Note 7-debacle verpulvert winst van smartphonetak Samsung (nu.nl)


De problemen rond de Galaxy Note 7, het Samsung-vlaggenschip dat brandgevaarlijk bleek te zijn, hebben nagenoeg alle winst van de smartphonetak van het bedrijf in rook doen opgaan.Dat blijkt donderdag uit de kwartaalcijfers van Samsung over de periode van juli tot en met september.De smartphonetak zag zijn winst met 96 procent kelderen naar 100 miljard won (80 miljoen euro). De omzet daalde van 26,6 naar 22,5 biljoen won (20 miljard euro). ...

door Moetffmijneikwijt in Technologie  ·  50 Reacties

  • 0
  • 440x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

96% daling..... 80 miljoen winst.... nou Mereltje, waar ben je nu met je grote mond dat Samsung dit jaar Apple weg zou blazen.... Ze hebben zichzelg opgeblazen.... whoehahaha elke min op mijn post is een plusje voor Apple!!!!!! Elke plus ook... whoehahaha

Bye bye Samsung

80 miljoen.... hahahahahaha.... wat een foooi ..... hahahaha...... Daaaaaaaag

Boemmmmm weg Samsung

5
1 Crapdroid

@1 verkeerde medicijnen gekregen van de zuster vandaag?

6
2 Moetffmijneikwijt

@2 hij het gewoon gelijk menneke, dat samsung word terecht gestraft

8
3 M7H

Zo, das een bak...kijken hoe ze dit gaan opvangen...

4
4 Javaantje_75

De inkomstenderving is peanuts vergeleken met de imagoschade voor het bedrijf.

Daar bovenop komt nu Google met, volgens kenners, de beste Android high end telefoon op de markt aanzetten. En zeer ironisch is dat je honderden leuro's voor een telefoon moet neergleggen om vervolgens een product van het bedrijf te worden, een bedrijf wat aan de door jou gegenereerde prive gerelateerde data geld weet te verdienen, maar dat terzijde...

Samsung heeft een serieus imagoprobleem, zoveel is zeker.

4
5 Dragje

* Verwijderd door de redactie *

6 Biscanna

@4 Meer magnetronnetjes verkopen. oh nee die zeggen ook boem

5
7 Crapdroid

* Verwijderd door de redactie *

8 Crapdroid

@7 misschien dat ze ern batterij van de Note 7 in hun magnetron kunnen doen???

4
9 Javaantje_75

@8 Ik hoef niet met meer te komen, je zet jezelf alweer voor schut, over losers gesproken... question

6
10 Biscanna

@5 : Dat is bij elk groot smartphone OS zo in zekere mate .

5
11 solidsteel

* Verwijderd door de redactie *

12 Crapdroid

@1

De trend is bij Apple ook dalende, voor het eerst hebben ze minder iPhones verkocht dan in een vergelijkbare periode eerder. 3 mln om precies te zijn.

Samsung heeft ook een beste dreun gehad, met zijn Note, dat maakt de weg vrij voor een andere grote speler die op het moment wel heel erg hard aan de weg aan het timmeren is Huawei,

@5
Daarom vind ik het ook een beetje vreemd dat ze met de naam "Note" verder gaan, de Note 8 gaat er blijkbaar gewoon komen.

Heb je gezien waar Huawei mee komt? Een Mate Pro van € 1.300,- een onwaarschijnlijk hoge prijs, als je nagaat dat zijn grootste high-end concurrenten, de iPhone 7S en de Samsung S7 Edge meer dan 500 euro goedkoper zijn.

5
13 DaStef

@1 maar voor het eerst in deze periode meer verdient netto dan ooit in Q4!!... Maw Apple gaat een record jaar tegemoet. Alle analisten zijn het daarover eens..... Geen bedrijf komt ook maar iets in de buurt van wat Apple presteert.

De dreun voor Samsung wordt nog erger, aangezien de schade zal oplopen tot meer als 30 miljard dollar....

6
14 Jovejo

@14 was voor @13

5
15 Jovejo

@12 Toetsenbordheld question

6
16 Biscanna

@14

Wereldwijd stijgen de verkopen van smartphones en die van Apple dalen
http://www.nu.nl/mobiel/4340765/wereldwijde-smartphoneverkoop-groeit-in-2016-met-66-procent.html

http://www.nu.nl/internet/4341239/iphone-verkopen-dalen-derde-kwartaal-rij.html?utm_medium=website&utm_source=nieuwskoerier.nl

de gerealiseerde winst daalt ook, misschien dat de glazen bol kijkers nog wat anders zien maar de gerealiseerde cijfers onderstrepen dit niet.

uit het bericht
"De winst ligt met 9 miljard dollar (8,3 miljard euro) bijna 19 procent lager dan de 11,1 miljard dollar van vorig jaar. Het is voor het eerst sinds 2001 dat Apple jaar-op-jaar een omzetdaling meemaakt in vergelijking met voorgaand boekjaar. Opvallend is ook de met 30 procent sterk gedaalde omzet uit China, een belangrijke groeimarkt voor Apple."

Winst is korte termijn denken, het is fantastisch dat ze nog zulke enorme winsten behalen, maar misschien kun je je nog Nokia herinneren? Absoluut de grootste mobiele telefoon fabrikant met kwalitatief hoogwaardige toestellen, realiseerde enorme winsten.

Zelfs je geliefde apple weet heel goed dat tijdelijk succes geen continuïteit garandeert, een van de top computerbouwers in de jaren 70 en 80, en als Microsoft in de jaren 90 er geen miljarden had ingepompt, hadden we nu helemaal geen iPhone gekend, wat overigs erg jammer zou zijn geweest, om dat de smartphone technologie van Microsoft inferieur was aan de eerste Apples.

6
17 DaStef

@17

Met alle respect, die mantra hoor ik al jaren, Apple ziu het niet gaan redden, verkopen lopen terug, het einde der tijden, und so weiter.

Jaar in jaar uit blijft Apple het meest waardevolle bedrijf ter wereld en boekt het bedrijf telkens weer winst.

Apple boort, net als zoveel andere bedrijven, nieuwe markten aan. De inkonsten via iTunes, Apple Music, service verlening (Apple Care) nemen elk jaar toe. Ergo, de service verlening levert nu al meer geld op dan de verkoop van iMac's

Resumerend

Terwijl menig fanboy roept dat het einde voor Apple in zicht is groeit het bedrijf elk jaar opnieuw, waar één of meerdere onderdelen verlies tonen haalt het bedrijf elders weet extra geld binnen. Dus de mantra over een doemscenario voor Apple begint na enkele jaren zo langzamerhand op de lachspieren te werken eerlijk gezegd...

4
18 Dragje

@17 Microsoft miljarden in Apple gepompt? Wat een gelul van weer zo'n Apple hatertje. Het was 150 miljoen en dan zou Apple afzien van de mega claim die al jaren liep tegen Microsoft voor het stelen van de GUI van Apple. Miljarden haha wat een fantasie heb je weer Stefke. Zoals de rest van je complete onzin.

4
19 Crapdroid

@16 Ja Mereltje, domme vogel! Loser der losers

4
20 Crapdroid

@17 hoe krijg je die onzin uit je vingers?

3
21 Musje83

@18

Dat zeg ik ook helemaal niet, de situatie van Apple is stukken beter dan medio 1995, ze hebben nog steeds een zeer populair product, en daarnaast beschikken ze over een oorlogskas waar een klein land jaloers op is.

Het enige wat de cijfers aangeven is dat de rek eruit is en dat de verkopen en winst daalt, ten opzichte van eerder, voor het eerst sinds 2001 zelfs. Dat veranderd niets aan de feitelijke situatie dat apple nog steeds 15 mln toestellen meer verkoopt dan zijn grootste concurrent Samsung.

Maar er is een kentering in de trend zichtbaar.

5
22 DaStef

@20

Bottom line is dat zonder de Microsoft steun apple niet meer zou hebben bestaan.

