'Mister Mali' Bert Koenders blijft buiten beeld (trouw.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Febee in Binnenland  ·  50 Reacties

  • 27
  • 1332x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ook hen die toestemming gaven en geven aan missies zijn medeplichtig aan dood door schuld door spullen mee te geven die anderen afkeuren. Allen zullen warme woorden voor de achterblijvers uitspreken en men gaat weer over tot de orde van de dag.

2
1 Voorzittershamer

Koenders is mede schuldig en als de gehele PVDA. Deze partij zal best trots zijn om mensen naar Mali te sturen met ondeugdelijk materiaal. Asscher heeft nu de grootste mond over het falen van Hennis alleen dit heerschap vergeet gemakshalve dat hij en zijn partij mede schuldig is net als de top van Defensie


https://www.telegraaf.nl/nieuws/446752/slapeloze-nachten-van-minister-hennis

6
2 Dissident

Dan moeten beide op het matje komen en als het blijkt dat ze schuldig zijn, aftreden, opstappen.

3
3 Interessant

Koenders is in zijn functie als minister van buitenlandse zaken, net zo verantwoordelijk als Hennis, daar waar het gaat om uitzending naar onveilige gebieden.
Men gaat af, op de informatie die vanuit buitenlandse zaken wordt verstrekt.
Hennis is verantwoordelijk voor de puinhopen bij defensie en daarom moet zij sowieso aftreden.
De kamer zou, na het debat met Hennis , ook Koenders ter verantwoording kunnen roepen.

4
4 Dieke

** gebruiker verwijderd **

ALLEN die politiek verbonden zijn aan missies zonder de manschappen hiervoor goed te uit te rusten voor deze missies dienen af te treden.

Immers Koenders (PvdA)stelde; '"Volgens mij gaan militairen daar niet over, maar de politiek." Later zei hij ook dat de taken voor de commando's in Mali heus wel uitdagend waren'.

Uitspraken die hij deed n.a.v. (september 2016) de uitspraak van kolonel Jelte Groen, commandant van het Korps Commandotroepen, tijdens een gesprek met Kamerleden dat zijn militairen door de eenvoudige verkenningstaken in Mali hun gevechtscapaciteiten verliezen.

5 verwijderd2420

@4 Uitzending van militairen die gaan per definitie naar onveilige gebieden anders hoef je geen militairen te sturen namelijk. Dit rapport gaat over ondeugdelijk materiaal en dat heeft niks met BUZ of Koenders te maken daar is defensie verantwoordelijk voor.

16
6 mike45

De minister van defensie is en blijft politiek verantwoordelijk voor de kwaliteit van de uitrusting van de uit te zenden militairen. De overige ministers moeten bij hun besluit om een uitzending te doen, kunnen vertrouwen op de minister van defensie of die van mening is dat defensie in staat is de uitzending op een goede manier uit te voeren. Daar heeft Koenders dus helemaal niets mee te maken.

2
7 oeioeioei

Jan Marijnissen noemde hem een flapdrol. Een betere typering kun je niet bedenken voor die vent.

5
8 manpower

@8 Zegt een man die 30 jaar lang aan de zijlijn heeft staan schreeuwen en altijd wegliep voor iedere vorm van verantwoordelijkheid als het gaat om besturen van een land. Dat soort Flapdrollen neem ik dus al jaren niet meer serieus!

14
9 mike45

* Verwijderd door de redactie *

10 hk-sr

Koenders is net zo goed schuldig.!!
Die moet ook op matje worden geroepen.
Die komt overal goed mee weg.!!

3
11 annie

@11 wat heeft die dan gedaan?

18
12 mike45

Als de munitie inspecteur de boel afkeurt en het word weer teruggestuurd naar Nederland,opnieuw opgeslagen en daarna opnieuw uitgezonden zit er iets heel erg fout in de legertop.

0
13 Hein2

Precies..

Deze gladde zouden ze ook even op het matje moeten roepen....en maar dat Mali doordrukken.
Verschrikkelijke enge man

2
14 kaassnitsel

@6 het heeft wel met Koenders te maken.

Waarom stuurt men mensen naar gebieden met slecht materiaal??
Tuurlijk, om de Amerikanen aan hun aars te kietelen.

