door website001internet in Buitenland  ·  12 Reacties

  • 3
  • 408x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

“De mogelijkheden van de AIVD bleven achter bij de stormachtige ontwikkeling van de techniek. Met de nieuwe wet kunnen wij ook in de toekomst dreiging in kaart blijven brengen, om de nationale veiligheid te vergroten.”

Dat klinkt aannemelijk, maar is het dat ook? Ik ben ervan overtuigd, dat je vroeger een veel dringender reden moest hebben, en een veel beperkter aantal redenen wettelijk geldig was, dan nu. Kijk ook naar hoe bij alle andere gelegenheden door de overheid diep in het privé wordt gekeken en ingegrepen. Bijvoorbeeld mensen met een uitkering of AOW hebben de overheid tot in de slaapkamer meegluren. Heb je een relatie, of denken ze dat, word je gekort. Als de overheid zelfs maar zegt te denken, dat je niet goed bent voor je kind, mag zowat alles. Enzovoorts.

"De AIVD mag namelijk alleen gegevens verzamelen en bewaren die verband houden met die onderzoeken waar de regering opdracht toe heeft gegeven."

En de regering, dat is de loopjongen van de lobby voor banken en andere grootbedrijven en hele beroepsgroepen, zoals de medische moloch met reguliere artsen/ziekenhuizen, verzekeraars, farmaceuten, banken, allemaal versmolten tot één moloch, die zelfs dreigt met stoppen met onderhandelen naar de EU toe, als ze hun zin niet krijgen over medicijnprijzen.

Dus zal de AIVD gerust wel hun verzamelde data ter beschikking stellen aan dat soort partijen, vroeger of later. De regering hoorde als een buffer tussen de burger en dat soort partijen in te zitten maar is verworden tot hun loopjongen.

1
1 Wendel

@1 Laat ik het zo zeggen.... Ik heb op dit moment best wel vertrouwen in onze overheid en de AIVD..... Echter, hoe ziet deze er over een paar jaar uit, als we een ultra-rechtse of linkse overheid hebben? Dan zitten we toch mooi te kijken met deze wergeving en mogelijkheden die er nu geschapen gaat worden. Een "mooi" voorbeeld hebben we reeds gehad tijdens de 2e wereldoorlog. Nederland had toen het beste kaartsysteem met adressen en gegevens van de burgers ter wereld. Daar is door de Nazi's dankbaar gebruik van gemaakt.....We weten nu heel goed hoe dit voor velen is afgelopen........

1
2 LoydMorris

Drogredenering. Het totaalplaatje telt. Waar het "om gaat" is niet interessant. Dat lijdt af van alle andere zaken... Tunnelvisie!

0
3 PipoDeC

Rechter: Bent u schuldig aan het in beschonken toestand doodrijden van deze slachtoffers?
Verdachte: Daar gaat het niet om. Het gaat er om dat ik die avond graag naar huis wilde...

1
4 PipoDeC

@2 de aankomende club van 4 vertrouw ik al niet en zeker Rutte na zulke uitspraken als gister gebezigd door hem.
we krijgen hiermee letterlijk allemaal een gele ster op gespeld.

2
5 Gratiebarmhart

@4 En dorst had.

1
6 Wild Rover

Het gaat niet meer over goed om te weten, maar leuk om te weten.
De jaloerse ambtenaar die het niet kan hebben dat zijn buurman een grotere auto heeft en kinderporno op zijn te hacken computer download. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te verzinnen.
Zeker als ze Microsoft aan hun zijde hebben met die NSA snuffeltool, wat ze vergoelijkend Windows 10 noemen met hun telemetry. Wat wel te blokkeren is, maar ze blijven pushen door dat elke keer met updates in de default optie terug te zetten. En natuurlijk de upGRades die dat voor het hele systeem doen..
https://lisa-ict.nl/windows-10/10_light/10_light.html

1
7 in holland

Onzin!

Hier speelt weldegelijk de privacy van de burger. Immers kan met deze wet in de hand van een groot aantal onschuldige burgers ongeveer alle info van internet gehaald/afgetapt en hun devices ingebroken worden, zonder dat daar een geldige reden voor is, maar omdat zij binnen een bepaalde straal van een "object" wonen/verblijven.

De mogelijkheid om deze stap te nemen wordt ook makkelijker dan ooit.
Die informatie wordt verwerkt en kan als metainformatie opgeslagen worden om later aan andere data gelinkt te worden. Alleen de broninformatie zal na enige tijd, mits oninteressant, verwijderd worden, maar de metainformatie blijft.
Op die manier wordt over de tijd van heel veel onschuldigen een (gedeeltelijk) profiel vastgelegd.

