door Havermout in Binnenland  ·  45 Reacties

  • 1
  • 577x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Alleen de vega slager?
Krijgen ze nooit voor elkaar.
In het vegaschap barst het van de vleesnamen dan kun je er niet eentje aanwijzen die de zondebok is.

0
1 Aunti

Je moet kipstukjes inderdaad geen kipstukjes noemen als het geen kipstukjes zijn.
Dat is oplichterij.

7
2 Hein2

Iemand die geen vlees verkoopt zou verboden moeten worden om zichzelf slager te noemen.
Als je bij een slager komt dan verwacht dat je daar vlees kunt kopen. Wie geen vlees verkoopt en zich toch slager noemt is gewoon een oplichter.

10
3 PFL

Tsja thieme is bij hem weg, en daar gaat zijn bescherming

9
4 chouffleur

@3 Hoe zit dat met de Slagerij van Kampen??? question
Moeten die volgens u ook hun naam veranderen? question

12
5 Barbapapa-7,5

De naamgeving van hun producten, die als vleesvervangers trouwens wel erg goed zijn, is vaak wat flauw. Kipstuckjes en speckreepjes. Maar dat het verboden moet worden gaat wat ver.

4
6 JackKropotkin

Nu we toch bezig zijn, hoe gaan we dan bv rode druiven sap noemen? Kijk je naar de ingrediënten, dan bestaat het voor 70% uit appelsap, allerlei andere toevoegingen, en dan als klap op de vuurpijl, 0,003 % rode druiven sap concentraat.... En dat is geen probleem voor de NVWA?
Ik ga er vanuit dat de "vleeslobby" weer goed z'n best heeft gedaan...

3
7 Bender Rodriquez

* Verwijderd door de redactie *

8 Chat Baker

Tja wat zal ik er van zeggen. Zelf ben ik slager en het maakt me eigenlijk niet uit of ze het dan
vega-schnitzel of zo iets noemen. Dan moet iedereen toch kunnen begrijpen dat het niet van een varken afkomstig is lijkt mij. Wij hadden in de voorverpakking van de supermarkt ook een apart hoekje met vega producten naast het gewone echte vlees liggen. Het enige wat ik me altijd afvraag is dat die vegetariërs dan blijkbaar toch iets missen al zeggen ze zelf om het hardst dat dat niet zo is. Want waarom dan al die alternatieve vervangers? En die er en dan het liefst zo veel mogelijk uitzien en vooral ook smaken als echt vlees. Dus blijkbaar missen ze dan toch iets wat ze met enkel groente, fruit en aardappels en brood enz niet binnen krijgen.

1
9 rebo

@5 . Welke slagerij in Kampen? Geen idee waar u het over heeft.

Ik zou slechts een uitzondering willen maken voor een touwslagerij want dat is een historisch gegroeid begrip. Een slagerij met slechts vegatarische producten is gewoon een ander soort groenteboer en zeker geen slager.

8
10 PFL

@9 Ik eet vegetarisch, mijn partner niet. Als ik de boodschappen doe, komt er zeer sporadisch een vervanger mee in mijn mandje. Doet partner de boodschappen, dan zie ik ze regelmatig op mijn bord verschijnen. Mijn verder niet onderzochte theorie is dat niet-vegetariërs en mensen die een paar dagen in de week geen vlees willen eten, de voornaamste kopers van vleesvervangers zijn. Voor hen is het ook makkelijk als de namen van de producten op namen van ‘echte’ vleesproducten lijken, dan hebben ze een idee wat ze ermee kunnen doen.

2
11 Smiling

@9 De mens heeft inderdaad geen vega-schnitzels als vlees-vervanger nodig. Gevarieerde voeding is nodig.

Echter er is een markt voor vlees-vervangers. Ook hier bij de Heerema's thuis eten we ze; als luxe product. Overigens: ook vlees is een luxe product, dat we voor onze gezondheid niet nodig hebben, maar zelfs het liefst NIET kunnen consumeren.