En dit leger moet dan dit land beschermen.....het is een lachertje

2
15 kaassnitsel

Zal wel een debat worden met veel loze woorden, toch heeft men in december 2016 de tweede kamer met grote meerderheid akkoord gegaan met verlenging missie MALI.

1
16 briand

Natuurlijk je reinste onzin, om allerlei wantoestanden bij Defensie in de schoenen van minister Koenders te schuiven.. VVd minister van Defensie Hennis is immers de daarvoor verantwoordelijke bewindsvrouw. Niet anderen. Waarom begint men toch altijd bij (aangetoond) wanbeleid naar anderen te wijzen ? Eerder lag het zogenaamd `niet` aan Opstelten, Teeven, Hermans, Keizer en nog een hele serie, inmiddels opgestapte, (malafide) partijgenoten. ..Probeer gewoon eens een andere partij ?

5
17 Saysame

Koenders heeft niets te maken met de krijgsmacht betreffende materieel en manschappen, daar is de minister van defensie voor verantwoordelijk. Dat hij de Mali missie wilde heeft daar geen barst mee te maken want als defensie die opdracht niet aan kan dan moeten ze dat aan de tweede kamer rapporteren. Natuurlijk wist een groot gedeelte van de bevolking en de hele tweede kamer wel dat defensie in Nederland zo langzamerhand een grapje is als onze vechtende militairen moeten oefenen met het roepen van Pang Pang je bent dood omdat er geen kogels zijn.

4
18 niet-alles-geloven

Koenders gaat gewoon terug naar de VN waar hij al die jaren de hielen van gelijkt heeft.
@18 Buitenlandse zaken moet gekend worden bij alle zaken buiten de landsgrens. Zelfs als de koning op vakantie gaat of op tournee! B.Z. kan dit goedkeuren of afkeuren/afwijzen.De diplomaten in betreffende land moeten daar ook over ingelicht worden.

2
19 Verwonderd

Koenders heeft er alles mee te maken.

Terwijl de Mali-missie een onvervalst Projectje van de Arbeiderspartij was. Mali was een restauratieproject voor de internationale betrekkingen, die geknakt waren na het Nederlandse vertrek uit Uruzgan. Daar lieten Wouter Bos en Bert Koenders in 2010 het laatste kabinet-Balkenende over vallen. "Niet doen, Bert", zei JPB. "Jawel", zei Bertje, "Lekker puh." De PvdA verzette zich vervolgens ook nog fel tegen de zinloze Kunduzmissie waarmee Jolande Sap de stekker uit zichzelf trok. Maar daarna waren er toch internationale politieke reparaties nodig, alsook lokale ego's die gestreeld moesten worden. Daar diende de Mali-missie zich aan. Of liever gezegd, daar was PvdA-prominent Bert Koenders die in 2013 als VN-gezant in Mali was aangespoeld (!) en een kans zag om de door hem & Wouter veroorzaakte internationale Uruzganschade te repareren: "Hallo MinBuZa Timmerfrans (PvdA), Negerkoning Koenders hier. Stuur eens wat Apaches naar Mali/Malí." Opvallend detail: de man die een kabinet liet vallen over Uruzgan, was een jaar eerder, in 2009, al aan het lobbyen voor een Mali-missie.

https://www.geenstijl.nl/?page=4

2
20 Benzardi

Natuurlijk moet Koenders hangen volgens de vaste rechtse reaguurders. Ze kunnen het onderscheid niet maken tussen wie Staatsrechtelijk politiek verantwoordelijk is. De de gevoelens van de onderbuik en de haat jegens alles wat in hun ogen links is, is zo groot dat ze de splinter bij een ander wel zien, maar de balk in hun eigen oog niet meer. Daar valt helaas niet tegen te redeneren.

12
21 reality

@21
We hadden en hebben daar ook niets te zoeken
Dit is inderdaad geïnitieerd door Bert Koenders,dit was puur een prestige project van deze oud VN man

3
22 Hangingmen

@21
Koenders hoeft van mij niet te hangen.
Maar de PVDA moet niet zo hypocriet doen, want mede door deze partij zitten we in Mali.
Als we daar niet hadden gezeten, was dit ongeval nooit gebeurt.