6
23 DaStef

@21

wordt anders gewoon onderbouwd met links hoor.
De omzet trend daalt,
De winst trend daalt

Terwijl de totale omzet in de smartphonemarkt met 6,6 % is gestegen.

Dat zijn bedrijfseconomische indicatoren waar je als bedrijf iets mee moet,

4
24 DaStef

Wauw, een Samsung/Apple draadje!
Het is even geleden, maar voelt weer als vanouds question

4
25 Vogelverschrikker

@25

Geweldig toch, mooi voor de traffic question

En ik ben zo blij dat de standaard zeloten gewoon er weer zijn.

4
26 DaStef

@19

Goed 150 mln, na 20 jaar inflatie is dat ook bijna een miljard.

Apple hatertje? Interessant, ik ben toch redelijk lovend t.o.v. het bedrijf, ik heb alleen minder last van de plaat voor het hoofd en baseer mij toch op de cijfers zoals deze zijn gepubliceerd.

De megaclaim, kon 1 op 1 worden door gezet naar Xerox, want daar had jobs hem weer vandaan.Uit de claim van Apple op Microsoft was toen al grotendeels de angel gehaald.
https://en.wikipedia.org/wiki/Apple_Computer,_Inc._v._Microsoft_Corp.

Een out of court settlement was voor beide partijen de beste optie.

5
27 DaStef

@5 Ik hoop toch echt men slim genoeg is om die google-telefoon links te laten liggen...

6
28 Ektoplasma

Het is te hopen voor Samsung dat ze snel uit de brand geholpen worden.

5
29 tripomatic

@23

Je schreef: "Bottom line is dat zonder de Microsoft steun apple niet meer zou hebben bestaan"

Borrom line is dat zonder Ray Holt en Steve Geller, die verantwoordelijk waren voor de ontwikkeling van de Microprocessor, had Microsoft nooit bestaan. En zonder de beschrijving van de Griekse filosoof Thales van Milete over de elektrostatische eigenschappen van barnsteen hadden Ray Holt en Steve Geller nooit hun ontdekkingen kunnen realiseren. Und so weiter...

Valt het kwartje al?

2
30 Dragje

@26 en de standaard losers en vooral zuigers van Grindr zoals jij ook. Ga toch lekker doen waar je niet vies van bent ipv wat domme onzin te schrijven. Zonder Apple was er geen Windows geweest, dat weet iedere simpele ziel. Met je dom gelul over inflatie. Als Apple die zaak had doorgezet ipv 150 miljoen ( in aandelen notabene ) te accepteren na de smeekbede van Bill dan was Microsoft in handen van Apple gekomen in 1998. Ook dat weet iedere simpele ziel. Behalve Grindr's populairste zuiger Stefke.

4
31 Crapdroid

@30

Als je nu eens de oogkleppen afdoet, Apple was in 1997 op sterven na dood, door de financiële impuls van Microsoft en de terugkomst van Steve Jobs, heeft Apple het gered, zonder die 2 zaken had apple gewoon niet meer bestaan.

Dan kun je de microprocessor er wel bij halen, maar je weet ook zelf dat dat zoeken is, wat ik niet begrijp is dat je niet kunt erkennen dat Apple het in die jaren gewoon verschrikkelijk moeilijk heeft gehad. Dat zegt hoegenaamd niets over de huidige financiële situatie van Apple en die is gewoon goed, er is alleen een kentering in de trend waar te nemen, maar zelfs dat blijkt voor sommigen al moeilijk te verhapstukken, omdat dat blijkbaar blasfemie is.

5
32 DaStef
33 Musje83

@31

Denk aan je bloeddruk, daar is vast wel een iOS app voor.

En Ad Hominems geven aan dat u blijkbaar geen argumenten meer hebt, dat is ook niet zo makkelijk aangezien ik mijn bijdragen ook nog eens onderbouw met cijfers, terwijl u cijfers uit uw duim lijkt te zuigen of u beschikt over een geweldige glazen bol,omdat u blijkbaar al de verkoopcijfers kent over een kwartaal dat net is begonnen.

