Europese ‘gedachte’ (groene.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Scorpio in Politiek  ·  26 Reacties

  • 21
  • 698x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

What's new?

De burger betaalt steeds meer belastingen, ondernemingen steeds minder en multinationals bijna niets.

0
1 Sterke

Ik heb respect voor Engelen als wetenschapper, maar zo gauw de woorden Europese Unie in beeld komen verschijnt er een rood waas voor zijn ogen en komt hij met allemaal drogredeneringen en halve waarheden.

24
2 oeioeioei

@2

"allemaal drogredeneringen en halve waarheden."

Zoals ?

1
3 Vageali6888

De afkeer tegen dat smerige eu word steeds groter. Welke democratie, het is een verdien model voor losers die gekocht zijn om de belangen van het grote geld te verdedigen. Het volk zal dat moeten betalen. Eens keert het tij en dan zijn de rapen zuur.

2
4 Ceesje

EU-gedachte ??
is een zwarte pagina bij mij.....

D'r uit, NU !!
NEXIT

3
5 Madman351

Hier wil ik geen onderdeel van zijn. Dus EU, adieu.

2
6 rlw

@3 Als elk onafhankelijkheidsstreven van iedere regio zonder meer gehonoreerd zou worden omdat de plaatselijke bevolking werd opgehitst door een stelletje op macht beluste leiders, vervalt Europa weer in een situatie zoals in de middeleeuwen met allerlei koninkrijkjes, markiezaten, graafschappen en republiekjes. Allemaal zelfstandigen die vroeg of laat elkaar het licht niet in de ogen gunt, met alle enge gevolgen van dien. Dezelfde ellende zien we momenteel in het midden-oosten en Afrika, waar de warlords als beesten tekeer gaan om hun belangen in waardevolle grondstoffen kost wat kost te verdedigen of uit te breiden.

Als de Europese Commissie zich wel voor of tegen het referendum had uitgesproken of Spanje op de vingers had getikt vanwege het geweld, had iedereen geroepen dat ze zich daar niet mee moeten bemoeien omdat het een interne aangelegenheid is van een soeverein lidstaat.

Kortom, het is nooit goed.
Dat neemt niet weg dat de Spaanse regering niet zo verkrampt hadden moeten optreden. Ervan uitgaand dat de parlementaire democratie in Spanje nog steeds functioneert, is Catalonië waarschijnlijk kansloos om de grondwet te laten wijzigen om daarna onafhankelijk te kunnen worden. Desondanks eenzijdig een referendum uitschrijven, bewijst alleen maar dat het de Catalaanse leiders alleen maar om meer macht gaat. Het belang van de bevolking is daaraan ondergeschikt en een vergelijking met Baskenland dringt zich hierbij op.

23
7 Belazerd

Daarom ook revolte en de huidige Anti Nederlandse bevolking demi-regering ( List en bedrog ) naar huis sturen.

Als het goed is, hebben we ook de krijgsmacht mee.
Tevens ook de gefrustreerde en belachelijk gemaakte politie agent.
En zeker de Ambulance diensten.

Nexit !!!!!

3
8 Dachtutniet

@7 : De EU, die is helemaal niet op macht belust en heeft het beste met ons voor? Kom nou!

Een paar jaar geleden al las je dat er op het Binnenhof nauwelijks meer lobbyisten te vinden waren, zaten allemaal in Brussel. En dáár loop je pas echt binnen, als politicus. Wat dacht je waarom al die nationale politici hier, op een paar na, staan te trappelen om het laatste dat ze nog voorhanden hebben, de eigendom van ons lichaam, in de uitverkoop te gooien? EN onze privacy, uiteraard, zie de sleepnetwet. Big data is Big business.

Laatste ticket om nog een baantje te scoren in Brussel, en zo niet dan bij een multinational of staats-inistituut, als het maar weinig werk, weinig kennis vereist en veel oplevert. Vooral qua netwerken. De nationale politici zijn niets anders dan doorgeefluiken en uitvoerders van de eisen van de lobby, en die van de EU al helemaal.

De staat hoorde ons tegen multinationals, banken en hun roofkapitalisme te beschermen, als een buffer tussen ons en hun in, maar het tegendeel is waar, ze helpen juist alles wat die willen tot wet te maken en implementeren. Ze hoeven de wetten niet eens meer te schrijven. Daarom zijn het ook zulkle clowns, toneelspelers, i;p.v. mensen met inhoud.

3
9 Wendel

Dat was toch al bekend

0
10 Dissident

"Deze tijd vraagt om eenheid en stabiliteit, niet om tweespalt en fragmentatie. "
stop dan met importeren van potentiële aanslagplegers en hand ophouders.

1
11 ongelovenloos

@9 Het overgrote deel van de Catalanen wil gewoon bij de EU blijven. Kennelijk beseffen ze terdege dat het lidmaatschap van de EU meer financiële voordelen en werkgelegenheid biedt in verband met de toeristen- en autoindustrie. Bij een volledige zelfstandigheid van een regio, eindigt het lidmaatschap van de EU en zal men eerst een langdurige en vooral bureaucratische weg moeten bewandelen om weer mee te kunnen profiteren van vrije verkeer van personen en goederen.

