door Febee in Gezondheid  ·  85 Reacties

  • 6
  • 3003x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@24 U moet in uw eerste zinnetje het woordje "nog" zetten.... Dan staat er.. "Gelukkig heb ik de gezondheidszorg NOG niet nodig".
Ook voor u komt een moment dat u aanklopt bij de huisarts, specialist, op een spoedeisende hulp, verzorgingshuis, revalidatiecentrum, fysiotherapeut, tandarts, GGZ of een andere tak binnen de gezondheidszorg. Tenzij u een soort god bent, die niks kan overkomen??

0
51 LoydMorris

@38 in de privé klinieken misschien maar mijn ervaring in een klein lokaal ziekehuisje was toch anders.
Wat altijd wordt vergeten door de jankerds is dat heel veel landen een enorm verschil kennen tussen de private zorg en de publieke zorg.

1
52 streek

@14

Tsja, links is niet populair op dit forum.

4
53 WijzeDwaas

@17

Ik lok niks uit. Het artikel vermeldt dat NL een van de beste zorgsystemen heeft. En dan ga jij de immer klagende Hollander uithangen. Die voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten.

4
54 WijzeDwaas

@50 En waar rijdt u het liefst in? Ik zou voor die BMW gaan.... en ja.... dat kost wat meer geld.

2
55 LoydMorris

@36

Die portemonnee kent grote overeenkomsten. Lage inkomens krijgen zorgtoeslag. Waaruit bijna de zorgpremie al weer betaald kan worden. Ja, hélemaal voor niks is het niet. Sommige zaken dien je te betalen.

4
56 WijzeDwaas

@41

Consult huisarts is in Nederland ook gewoon gratis.

2
57 WijzeDwaas

@43

Nederlanders klagen liever dan dat ze de buurman of buurvrouw helpen. Lekker klagen op internet en zo de schuld afschuiven op 'hunnie’.

5
58 WijzeDwaas

@56
Ja, ik betaal de premie en kan er geen gebruik van maken, door het eigen risico.

3
59 abessijntje

@50

Met de BMW ben je er sneller, comfortabeler, misschien wel zuiniger qua benzine, minder ongemak van de hobbels / gaten in de weg van A naar B, minder belastend voor milieu, meer waarschuwingslampjes bij eventuele problemen van de auto, betere service qua onderhoud........................ Dat kost inderdaad wat geld.

In vele andere landen hebben ze een public system en een private system. De Lada's mogen steeds achter in de rij staan voor hun beurt/service/reparatie, en mogen wachten tot de bmw's klaar zijn. En komt er een nieuwe bmw met problemen, mag de Lada weer wat langer wachten.
Ben ik toch wel blij dat men in Nederland probeert om iedereen de bmw-service te geven!!

3
60 La Cabana

@59 Voor de huisarts hoef je toch niet extra te betalen?

2
61 sockknitter

@61
Maar de medicijnen of verder verwijzen kan ik niet betalen.
Dan heeft de gang naar de huisarts geen zin.

4
62 abessijntje

@53 Sociaal-economisch links is hier heel populair. Moet je eens kijken hoe de VVD hier altijd verketterd wordt.

6
63 Yisrael

@38

Als voormalige inwoner van Zwitserland kan ik je vertellen dat zorg daar ongebeer twee maal zo duur is. Een nominale premie is zo'n 400 euro. En dan heb je nog niet eens een volledig pakket.
Een vriend van mij daar had een zoon met een slecht gebit. Dat koste 8000 euro om het te repareren, omdat dat niet in het pakket zit.

In het kort: ga niet verschillende zaken met elkaar vergelijken. Sommige dingen zijn goed, maar daar betaal je ook flink voor.

1
64 Aufklärung

@45
Ik had het erover dat precies dezelfde medicijnen die ik in Nederland gebruik, meer dan de helft goedkoper waren in Italië.
Dat heeft niets te maken met de salarissen van verplegend personeel, die betaald moeten worden.

2
65 Dieke

@55 . U begrijpt precies wat ik bedoel. Als u veel geld heeft dan kunt u zich een BMW veroorloven maar iemand met minder geld kan prima met een Lada door het leven en komt daar ook mee van A naar B.