De NVWA krijgt het nog druk als men consequent wil zijn. En ik meen me te herinneren dat er afgelopen periode serieuzere zaken speelden qua volksgezondheid dan naamgeving van producten.

12
12 Barbapapa-7,5

Het woord "vegetarische slager" klopt al niet. Want wat slacht deze "slager" dan? De sojabonen?

1
13 sockknitter
14 Carol Fenijn

* Verwijderd door de redactie *

15 Pxf7+

@14 Dan hoop ik dat het wel pijnloos gaat voor de wortels.
LOL

0
16 sockknitter

Waarmee de NVWA weer duidelijk toont meer met economische belangen bezich te zijn dan met de echte voedselkwaliteit.

De NVWA moet terug naar Volksgezondheid!

1
17 TedjeR

En met draadjesvlees kan je geen sokkenstoppen .
Een koperslager eet zijn producten niet op

0
18 Defcte burger

@11 @12
Misschien had ik het wat onduidelijk neergezet. Maar met dat wat missen bedoelde ik dat sommige dan toch ook iets willen hebben wat qua smaak zoveel mogelijk met vlees overeen komt als dat maar mogelijk is. Dus niet omdat ze het als aanvulling voor hun gezondheid nodig zouden hebben.En je hebt volgens mij ook twee hoofdgroepen van vegetariërs. De geitenwollensokkengroep die het vooral ook om gezondheidsredenen doen. Die herkende ik altijd gelijk, want dan was het net nog niet met een vergrootglas dat ze al die vega rotzooi bij ons in de voorverpakking liepen te bestuderen. En dan de tweede groep die vooral geen vlees eten omdat ze het zielig vinden voor de beesten. Mijn nichtje was om die tweede reden vegetariër geworden maar ik kon nu niet bepaald zeggen dat ze zo gezond at en dan vooral niet in het begin. Dan was het vooral patat en andere vette dingen die niet echt gezond zijn.

1
19 rebo

@15 . Klopt helemaal , maar zijn zaak is wel een touwslagerij.

@9 . Mee eens. Als je vegetarisch bent eet dan gewoon groente en noten of zo maar geen vleesvervangers. Als je tegen vlees bent dan zit er iets mis in je bovenkamer als je wel behoefte hebt aan een vervanger die er dan ook nog moet uitzien en smaken als echt vlees. Heel bizar eigenlijk.

Een roker dit stopt met roken gaat toch ook niet over op chocoladesigaretten omdat hij zo'n witte staaf in zijn mond wil hebben?

2
20 PFL

@15
Goed dat ik je effe zie. Ik heb aan de hand van die link die je toen gaf Asterix en de Noormannen besteld en inmiddels gelezen. question

0
21 rebo

Goh, ik maar denke dat NVWA te weinig capaciteit had om achter die gifmengers aan te gaan die onze eieren vergiftigden. Blijken ze hier wel capaciteit voor te hebben. Hoe zit dat?
Oh wacht, ik lees dat het een speerpunt van de VVD is! (Hebben ze weer een onzinnig puntje om politiek in te ruilen)

0
22 Trompetsignaal

Ik heb absoluut geen probleem met product vervangers.
Maar noem het anders.
Net zo als er vroeger imitatie krab werd verkocht.
Maar nu noemen ze het surimi .
Maak het altijd goed duidelijk dat het totaal wat anders is.

0
23 meneer van het nieuws

@20
Of ze niet goed in hun bovenkamer zijn dat weet ik niet. Zelf hou ik het er op dat ze door geen vlees te eten dan blijkbaar toch duidelijk iets missen in hun smaakbeleving. En daarom dan op zoek gaan naar alternatieve zooi om dat echte vlees dan zo veel mogelijk te compenseren.

0
24 rebo

* Verwijderd door de redactie *

25 Pxf7+

@9 "Want waarom dan al die alternatieve vervangers?"
@20 "Als je tegen vlees bent dan zit er iets mis in je bovenkamer als je wel behoefte hebt aan een vervanger die er dan ook nog moet uitzien en smaken als echt vlees."