Nog los van de vraag of de overige niet-stemmers en tegen-stemmers in Catalonië een afscheiding van Spanje voetstoots zullen accepteren.

10
12 Belazerd

Goed voor banken en de grootindustrie? Mmmhh, 3e Reich. Slecht voor burgers, goed voor de elite? Mmhh, 3e Reich. Geen democratie, repressie door polizei en d666 "rechters"? Mmhh, 3e Reich.
Zou de EU, zoals de bezetters van Europa zich noemen, niet het 4e Reich zijn?

1
13 FNKTD

@13
Je weet ook wat je er voor nodig hebt , om de parasieten/bezetters weg te krijgen?
De harde hand, niets meer niets minder, laat ze vooral niet vluchten want dat gaan ze doen.

0
14 Mesjokke

@2 Ben reuze benieuwd wat voor halve waarheden Engelen roept, in mijn ogen heeft hij het steeds bij het rechte eind. De EU is een dictatoriale beweging, en bovenal super hypocriet. met levensgevaarlijke figuren, zoals bv die stampvoetende Verhofstadt, Timmermans, en die zuipende voorhoofdkussende muppet Junkert.

0
15 Doordenker

@7 Er bestaat zeker een parallel tussen Baskenland en Catalonie Beiden strijden al decennialang voor gedecentraliseerd bestuur en zijn direct gericht op de belangen van de bevolking.

Tegenlicht: Het wonder van Baskeland

0
16 Keerzijde

@12 :

"Het overgrote deel van de Catalanen wil gewoon bij de EU blijven. " O ja?

De gebruikelijke dreigementen van de EU tegenover exit-voorstanders. Deze "problemen" spelen alleen omdat de EU dat wil als afschrikking tegen de rest. Immers voor de EU functioneerde alles veel beter, dat hele spiel met die slechte huizen-verzekeringen uit US, in Griekenland en de rest van de EU was nooit gelukt, zelfs maar op touw gezet, als we allemaal nog onafhankelijke valuta hadden gehad. Tijdens de EEG dus. De EU is alleen maar handiger voor grootbanken en multinationals die hier roofkapitalisme willen bedrijven op de burgers.

En thuisblijvers hebben ervoor gekozen hun bek te houden op het moment dat ze invloed konden uitoefenen, daar moeten ze dan de consequenties maar van dragen. Dat heet democratie.

2
17 Wendel

@7 Je schrijft goed. De inhoud is bar.

1
18 case

@8 de politie? die zijn intensief psychologisch getest op blinde gehoorzaamheid alvorens ze in dienst werden genomen

0
19 semperpenis

@12 Heb je niet meegekregen dat een letterlijk ongekende 90%, negentig procent, 9 van de 10, ja zeiden?

0
20 case

Prima stukje. De EU is bedacht en opgezet door een elite van bankiers en multinationals, ter behartiging van hun belangen. In Oekraine viel wat te halen (o.a. schaliegas voor de fracking-industrie en landbouwgrond voor de agro-reuzen). Catalonië al onder de EU, dus bij onafhankelijkheid daar valt niets te winnen. Daarom zullen we in Barcelona geen schreeuwende Verhofstadt en van Baalen zien om de menigte op te hitsen.

0
21 IAmLegend

Egoïstische Uitbuiters[EU] is er alleen voor de lobbyisten van de industrie,waarbij geld verdienen belangrijker is dan de burger die ze zeggen te vertegenwoordigen.De wil van het volk,die ze zouden moeten vertegenwoordigen,is volkomen ondergeschikt en onbelangrijk.

0
22 Wiebe Nik

Helemaal eens met de stelling !

0
23 Bollieboos

@12 Wat is het probleem, ze kunnen toch gewoon lid blijven van de EU?

0
24 dummydum

@24 Nou... Spanje is lid een nieuwe staat is dat niet en dan heeft Spanje een stem of die staat wel of niet erbij kan komen. Ik vraag me af hoe dat gaat dan.

0
25 VaY

@7 Tsjah dat is als je wat verder kijkt dan bijvoorbeeld @5 "D'r uit, NU !!
NEXIT" nou meneer NEXIT je mag er altijd uit hoor.

0
26 VaY

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
RobP
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@36 Regels moeten het overgrote deel afdekken. Val je buiten de regels dan wordt een uitzondering gemaakt. Regels maken voor uitzonderingen is o...

4 minuten geleden geplaatst door RobP

Hendrianus
Burgemeester Rijswijk verbiedt Eritrees bevrijdingsfeest vanwege mogelijke rellen

@1 Dat zalencentrum denkt alleen aan de poen die ze ermee verdienen. Die lui vechten hun burgeroorlog maar thuis uit....