1
66 PFL

@47 . dat is volkomen nonsens. De gezondheidszorg in de meeste land is prima. Uit ervaring met Franse gezondheidszorg weet ik dat die niet duur is en niet onder doet in kwaliteit tegen de Hollandse zorg om over de vele fouten in Nederland ( foutje-moet -kunnen-mentaliteit) maar te zwijgen. Maar eerlijk is eerlijk waar de zorg in zelfs kleine Franse ziekenhuizen van uitstekende kwaliteit is zijn de gebouwen vaak wel ouder en minder mooi dan bij ons. Ze verkwisten daar geen geld aan om de zoveel jaar weer een nieuw ziekenhuis te bouwen. gewoon oude gebouwen waar soms de verf van de kozijnen afbladdert, maar de zorg voor de patiënt is minstens zo goed als in Nederland. En zelfs de particuliere klinieken zijn vaak goedkoper dan de ziekenhuizen in ons land. Een X-ray foto in privékliniek in wintersportresort kostte me ongeveer 80 Euro. voor de controle foto in NL ziekenhuis was ik bijna 175 euro kwijt. Maar wil in prachtig nieuw ziekenhuis uiteraard. Men geeft in Nederland teveel geld aan de verkeerde dingen uit.

5
67 PFL

@19 . LoydMorris. Wat U opsomt over naalden buisjes steriel houden laboratorium en vaccinaties betaald een Ghanees en ook mijzelf een fractie van een paar euro hier vele tientallen meer

6
68 briand

Als je tegenwoordig hoort dat er zoveel miljoen naar de zorg gaat, dan weet je bij voorbaat al dat het naar gebouwen toegaat. Is al zoveel extra heengegaan maar de zorg veranderd niet, alleen de gebouwen.

4
69 etymologie

@21 ik snap die mentaliteit niet of ik wil dat niet snappen,
mensen met zo`n fascistische inslag empathieloos en gebrek aan medeleven zonder schaamte.
als ik maar BRRR

1
70 Gratiebarmhart

@68 Pffffffffft hou toch op..... Het gaat niet om de naaldjes en steriele buisjes... Het gaat om het geheel. Ook u wilt in een schoon, het liefst modern ziekenhuis geholpen worden. Het kan een stuk goedkoper... U kunt ook geholpen worden in een canvas-tentje, ergens achteraf in een weiland.
Maar wilt u dat? Ik niet!! Ik wil fatsoenlijk geholpen worden, door artsen, verpleegkundigen die een gedegen opleiding genoten hebben en een goed salaris krijgen!

2
71 LoydMorris

Is wel eens beter geweest:

0
72 Zie Hier

@65 dat zegt toch niks over de totale kosten van medicijnen in Italië ten opzichten van Nederland als.je er een medicijn uithaalt.

Wat ik.wel weet is dat de kosten van medicijnen in Nederland veel lager zijn als bijvoorbeeld in België. Daar is onderzoek naar gedaan.

3
73 mike45

Op papier, en lang niet voor iedereen. Men KAN heel goede zorg genieten, als men a) voldoende rendabel is voor overheden/bedrijven en b) hoog genoeg verzekerd is. De mogelijkheden zijn er. Wil niet zeggen dat iedereen, die ze nodig heeft, ze ook krijgt.

7
74 Wendel

@67 hoe weet jij nou hoe duur de gezondheidszorg in Frankrijk is. Je betaalt daar geen belasting of premie. Of dacht je dat een eigen ervaring daarvoor representatief is? Heb je meegenomen dat Franse ouderen dus niet in een door de overheid gefinancierd verzorgingstehuis terecht komen. Dat er geen jeugdzorg is etc. etc

1
75 Trompetsignaal

@71 . Gelukkig dat U een goede behandeling wilt , daar betaald U voor, vooral niet naar buitenland gaan of bootreis maken en vooral niet naar Mali.

1
76 briand

Perfecte Zorg .... Zeker weten.... maar dankzij de vele bezuinigingen, de bureaucratie,de regeltjes, de administratie last .... neemt dit wel af.
Er zijn in het ziekenhuis en verpleeghuis steeds meer situaties van onderbezetting, werkdruk en stress bij de verpleging waardoor er steeds meer ongewenste en soms kritische fouten gemaakt worden.