Het punt is denk ik dat er veel recepten zijn die bijvoorbeeld specifiek op gehakt, spek of kip zijn gebaseerd en die een stuk minder interessant uitvallen als je bijvoorbeeld champignons, tofu of eieren gebruikt.

Ik kan door producten "uit de vegetarische slagerij" mijn vegetarische gasten recepten voorzetten die het origineel prima benaderen, zoals Chinese "Chicken Cashewnuts" of een "Spaghetti Bolognese".

1
26 thestranger

@25
Ik vond het heel leuk om te lezen. En dan vooral ook de humor bij bepaalde dingen.

0
27 rebo

Overigens. Er loopt hier op NK ook een ander topic over vegetarisme: https://www.nieuwskoerier.nl/news/189464-feit-of-fabel-dit-moet-je-weten-over-vegetarisch-eten

13
28 Barbapapa-7,5

@26 Waarmee u mijn voorzichtige aanname in @11 ondersteunt: de vleesvervangers worden vooral gekocht door niet-vegetariërs die voor een vegetariër koken of door parttime-vegetariërs die hetzelfde willen eten als anders, maar dan zonder vlees.

Wie 100% vegetarisch kookt - en geen rekening hoeft te houden met carnivore huisgenoten - zal er minder op terugvallen.

0
29 Smiling

@2 Bekijk eens een verpakking. Er staat in flinke letters "Vegetarische slager" en "Vegetarische kipstuckjes" op. Als je dat misleiding vindt zijn produkten als pindakaas en baby-olie helemaal uit den boze.

1
30 W. Anstalt

@9 ""Het enige wat ik me altijd afvraag is dat die vegetariërs dan blijkbaar toch iets missen al zeggen ze zelf om het hardst dat dat niet zo is""

Tsja, laten we zeggen dat de ene vegetariër de andere niet is. Er zijn wat dat betreft twee kampen onder de vegetariërs, al loopt daar geen hele harde scheidslijn tussen. De een vindt dat vleesvervangers vooral niet aan vlees moeten doen denken, de ander vindt dat dat juist een voordeel is (vooral ook om het vleesverlaters wat makkelijker te maken).

1
31 W. Anstalt

@20 ""Een roker dit stopt met roken gaat toch ook niet over op chocoladesigaretten omdat hij zo'n witte staaf in zijn mond wil hebben? ""

Ik zie toch steeds meer mensen met zo'n raar oplichtend waterdampstaafje rondlopen.

1
32 W. Anstalt

@31
Ik zag op mijn werk juist wel een duidelijke scheidingslijn bij sommige (dus niet allemaal) tussen die twee groepen. En zoals ik al bij @19 schreef. Namelijk degene die het uit levensovertuiging doen (geitenwollensokken) en degene die het alleen maar doen omdat ze het zielig voor de dieren vinden.

0
33 rebo

Ik krijg de kriebels van die regeldrang van de overheid. En dan te bedenken dat de zogenaamd liberale VVD hier achter steekt. Er staat op de gewraakte producten dat het van de vegetarische slager is. De consument is heus niet achterlijk en begrijpt best dat vegetarisch betekent dat er geen vlees inzit.

1
34 Balling

@33 ""Ik zag op mijn werk juist wel een duidelijke scheidingslijn bij sommige (dus niet allemaal) tussen die twee groepen.""

Dan vraag ik me toch echt af wat jij 'een duidelijke scheidslijk' vindt, want je spreekt jezelf in die zin nogal tegen. Ik zit er in ieder geval ergens tussenin, in die zin dat het me (vegetarischequestion) worst zal wezen of vleesvervangers nou wel of niet aan vlees doen denken.

