Formatievlog #27: stevige botsing Buma, Rutte is er klaar mee en naderend einde

Het is alweer Formatievlog #27 en het gaat nu hard richting afronding van het regeerakkoord. De onderhandelaars beamen wat Frank Sinatra zingt: "And now, the end is near". Buma voegt daar alvast aan toe dat hij het "my way" heeft gedaan. En dat is ook zo: in dit vlog is onder meer te zien hoe de CDA-onderhandelaar de dranghekken voor de onderhandelingskamer net niet weet te ontwijken. En hoe hij het journaille afbluft met zijn technische kennis. "Dit is een microfoon. En dat, en dat, en dat."

De vloggers geven tips voor de presentatie van het regeerakkoord volgende week. Ze zetten de tot nu toe uitgelekte plannen op een rij. Xander en Vincent schrikken als blijkt dat de kapper duurder gaat worden. Maar daar gaat het natuurlijk helemaal niet om. Het gaat om het grotere geheel. En daar kan het komende kabinet best een paar positieve woorden aan plakken, waardoor heel Nederland gaat uitkijken naar de komende kabinetsperiode.

Verder in Formatievlog #27: VVD-onderhandelaar Rutte is er eigenlijk wel klaar mee dat hij al een paar weken niet in het vlog heeft gezeten, Pechtold van D66 zegt dat hij een hardloper is en de vloggers staan stil bij het aftreden van minister Hennis, de nummer 2 op de VVD-lijst bij de verkiezingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl