door Havermout in Politiek  ·  34 Reacties

  • 6
  • 902x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dat kan er ook nog wel bij, de volgende stap is luchtbelasting!

1
1 dummydum

Hallo, Haagse minkukels! Met een afgelost huis heb je geen hypotheek meer.

“De maatregel zal vooral gevolgen hebben voor mensen die ervoor gekozen hebben om hun huis af te lossen om tijdens hun pensioen geen hoge woonlasten meer te hebben”

”Een Haagse bron (die uit zijn nek kletst) benadrukt dat de gevolgen voor deze groep beperkt blijft, omdat er ook voordelige belastingmaatregelen aan komen en er van alles verandert, zoals de aftrekbaarheid van de hypotheekrenteaftrek. "Onder de streep zullen mensen erop vooruit gaan", stelt de bron. “

1
2 in holland

Toch weer wat gevonden op de ouderen extra te plukken

2
3 Uitede aka Espede

Ja hoor we gaan er allemaal op vooruit, not.

2
4 Interessant

En straks de eigen woning in Box 3.
https://denhaag.wordpress.com/2016/03/08/eigen-woning-belasten-in-box-3/

2
5 in holland

Ik ben blij tussentijds een deel afgelost te hebben waardoor ik nu nog maar een kleine hypotheek heb op mijn 71e jaar.

3
6 Interessant

@3
Ze koppelen straks de levensverwachting aan de hypotheek. En als die voltooid dan is het logisch dat..........

2
7 in holland

** gebruiker verwijderd **

InfoNu.nl;
"Hypotheekvrije woning box 1 inkomstenbelasting
De eigen woning die u zelf als hoofdwoning gebruikt (geen tweede woning dus) valt fiscaal in box 1 van de inkomstenbelasting. Dat betekent dat er in de meeste gevallen sprake is van hypotheekrenteaftrek. Dat is een belangrijk fiscaal voordeel omdat u dan een deel van de betaalde hypotheekrente terugkrijgt van de Belastingdienst. Nog een groot voordeel is dat uw woning een bepaalde overwaarde kan hebben, waardoor uw vermogen in uw huis zit. Over deze overwaarde betaalt u zolang u in uw huis woont, geen vermogensbelasting of vermogensrendementsheffing. Voor straf moet u nog wel het eigenwoningforfait of huurwaardeforfait bijtellen bij uw inkomen. Dit eigenwoningforfait is gebaseerd op de WOZ-waarde van uw woning en staat los van de overwaarde".

"Hypotheekvrij wonen in 2018, 2019, 2020, 2021
Het kabinet Rutte 3 wil de Wet Hillen afschaffen. Dat zal nog niet in 2018 zijn, maar waarschijnlijk vanaf 2019 of 2020. Dat betekent dat wie zijn woning extra aflost of heeft afgelost meer belasting gaat betalen. U betaalt dan mee om de pijn van wie wel een hypotheek heeft en straks met minder hypotheekrenteaftrek te maken krijgt, te verzachten. Ouderen met een eigen woning worden extra getroffen door een kabinet dat eerder iedereen aanmoedigde om extra af te lossen op de hypotheek".

8 verwijderd2420

Als je jong bent kan je rekenen en veranwoord leven totdat je een ons weegt, als eenmaal oud wordt plots alles anders.
Maar goed het is nog geen oorlog dan stort alles in.

1
9 Nerva

Kortom werk niet te veel en bouw niks op dan ben je beter af.

3
10 de kikker

@6
Mijn hypotheek bedraagt nog maar 29% van de WOZ waarde.
Als al die snode plannetjes bekend zijn ga ik wel eens rekenen of aflossen eigenlijk nog wel zin heeft. Dan ga ik het omslagpunt zoeken waar mijn huurwaardeforfait en restje HRA wordt omgezet in een ordinaire belastingmaatregel om aflossers af te straffen.
Aflossers, dat tuig, zijn de pest voor de kredietverleners.
Die oudjes horen flink beboet te worden, en dan wel middels een aanslag voor terminalen, die ze dan vergoelijkend huurwaardeforfait noemen.

2
11 in holland

@8 Hoe kan dit kabinet nu extra aflossen hebben aangemoedigd?
Wet Hillen afschaffen vanaf 2019 of 2020...
Hier zijn ze dus nog niet helemaal uit, bovendien lijkt er ruimte te zijn voor een overgangsregeling voor bestaande gevallen.

2
12 Hadjememaar

Wanneer gaat de overheid eens fors op zichzelf bezuinigen? Voor zo'n klein landje als Nederland hebben we een buitenproportioneel grote overheid. Dat komt door de vele regels voor elke scheet in dit land. Daar zijn zeer veel ambtenaren voor nodig om die regels te verzinnen en toezicht op te houden. Bezuinig daar eens op. Dan zal je zien dat de regering zeer veel geld overhoudt. Dan hoeven er geen lasten meer verhoogd te worden.

3
13 ookdatnog

@11 Het is je eigen keuze om al dan niet af te lossen, maar niet aflossen maakt het volgens mij niet goedkoper. In plaats van aan de staat maak je eenzelfde bedrag over aan de kredietverstrekker.

4
14 Hadjememaar

Zou het forfait er niet afgaan in ruil voor de afbouw HRA?

2
15 TedjeR

Steeds meer belasting van vermogen. Uw eigen bezit is niet meer van u, maar zal van de overheid worden.

2
16 schuco

@15 Nee, er is wel sprake van een verlaging van het forfait. Volgens mij.

2
17 Hadjememaar

@16 oftewel, communisme. En maar volhouden dat Nederland een rechts kabinet heeft. Nederland is gewoon een extreemlinks communistisch land. Dat merk je aan al het overheidsbeleid.

7
18 ookdatnog

** gebruiker verwijderd **

@17
Naar verwachting wordt het Eigenwoningforfait verlaagd naar 0,6% (nu 0,75%) en is gekoppeld aan de WOZ-waarde van de woning.
Het tarief inkomstenbelasting gaat voor de middeninkomens naar 37% (nu € 33.791 t/m € 67.07240,80%) en heeft dus gevolgen voor de teruggave HRA.
Een leuk rekensommetje voor menig woningbezitter met een middeninkomen.

19 verwijderd2420

En ja elk jaar komen er gemiddeld 37.000 mensen bij die ook allemaal onderhouden dienen te worden. Men heeft steeds geld nodig dus er zullen in de toekomst wel van allerlei nieuwe belastingen verzonnen worden.

5
20 Kaksaboemsa

Fijn, wij hebben drie jaar lang elk 'dubbeltje' om moeten draaien omdat we de hypotheek wilden aflossen (oude systeem, dus boeteloos aflossen). Zo dachten wij na ons pensioen wat ruimer te gaan zitten.
We dachten al: de regering wil iedereen dwingen om zo snel mogelijk af te lossen, straks krijgen wij er een extra belastingtruc bij. En ja hoor, waar ze de Nederlanders ook maar financieel kunnen pakken, pakken ze ons.
Het in de watten leggen van mensen die nooit maar dan ook nooit ene cent hebben afgedragen aan de belasting, eisen nu allerlei dingen en krijgen overal subsidie voor.
Daarom krijgen de Nederlanders nu steeds andere belastingen te betalen, want iemand moet die 'arme' asieleisers toch betalen?

Ik word er niet goed van.

3
21 gaulette

Logisch dat het overleg over het regeerakkoord achter gesloten deuren plaats vindt, constant de vraag wie zullen we nu eens uitkleden zou vervelend worden.

2
22 Nerva

** gebruiker verwijderd **

@21
Zit in hetzelfde schuitje als u.
En dat is balen omdat ú en ik de gevolgen van deze maatregelen wél willen zien i.t.t. veel anderen (jong en oud).

23 verwijderd2420

@21 klopt..ging er ook al vanuit..als politici iets adviseren, dan pakken ze je er later op..klopt over die asielzoekers(vaak islamitische handophouders) we betalen inderdaad steeds nieuwe belastingvormen, net als in moslim landen moeten o gelovigen, omgelovigen geld betalen, lijkt hier nu alhetzelfde

5
24 henry86

* Verwijderd door de redactie *

25 hk-sr

De nieuwe Rutte-belastingmaatregelen :
"Leuker kunnen we het niet maken"...
Het is werkelijk onvoorstelbaar, dat kiezers nog steeds in die "mooie" verkiezingspraatjes trappen van deze VVD-kliek.
Zelfs economen hebben al aangegeven, dat het zeker niet voordelig uitpakt voor alle groepen.
Wie de leugens nog gelooft van deze "nieuwe Regeringsploeg", moet zich eens ernstig laten nakijken..

4
26 Dieke

** gebruiker verwijderd **

Daar komt weer die bekende onbetrouwbaarheid van de politici. Het blijven parasieten en gewetenloze bandieten.

27 verwijderd5929219

Vreselijke beroving natuurlijk. Maar: mede mogelijk gemaakt door al die minkukels die stemden op partijen die nu een coalitie vormen! Arbeiders die VVD stemmen moeten naar een psychiater wegens grove zelfoverschatting. Lieden die D'66 beseffen niet dat dat gewoon VVD-light is, en CDA-stemmers zijn bang voor hun godje.

Nou, dan wordt je genaaid, en dat gaan ze nu ervaren. Sufferds. Nadenken dus, volgende keer, en niet in de bangmakerijen en de mooie praatjes van die oplichters trappen!

3
28 weerman

@28 En niet re vergeten PVV, FvD en 50+ stemmers. Veel gekwaak om de aandacht af re leiden, maar intussen wel hetzelfde beleid willen als de VVD.

10
29 Hadjememaar

De ellende is dat je maatregelen neemt op regelingen om beter uit te komen, maar plotseling veranderen ze de spelregels en word je genaaid.
Zo heb ik ook uitgerekend wat ik eraan vooruit gaat met de nieuwe loonheffing, inderdaad daar hou ik iets meer over, echter dan berekend wat ik gemiddeld uitgeef per maand met het huidige btw tarief en wat ik meer uit zal uitgeven met het nieuwe.
En ja hoor daar gaat het voordeel van meer inkomen alles kwijt met uitgaven nieuwe btw tarief, per saldo er gewoon op achteruit.

En let op, stel je denkt nu los ik geen 10.000 euro af omdat ik die nu meer mag sparen, dan kun je er rekening mee houden dat die spelregels straks ook weer worden veranderd, waarschijnlijk in je nadeel, het is maar da je het weet.
Winnen doe je nooit.

1
30 doxbar

@21 Dat klopt het lijkt er op dat je in dit land alles moet hebben of helemaal niets zit je er tussen in dan ben je de slaaf voor hun systeem.

0
31 de kikker

Netje je hypotheek afgelost door krom te liggen, dan mag je nu een extra belasting betalen bij Mark en reken maar dat het niet bij 0.6 % van de WOZ zal blijven.

Mark kleed ons helemaal uit, wie niet rijk is of erft zal werken tot hij sterft.

3
32 corretje

Tjonge jonge....even een mineur puntje uit de plannen plukken en daar Dan lekker negatieve over zeuren...0,6% van de WOZ waarde...
Bij 200 k per jaar 1200 per jaar bruto,,,waarover wellicht circa 300 euro belasting wordt geheven...ongeveer 25 euro per maand....
Over de verlaging van de tarrieven IB lees ik niks.....maar dat brengt snel meer voordeel..

3
33 Jansen & de Vries

Wat heeft het eigenlijk nog voor zin om de hypotheek van je huis af te lossen. Als je met pensioen bent moet je met jouw pensioentje belasting betalen over jouw afgelost huis. Ik kan mij voorstellen dat veel ouderen zullen besluiten hun huis te verkopen en dan emigeren. Ik kan mij ook voorstellen dat veel jongeren niet meer geinteresseerd zijn in een koophuis dat als melkkoe wordt gebruikt. Bedankt VVD.

0
34 SergioLeone

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@16 En moslims afzeiken is dan weer een typisch engrechts dingetje. ...

zojuist geplaatst door Bop

Bop
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@17 Ik heb medelijden met je Marie-Katrien. Wat moet jij je ellendig voelen als je boodschappen doet omdat je je stoort aan moslims. Ik zou, al...

2 minuten geleden geplaatst door Bop

Reconquista
Slavernijmuseum begint met pop-up-expo over verzet

@7Oordelen over wat? Dat Afrika de slavengroothandel van de wereld was? Dat is toch algemeen bekend? Het westen heeft zo'n 300 jaar lang slave...

5 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Botlleneck
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

Een moslim collega doet niet meer mee.beste man heeft diabetes,ligt ineens halfdood achter zn machine,wij 112 bellen en hem echt overtuigd...

15 minuten geleden geplaatst door Botlleneck

Botlleneck
Rutte over toenemend antisemitisme: 'Dit moeten we als samenleving collectief aanpakken'

Rutte,jij en je politieke poppetjes moeten dit aanpakkenwaar betalen we jullie voor,lafbekken...

19 minuten geleden geplaatst door Botlleneck

Sarcoff
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Ik weet nog plaats, in de loopgraven in de Oekraine....

19 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@6 Misschien wel ja. Maar jij hebt zelf de term "ongebouwde kerels" toegevoegd, toch? Daaruit blijkt dat je het spannend vindt. Anders had je ...

19 minuten geleden geplaatst door Bop

LVosje
Onderzoekers leggen een verband vast tussen verdachten van de terroristische aanslag in Moskou en Oekraïne - Dissident.one

Russische onderzoekers 😂, hoe ongeloofwaardig wil je het hebben....

20 minuten geleden geplaatst door LVosje

Reconquista
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@6Ik denk niet dat je kan wennen aan een intolerante en racistische religie. Daar aan wennen gaat tegen ieder gevoel van rechtschapenheid en r...

20 minuten geleden geplaatst door Reconquista

sockknitter
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@17Dus iedere beller bij de supermarkt is moslim? Ik zie bijna iedere klant in de supermarkt met een telefoon of oortje aan zijn hoofd. Die te...

20 minuten geleden geplaatst door sockknitter

NK. App
Free New Video PornBest Porn Games For PcHd PorneerTina Louise NakedJilian JansinDesi Tamil Sex ComSmallest Dick In The WorldPornzog.comPornos De MujeresLindsay Brewer NudePorn TwinksDirtyauditions.Vagina Porn HdXhamsyerrTgtuheJemontremesseinsRosanna Arquette NudeFuta CaptionBryce Hall NakedSunny Leone Hd Sex MoviePakistani Desi SexJenna Mane PornAvpornTeenage LesbiansexConnie Stevens Nude69 Position PicsNude Wimen PicsSex Video HoliBrooklyn Chase PornEvelyn Lin AnalLong Island Utopia GuideTiktok_pornTik Tik 18Liza Rowe PornNude TitansKagney Linn CarterRule 34 DiaperPorn Videos ViralPenis PhotoSurfgaySerial PornFake Tits PornstarsBagkok PornTana Mongeau PornActress Bhavana XxxPower Girl HentaiTorrentgalaxy.to8teenxxx ComWnba PornBlack Thirl PornCreampie CompiltionWww Indian Mms VideoTs Winter DollKorina Kova VideosPounded HardWaifuumia PornMila GarciaBeach Videos NudeFreezing HentaiHent TvHebtai MangaCandaulisme .netBaise TranssexuelCategorias PornografiaFull Hd Porn HubEarth PornSister And Brother Sexx69 LickingMonsterporn 3dAriella Ferrera Porn MovieBest Deep ThroutNude Pics Of LesbiansAthena PalimanoSex PcSunny Leone Ki Bf Hd MeinAlexsis BreezeManyvids LeaksD4swgEbony Cams.Booru HentaiWww.sexlogXnxxhDesi Sex WebsiteBangali Xxx SexSkila NoveaArtof ZoopornTiktok Gay PornChichisexThick Latina BackshotsFake Agent XxxSexy Aunty TwitterKv-146 MakiPizza Delivery Jobs Near MeAlahnaly NudeNinfomanaXxx Bengali HdStudent Teacher Ki ChudaiRandi Sexy BfCheating Girlfriend . Salomé GilLeaknudeBazooczmFilme PronoVer Vídeos PonoBbccreampieKandi Burruss NudeSex Ki MovieMaria Anjel ScatBengali College Sex VideoIndian Sexy Aunty XxxCheating With BbcVideo Pornográfico MexicanoFamoushentaiVídeo De Pornografia De AnimeLemon StealingwhoresInari VochsMommy NakedOutcall Massage Near MeSexy Naked Women PicturesCgi VrpornNathaly CherieTransfixed Porn VideoBest Adult Bollywood MoviesBouncing Tits PornBarbie Movie PornDeepthroat PmvBrazilian Naked WomenAmy Jackson NudeLesbians With Toys PornBig Tit PicBounding PornPron PinkyGiga JavXxxx Hd BfJap Mom XxxUp Close Pussy LickTiava TubeX VioesJmack PornSxy Video DownloadBbc Cheating PornMia Malakovaهنتاي مترجمهPornografia Com BrasileiraSuhagrat Ki Chudai VideoSex Xxx EnglishSexvideoskeralaIndian Sexcy VideoXxx DivCumlickCherokee D Azz