2
77 FeHa

@73
Ik had een antibioticakuur, en 4 andere door mijn huisarts voorgeschreven medicijnen nodig. Deze waren allen meer dan de helft goedkoper dan in Nederland. En het waren exact dezelfde medicijnen die ik in Nederland had.
Dus daarom de vraag, waarom zijn exact dezelfde medicijnen duurder in Nederland dan, in dit geval Italië?

2
78 Dieke

@78
Omdat de fabrikant meer geld wil hebben van de Nederlander dan van de Italiaan voor die exact dezelfde medicijnen .

1
79 Olivia

@78
Schijnt zo te zijn dat ieder ziekenhuis in Nederland apart medicijnen inkoopt bij de fabrikant , daar waar ziekenhuizen in het buitenland vaker gezamenlijk inkopen .
Gezamenlijk inkopen bij de fabrikant is dan stukken voordeliger .
Of dat de ( echte ) reden is dat onze medicijnen duurder zijn dan in het buitenland weet ik niet , in ieder geval verkoopt men dit gegeven als reden waarom medicijnen in Nederland duurder zijn .

0
80 Olivia

Weer deze tekst? Eerder gezien toen ik nieuw was bij NK vlak na nu.nl sluiting...

0
81 Unpopular Opinion

@80 schijnt ook te maken te hebben met de hoeveelheid die men op de markt afzet. Italie is lang berucht geweest voor zijn makkelijke antibiotica verstrekking, zelfs zonder recept verkrijgbaar.
Dan kan men grote hoeveelheden kwijt en dalen de kosten voor bijvoorbeeld verpakking.
Daar staat weer tegenover dat hier bijvoorbeeld de pijnstillers die vrij verkrijgbaar zijn veel goedkoper zijn dan in andere landen.

0
82 streek

@80 schijnt ook te maken te hebben met de hoeveelheid die men op de markt afzet.

Dat zo wie zo . Als ik Nederland met Duitsland vergelijk dan krijgen Duitsers vaker en meer
( grotere hoeveelheden )medicijnen voor voorgeschreven dan hier in Nederland gangbaar is .

0
83 Olivia

@24 Leg eens uit wat je met 'achterhaald' bedoeld? Bestaat er al een nieuwer, beter gezondheidssysteem?

0
84 W. Anstalt

@83 klopt en dat geldt voor heel veel landen. Heb ooit een uitzending gezien op de BBC, waar men trouwens vaker zeer kritische programma.s heeft over hun eigen NHS, een reporter reisde door Europa en ging in veel landen naar de eerste hulp met een verkoudheidje. Overal kreeg ze antibiotica, soms zelfs zonder recept en een dokter maar in Nederland kwam ze de eerste hulp al niet binnen, de apotheek vertelde haar dat zonder recept zij niets kreeg en de huisarts waar zij vervolgens heen ging zei gewoon mevrouw u bent verkouden, daar helpt antibiotica niet tegen neem maar wat neusdruppels, een stapel zakdoeken en een asperientje als u hoofdpijn hebt.
Gevolg, hoewel ook hier er problemen ontstaan met resistente bacterien is het in heel veel andere landen veel erger.

0
85 streek

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Nieuwslezer
Muziekdraadje

Picture This - Act of Innocencehttps://www.youtube.com/watch?v=CVTgvAzQQRo...

8 minuten geleden geplaatst door Nieuwslezer

Nieuwslezer
Muziekdraadje

Darin - Electrichttps://www.youtube.com/watch?v=sB2LzEJGbBM...

14 minuten geleden geplaatst door Nieuwslezer

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@81 Nee hij verprutste moedwillig de kans op een oplossing. je zilveren randje ten spijt.@82Met dit soort gelul kan niemand iets. Ik ben...

23 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Nieuwslezer
Muziekdraadje

Maoli - We Need Love in the Airhttps://www.youtube.com/watch?v=miKqq4cLZLY...

24 minuten geleden geplaatst door Nieuwslezer

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@80De rest liep slaafs achter de coup plegers aan natuurlijk, kunnen ook niet anders want zijn volledig afhankelijk ...