2
23 Benzardi

@22 want Nederland mag geen bijdrage leveren aan de bestrijding van IS? Slaat nergens op het ongeluk is niet gebeurd omdat de militaire in Mali zaten maar omdat ze zich niet gehouden hebben aan protocollen en procedures inzake de aankoop, opslag en testen van munitie.

9
24 mike45

@24
Nederland levert al een bijdrage aan de bestrijding van IS door middel van de inzet van F16's
En als we 'het verzamel van Franstalige informatie' gewoon aan de Fransen hadden overgelaten waren er nu niet twee Nederlandse militairen voor dat prestige project van Koenders gesneuveld
Dus nee "Nederland mag niet in deze vorm een bijdragen leveren aan de bestrijding van US"

1
25 Hangingmen

@25 het probleem was niet missie het probleem was de niet opvolgen van het protocol van aanschaf, onderhoud en opslag van munitie. Die munitie had ook op een ander moment kunnen ontploffen als in Mali.

10
26 mike45

Als Koenders zich niet had bemoeid met Mali, waren er geen slachtoffers gevallen....

1
27 LoydMorris

Ohahaha Baudet verschijnt in vol ornaat in de 2e kamer go see https://nos.nl/livestream/2196010-minister-hennis-verdedigt-zich-in-mali-debat.html

3
28 Ness

** gebruiker verwijderd **

@6 : Het is dan ook de bedoeling dat militairen sterven door vijandig vuur, en niet door toedoen van ondeugdelijk eigen materiaal.
Als je dat weet, vraag je niet meer om meer missies te doen.

29 verwijderd9139144

** gebruiker verwijderd **

Als een autofabrikant een auto maakt waarmee je kunt verongelukken op de snelweg, en de verkoper van die auto's weet dat, dan is hij net zo schuldig als de fabrikant zelf.
Je brengt immers mensen niet bewust in gevaar.
En dat deed Koenders wel.
Om een goeie meeloper te zijn.

30 verwijderd9139144

Hennis had moeten zeggen dat de missie niet te doen is, we hebben niet goed materiaal.

Om dit af te schuiven op anderen is zeer gemakkelijk en bewust de verantwoordelijk op anderen proberen af te wentelen.

Wanneer men vindt dat Koenders medeschuldig is, dan is iedere Nederlander verantwoordelijk, deze heeft via verkiezing gezorgd dat de minister van defensie is geinstalleerd!

2
31 garriet

@21
Het is dan ook niet zo moeilijk om een hekel te hebben aan de PvdA. De links en hebben er zelf ook genoeg van, getuige de verkiezingen.

1
32 Sterke

@1 exact je kunt haar terecht alles in de schoenen schuiven maar wie was er verantwoordelijk voor de grote bezuinigingsronde?

0
33 Eastwood

Overduidelijk dat de ministeriele verantwoordelijkheid voor dat rapport bij Defensie ligt.

Ik vind het eigenlijk zelfs een schandalig stuk van Trouw.

Belachelijk argument ook dat van die slechte ziekhuizen in Mali. Alsof militairen alleen mogen vechten in landen met een deugdelijke gezongheidszorg...

3
34 provo

Blaffen en niet bijten daar is de Partij van de Armoe weer

1
35 Uitede aka Espede

@2 PvdA is er kampioen in Kok heeft samen met Relus ter Beek jongens met klapperpiestootjes naar Sebrenica gestuurd

1
36 wijs

Ja, maar Bertje heeft ook geen botoxlippen.

1
37 Jan met de korte achterlul

@36
wie was er toen mindef?
Joris Voorhoeve toch? VVD

0
38 t.rap.er.niet.in

Wat maar niet doordringt tot de grijze massa's is dat Nederland aan meer (zinloze) missies deelneemt dan we kunnen betalen. Het tekort aan geld is het gevolg daarvan.
We hebben dus niet genoeg geld voor de grenzeloze ambities van defensie.
Stoppen met missies om de Amerikanen te behagen. Defensie leeft boven haar stand!
Waardeloze maar peperdure JSF's, nieuwe onderzeeërs, marine helicopters, drones.
Minder missies, geld genoeg. Koenders was een glibberige specialist in geld uitdelen aan corrupte regimes, moet ook weg!
Beter nog: Geen Rutte kabinet meer dat zich geen reet aantrekt van de wensen van de bevolking!

0
39 logikus

wat mij betreft de volgende die sneuvelt..