Overigens is schelden is niet bepaald een teken van enige substantiële intelligentie

6
34 DaStef

@32 Wat ik niet begrijp is dat je je eigen waarheid zit te verzinnen en dan verwacht dat andere met wel inhoudelijke kennis zit te bashen. Zo te zien is er nog steeds een troll actief! Wees er trots op, met je lachwekkende trend. Alle analisten zeggen hetzelfde, Apple en 2017 wordt een record. Nee jij lult wat gebakken lucht en dat moeten wij voor zoete koek slikken? Gelukkig heb je meer verstand van de darkroom volgens sommige hier. Doe er je voordeel mee, de trend daar is sowieso dat na elke daling het ook weer stijgt!!

4
35 Jovejo

@34 schelden? Gossie.... JANKERD!!!!!

5
36 Crapdroid

@35

Wat een totale nonsens verkoopt u daar, ik baseer mij uitsluitend op de gerealiseerde cijfers tot q3 van 2016, niet de prognoses en de verwachtingen voor 2017, die kunnen best goed zijn.

Maar als u weigert om een grafiek te lezen waaruit duidelijk blijkt dat zowel de gemiddelde omzet als de gemiddelde winst aan het dalen zijn, dan houd het snel op.

En als u dan ook nog eens eindigt met een ad hominem die totaal nergens op slaat omdat ik alleen maar gerealiseerde cijfers aan haal, dan zou u uw voordeel kunnen doen om eens naar u eigen manier van communiceren kijkt, dat zegt namelijk meer over uzelf dan over mij.

Nog een keer,speciaal voor u
http://www.nu.nl/internet/4341239/iphone-verkopen-dalen-derde-kwartaal-rij.html?utm_medium=website&utm_source=nieuwskoerier.nl

Uit het artikel
"De winst ligt met 9 miljard dollar (8,3 miljard euro) bijna 19 procent lager dan de 11,1 miljard dollar van vorig jaar. Het is voor het eerst sinds 2001 dat Apple jaar-op-jaar een omzetdaling meemaakt in vergelijking met voorgaand boekjaar. Opvallend is ook de met 30 procent sterk gedaalde omzet uit China, een belangrijke groeimarkt voor Apple.

De iPad-verkopen daalden met zo'n 5 procent naar 9,3 miljoen. Daarmee lijkt de enorme daling in verkochte iPads van de laatste jaren af te vlakken."

Blijkbaar heeft Apple wel de dalende iPad verkopen kunnen afremmen.

U hoeft niet direct bang te worden dat Apple failliet gaat hoor, want zelfs deze cijfers zijn dermate goed dat, dat er voorlopig niet in zit, de groei is er alleen uit, en nogmaals ik weet niet wat Apple voor 2017 nog in de pijplijn heeft zitten.

7
37 DaStef

@36

Om uw IQ te kunnen bepalen, heeft u daar een app voor of onthoudt u het middels uw schoenmaat?

6
38 DaStef

@38 volgens mij ( en inclusief mij ) moet niemand je hier met je gedraai. je EQ speelt je parten en als een klein kind loop je nu te krijsen. hup ga maar in de hoek huilbaby

5
39 Musje83

@39

Wat nog reageert zijn de apple zeloten, die niet in staat zijn om een bedrijfseconomische informatie te verwerken die hun geloof een beetje ondergraven, en alleen nog maar kunnen reageren middels ordinair schelden, omdat feitelijke argumenten blijkbaar niet te vinden zijn.

En wat mijn EQ betreft, in tegenstelling tot u blijk ik er wél over te beschikken.

4
40 DaStef

@38 Apple-aars leven wel op grote voet met gadgets op afbetaling.
Dus die schoenmaat is eigenlijk 'artificial intelligence' question

3
41 Krav Maga

@39 Zeg eens heel eerlijk hoeveel mensen kunnen jou pruimen buiten medegelovigen in de vituele wereld. Kom je wel eens buiten? Heb je kennisen?
Nope.