30 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@79Er viel dan ook weinig te praten, Biden had al aangegeven op geen enkel punt van het Russisch voorstel uit dec.2021 in te willen gaan....

32 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@78 Ja, een referendum dat in de VN alleen ondersteund wordt door Fenomenen als Belarus, Eritrea, Noord-Korea, en Syrië. Is dat de maat bij j...

1 uur geleden geplaatst door Feldwebell

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@77 Absoluut niet. In plaats van de afspraak te verzilveren en naar Geneve te vliegen om met Biden te praten, startte Poetin enkele dagen lat...

1 uur geleden geplaatst door Feldwebell

Biscanna
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@115 Sleepy Bop 🥱 ...

1 uur geleden geplaatst door Biscanna

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@74Het was niet veroverd, ze hadden zich afgescheiden en verkiezingen gehouden maar dat pikte de regering niet.- Verkiezingen in het d...

1 uur geleden geplaatst door Vageali6888

NK. App
Beautiful Women Porn VideosXx Video Bengali Xx VideoBlue Film Sex KannadaDesi Girl Sex Hd VideoFazendo Sexo EscondidosJudy Landers NudeXxx YoungArabic XnxxHindi Bf RecordingXxxx Hd DesiFree Bhabhi PornLois Griffin HentaiCojida DormidaHottie SeducesQuadrinhos De PornoPunheta AmadorTereza SrbovaThrobbing ClitSex Video 2016Redbone BbwAnine Rape PornOld And Young Lesbian PornPillow Hump JoiMadisonivy OnlyfansLowriroseTv Serial Actress NudeThe Pornd UdeVenezuela PornosXxx Video Punjabi HdBest Sex Video EverVoyeuring PornSimply HenatiPurnhub LesbianColmek TerbaruAmature Anal WifeXxxx Vide0Indaian Pron VideoR GroolXvideo Coreano GayDesi Bhabhi Xnxx VideosFingering Xxx VideoPprnstarTadpolexxx StudioHot PusyDeshi Xxx PornFacesit JeansX站Genshinimpact PornWindows VoyeurXnxx DengerElexis Monroe PornPornos Caseros MexicanosHamster Pornographic VideosLesbain NakedRiley Reid MemeSphie MuddAdah Sharma SexAunty Mms SexMature Japanes PornYouporn BlackXxx Bhabhi KiEva Lovia VideosXxx Kashmiri GirlsOda Non HentaiGay Boy Xxx VideoDesi Scandal PornNhentai Futa On MaleHindi BfSidney Summers PornYhivi BdsmMila Taylor PornLesbain PorntubeTriple Sex ComSofiagomez OnlyfansX Videos Com TeluguAndrew Neighbors NudeMalika Sex VideoGranny MasturbatedFree Matrue PornReal Caught MasturbatingNude Massage VidiosJamielizz PornBella Dona Porn StarLatinas NakedSarah Banks PovNagin Sex VideoBusty Milf PornKim SexPorn TuschyPersona PornStrap On Leabian PornNude On TumblerTaiwan Sex VideoFreeporn SitesBanana DeepthroatFreedultcomixPassion Porn VideoShar'dayshaTamil Selfie SexKhushi And RajIsex ImagesFour Element TrainerOmega PornJmm SextapeJ&m Video Du JourVideo Porno BdsmGaysex HomemadeSexysexyvideoTayrosieeBangla Sexy Blue VideoHighschool Dxd FanserviceBeurettes NudeLesbian LickiHot Tamil PornNewest Brazzers VideosLuis Griffin NudesDesi Indian X VideoBdsm PositionSusy Gala Porn VideosTransasiaticoLibzrticLarkin Love EromePublic Agent NewBlonde Teenagers NakedSandra Bullock GayMarusya OutdoorsX Videos Pure TabooParodieparadiseJapanese Anime XxxDesi Xnxx NetBabbysitters PornAunt X VideoMila_Thailand CreampiesPublicpissingMonther Son PornDownload XmxxHaedcore PornosAubrey Plaza NudeMature Cock SuckCuck CleanupBig Ebony ClitorisGotti Sexy VideoSummer Ray LeakedDownblouse OopsCarmen Electra NudeHot Sexy Blue PictureSex Desi HindiNew Sunny Leone SexYounglatina Porn