door Carol Fenijn in Politiek  ·  42 Reacties

  • 9
  • 957x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

en wie mogen dan een kweekvergunning aanvragen ?
hoe en waarop word er geselecteerd?
of is dat al geregeld?
wat men erbij vergeet te vermelden is als dit doorgang krijgt de thuiskweker/hobbykweker harder gestraft word .
dat staat in het manifest wat burgemeesters en shophouders ondertekend hebben.
dus de mensen waar de coffeeshop normaal zijn handelsvoorraad vandaan heeft krijgen op deze manier een trap na.

1
1 ongelovenloos

Laat mensen lekker zelf cannabis kweken, naast de bloemetjes en tomatenplantjes. Behandel het gewoon als een ander (zéér winstgevend) gewas. Zat kassen die leegstaan hier in het Westland, pleur ze vol met cannabis.

1
2 Bluth

Hier hoef je geen proef voor te doen, gelijk invoeren en thuisteelt in kleine hoeveelheden toestaan en je bent van de criminaliteit af en de opbrengsten kunnen gebruikt worden voor goede doelen . Zoals ook al te zien is in verschillende staten van Amerika. Maar ben iig al blij dat ze een klein beetje wakker worden in den Haag.

1
3 Moetffmijneikwijt

** gebruiker verwijderd **

Politiek is soms (vaak) traag van begrip.

4 verwijderd235298651

nou ja, één of twee plantjes. goed verzorgen en veel tegen ze praten ... 'wat staan je bloemetjes er weer mooi bij vandaag'

2
5 semperpenis

Dit zou misschien een gedeeltelijke verbetering kunnen worden. Ik ben alleen heel benieuwd of er voor de teelt ook mensen worden ingezet die er écht verstand van hebben...

Nu zouden ook meteen de vijf 'gedoogplanten' die mensen in hun tuin -of op een balkon- willen laten opgroeien, gewoon toegestane planten moeten worden. Zolang de politie nog 'moet aanslaan' op ieder wietplantje dat wordt aangetroffen in een tuint, blijft het toch dweilen met de kraan open.

1
6 Scorpio

Dat zinnetje over minder schadelijk vind ik enorm grappig.
Er zijn patiënten die baat hebben bij kwalitatief goede weed.
Recreatief gebruik raad ik gewoon af, als je iets niet nodig hebt is het ook onzin om te kweken.
Enfin praat eens met longartsen en je laat dat stomme roken wel.

10
7 Al

Uiteraard mogen mensen niet zelf wiet kweken voor eigen gebruik. DAT levert niemand vette winst op uit het circuit van "ouwe jongens". EN je kunt op die manier niet in kaart brengen wie er wat gebruikt om dat jaren later door de ziektekostenverzekeraar te laten misbruiken om mensen allerlei behandelingen te ontzeggen wegens "eigen schuld". Want reken maar dat alleen mensen met een wietpas, met NAW-gegevens, dan nog wiet mogen kopen.

7
8 Wendel
9 Wendel

Dit hoort zich niet aan als 'legale wiet', maar een overheid (waarschijnlijk vanuit de VVD) die een aantal contacten die de partij financieel hebben gesteund een overheidscontract aanbieden voor het kweken van brandnetels ter verkoop als 'legale' overheidswiet.

0
10 mightimouse

Goeie zet zorgt voor werkgelegenheid en gaat de prijs drukken

0
11 knorkokkie

Dit gaat de VS niet leuk vinden.....

3
12 ookdatnog

Een stapje vooruit in beschaving, alhoewel vrijheid zonder overheid altijd te prevaleren is natuurlijk, iedereen zijn plantje in de tuin of op vensterbank, maarja je kan niet alles hebben.
Nu de andere genotmiddelen nog dan wordt het nog wat met de mensheid.

1
13 Nerva

@12

Tuurlijk. Legalisering is slecht voor de wapenhandel.

0
14 Liwwie

Drugs zijn slecht voor je, dat weet iedereen. De hennep is briljant voor vele dingen.

3
15 Deconstructie

Oh kijk een doekje voor het bloeden! Wat AARDIG nou toch om een hele industrie van zelfstandige ondernemers weg te roven.. En als je nou geen wiet blieft? Nou dan zuigen ze je leeg zonder zoete koekies, net zo makkelijk.

3
16 Ness

@13

Ik zou ze niet graag in de vensterbank willen hebben. Stinkerij(alhoewel natuurlijk subjectief). In de tuin zijn ze wel heel errug mooi....

1
17 Liwwie

@7

Dan neuk je zeker ook alleen voor de voortplanting.....

1
18 Liwwie

Krijgt Den Haag eindelijk een eigen gemeentelijke wietkwekerij die Groenslinks zo graag wou.
https://www.grapheine.com/bombaytv/play_uk.php?id=1223924

0
19 in holland

@16
Een operatie met narcose is altijd te prevaleren boven een nuchtere operatie.

0
20 Nerva

Als ik zo alle lekinformatie beschouw krijgt D666 behoorlijk zijn zin.

0
21 Haus am See

@7
Tabak is verslavend, wiet kan een meerwaarde zijn en is goed te doseren zonder tabak al zal je altijd mensen houden die verslaafd raken maar dat blijf je houden hoe dan ook.

0
22 Nerva

Hehe ik roep al jaren dat ze wietteelt onder toezicht van gemeentes moeten doen. Gemeentes zelf laten controleren. Er moeten wel voldoende plekken komen om de vraag van alle coffeeshops in Nederland te voldoen. Dus de opbrengst moet direct daar naar toe. En niet alleen in de grootste steden maar alle provincies moeten locaties hebben om aan de huidige vraag van alle coffeeshops te voldoen. En dat is wel het uitgangspunt. En dan thuisteelt verboden houden

2
23 Jan met de korte achternaam

@23 Thuisteelt verboden houden? Waarom?
Wat is er mis met eigen gekweekte wiet?

1
24 Hans Brinker

@24
Daar wordt niks aan verdiend.

0
25 Nerva

Dit is heel dom, wtf en dat zijn onze leiders buahaha.
Gewoon lekker zelf telen, niet teveel, maar voor jezelf. Wat een onzin dat de overheid dit moet doen.
Maja extra shekels he.

2
26 etymologie

@25 LOL, ja die had ik wel door question
Maar dat Jan dat wil??

0
27 Hans Brinker

@18 +++

0
28 etymologie

Niet doen hoor.... Dan gaat de wietmafia de staatskwekerijen overvallen zoals VD Steur al beweerde.
Of de wietcriminelen moeten dan ander werk gaan zoeken zoals vrouwenhandel en roofmoorden plegen.

Nee zonder gekheid. Eindelijk word er voorzichtig een goed plan gepresenteerd ( als dat over een week niet zogenaamd ´een vergissing ´ was ).
Hopelijk doen ze het goed en gaan ze het niet bestralen of verzwaren met superfijn glas ( wat al door de Rivm goedgekeurd werd toen dat werd gevonden in coffeeshops ) of andere nare dingen.
En gaat de prijs omlaag omdat er daar geen gevarengeld meer aan kleeft. Als deze prijs niet minstens 50 % omlaag gaat is dat verdacht te noemen.

Ik ben benieuwd wat die zogenaamde liberalen er van gaan bakken.
Er komt niet vaak iets goeds van hun zijde maar dit is wel een voor ons , vrijheids ontnemende klompenland, revolutionair besluit in de nogal bekrompen denkwijze en handelswijzende wereld van onze regering.

Opstelten zal hier trouwens wel van geschrokken zijn die arme man.
Maar die verzacht dat wel met wat extra Vodka. No problem, de ene high en de andere blij question

0
29 techcenter

Ja voor eigen gebruik maximaal 5 plantjes dat moet weer kunnen. Niet gedogen maar reguleren. Waar ik op tegen ben is dat mensen de hele zolder vol hebben staan met planten, er geen belasting over betalen en illegaal stroom afnemen.

Dus de provincie moet dan een landbouwschuur openstellen voor voldoende wietplanten voor de hele provincie. 6 tot 10 plekken zoals de regering wil werkt niet. Minstens een grote schuur per provincie om aan de vraag van de coffeeshops te voldoen. Je zit dan nog wel met het probleem dat criminelen de hele oogst komen jatten. Dat gaat om een miljoenen oogst schat ik. Die loodsen zullen dan ook zwaar bewaakt moeten worden alsmede de transporten.

0
30 Jan met de korte achternaam

@20 : Het gaat me niet om de wiet. Recreatief of medicinaal gebruik, geen probleem. Maar de regering gaat de hele wiethandel overnemen, let maar op, met pasjes en registratie bij loketjes van de roverheid. Zodat er geen sociaal coherente groepen van gebruikers komen zoals nu. Men wil die koffieshops weghebben, al jaren. Als je gezelligheid zoekt moet je maar gaan zuipen in de kroeg. Rookvrij uiteraard.

1
31 Ness

We moeten ook wel een beetje oppassen wat deze ´legale staatswiet ´ gaat kosten.....
Misschien komt straks de koffieplant aan de beurt.
Dan gedogen ze 10 gram koffie per persoon ( wat ten alle tijde afgepakt mag worden zonder vervolging ) en verbieden ze de import en de kweek van koffieplanten.
In het begin zal men nog tegenstribbelen maar na 10 jaar is koffie in onze beeldvorming gewoon een drug die gekweekt word door criminelen.
Degenen die de vrijheid nog kenden van koffie vroeger kunnen rekenen op grijzer wordend haar van frustratie.

0
32 techcenter

Als de overheid het mag, mag iedereen het.

0
33 Positivo

@33 de bevoegdheden van de overheid zijn anders als de bevoegdheden van de burger. Iets met wetgevende macht en een geweldsmonopolie.

1
34 mike45

1 locatie van de legale kwekerijen die gerund gaat worden door de staat is in ieder geval in het Westland.
Daar stond laatst iets over in de media dat dat bedrijf stond te springen om wiet te kweken in hun kas die waarschijnlijk nu een zeer goede kans krijgen.

0
35 techcenter

** gebruiker verwijderd **

Ik krijg de indruk dat iemand anders de politici verteld wat ze moeten doen. Door toedoen van diverse burgemeesters zijn veel coffeeshops gesloten waardoor de straathandel enorm is toegenomen.
Zou het de bedoeling van de politiek zijn dat de straathandel de legale wiet gaat verkopen? Dan vraag ik mij toch af wie er crimineel bezig is, motorbendes of politieke partijen.

36 verwijderd5929219

Kweekt de roverheid aardappelen of peterselie? Natuurlijk niet. Kan de roverheid die aardappelhandel controleren en besturen? Zeker niet. Maar nu zijn er leegstaande kassen en de vraag is heel groot vanuit de koffieshops. Die hebben maar 1 toeleverancier binnenkort, de roverheid. En daarmee is de volledige controle een feit. Als de roverheid dat binnen heeft volgen andere maatregelen ben ik bang. Want de koffieshops zijn dan volledig afhankelijk van de staat; niemand gaat zijn bedrijf op het spel zetten met illegale inkoop.

Het is een doordenkertje. Telers van wiet zouden net als telers van aardappelen de vrije hand gelaten moeten worden, als gewone producenten. Het is helemaal niet zo moeilijk de achterdeur van koffieshops te bewaken. De roverheid steelt hier gewoon een enorm marktsegment via een totaal achterhaalde verbod op een plantje.

Want als de teelt van wiet vrijgegeven wordt dan zijn de inkomsten via belastingen net zo groot zo niet groter dan via deze kromme wetgeving, want nu worden de telers staatsambtenaar en betalen alle burgers voor de kosten van dit 'nieuwe bedrijf'. Tel uit je winst, wat jij, roverheid? En wiet gaat natuurlijk niet goedkoper worden. Wel gaat het THC gehalte naar beneden (wedden??!!) zodat je meer moet blowen voor hetzelfde effect.

1
37 Ness

@30 10 feminised plantjes EN in de kas en we hebben een deal question

0
38 Hans Brinker

**De roverheid heeft gruwelijk de pest aan het begrip 'vrije markt'. Daarentegen komt de roverheid collectief klaar op monopolisten, zeker als ze de kosten voor het overeind houden van die giganten kunnen verhalen op de burger met momenteel zo'n 60 miljard euro per maand. Snappie?

1
39 Ness

@37 Ik zie een overeenkomst met Holland Casino...

Let the games begin! (and the profits roll in question )

0
40 Hans Brinker

Een verkapte manier om de wietteelt te privatiseren zodat alleen de overheid de macht in handen heeft. Lekker veel accijns erop en ze lopen binnen. De accijnzen op tabak is immers enorm gedaald. Zelf thuis telen blijft dus strafbaar.

1
41 jessemy

@1 Geselecteerd op likken wel van beneden naar boven.

3
42 Rattocasi

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@71 En misschien heb jij hier iets aan?https://fatzoen.nl/over-fatzoen/...

3 minuten geleden geplaatst door Bop

Oeps112
Peiling! NSC totaal VERNIETIGD krijgt geen enkele zetel in Europees Parlement

https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/peiling-nsc-totaal-vernietigd-krijgt-geen-enkele-zetel-in-europees-parlement...

12 minuten geleden geplaatst door Oeps112

Strongoli
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Eén keer een dergelijk item met beelden plaatsen, is ècht wel genoeg. De reacties hierop vanuit verschillende achtergronden, blijven hetzelfde...

12 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Biscanna
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

Op de zeebodem, zou een mooie aanlegplek zijn....

