Direct naar artikelinhoud
Orkaan Maria

Burgemeester Puerto Rico: "Trump die keukenrollen gooit naar getroffen inwoners: weerzinwekkend"

Amerikaans president Donald Trump gooit keukenrollen naar de door orkaan Maria getroffen inwoners van San Juan.Beeld REUTERS

Het bezoek van Amerikaans president Donald Trump aan Puerto Rico was "beledigend", volgens burgemeester Carmen Yulin Cruz van de hoofdstad San Juan. Vooral het moment waarop de president keukenrollen naar inwoners begon te gooien, noemt ze "verschrikkelijk en weerzinwekkend".

Zelf sprak Trump in een tweet van "een geweldige dag in Puerto Rico". Nochtans was hij er in amper een uur in geslaagd het door orkaan Maria geteisterde eiland te berispen omdat het de VS op kosten jaagt, noemde hij de orkaan "geen echte ramp zoals Katrina" en zei hij dat het aantal doden best wel meeviel. Als klap op de vuurpijl begon hij in de Cavalry-kerk in Guaynabo, die gebruikt wordt om voedsel uit te delen, keukenrollen te gooien naar de inwoners. 

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Een grove belediging, meent de burgemeester van San Juan, die Trump een "chef-miscommunicatie" noemt. Zijn ontmoeting met functionarissen op het eiland, die live werd uitgezonden op tv, was volgens haar een "17 minuten lange PR-stunt".

Trump bezocht Puerto Rico twee weken nadat orkaan Maria het eiland verwoestte. Pas na klachten dat de VS te traag in actie was geschoten, ging de president ter plaatse.