© EPA-EFE

Wat bedoelt hij nu? Donald Trump zaait nog meer verwarring met tweets over Noord-Korea

Wat bedoelt hij? Heel wat Amerikanen vragen het zich af nadat hun president Donald Trump zaterdag twee tweets de wereld instuurde over (de wankele relatie met) Noord-Korea. “Er is maar één ding dat zal werken”, luidt het onder meer. Maar wat dat ene ding precies is, wilde Trump niet verduidelijken.

mtm

“Presidenten en hun regeringen praten al 25 jaar met Noord-Korea”, schreef Trump zaterdag op Twitter. “Er werden overeenkomsten gesloten en enorme sommen geld betaald… Maar het heeft allemaal niet gewerkt. Overeenkomsten werden geschonden nog voor de inkt droog was, Amerikaanse onderhandelaars werden belachelijk gemaakt. Sorry, maar er is maar één ding dat zal werken.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“De stilte voor de storm”

De twee tweets leverden de Amerikaanse president meteen een hele resem telefoontjes op van de pers. Wat bedoelde hij ermee? Wat is dat ene ding dat zou werken? Trump bleef erg vaag in zijn antwoorden. “Het is de stilte voor de storm”, luidde het onder meer. Of nog: “Jullie komen er wel achter wat ik bedoel.”

Wat hij er ook precies mee bedoeld, het gaat om een zoveelste escalatie in het conflict tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea. De voorbije weken en maanden dreigde Trump er al mee een ongeziene “vuur en furie” over Noord-Korea te storten en zelfs om het land helemaal van de kaart te vegen “indien nodig”. “Alles staat paraat voor een militaire actie. Lock and loaded”, zei hij onlangs ook nog. Op de vraag of zijn uitspraken niet te fors waren? “Integendeel, misschien waren ze nog niet krachtig genoeg. “Noord-Korea zou maar beter heel nerveus worden.”

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER