Paul Cliteur is getuige voor Wilders (nrc.nl)


De Haagse rechtbank heeft de hoogleraren Paul Cliteur en Tom Zwart opgeroepen om volgende week donderdag en vrijdag als getuige-deskundigen te worden gehoord in de strafzaak tegen Geert Wilders, partijleider van de PVV. Het horen van deze twee rechtsgeleerden als getuige à décharge is door Wilders zelf verzocht. Dit is door verscheidene bronnen bevestigd aan NRC.Volgens de Leidse rechtsgeleerde en filosoof Paul Cliteur is de berechting van politicus Geert Wilders wegens discriminatie „zeer zorgwekkend” en te vergelijken met eerdere vervolgingen van actrice Brigitte Bardot en de schrijvers Oriana Fallaci en Michel Houellebecq. Volgens hem is er sprake van „een heel nieuw cultureel fenomeen” in het justitiële handelen ten aanzien van mensen zoals Wilders. Cliteur maakt zich naar eigen zeggen grote zorgen over het vervolgingsbeleid en zal daarover tijdens de strafzaak verklaren. Het proces Wilders begint maandag. ...

door verwijderd in Politiek  ·  34 Reacties

  • 0
  • 709x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

Uit het artikel :

„Europese natiestaten zijn bezig met de vervolging van mensen die religiekritiek en vreemdelingenvrees hebben. Er zou eens goed over moeten worden nagedacht of dit eigenlijk wel moet gebeuren”, zegt Cliteur desgevraagd. Het is „maar zeer de vraag of het opportuun is mensen te vervolgen die ook al target zijn van terroristische organisaties”. Volgens hem past het de overheid juist mensen beter te beschermen die na gebruikmaking van de vrijheid van expressie ernstig worden bedreigd.

1 verwijderd

Cliteur preekt voor eigen parochie. Dat is niet verrassend.

18
2 Yesterday

Bardot werd veroordeeld voor discriminatie wegens het aanwakkeren van rassenhaat na kritiek op moslims. Fallaci werd ook vervolgd wegens kritiek op islamitisch extremisme. Houellebecq werd eveneens vervolgd na kritiek op de islam, en vrijgesproken.

Maar de uitspraak en daarbij oproep willen wij meer of minder Marokkanen heeft toch niks te maken met kritiek op de Islam!

14
3 mike45

@2 ,

mee eens.
Blijft staan of een strafzaak tegen Wilders nodig was.
Ben absoluut geen fan van Wilders en aanhang, echter vind ik een strafzaak overtrokken.

3
4 jodelatedieho

** gebruiker verwijderd **

Aangezien dit artikel is gepost door Hakunamatata (doe wordt geboycot hier) zullen er weinig reacties komen van PVV-aanhangers.

5 verwijderd

Vervolging van een prominent parlementair volksvertegenwoordiger als Wilders zet de vrije meningsuiting in de waagschaal en maakt bovendien de weg vrij naar verdere islamisering van de Nederlandse samenleving. Welk zinnig denkend mens wil dat laatste nou?
Daarnaast zal een onverhoopte veroordeling totaal geen invloed hebben op zijn huidige status- quo. Zijn tegenstanders staan dus bij voorbaat al met lege handen.

3
6 Black65

@5 Hakunamatata: Je pleit in @1 juist voor de PVV.....

3
7 Vinger in de Dijk

** gebruiker verwijderd **

@7 :

1. Boven @1 staat : Uit het artikel.
2. En???

8 verwijderd

@8 Zal best. Dan nog haal jij aan in @1 wat pleit in het voordeel van de PVV.
Je had beloofd niet meer te reageren op mij, weet je nog? question

4
9 Vinger in de Dijk

** gebruiker verwijderd **

@7 : Je pleit in @1 juist voor de PVV.....

En toch 5 minnen! question question

10 verwijderd

@10 Ben ik niet verantwoordelijk voor... question

0
11 Vinger in de Dijk

** gebruiker verwijderd **

@11 :

12 verwijderd

@2 . Hij wordt gehoord door de rechters. Hij treedt niet op in de Arena.

1
13 Sandor

@3 . Wilders heeft helemaal niet gezegd dat hij minder Marokkanen wil, hij legde die vraag voor aan zijn gehoor en die riepen toen 'minder, minder' en toen zei Wilders: "Dan gaan we dat regelen".

Dat was in de aanloop naar verkiezingen en dan mag een politicus méér zeggen.

6
14 Sandor

@5 En ik dan?

0
15 Sandor

@14 " Dat was in aanloop naar verkiezingen en dan mag een politicus meer zeggen"
De " minder minder"- vraag met als antwoord " dan gaan we dat regelen" was op de uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen 2014. Dus ná de verkiezingen (waarbij ze in Den Haag door D66 werden verslagen)
Of je moet bedoelen dat hij al bezig was met campagne voor de komende verkiezingen, kan natuurlijk ook.
" Hij legde de vraag voor aan zijn gehoor"
Daarom is de aanklacht ook " het aanzetten tot"

4
16 whatsup

@16 . Helder, van die verkiezingen had ik vergeten. Van dat aanzetten vind ik ver gezocht. Wilders gooit een vraag in het publiek en het publiek, dol van enthousiasme antwoordt en dan zegt WIlders dat hij gehoor zal geven aan de wens van dat publiek. Ik vond het wel meevallen. Daarnaast heeft het Marokkaanse Smaldeel het er zelf naar gemaakt.

4
17 Sandor

Wilders is target van maar EEN terroristische organisatie en dat is het OM en de 'd'666 'rechters' ZELF! Hij wordt immers ZONDER geldige reden vervolgd en de pechtholianen liepen zich de straten suf op zoek naar allochtonen die zich beledigd zouden gevoeld hebben waarmee het politieke 'minder, minder, minder' punt van Wilders MEER dan voldoende bewezen is. Immers, vandaag lopen de pechtholianen de straten af om hun tegenstanders te elimineren, morgen om de autochtoon verplicht te euthaniseren. Al dit vatte Wilders samen in de vraag willen we meer of minder verplichte cultuurontwrichting, overbevolking en democide, want het bewijs van Wilders is dat IEDERE generatie marokkanen alleen maar vijandiger zijn dus de pechtholianen een dubbele agenda hebben.
En boy, die HEBBEN ze!

9
18 Nu of Nooit

@1

Borrelpraat. Mensen die kritiek hebben op een geloof worden helemaal niet vervolgd in de EU. Ook Wilders niet, hij wordt vervolgd voor haatzaaien, een groot verschil.

10
19 Dragje

@18

Hysterische reactie. D66, en diens aanhang, heeft niets te maken met dit proces. En over wel dubbele agenda heb je het dan? Wees eens specifiek. Nu lees ik alleen maar een onnozel paranoïde insinuatie.

8
20 Dragje

@19 : Nou... Met kritiek op het jodendom of zionisme moet je behoorlijk oppassen.

4
21 solidsteel

Uit het artikel :
„Europese natiestaten zijn bezig met de vervolging van mensen die religiekritiek en vreemdelingenvrees hebben. Er zou eens goed over moeten worden nagedacht of dit eigenlijk wel moet gebeuren”

Dat is een niet erg accurate voorstelling van zaken.
Kritiek op de Islam is verboten. Christenen afzeiken is geen enkel probleem.
Vreemdelingen vrees richting moslims is verboden. Moslims mogen echter wel anderen haten want ze hebben immers dat recht.

5
22 Krav Maga

@21

Ook dat is gezwets. Je kunt immers prima kritiek uiten op welk geloof dan ook zonder dat de Nederlandse justitie je gaat vervolgen of dat derden je voor smaad c.q belediging een rechtszaak tegen je starten. En dan moet een aanklacht voorts getoetst worden; en in de praktijk wordt het leeuwendeel niet ontvankelijk verklaard en komt het niet eens tot een rechtszitting.

Het zijn paranoïde bullshit verhalen natuurlijk dat je in Nederland niets meer zou mogen roepen, ergo, Nederland staat bekend om één van de meest tollerante landen wereldwijd aangaande vrijheid van meningsuiting.

Dat, veelal gefrusteerde burgers, bepaalde mensen roepen dat er sprake is van een complot en dat je in Nederland niet eens kritiek mag uiten wil niet stellen dat zij daarin dan ook gelijk hebben; integendeel.

Zie hier de wereldranglijst van landen waar vrijheid van meningsuiting heerst voor burgers en journalisten. https://rsf.org/en/ranking

8
23 Dragje

@2 Het zou pas verrassend zijn als Wilders Pechthold oproept als getuige question

1
24 Krav Maga

@24
Of Samsom & die gebeide trui

0
25 Benzardi

@19 . Dat haatzaaien moet nog worden vastgesteld, voorlopig is Wilders alleen nog verdachte.

3
26 Sandor

Voor Dragje, misschien kun jij eens ophouden met jouw manier van haatzaaien door woorden als hysterische reactie, of gezwets.

Je verhaal over tolerantie mist iedere actualiteit. Waarom denk je dat NU.jij kapot ging? Ik denk vanwege de dagelijks toenemende politieke correctheid van de moderatie. In Nederland wordt Faceboek gevolgd, worden Twitteraars gevolgd en moet je steeds vaker op je woorden letten.

Nee, die tolerantie is met de instroom van vreemdelingen de das om gedaan. Kijk alleen maar naar Zwarte Piet. Of wat Denk wil met straatnaamborden en een inderdaad hyserische aanpak van wie zich schuldig zou hebben gemaakt aan buitensluiting en rassenhaat. Die kant gaan we uit, niet naar meer openheid of tolerantie.

Lang stuk maar onthullend:

http://www.trouw.nl/tr/nl/39682/nbsp/article/detail/4391091/2016/10/07/Denk-wil-koloniale-straatnamen-veranderen.dhtml

3
27 Sandor

Cliteur desgevraagd. Het is „maar zeer de vraag of het opportuun is mensen te vervolgen die ook al target zijn van terroristische organisaties”.

Tom Zwart, hoogleraar mensenrechten in Utrecht. Hij liet tegenover Vrij Nederland al eerder weten van mening te zijn dat Wilders niet behoort te worden vervolgd wegens zijn opvattingen. „Strafrechtelijke binnendoortjes om Wilders te corrigeren zijn niet de oplossing”, aldus Zwart. Hij verwerpt de opvattingen van de PVV-leider, maar vindt dat het debat over diens meningen niet in de rechtszaal moet worden gevoerd. „We hebben gekozen voor een democratie en dat betekent dat je elkaar bestrijdt met woorden en argumenten en niet met dagvaardingen en pleitnota’s.”

2
28 AJAX***

@20

dit proces staat symbool voor de ''d'666 politiek

3
29 Nu of Nooit

** gebruiker verwijderd **

@26
Dat haatzaaien is allang vastgesteld hoor, het moet alleen nog juridisch getoetst worden.
Het bewijs voor dat haatzaaien van Wilders wordt dagelijks geleverd door zijn adepten die geen enkel onderscheid maken tussen individuen maar louter kunnen praten over dé islam, 'lichtgetinten', etc.

Dat juridisch toetsen dient zeer zorgvuldig te gebeuren vanwege het scheppen van een precedent. Mocht Wilders ooit aan de macht komen dan zal ook hij dat precedent niet kunnen negeren en zo niet in staat zijn hoogleraren uit hun functie te ontheffen of Kinderen voor Kinderen verbieden liedjes te zingen.
Derhalve is het prima dat meesters in de rechten van allerlei gezindten hun mening met elkaar delen om tot een gewogen juridisch oordeel te komen.

Maar dat Wilders haat zaait wordt slechts ontkend door mensen die níet meester in de rechten zijn, zoals hijzelf.

30 verdwijderd21

@27 .

"Voor Dragje, misschien kun jij eens ophouden met jouw manier van haatzaaien door woorden als hysterische reactie, of gezwets"

1) heeft niets met haat zaaien te maken
2) we leven in een vrij leven, als iemands reacties je niet aan staan, jammer dan

De rest van je verhaal is doemdenkerij, uiteraard mag je doemdenken.

0
31 jodelatedieho

* Verwijderd door de redactie *

32 Undertaker

* Verwijderd door de redactie *

33 Undertaker

Gelukkig zijn er nog mensen als Cliteur en Zwart, die zonder pro-Wilders te zijn, een politiek proces als dit afkeuren en ook de argumenten leveren die horen bij een vrij land als Nederland.

0
34 JackKropotkin

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
DWZ
Groningse gasputten volgestort met beton: hopelijk kan kabinet harde belofte blijvend waarmaken

''En dus is het best opmerkelijk dat Nederland de putten naar zijn grootste eigen energievoorraad nu metersdiep met beton volstort.''Nog opm...

39 minuten geleden geplaatst door DWZ

Schildpad
Max Verstappen superieur in sprintrace China, Hamilton tweede

13 seconden!! eerder over de streep ......

40 minuten geleden geplaatst door Schildpad

DWZ
Vertrouwen in Máxima krijgt een knauw: nu bijna net zo laag als in Willem-Alexander

Ikzelf denk dat niemand van die WEF marionetten te vertrouwen is......