Zoals we in het verleden al met fotomateriaal in het verkeer gezien hebben, zal de bewaartijd steeds verder opgerekt gaan worden. De argumentatie daarvoor is even bekend als onzinnig en het effect nihil. Op al die miljoenen schendingen van privacy zijn slechts in zeldzame gevallen echt opsporingsresultaten geboekt. Wel is de techniek om uw en mijn gedrag tot in detail in kaart te brengen ermee aangescherpt. Dat laatste was het hoofddoel.

Maar daar stopt het niet bij de zogenaamde terreurbestrijding. Ook vanuit de opsporing naar criminaliteit zal deze techniek verlangd gaan worden. Eerst zal de techniek illegaal van de AIVD "geleend" worden om opsporing op te kunnen baseren. Ook daarbij zal door politiepersoneel op grote schaal opsporingshandelingen naar onschuldigen verricht worden, hetgeen bij wet verboden is. Uiteraard zal hierdoor druk op de wetgever gaan ontstaan om deze middelen ter beschikking te stellen. Daarbij zal een vergelijkbare wijze van profilering toegepast worden (en uiteraard langdurig opgeslagen). Hoe betrouwbaar de politieorganisatie is, is bekend uit de incidenten die de pers wel halen. De problemen zijn echter groter. Het gevaar dat onze data bij criminelen terechtkomt is daarbij niet ondenkbeeldig. Ook de risico's die de burger vanuit de overheid loopt zullen met een dergelijke opslag aanmerkelijk groter worden.

Dan hebben we het nog niet gehad over de inhoudelijke juistheid van de gegevens, de mogelijkheid van de burger om daarop controle uit te oefenen en deze data te doen aanpassen cq. verwijderen.

Kennis is macht, luidt het gezegde. De kennis die de overheid hiermee over de bevolking kan verzamelen is buiten proportioneel groot. En de macht die de overheid over burgers kan uitoefenen wordt daarmee groter en zal ook uitgeoefend gaan worden. Die balans slaat op dit moment al zwaar door naar de overheid. Het gevolg is dat onze vrijheid minder wordt en de burger steeds minder middelen heeft om zich tegen de overheid te weren.

Die lijn doortrekkend, is er weinig verbeeldingskracht voor nodig om te zien dat burgerrechten daardoor steeds verder uitgehold gaan worden tot het punt dat zij slechts een dode letter zijn en de formele afschaffing van die rechten een pennestreek wordt.

0
8 TedjeR

@2 . Uw vertrouwen is waar op gebaseerd? De overheid doet niet anders dan het vertrouwen schaden. Ik heb nul komma nul vertrouwen in onze overheid. Ze doen niet anders dan ons voor te liegen, te bedriegen, te bestelen, te belazeren. Alle beloftes worden verbroken, ze zuigen ons uit, en zodra we middels een referendum een heel klein beetje invloed proberen te krijgen dan wordt onze mening ( uitslag van de stemming) als oninteressant aan de kant geschoven ( EU referendum en Oekraïne referendum) en vervolgens wordt het systeem van referenda (waardoor we als burgers een piepklein beetje meer invloed zouden kunnen krijgen) hooghartig door het parlement de vuilnisbak in gedonderd. Ik zie dus geen enkele reden om de overheid te vertrouwen. NUL vertrouwen is het beste dat je als burger kunt doen om jezelf te beschermen.

5
9 PFL

EN Big Data is Big Business.

1
10 Wendel

Ineens schiet mij Bakellende weer te binnen met zijn verzuchting: "Konden we maar achter die voordeur komen". Wat zal hij tevreden in zijn handen wrijven, NU is duidelijk wat hij daarmee bedoelde.

Net als "afromen". Gewone mensen hoeven geen room, alle geld die je van een beetje luxe kan voorzien, is overbodig. Alleen hielden ze niet op bij de slagroom inpikken, ze gingen door tot we niets dan magere melk overhadden, en dat nog gerantsoeneerd ook.

Bij mij gingen gelijk de stekels overeind toen ik hem die dingen hoorde zeggen, en man wat baal ik dat ik gelijk bleek te hebben.

3
11 Wendel

@11 Waarom schrijf je 'Bakellende' ipv 'Balkenende', Zwendel?

0
12 LanCaster

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
'Verhuftering' op het spoor wordt steeds erger: hoe is het geweld te stoppen?

Vaker naar de bieb gaan?...

3 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Demonstratie bij tuincentrum in Utrecht zorgt voor file, afrit A27 afgesloten

Dat is dan nog wel een grappig actie. Als je zoiets in de omgeving van de stad Utrecht doet, dan zit de ring zo dicht. Ze kunnen het best op de ...

4 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Wedergeboren
Conducteur geschopt, geslagen en van trap geduwd door groep jongeren

@106 Wederom schelden, beledigen, op de man spelen. Net als in pakweg 20 reacties hier van je. Die heb ik overigens allem...

9 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

baba jaga
Conducteur geschopt, geslagen en van trap geduwd door groep jongeren

@105 LEUGENAAR....