3
42 Krav Maga

De Note was en is een heel mooi toestel. De revolutionaire accu is overduidelijk niet voldoende getest. Dat is gewoon heel erg jammer en slecht. Toch wel goed om te zien dat Samsung i.t.t. een ander bedrijf het probleem gewoon erkent. Niet eerst negeren en daarna claimen dat de fout bij een zeer klein deel v/d gebruikers ligt die het toestel verkeerd gebruiken.

3
43 Krav Maga

@43
Je stelt dat het aan de accu ligt. maar is dat wel zo?
Iedere accu is tot een punt te krijgen waarop hij het moeilijk krijgt.
Zelfs een software fout kan een accu overbelasten met alle risico's van dien.
Ik zou het wel eens willen weten wat er nou echt gaande was

1
44 siempie

@44 Vervangen van de accu hielp niet, ook niet het softwarematig terugschroeven van de capaciteit naar 80%.
Het zou met de koeling te maken kunnen hebben, er klonken al geluiden van het extreem heet worden van de Galaxy S7.

1
45 Vogelverschrikker

@36 Heb je jezelf nou nog niet genoeg voor lul gezet, wat een lachwekkend kind ben je toch ook.
Houd jij het nou maar bij die crappie ios rommel en val ons er niet mee lastig, nu niet meteen weer gaan schelden, kom op je kan het. Veras ons question

3
46 Biscanna

@44

Dat zou Samsung ook wel willen weten, zeker nadat een upgrade het probleem simpelweg niet heeft opgelost, het is inderdaad vreemd dat een bedrijf zoals Samsung met zo een enorme R&D capaciteit, niet in staat is geweest dit in het ontwikkelproces niet is opgevallen. Waar ik eigenlijk wel heel benieuwd naar ben of de naam "note" ze bij de S8 geen parten gaat spelen.

0
47 DaStef

@45
het terug schroeven van de capaciteit is ook gewoon een achterlijk probeersel. Dat slaat echt helemaal nergens op.

Misschien hebben ze wel ontdekt dat die accus kunnen gaan resoneren bij het schakelen van de cores, stepdown converters, etc. Dan krijg je een enorme warmte verliezen in de accu.
Of zit er gewoon een fout in de temperatuur beveiliging

1
48 siempie

@47
"met zo een enorme R&D capaciteit"
Neem maar van mij aan dat die afdelingen op de zaken vooruit moeten lopen en dat de PR en Verkoopafdeling geen ruimte laat voor gedegen testen.

De "ontwikkeling" gaat te snel. Ik zet ontwikkeling tussen aanhalingstekens omdat heden ten dage de duurtesten uitgevoerd worden door de klant!
Er is geen tijd meer voor beta testen van de software, er is geen tijd voor problemen.
terwijl een product in ontwikkeling is wordt hij al geproduceerd en er is geen marge meer voor fouten!

0
49 siempie

@49

Ik denk ook dat daar de belangrijkste oorzaak ligt van het debacle, launch data moeten worden gehaald, uit marketing overwegingen.

0
50 DaStef

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Mevrouw Stemband
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@22 ja nieuwe missie, nieuwe electronica, andere route, andere doelen.Het ISS vliegt dagelijks door een deel van de Van Allen Belts.Bart...

4 minuten geleden geplaatst door Mevrouw Stemband

Bop
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@99 Lees je eigen idiote opmerking op @88 nog ff terug....

4 minuten geleden geplaatst door Bop

wildersfan
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@21 Dan heeft Thierry toch gelijk. 😅 Tsja......

5 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Bop
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@103 Je voelde je toch geroepen om erop te reageren? En dan ook nog zeggen "totaal geen zelfreflectie". Haha, clown 🤡 ...

6 minuten geleden geplaatst door Bop

Marrie1
Vandaag meer duidelijkheid over Bijlmerramp

Ben benieuwd of er antwoorden komen op de vragen. ...

6 minuten geleden geplaatst door Marrie1

wildersfan
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@98 Je had het over Judas....