Lampekap..

1
40 Madman351

Zowel liberalen als socialisten zijn gek op missies in verre vreemde landen.....niet om daar vrijheid en democratie te brengen zoals ze beweren...maar om de globalisering te versnellen en het westerse systeem van realiteit te voorzien! ....zelfs Groen-Links doet hieraan mee (Kunduz)!

1
41 CoolMemories

Met "vrienden" als Asscher heb je geen vijanden nodig.

0
42 skapoe

Koenders kwam terug nadat hij al eerder ongeschikt was bevonden. Na een leuk erebaantje kun je dan toch weer aan de slag in de Nederlandse politiek. Melkerd wilde het ook al.

PvdA is een partij van prutsende bestuurders. Het is mede dankzij PvdA dat burgers een hekel hebben aan de politiek. Hennes idem dito: had geen enkele affiniteit met defensie. Laat haar dan een voedselbank runnen, maar laat defensie over aan een capabel iemand.

0
43 Sterke

Maakt om niets uit want die komt niet meer terug volgende week.

0
44 niet-alles-geloven

Is een echte Pvda-er die naaien alles en iedereen en zijn nooit schuldig, Kok deed dat in het groot en naaide iedere Nederlander voor een kwartje per liter brandstof wat na een jaar zou verdwijnen!

1
45 Zie Hier

Geert Wilders is schuldig.

1
46 kwatta

Wilders blijft ook buiten beeld, net als Koenders. Heel terecht trouwens.

0
47 kwatta

https://www.telegraaf.nl/nieuws/473856/enorme-afbraak-defensiebudget

Heel politiek Den Haag is schuldig. De PVDA/VVD ( kabinet Rutte II ) door het te ver door voeren van bezuinigingen bij Defensie en het " The best of the class" willen blijven spelen met de missies wat veel geld kost en met ondeugdelijk materiaal.

De hypocriete tweede kamer die nu de grootste mond hebben maar vergeten dat zij overal toestemming voor hebben gegeven.

0
48 zoutzuur1

Oke, twee zijn weg.
En dat is goed.
Maar nou even doorpakken.
Even die andere verantwoordelijken voor het doordrukken van de Malimissie.
Bert Koender (PvdA. VN gezand in Mali en nu minister van buitenlandse zaken) en Frans Timmermans (PvdA. als Kamerlid een berucht zakkenvullende Non-Valeur, die ten tijde van de beslissing tot het sturen van de missie naar Mali minister van buitenlandse zaken was en dan nu vicevoorzitter van de Europese commissie is,) die beide heel goed van de deplorabele staat van ons leger op de hoogte waren, maar altijd in de weer zijn met hun persoonlijke ambitie en dat van meer doorslaggevend belang vinden dan het groter algemeen goed (bijvoorbeeld de staat van ons leger) en al die Kamerleden en -fracties die medeverantwoordelijk waren.
En daarin tegen beter weten in handelden, want ook zij wisten heel goed van de deplorabele staat van ons leger, sterker nog daar waren ze met hun repeterende bezuinigingsronden zelf verantwoordelijk voor.

0
49 tegenzinnig

@1
Rutte moet er ook van geweten hebben en die speelt nu de “mooie meneer”!
Daar zijn we klaar mee de komende jaren met deze leugenachtige VVD’er die weer MP gaat worden.

0
50 Interessant

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

Zo ziek, verrot is de huidige samenleving inmiddels. . . Hier zijn de mensen voor gevallen, die wij op deze 4e mei herdenken. . . ...

1 uur geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

@1 Er liep nog nooit iemand met een Nederlandse vlag demonstratief te zwaaien op 4 mei, tijdens de dodenherdenking op de Dam. . . ...

1 uur geleden geplaatst door LoydMorris

eh
Muziekdraadje

@2912 aj, sterkte....

2 uur geleden geplaatst door eh

Sarcoff
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

De Nederlandse vlag is dus ook verboden? dus zij vielen blijkbaar niet voor onze vrijheid?...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Eliot Higgins van Bellingcat: ‘Voor dit werk moet je obsessief zijn’

Bellingkat, werd alom gelauwerd, omdat het door westerse overheden gewenst nepnieuws bracht. ...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Strongoli
Muziekdraadje

@2912Lieve Nighthawk, ik wens je veel sterkte bij dit persoonlijke verlies van een geliefd familielid. 😘😢Speciaal nummer:Eric Clap...