1
35 W. Anstalt

@10 " Een slagerij met slechts vegatarische producten is gewoon een ander soort groenteboer en zeker geen slager. "

Juist +

1
36 Shit...Fan...WhatAMess

@34 Inderdaad. In ieder geval wordt het voor de vegetarische consument een stuk lastiger gemaakt. Dat kan toch zeker niet de bedoeling zijn?
En dat terwijl het woord 'vegetarisch' op de verpakkingen van de vegetarische slager toch echt moeilijk te missen c.q. verkeerd te begrijpen is.
Kan ik ergens een protest tegen dit besluit van de NVWA indienen? Ze houden duidelijk niet met alle groepen voldoende rekening.

1
37 W. Anstalt

Tja, een beetje kinderachtig waren de namen ook wel.

2
38 Wild Rover

@38 Kan je vinden inderdaad. Ik had/heb daar ook zo mijn bedenkingen over. Maar die benamingen zijn juist wel duidelijk.
Absoluut niet mis te verstaan ook dat het om vegetarische produkten gaat. Of je moet de (zeer duidelijk zichtbare) woorden 'vegetarisch(e)' op de verpakking moedwillig afplakken of zo.

1
39 W. Anstalt

@9 Ik ben geen vegetariër, maar ik eet wel graag vleesvervangers. Noem me flexitariër zo je wilt. Die verwijzingen naar de smaak van vlees op verpakkingen van vleesvervangers vind ik enorm handig. Daardoor heb ik een idee van de smaak. Het mag van mij ook gerust naar kip of koe smaken, zolang ik maar weet dat het product zelf plantaardig is. En daarvoor is de aanduiding 'vegetarisch' dan nuttig.

1
40 Balling

Dan zet je overal vega- voor. Vega-worst, Vega-gerookte kipstukjes, etc. DAT lijkt me duidelijk.

2
41 Wendel

De NVWA?
Ach dat is een clubje ongeschoolde herintreders.
Er zijn er bij die niet eens normaal Nederlands kunnen schrijven.

2
42 WHuls

Vandaag was het ook in het Radio-1 Journaal. De Vegetarische Slager is niet van plan om de overduidelijke verpakking aan te pakken. Hulde! Hier bij familie Heerema ondersteunen we deze VS en schaffen ons wat extra vegetarische varianten van hen aan.

En afgelopen middag op het AD:
https://www.ad.nl/economie/kipstuckjes-en-tonyn-misleidt-de-vegetarische-slager-ons~a1abd47b/

13
43 Barbapapa-7,5

* Verwijderd door de redactie *

44 Undertaker

* Verwijderd door de redactie *

45 Chat Baker

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Tussenderegels
Microsoft vraagt Windows 10-gebruikers in Instellingen in te loggen met account

yup, stuur al je data maar naar mr microsoft. ...

3 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

ongelovenloos
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

Dat is dank van volk wat hier is neergestreken en in hun levensonderhoud worden voorzien.En Nederlanders waar nog maar 1 hersenhelft het van d...

3 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Strongoli
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@4Ik hoor of lees toch liever Wynia z'n analyses.Hetzelfde geldt voor AJB, hoewel deze laatste wel eens de plank mis slaat, zeker als hij er...

3 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Reconquista
“Echt, er waren daar kannibalen”: Biden beweert dat zijn oom opgegeten werd tijdens WOII

@1Ik denk dat hij aan de crackpijp van zijn zoon heeft gezeten. Ik vraag me af of hij die kannibalen ook in het Witte Huis ziet rondlopen....

3 minuten geleden geplaatst door Reconquista

VBOH
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

"Hij probeerde te voorkomen dat het overvolle azc nóg voller zou raken, maar merkte dat er naar eigen zeggen geen "stopknop" was."Hij had o...

5 minuten geleden geplaatst door VBOH

ongelovenloos
Vaccinatiefile bij De Tref - De Orkaan

Dit zijn geen corona vaccinaties .deze vaccins zijn wel helemaal getest over een periode van een aantal jaren in plaats van 3 maanden dus deze...

6 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Hendrianus
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

Tijd dat het COA onder PVV bewind komt. Dan zijn deze problemen in no-time opgelost. Errdmans als interim manager kan ook, is ook een begaafde p...

6 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Tussenderegels
Andere partijen niet blij met tweet Wilders, maar het zal hem 'worst zijn'

@28 Hij is bezig met de huisvesting van degenen die hier binnen zijn gekomen, niet met de instroom. ...

8 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

ongelovenloos
Nazaten ‘tot koelie gemaakten’ willen excuses van koning Willem-Alexander: ‘Hoog tijd voor erkenning’

@5Jij bent niet op de hoogte dat de uitvinder van de slavenhandel en zwarte was ?Dat de stam waar Akwasi vanaf komt zich schuldig heeft gema...

8 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Bhabhi Ki SexHot Aunty Nude VideoBargarh Sex VideoBest Black Gay PornTushyeawVer PornografiTeens Eating Pussy In Front Of FriendsMarseline_blackResl Massage PornAmatuer Milf NudeEuropean Blue FilmBrooke WhldeXxxfreevideoSuspense Sex VideoSexy Teacher Big TitsDise Sex Video ComSophie Dee SquirtHairy NakedRule.34Xxx Porn ThreesomeLisa Ann VideosMusalmani Sexy FilmJessica Bangkok OnlyfansMostrar Vídeos PornográficosWww XnxxmDhaka SexMirzapur PornJapani Hd Sexy VideoAlezis BreezeMoms BlowjobsMother And Daughter ThreesomNaked GifMidget PornLocker Room PornhubColumbus ExcortsMaria Elisa Camargo NudeWww Xnxx Porn ComXxx Love HindiSerina HayakawaHottest Hd PornTube Porn IndiaPontubeBadfie.hubFree Gay PirnHaze Porn GayTricked Into BlowjobLauren Cohen PornPorn Casero GratisReddit CuckqueanEva Padlock NudesMy Sisters Bff Wanted To Try Her First Big DickPleasure HeelsDesi Sex XvideoM HqpornerVideo Pornografia GayNuru MasageSexy Bf Hd Video HindiCouple First Night VideoMallu Wife SexZaelasYang AnalRule34 NetAmateur Mexican PornAlafileSarah Michelle Gellar HotDestiny DixxonRednecks With Paychecks NudesAlice Wild PornBlack Cook Sex VideoSissy Sheridan NudesMarathi Aunty Xxx VideoJapanese Grandpa Sex VideoGay Porn Male VideosTall PawgDeepthroat Cock Suckers黄色小说N.hentai.netLeeenksPorn PenesAsians GangbangedEmilia Clarke Hot SceneFree Black Sex VideosDiana XxxPornograficos BrasilSexy Nude BlondesBarbara Bouchet NudaBoy Meets HaremSextop1.neVictoria Cakes Glory HoleVeronica Perasso OnlyfansArmy SexVideo+porno+indonesiaFree PournBbc Jerk OffRoom Service XvideoLesbians TrobbingHollywood Adult VideoBangla Bf Bangla Bf VideoSexe Beurettes BlogThe Huns Yellw PagesPremmium BukkakeXnxcxnxxToni Camille LeaksXxx Blue Film VideoMaddie Mae PornFappening SoVoyeur-house.fvBig Tits VideiSteamworks Baths Chicago PhotosXxxnsNivetha Thomas XxxBubble Butt Black PornIndian Sadi SexEvie Fortnite PornFemjoy NudesNaomi OnlyfansDesi MasturbateIndian Bathroom SexVegina TattooNight Sleeping Porn VideoGwengwiz NsfwErotico BrasilAsian Gay SexZara Larsson NudeAshley Alexiss NudeScreaming SexJ0cey OnlyfansReena Sky MomAmariah Morales NudeX PicHigh Def Free PornFts SexeEmily Addison PornhubMarwadi X VideoPakistan Aunty Sex VideoIndian Big Boobs Bhabhi PornGiulia WyldeXnxsGay Ceuising PornIndia Summer VideosKi Toy JohnsonWhiteshemalesSexe TchatchePorn Of EgyptPorn Indian SleepingXxxhindi HotTiktok PornoaXhasmtwrMovies With EroticaFemboy Clothing