7 minuten geleden geplaatst door wildersfan

VBOH
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@102 Nou ik wens je heel veel sterkte bij de invoering daarvan. De keuze vrijheid van religie of geen religie, die wij gewoon vinden in Nederl...

9 minuten geleden geplaatst door VBOH

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@35Baudet trouwens ook in 2016 : "Wat je feitelijk doet is een oorlog ontketenen"7:44 min.https://youtu.be/oGTvOx4VmEg?si=BlDOh3vjl...

9 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Bop
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@94 Ik ben nergens mee in de war. Dit draadje gaat toch over Wilders?...

9 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@93 Ik heb het over de nadelen van de PVV....

10 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Sexy BhabheeLily Larimar - A Fucking ConversationPetite Goth PornImogen Poots SexySex Scene VideoVoyeur SpyingPron IxxxPorn Hd TubePetite Asian NudePiper Perri FeetTeens Nude TitsPorn Cartoons AnimatedXnxx IndindXxxshemale VideoClear Hindi SexMorgue PornFree Porn Watch Free PornDads Breeding DaughtersEmily Faye Miller PornAshlyen BrookeClipbunterRue Nu .comCock MonsterMuu ZorrasDeflower PornLesbians Cumming In MouthsMoriah Mills PormClips4Xfreehd.clmVideo Adulte GratuitTeens Cream PiesChubby Latina AnalAnushka Shetty Sexy VideoXxx Mom Hd VideoNaked Italian WomenMallu Masala MoviesReddit Strip TeaseTütk PornImagem DesexoHuge Tits Blow JobsLisakudrownudeNude Mature LesbiansJashiMom And Son PornHalle Bailey PornRough Amateur PornVídeo Pornô AmadorasAsian Milf NudeNatasha Malkova Hd PornHottest Wife XxxIndian Sex PornhubAva Addams Hot PornFreeoornMilf FacilsMasage Japan XxxPornos Gسكس عالميMmsmasalaSnapchat PornographiqueDeep Throat Blow JobHonkai Impact HentaiKaty Perry Hot PicsHusband Wife Home SexAmanda Trivizas OnlyfansSexy Boobs SuckingTamil Nadigai Namitha SexPcolleAssoass.comGun PornographyIndian Cheating Wife SexCandidmilfOegasmos FemeninosPhornhubHindi Picture Sexy Blue FilmUsa Sexguide OhioAnus LickedMandy Kay PornFacesitting Fart AnimationPorn ScandalZootppia PornShemale PornstarIndian Professional PornRomantic Threesome PornErotic Porn StoryMobilesex GamesGouhar Khan NudeCuming Inside MomPublic QuickiePorn DownloaWaterfuckChachi Ko Choda KahaniNudlnude 2Testament Of Sister New DevilHindi Anal VideoAfricann PornChallenged PornPorn Tube ClassicsJustswallpwsSommer Ray NudeNice BigtitElle Brooke BjSimran Kapoor NudeNon Stop Sex VideoPor NuhClit Piercing VideoPorn Vedios ComA ZnudeXnxx CartuneXnxx Com Big BoobsKavya Madhavan Hot SceneParul Gulati NudeIndian Xex VideoDevilgangbangTaylor Swift Naked LeakedLushpornPorn Reality VideoSerena Santos Porn VideoHot PundaiPorn For.womenPadmini Kolhapure NudeAnanya Pandey Nude PhotoCurvy Women NudePorn Anal CryingLive Lesbian PornEbony PukseSlowed PornHottest GilfDrunk Daughter PornOnlyfans. ComToobilyGay Porn TiktokContos Heroticos Em DesenhoTeen Porn CastingMugen FutanariServeur Nudes DiscordChodan VideoMega PersonalsCameracaseira PornXimena Saenz LeaksTit In PublicCartoon Pussy LickMarina Squerciati NudeGayest AnimeCuckold PicsFree Pprn VideosFurry JoiNakedpicturesBillie Ellish NudeDakota BurnsXxx Vi