10 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Wedergeboren
Voorstel boeren: vrijwillige krimp melkvee om lucht te geven in mestcrisis

@1 "Jarenlang" En zo is het ja, dit komt echt niet plots uit de lucht vallen, ...

20 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

LoydMorris
Voor het eerst groot onderzoek naar lawaai in Nederland: ‘Het is een onzichtbaar probleem’

En ook dit is 1 van de vele nare gevolgen door de overbevolking van ons landje. . . ...

30 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

soapbox
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@40 "Allemaal prima, maar dat men juist in de 2e Kamer dan een inhoudelijk debat hierover uit de weg wil gaan, wekt wel enige verbazing."Is ...

32 minuten geleden geplaatst door soapbox

Hendrianus
Voorstel boeren: vrijwillige krimp melkvee om lucht te geven in mestcrisis

Jarenlang wisten de boeren en LTO dat er een einde zou komen aan de uitzonderingspositie wat betreft de mest. Al die tijd heeft men niets gedaan...

35 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Wedergeboren
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

@16 "Verder ben ik wel klaar" Kijk eens aan ja, vluchten. De benen nemen. De plaat poetsen. enz. Precies wat ik al voorspelde i...

37 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

Veel meningen tégen hier. Net als in het parlement. Allemaal prima, maar dat men juist in de 2e Kamer dan een inhoudelijk debat...

41 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Minister voor Rechtsbescherming Weerwind: 'Ik ga aangenomen motie niet uitvoeren'

   Veel meningen tégen hier. Net als in het parlement.Allemaal prima, maar dat men juist in de 2e Kamer dan een inhoudelijk debat h...

43 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

LoydMorris
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

Om te beginnen Koningsdag. . . 4 en 5 mei Amsterdam, de Olympische Spelen in Parijs. . . ...

1 uur geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
韩国a VJohn Persons PornPorn Real Mom SonVrporn LatinaWifepictrading0xxx.wsCrossdresserpornBulge PornHotwiferyFirst Time HdStripchqtWet PantyPorn Video Download IndianSexwife RealPorn With ZombiesSsbbw Three SomeSexting AiAmateurpornGayporTik Tok XHentai EróticoAzula HentaiEbony RimjobShilpa Shetty BoobsFirst Time Sex XvideoBig Natiral Tits PornCindy Margolis NudeCurvymama15Secx VedioTxx PornYoga Sex ClipsHentaimassageManuel FerarraAunt In PornBangladesh Choti GolpoBig Boobs Big CockSexe SexeJostasy LeaksHighschool Of The DeadhentaiSexviedoLauren Summer NudeCouple Sex ComFullsexyvideoCameltoe TeeniesSonic And Tails PornSleeping Aunty PornPorn AnimedFilme Sexo GrátisXnnxvideosMed Art NudesBig Black Naked ManIndian HousewifesexYinyleonVagina Suck XxxXxx Making VideosThe FanbusGot Naked PicsHardest Fuck EverNaturisme Et SexePetiteteenagerWifeloveIndian Girl X VideoSunny Leone Hot XxxIndian Desi MasturbationEmily Willis Full VideoHitomi.la]Porno De TravestiStala CoxOdia NudeBangla Xxx KolkataWww Redtude ComShale XxxRuenueJeu De PornoBeverly Dangelo NudeCogidas EscondidasAngel SinsPorn BuetyTajiaMom Sleeping Hd PornCeleb Nipple SlipJill Kassidy CreampieFilm Gratuit De CulSentonesXxxnx.comLatina BondageLatina Big Booty NudeSunny Leone BlueDani Daniels Hot VideosAdult Videos LatestSex For Money PornhubStepsister Blow JobBbc ImpregnatingAmazon Amanda FacesittingKarmen BellaTelugu Dengulata AudioLisa Ann BlackedBrother Sister Xxx StoryPantie Poop PornUncesnored Japanese Porn1337x To TorrentDigital Playground FreePorno Gay AmadorPawg BootyXnxक्सX Blacked ComAbigail Morris Siri DahlBengali Chodachudir VideoMary Bambola PornDesi Xxx BidioBabycakes PornStepfather Daughter PornNovinas.do.zap.zapDirty RuleteBlue Film Video LiveGranny Sex MoviesWww Xxx CamKenyan PornWww Assamese Sex VideoReyalsexAnime Id HentaiCurbate PornWww.xvideos .comJapanese Porn VidoXnxx.comxStudent And Teacher Porn VideoPorn BizChanel Preston Hd PornFatima Segovia VideosXxx Videos Hot MomAnal Sex HdHijab P O R NBigblackboobsExtreme Taboo PornPutrid Sex ObjectFree Sister Brother PornDiscord PornsSex Karna VideoWeb Series NudeReal Sister IncestXvideos GaysTante BugilSexy Flight AttendantsAnel RodríguezAnimation Xxx VideoMen Cumming In WomenClover PornChubby Porn StarsSkinny Porn PicsMia Khalifa Hd Xxx