door Havermout in Buitenland  ·  38 Reacties

  • 7
  • 911x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ja, ze zijn als de dood dat Catatonie zich afscheid.
Maar alleen al het feit, hoe Spanje reageert verteld al dat je moet afscheiden.

5
1 Hein2

@1

Dat staat de Spaanse grondwet niet eens toe.

18
2 WijzeDwaas

@1 Beetje vreemd. Je doet iets illegaals tegen de grondwet in en de reactie daarop is dan de reden dat je moet afscheiden?

15
3 VaY

@3 Je mening geven via een stemming en een vergadering houden is verboden?

4
4 Orbit79

Grondwet of niet, maat dit noem ik geen democratie meer, maar dictatuur van de centrale regering in Spanje.

8
5 Lucien80

mmmmm... een parlementsbijeenkomst verbieden. De tijden van Franco lijken te herleven.

4
6 TedjeR

Als iets met geweld gehandhaafd moet worden betekent dat het niet wil meewerken, de leefbaarheid gaat er niet op vooruit.
Hoor argumenten zoals dat redden ze niet zelfstandig,(altruïsme, proest) teveel rompslomp, enz., geweld is simpeler idd. en menselijker, nog steeds!

1
7 Nerva

Juist omdat de centrale regering in Spanje zo onderdrukkend reageerde op het referendum, hebben zij Catalonië des te meer aangezet tot afscheiding. De centrale regering heeft laten merken hoe fascistisch zij zijn, en dat is reden te meer voor de Catalanen om daar niet meer onder te willen vallen.

5
8 Wendel

Mooi zo iedereen verbied alles maar die Catalanen trekken zich daar nergens van harde hand optreden ze hebben helemaal geen rede om zelfstandig te gaan.
Anders moet de landen van de EU alle investeringen terug halen en ergens anders in Spanje investeren.

13
9 qubix

@3 .
Die grondwet zal nooit veranderen omdat de Catelanen te weinig stemmen heeft omdat te laten veranderen en zijn dus genoodzaakt om andere middelen te gaan gebruiken.

2
10 eigenmening

Als jullie braaf zijn, mogen jullie parlementje spelen; als jullie stout zijn, moeten jullie binnen blijven en gaat het parlementje op slot. Kortom: wat een paternalisme en het wordt tijd om echte strijd te voeren tegen die paternalistische Spanjaarden.

3
11 Vilseledd

@4 Over dit onderwerp wel blijkbaar.
@10 Dan moeten ze een wat minder extreem doel stellen. Verder begrijp ik dus van jou dat als de wet je niet aanstaat dan mag je deze negeren? Zo werkt een rechtstaat niet.

6
12 VaY

@2 Als je je afscheid heb je niet meer met de Spaanse grondwet te maken!

2
13 dummydum

Democratie is een concept wat niet in de praktijk uitgevoerd kan worden. Er zullen altijd heersers zijn die men laat geloven dat zij in een democratie leven. In een kapitalistisch oligarchisch koninklijk systeem is er geen ruimte voor inspraak van de burger. Men leeft in een systeem waar het gehersenspoelde denken als norm wordt gezien. Zolang men niet kan vatten hoe slecht een mens kan zijn, kan men ook niet bevatten dat men in een fascisme leeft.

5
14 4lb3rt P1k3

Zijn er landen die volgens de grondwet toestaan dat een deel zich afscheidt?
Afscheiding is per definitie het (over)heersende land + grondwet achter je willen laten.

2
15 case

Dit draait uit op narigheid.

Spanje pakt dit heel, maar dan ook heel erg verkeerd aan.
Of juist met een bedoeling.

De Nieuwe ETA staat geboren te worden.
En Brussel vind het allemaal oké.

Lekkere eenheid dat nieuwe Europa onder dwang.

3
16 Dachtutniet

@13 Doe niet zo naief. Ze zullen hoe dan ook met Spanje te maken hebben.

