j...

23 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@103 Wat een desinformatie. Decennia geleden werd het verboden om nog langer ambtelijk de religie van iemand vast te leggen. Dus die 5% mag je...

31 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Nieuwslezer
Muziekdraadje

Picture This - Act of Innocencehttps://www.youtube.com/watch?v=CVTgvAzQQRo...

1 uur geleden geplaatst door Nieuwslezer

Nieuwslezer
Muziekdraadje

Darin - Electrichttps://www.youtube.com/watch?v=sB2LzEJGbBM...

1 uur geleden geplaatst door Nieuwslezer

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@81 Nee hij verprutste moedwillig de kans op een oplossing. je zilveren randje ten spijt.@82Met dit soort gelul kan niemand iets. Ik ben...

1 uur geleden geplaatst door Feldwebell

Nieuwslezer
Muziekdraadje

Maoli - We Need Love in the Airhttps://www.youtube.com/watch?v=miKqq4cLZLY...

1 uur geleden geplaatst door Nieuwslezer

NK. App
Jessa RhodeLive Free CamShe Ruined Me Violet MyersIndian Porn Free DownloadMom Six VideoNugget PornHaryanvi Desi SexHot Sex BhojpuriFull Lesbian PornShrima Malati PornHindi Model SexDeep Throat BjsLuna Starr OnlyfansGay Aex StoriesHorsecockExposedfagApex Legend PornXxx2014English Sex Blue FilmWwe Stars Sex VideosSnecky PornXxx Las PutasMilf UpskirtForced Creampie Porn VideosPorn TumblrTana Mongeau BoobsXxx Moti GandNagisa KoikiKatie Sigmond Only Fans LeaksUp Skirt BlondeTnaflix.coomBhad Babie Only Fans LeaksPinki BhabhiBoy Vs Girl XxxBlack TribbingHot Teenager Gay PornAlice In Wonderland The PornLeaked Onlyfans NudeChatroulette NudeBailey ElishHige Tit TeensJordan Maxx PornRambha NavelZenc PornNudist BonerPussy Grinding LesbianSissyboy PornWickedpicturesNastia AiAtk Models ComAnime Gay SexBig Tits VideodGf Nude SelfieKayla CarreraTube X HdSelena Gomez LeakAngela White YoungPaige PornographyMandy Dee PornChaines Xxx VideoBig Big Tits MoviesHorse Cumming Inside WomanWannlnceNapa Valley NaturalsHindi Porn FilmAdult Porn MoviesMalayalam Lesbian Sex VideosChaina Bf VideoKiddnapp PornAnime Rape PornLilly HallPyar SexAunty With Boy SexShakeela Malayalam Sex VideoWww Sunny Leone Fucking Video ComAmazing Tits RedditEmma ChoiceBig Boobes ImageDaisytaylorChinese Full Sex VideoPorn DiaperFake Taxi Full VidioLena The Plug New SextapeLana Rhoadez PornAll Tamil SexBengali Local SexSexymen NakedMarathi Bai XxxUndressed Old WomenMature Tube SexBryce Dallas Howard NudeGisele Bündchen ToplessPanam Sex SceneKristi KlenotSnapfuckersLeah Gotti MassageIndian Hd PorSexxyjaimieHot Couple Love MakingLila Spooky Month PornHenti ComicsSex Video Boys BoysJapanese Big Tit LesbianTiktoker LeaksConte De Pablo NudeLesbian Porn LingerieRoughindianpornHot Bangla Blue FilmAsian Big Tits BjSublimedorectoryDirtyconfessionFilm X BeurettesClea GaultirJoanna Kulig NudeSilvia JonsLivesexcamSinhala Hot MoviesSivir And Gold KissclawHot Porn GirlIndian Actress NudeWomen Masturbate GifNakedpregnantwomenPorn Latina PetiteXxx ComhdRude SexReality KingspornhubXxx BdsmStep Daighter PornJaponesas XxInteractable PornVirgin GaypornSuhagrat Video Suhagrat VideoIndian Kiss XxxVoyeur CumshotsAdult FinderXxx In ChineseBrook LittleBig Boobs SquirtXxxx Porn FreeBangbros 2022Desi Big Boobs ShowKamasutra Bp PictureFamily Fun PornCamel Toeing PhotosDesi Gay Porn VideosDaisy Taylor GifsBritni KittinKoren Women NudeHailey Rose XxxHannah John Kamen Nude