19 minuten geleden geplaatst door baba jaga

wildersfan
Van der Burg: snel 12.000 extra plekken nodig voor asielopvang

@10 Inderdaad. Je kan de Franse identiteit verwerven door in het vreemdelingen legioen te gaan. Ik snap ook waarom wij het zo doen....

20 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Rooibos
Israël slaat grote Iraanse aanval af: dit gebeurde er vannacht

Nog een analyse............US Marine Scott Ritter: "As an American I'm am SCARED over what's about to happen" | Redacted Newshttps://www...

36 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Wedergeboren
Conducteur geschopt, geslagen en van trap geduwd door groep jongeren

@104 "Dus je weet het niet" Dat is een domme conclusie.Niet willen is iets anders dan niet kunnen. En dat niet willen hoeeft...

39 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

wildersfan
Stelling | 'Ik grijp in als een treinconducteur wordt aangevallen'

@16 Inderdaad. Als je je er mee bemoeit, dan vlieg jij de gevangenis in en de dader mag schadevergoeding....

43 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Rooibos
Israël slaat grote Iraanse aanval af: dit gebeurde er vannacht

ANALYSIS: Iran Strike On Israel a Massive Successhttps://www.youtube.com/watch?v=fvs-ZL_jwmM...

1 uur geleden geplaatst door Rooibos

Rooibos
Statushouder wordt verpleegkundige, in Groningen lukt het. ‘Ik was bang dat ik nooit meer aan de slag zou komen’

Zo zo dat was even zoeken voor de woke hoernalist van de volkskrant. Maar uiteindelijk toch iemand kunnen vinden uit 1 promile groep die aan de ...

1 uur geleden geplaatst door Rooibos

NK. App
Desi Bahu XxxDesi Papa HdTeen Bf VideoMiss Galilea PornAnal AccidentDiomand FoxxxJill Kely PornPonografia VerXvideos Of BrazzersNaked Hariy Menالکسیس فاوکسXxx Videos And PhotosHan Eun JungVillage Desi Xxx VideoChinese Girl Porn VideoMinifalda PornFemdom PaddlingTushya PornHot Celeb SexClassic PorenMary Elizabeth Winstead PornLesbians HumoingPorntrezBluehaze200Fake HostelDelhi Bf VideoSunny Leone Sax XxxPinish PornPutri_cinta NudeSexxx Porn HardN He N TaiFnaf Foxy PornXnxx ZFilmyfantasyKamsutra ComGuia De MassagemAvengers XxxErothubAlexis Faux CreampieWww Youjozz ComSexs GifleriWhat Is A Rim JobMissioary PornHostel Ki Ladkiyon Ki BfRaven Lane ExcogiTube Anal PornCn AmadorXxx Poran SexBengali Nanga DanceStriper Dance PornFuta 3dpornXhamsters XnxxKris Jenner NudeMature LesbianWettmelons NudePink SexSilxaElissa Victoria NudeHottest Gay PornOne Cumslut Plus Two Dicks Equals Cum BlindnessNude Mallu GirlAdriana Chechik Blow JobRebel Rhyder PornBigboob ShowSpider-man Cosplay PornPornô Gay OnlineBig Cocks SuckGay Porn In KoreanAngie Varona NudesNaked Girls GifChina Sexy Video BpSex DiseSleeping Sex Video NewTik Tok Leaked PornBrad NewmanXnxx Hot MilfSunny Leone PoenStream Free PornDoggy Style SexSonagachi Red Light AreaXxxrub ComMalayali PronEscort Porn StarFirst Blow Job GayMeri Saasu MaaSelfiesexxxXxx PuBeautiful Nude GirldTurk Amator PornaLisa Ann CumpilationHentai Fairy TailAshleigh Ellen NudeSheeppussyPussy Licking IndianSexy Sex HindiDesi Bhabhi Porn Video HdBlueporn ComLana Love PornCody Renee Cameron NudeFetish TonguePluming PornNude Small TitsMom Changing Infront Of SonChatrbateNude Teenager ModelHelloladyboysMasalasesnRealjamvrActrices Pornograficas FamosasLisa Ann X VideoBeeg Sis BroXvideoasGrace Charis NakedCock HairyBig Tit AsainBf Sex PadamHooker PickupLa Sirena Y Johnny LoveNude Woman BeachLatina P OrnTubsexerGina Bellman NudeJeans Xxx VideoUpclose AssholeMalayalam Actor Shakeela Sex VideoFace Sitting Chair18pornGirlfriebd GalleriesKrissy Lynn TwitterPrn GayFuta NetorareYoga Wali BfNakes TitsAlabama Black SnakeMundo PornográficoXxx Videos XnxGujrati Porn VideoHot XesPussy Lady GagaJenna Swhite PornTik Tok Sexy VideoSuperchat Live IndiaCelebrity CreampiedBibixxxPorn On Red TubeSaudi Arab Ki Blue FilmPewposterousHindi Audio ChudaiSexy ChootXxx Hindi 16