3 uur geleden geplaatst door Strongoli

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@61 Psychotische narcisten die overdreven veel aandacht eisen en helaas ook krijgen, word er geen aandacht aan geschonken bloed het snel dood, h...

4 uur geleden geplaatst door Sarcoff

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

#62Ik had iets overgeslagen, religie zou je kunnen zien als een vorm van waanzin.Dan ga ik iets te snel, want er zijn ook mensen die er baat...

5 uur geleden geplaatst door eh

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Gekken met goede bedoelingen, daar moet je volgens mij uit de buurt van blijven.Één van de opvallende veranderingen de laatste tijd is dat...

5 uur geleden geplaatst door eh

Graaier1000
Muziekdraadje

@2912 Nighthawk,Mijn oprechte deelneming 😔https://youtu.be/BKiwbpRvh84?si=h5SzZXTCraZJxhie...

5 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Shaved Pussy PornElla KnoxxWww Indian College SexSavannah Bond Solo2b Cosplay PornPorn ImagenesReddit Random NsfwBig TitspussyPorn Video Indian MmsWet PussypicturesPorn First NightXxx Hot Mom PornAnna SexRaat Ka SexInterracial GangbangedThe Art Of BlowjobLittle Caprice PornoPorn Moves FreeSexo BdsmSelfies Of Naked WomenSavita Bhabhi Hindi VideoBig Boobs EatingMomtech PornMovie Sex Scene PornBest Porn On TwitteeHistoires SexuelleJulia Louis Dreyfus SexyGay Priest PornBlonde Teen AnalYour Priya PornSpideypool XxxCambros TvRebel Wilson NudeKannada Telugu Sex VideoHot Mommy PornXoey Li XxxIndianpornsitesSexy SocksDesi Boobs XnxxAmirathickBig CuckNude Stephanie McmahonFilm Semi IndonChloe FosterpornMcstoruesKannada Sex PictureXhamsterhqSissy MooreOld NannyLindsy Lohan NudeBlowjob ToyHindiporonFamilysex GamesWattson Rule.34Telugu NakedNude Video NewPinup Pixie Onlyfans LeakedFutanari CaptionsSunny Leone LeakedVoyeru WebAudrey BitonıMaked Male CelebritiesIndian Clg Girls SexBang Love ComDrunk Stepmom PornFirst Time Doing Sex VideoPorn NezukoDesi ProstituteIndian Celebrity Nude VideosJepang SelingkuhBabeeroticSites For Indian PornTommy King CreampieCoco BlakeDad Jerking Off SonGd PornImfluencers Gone WildOyeur PornPornole HdSexing GifCharliegirllPornstar SavanaTamil School Xxx VideosPorn With MomNacktFlirt XxxBlack FoursomeMiaa ThreesomeManju Pathrose HotActress PornographyHorny StepdaddyYor XxxCartoonporn AnalIndian Secret Sex VideosIndian Natural Sex VideosSexy ThreesomeNew Porn Movie DownloadLatina Abuse AnalReality PornográficoAll Black Porn SitesTik Tok XxRose Mcgowan NakedNani SexHoodratBeauti MilfEbony Mature PornXxvideos XxxXnxx Full LengthKendra Lust Porn PicsBrazzers With AuntHorny Women SexAsian Anal GifBleached BooriMating Press HentaiReligious PornKajol NudeSerja RabbitWww Tamil Xxx ComXxxmotherCartoon CumsMujeres Masturbandose RicoHuge Boobs PovGrandma FreepornVer Peliculasporno GratisRule34 NezukoJenny Scordamalia NudeFirst Night SuhaagraatDesihomemadesexLesbian Kissing NakedCatching Sister MasterbatingKemonoJolyne Rule 34Sexgirls VidioMiki Hamano NudeFetlife LogOnlyfans LeakesCanlı PornosuBhabhi Sex MovieAnna Nystrom NudeKannada New Sex VideosJennifer Lawrence Nude PornQuero Assistir Filme PornôHd AnalPorn HajabXhamster IndiamStrip Chat ColombiaTv Show PornSex Video Kannada Sex Video KannadaJapanese Force X VideosJapanese Cosplayer Porn