5
17 VaY

@3
Dit is selectief een appel doen op de grondwet.

België en Luxemburg hebben zich in het verleden ook afgescheiden van Nederland, dat mocht ook niet.

3
18 plutarchus

Ik vergelijk Catalunya met een uitgebuite vrouw in een land waar echtscheiding verboden is. Na decennia lang proberen en incasseren besluit ze weg te gaan. Haar man reageert door haar tot bloedens toe te slaan en te schreeuwen dat ze niet weg mag.

Haar man dreigt haar te zullen doden (zie letterlijk de opmerking over doden in de straten van een hoge Madrileense politicus deze week) en zoekt en vindt bijval bij zijn vrienden (de EU).

3
19 case

Waarschijnlijk zal Catalonië zich gewoon gaan afscheiden. Of in ieder geval zal Spanje verregaande concessies moeten doen.

Het is eigenlijk raar dat Spanje zo reageerde. Als er een partij is die baat heeft bij de-escalatie, dan is het Spanje wel. Escalatie zal alleen maar leiden tot een nog gemotiveerder afscheidingsbeweging.

Dus niet alleen was de reactie vrij autoritair en nodeloos agressief tegenover grotendeels vreedzame praktijken, het was ook gewoon ronduit dom van Madrid. Sowieso zou men vandaag de dag toch wel beter moeten weten dan te denken dat je met fors geweld de wensen van de Catalanen kunt laten verdwijnen. Wie dat serieus denkt, heeft weinig geleerd van duizenden jaren geschiedenis.

1
20 progressiefliberaal

@15 Daar zal men over moeten stemmen of ook de grondwet moeten veranderen. Afscheiding is het achter je willen laten van een grondwet, maar die grondwet is er voor alle burgers in een land dus ook de niet stemmers/tegenstemmers en Spanjaarden elders in het land. In dit geval is het referendum illegaal er is 42% van de bevolking in die regio gaan stemmen. Ik zie niet hoe dit genoeg draagvlak is voor een afscheiding.

5
21 VaY

@10 Zoiets heet democratie. Negeren van wetten lijdt tot willekeur. "Andere middelen" gebruiken ontaardt vrijwel altijd tot geweld waarvan onschuldigen de dupe worden. Ga maar eens informeren in Spaans Baskenland.

Hoewel het geweld van de Spaanse centrale overheid misschien overtrokken was, hebben de Catalaanse leiders dit bewust over zichzelf afgeroepen. Waarschijnlijk in de hoop dat hierdoor de Catalaanse bevolking, die niets voelt voor onafhankelijkheid of het eigenlijk weinig uitmaakt, Spanje ook gaat zien als een gemeenschappelijke vijand.

6
22 Belazerd

Misschien is dit de voorbode van Spaanse militairen op Plaça de Sant Jaume maandag.

0
23 case

Dat lijkt mij geen goed besluit. Hooguit het besluit om zich af te scheiden zou tegen de wet kunnen zijn. De bijeenkomst zelf van gekozen volksvertegenwoordigers is dat natuurlijk niet.

0
24 Conclusius

Waanzin... Mensen laten praten verbieden is zuivere onderdrukking. Daarmee zou Spanje zoiets als vrijheid van meningsuiting verbieden.. Staat dat is de grondwet van Spanje? ..
Dit is de trieste wereld waar we in leven. Een stelletje hufters die graag met macht en intimidatie bezig zijn.

0
25 sparta

@2 ...het geweld van de Spaanse centrale overheid MISSCHIEN overtrokken was.

????????????????????????????

0
26 in holland

▲ Voor @22

0
27 in holland

In de EU wordt dus nu een parlementsbijeenkomst verboden. Opmerkelijk wel.