1 uur geleden geplaatst door DWZ

rebo
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@50 Wat maakt dat allemaal uit Hendrianus? Het gaat er enkel maar om of die vrouw wel of niet dat briefje heeft ontvangen. En dat collectieve da...

1 uur geleden geplaatst door rebo

eh
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

@3En ISIS-kampen zullen open gaan, wat aan de ene kant goed is omdat het er zo'n zooitje is, maar op een nieuw kalifaat daar zitten we ook nie...

3 uur geleden geplaatst door eh

Bleke Betty
Column | Probleem: de woningmarkt is saai

Betaalmuur.Saai? Het is een slagveld waar men elkaar bijna te lijf gaat voor een paar vierkante meters en een dak en een schuld die bijna ni...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

...."“Onze schapen sterven; onze kinderen worden vergiftigd door de dampen”, zegt Hasan Abdallah, een Arabische boer in de stad Tell Brak, t...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

En weer achter een betaalmuur. ...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@159 Mispoes. De angst is irreëel want de spin mag dan bestaan maar de angst ervoor is onnodig omdat de angst op niets gebaseerd is. Een p...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Christ kan beter zijn Klep houden. Het is ook bij hem een natte vinger in de wind. Daarbij kan je beter iets overschatten dan onderschatten. Dus...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

NK. App
Big Ass Mom FuckXenomy PornJennifer White JoiSe Xo BrutalVillage Sex Videos ComMia Khalifa Sexy MovieNew Porn Video Hd DownloadSexselena GomezRatchet PornSexo Das NovinhaMr Hankey ToysSydneyharwinBhabhi Porn IndianCaption PornAmatuer TeenpornNaomi Russel PornTiktok Nudes CompStacie Starr MomFake Naked CelebrityGoogle Show Me PornIvy LabelleLana Del Rey ToplesXnuxxSrxxXxx Video Com ComSex AlbumKinner FuckGacha Life SexxxBeat New PornstarsPorn BreederMake Love Not PortnHdxxx InAsian Message Parlors Near MeOld Nude CouplesXxx CoseplayMother Porn ComicsTransescortSexy Girl UndressingComedy PornographySalma Hyek PornGiant Sagging TitsStripchat3Desi Sexy XvideoTara Sutaria Porn VideoAshlee Judd NudeNew Sexxx MoviesVeronicaglassesXxx Com Movie HindiVest PornAva Adams NudeTribal NakednessJmac OnlyfansLittle Cinderella PornBeurettesvideo ComProne MovieSophie Howard NudeVegas PornhubAbella.danger Full PornPublic Black PornPorn DesenhosGay Men PornNakedswoSafe PornPorn NagpurCall Girl ChudaiHot FuckingvideoFree Download Porn FreeLatina SpreadingXbideoaMen Sucking CockForeign Aunty Sex VideosJada Fire The Porn StarSexy Local BfSpankbang .comCaught MasturbatingPure Tabbo PornSummerntae PornPornfull FilmBihari Sex BfModel X VideoSmall Tittie PicsHeadscissor PovLucsious NetEbony HomemadepornKimberlee TsJake CrusieKiwvr-542Pornografia.blogAngela Sex VideoKrystal HentaiXxxmovi ComIndain Porn HubXxx Sex Sunny LeonyAnal Virgin PornhubBokepindoviralHajabi PornMultiporn.Awesome PornosFilm X En SteamingAddisson Big TitsX PanuGoogle Xxx ComPron HqIndiandesisex ComJapanese Bus Porn VideosHindi Chudai ComHollywood Sexy Video Full HdX Men Mystique PornOnlyfans.com/Swetha Tiwari HotKiki Passo NudesThong RedditR/nudeNude Photos At BeachBriblossomvip LeakedFree Gay Porn Hd OnlineBhojpuri Xxx MovieNina Agdal TitsDesi Rep VideoBig Indian XxxPorn Sexy BhabiMarathi PonrSara Jay PovHot Nude WimenPornbirthSkylar SnowpornBehindfuckMisogynistic PornFilmbokepLadyboy AnalList Crawler Long IslandHindi Sex StoreIndian Mistress TwitterKannada Aunty SexyDesi Maid NudeAfrican Teen SexDiamond Jackson BrazzersHousewifewantedSunnyloine XxxPorn'comLoves DickCloseup Big TitsMilf StockingsXxx Video Desi IndianBest Celebrity Sex TapesXxxvideo TabooIsla Secret NudeTickle EroticPorn Amador CaseiroKiara Lord