15 minuten geleden geplaatst door Biscanna

icnivad
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Volgende maand laat hij er 100000 versneld door het coa heenwalsen en heeft dan de melding dat er 100000 woningen tekort zijn....

22 minuten geleden geplaatst door icnivad

Feldwebell
Poetin sluit aanvallen op NAVO-landen uit

@1 ScholZ...

23 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

RobP
Achterstandswijken willen rem op werklozen en asielzoekers: ‘Problemen stapelen zich op’

De betere wijken hebben meestal betere prijzen....

23 minuten geleden geplaatst door RobP

Feldwebell
Poetin sluit aanvallen op NAVO-landen uit

Poetin heeft de regie. Schols en Biden zijn een stelletje slapjanussen terwijl Macron is teruggefloten.We hebben een historische kans om een...

26 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

LoydMorris
GeenStijl: COA vestigt per direct "zoveel mogelijk statushouders in hotels, toestemming gemeentes niet nodig"

Menig Nederlandse ondernemer wordt inmiddels schatrijk door deze asiel-industrie. . . De belastingbetalende burger, dokt toch wel. . . ...

36 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

RobP
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@2 Dat lijkt me een strak plan. :-)...

41 minuten geleden geplaatst door RobP

NK. App
Vietnamese PornhubTg TubeKali Roses TwitterFree Hd Porn ComXxx Video UsShriya Saran Hot SexyAdriana Chechik HotPainfull Porn VideosKylie Rocket OnlyfansGroped In Train40starhdPorn RealismAidrafox PornGay Hentai PornVideo Porno BrutoLanah RaeTelegram Sex VideoNew Xxxx VideoBannedsextapesSexinpakistanPinaay PornXxxxxxxxxxxxvMost Beautiful Girl Xxx VideoLesbian Strap-onBrooke WildeSexy Film Video DownloadHottest Jap PornstarUnsensord HentiaBlake Mitchell Gay PornImyournoceboSophie.deeMouth Cumshot PicsBaap Beti VideoThreesom IndianSensual EroticWater MastrubationPakistani Punjabi Sex VideoSister Sexing BrotherXxx Suny LoanXxxmovie'sPorn TranssexuelleHegreScarlett Johansson Sexy NudeFish BlowjobLesbian Double PenLesbian Anal ToysOlgun PrnMeninas De Anime PeladasPorn HuhbSamantha Hot ScenesPornhubanimeAnally PunishedBoobs Top LessEmma Watson NippleslipRani Chatterjee HotMom Son Xnxx HdBrazzers Big DickSunny Leone Bf Full MovieWillow Ryder AnalFree Black Threesome PornAmature PirnPorn Big Boobs NaturalGgay PornThickassNight XxxShilpa Shetty Nude PhotoHindi AudioxxxGril HumpingVends Ta Culotte.comLena Joy DeflorationمیلفMommyblowsbedtBare Necessities CruisesEchosaber PornSilk Smitha SexCall Of Booty PornNude Girlfriend PicsPegged PovPorn Misic VideoAphrodita PornPrivate Society Full VideoJack And Jill CreampieLucky Crush AlternativesPorno FamososElsa Jean GifJake BassXxx Pakistani GiralHindi Sex DanceMotherson SexyBengali Boudi Chodar VideoTannu Xx VideoChatterbatesReddit Nsfw IstFatal Model.Korean Porn SiteCzech Massage FullCsrtoon PronAsian Porn MoGsy Hd PornSavita Bhabi ComHot Erotic Sex VideosJapanese Classic SexKingcomicBigass Porn HdIndian Sex OnlyPorn Dry HumpXhemsterReddit FemboysMia Khalifa Sex Video ComHot X PornAnal Horse PornSex With Best FriendTitsjobIndaian Pron VideoAj Applagate PornPorn StagramXxx TeenAldn-202Teen PormMia Kalifa SuckingTrisha Peytas NudesBlake Blossom HotReallifcam.toPornkingsShaidenrouguePorn Viral VideosRakul Preet HotAkanksha Puri NudeEbony Vintage PornKemo PartyMyfreeblavkMobile Pron Gamesسكسي شواذCamel Toes PantiesSex Videos OrgSri Reddy Porn VideosXxx VidHimari KonoshitaPeta Jensen ShowerValerie Kay Cumshot CompilationPorn LesbicoRealkaaybrazyJenna Jameson The MasseuseSasur Se ChudaiShea XxxCartoon Porn Video DownloadBhabhi Ki Nangi ChutIncesttaboo PornTeenager Fingers HerselfThe White Lotus Nude