1
28 JackKropotkin

@19 Slaat werkelijk nergens op. De economie in Europe heeft flinke klappen gehad en dan zal een rijker deel meer betalen aan het deel dat armer is. Zo ook de EU aan Spanje en Catalonie. Er is een reden waarom die afscheiding nu op de agenda staat, omdat ze nu het sentiment genoeg kunnen manipuleren door de economische druk. Profiteren van het achterland en de EU en vervolgens als het slechter gaat geen lasten willen dragen slaat nergens op.

6
29 VaY

Een slechte zaak, dit verbod! question

9
30 Uit Den Haag

Spanje wil dus hard tegen hard.
Ik denk dat vooral die Catalaanse jongeren, dit hun leven lang niet meer zullen vergeten en vergeven, zo ze zijn geschoffeerd door de centrale regering van Spanje en de koning.

0
31 Marrie

@volgens het onlangs getekende EU akkoord mag politie van andere landen ingrijpen als het uit de hand loopt.
Dus vind de EU het ok of is dit juist het doel.?

2
32 Eastwood

** gebruiker verwijderd **

@2 : Wetten zijn er om overtreden te worden.

33 verwijderd9139144

Als Catalonië zich wil afscheiden, doet de Spaanse grondwet er niet meer toe.

2
34 Hein2

@33 Als iemand een stoplicht negeert en jij komt onder die auto zal je vast hetzelfde denken.
@34 Dat zal er zeker wel toe doen. Wie denk je dat er dan een stem heeft in de EU en wie niet?

2
35 VaY

De Spanjaarden verboten ook ooit de Nederlansche Provincies zich af te scheiden. Heeft GEEN ENKELE waarde question

1
36 FNKTD

@12 .
Zij moeten wel omdat de regering dat in de grondwet totaal heeft vast getimmerd met de zekerheid dat men er nooit meer daarop terug te kunnen komen om dat te veranderen.
Dan blijft er alleen maar dit over.

dat is hetzelfde dat de EU gaat beslissen dat Nederland 50% van hun inkomen moet overdragen aan Brussel omdat de meerderheid van de EU dat heeft besloten en Nederland daarover niets heeft te vertellen.

0
37 eigenmening

Het recht van vergadering en vereniging is toch een kernwaarde in een democratie. Als de een of andere rechtbank dat zomaar kan proberen te verhinderen dan is er iets goed mis in de Spaanse "democratie". hebben ze soms "per ongeluk" de oude fascistische Franco wetten gehandhaafd of zo?

0
38 PFL

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@18 Mensen dachten dat als je ongehoorzaam was aan God, dat je dan gestraft werd door God middels de pest. Ik weet de details niet. Is Arend-Jan...

zojuist geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@12 Beste Rinze, wil je die 75 euro nog aan je vrouw en dochters overhandigen, die hebben ze nog tegoed het was een leuke orgie, ik vraag mijzel...

zojuist geplaatst door Sarcoff

Nicks R. Van
Kinderen verwekt met sperma dat Belgische student doneerde voor onderzoek

@3 Fokbelasting? Goktoeslag zul je bedoelen. ...

1 minuut geleden geplaatst door Nicks R. Van

Wedergeboren
Nazaten ‘tot koelie gemaakten’ willen excuses van koning Willem-Alexander: ‘Hoog tijd voor erkenning’

@13 "Jij bent niet op de hoogte dat de uitvinder van de slavenhandel en zwarte was ?" Jij bent niet op de hoogte dat de blanke Vikin...

4 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Tussenderegels
Vaccinatiefile bij De Tref - De Orkaan

Wanneer de infectieziekten dan weer de kop opsteken kiezen de mensen toch eieren voor hun geld. Blijkbaar toch better safe than sorry. @5 Wie ...

8 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

21st Century Guy
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@11" Dat dat christendom zo machtig is geworden heeft te maken met de pest epidemieën"Dat mag je eens uitleggen....

8 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Rinze
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@8Pot ketel zwart Jij als erkend Poetin pijper zou dat toch moeten begrijpen ...

8 minuten geleden geplaatst door Rinze

Tussenderegels
Microsoft vraagt Windows 10-gebruikers in Instellingen in te loggen met account

yup, stuur al je data maar naar mr microsoft. ...

13 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

ongelovenloos
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

Dat is dank van volk wat hier is neergestreken en in hun levensonderhoud worden voorzien.En Nederlanders waar nog maar 1 hersenhelft het van d...

13 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Strongoli
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@4Ik hoor of lees toch liever Wynia z'n analyses.Hetzelfde geldt voor AJB, hoewel deze laatste wel eens de plank mis slaat, zeker als hij er...

13 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Porn AnimatedPornh VrYoung Porns VideoLargest Natural BreastsSpan BankSai Pallavi Nude FakeNew Story Porn VideosAmateur Home SexNude Femme SnapTeenagers HumpingEliza Ibarra VrPorn For YoungJogos Pornos GaysVideos Pornos CulonasVideoxnxxxCzech Hunter Gay PornParis Hitlon NudeFree Pictures Of Women NudeTheminxxclubXxx Couple IndianSanyliyon XxxOnly Fans LwaksAnal HentieBoob LicXnxx PoojaBrazzse HdFake Casting CouchEl Cartel De Santa AnaGratuit Video ErotiquePornos Peliculas GratisHindi First Night Sex VideoBangbros BoobsJavlinraryTall Porn StarsBlondes On BlacksVillage Sex Video TamilOld Man Porn ComicsTory Lane AnalLena The Plug Jason VideoPorn Free Adult MoviesPorn LesbianFuq.Site Onlyfans GratisKono Koi Ni KizuiteJoi For SissiesXconfessoinsYoutube Sex Video ComSex Indian GirlTamil Sex 18Xxx Indian Video NewTeacher Pron VideoKorean Beautiful Girl Xxxسكس هنتاييClips4salSelfie Sexy NudeKeerthy Suresh Sex VideosNadia Ali Sex VideoSexenglishPurulia XxxBig PanishLesbian Seeuction PornHot Sexy Sexy MoviesForeplay SexTwerk Porn GifF E M J O YPornos FetichesBl PornographyWoman Fucking DogMalavika HotLevel Sex ComHindi Sex ImageHand Job EroticCumming On Sleeping WifeChyna Wwe SextapeSnatching His SoulSambaporno.comXnxx Com Hd VideosIndian Beautiful Xxx VideoDesi Ling PhotoGirlsdoporn 319Descargar VideospornosClem Walking Dead PornLesbain Mature PornPornocu AnnelerHdxxx ComSuccubus Appli Gakuen SaiminBoobs Suck BhabhiMost Popular Porn Videos DownloadAsain Massge PornPorn In A HotelInfluencersgone WildPorn Stars On TwitterConjoined Twins PornScarlet PainPissingxxxDanny Daniel HotDani Diaz CreampieMilf GloryholeFilipinaslutsDrunkstepfather.comPorn By WomenVideos Prno GaysWifecrazyHortense BlanchetEllyandnickSarahs SecretMia Khalifa New BfBeurettevideoHorney Step DaughterFreetranny PornSitios PornMom Dad XnxPranitha XxxAlex Jones PornstarEctremetubePetite_elliVost.freePornographie ComMdma PornDesi Hot Nude PicShakeela Sex Video TamilWomen Removing ClothesThe Witcher Sex ScenesGranny Forced PornKali DreamsShemale Tube XxxX N Xx Video ComBeautiful Asian NudeTelugu Aunty Sex MoviesHighschool Of The Dead CharactersAnime Porn VediosJanuary Rose XxxWwwporn ComAmateure Free PornPuta LocutaBrazzaes MomP R N H U BSeth Gamble PornShoplifterpornBig Tits By The PoolCum In Moms PussyStudent And Teacher Lesbian PornAvgleLebnani HouseNelly VickersXnxx TortureSxilorplutoIndian Teacher Sex XxxGay Older For Younger PornTamil Porn With Voice