Achilles '29 speelt zijn wedstrijden op sportpark de Heikant
NOS Nieuws

Voetballers Achilles' 29 staken vanwege salarisachterstand

De voetballers van tweededivisionist Achilles '29 zijn in staking. De Groesbeekse club loopt volgens de spelers drie weken achter met de betaling van de salarissen.

Vanochtend verschenen de spelers niet op de training. Zolang het salaris over augustus nog niet is betaald, weigert de selectie te spelen.

GVVV

De club heeft al sinds april moeite om de salarissen te betalen. Begin vorige maand dreigden de spelers om die reden ook al trainingen en wedstrijden te boycotten. Die staking wist de clubleiding op het laatste moment af te wenden door achterstallige salarissen alsnog uit te betalen.

Komend weekend staat een wedstrijd tegen GVVV op het programma. Onduidelijk is nog of dat duel kan doorgaan. Aanvoerder Boy van de Beek wil de staking niet toelichten en clubvoorzitter Harrie Derks is niet bereikbaar voor commentaar.

Overgangsklasse

Achilles '29 speelde de afgelopen vier jaar in de eerste divisie, maar degradeerde vorig seizoen. De tweede divisie geldt als overgangsklasse tussen het betaald en het amateurvoetbal.

De Groesbeekse club staat voorlopig in de middenmoot. In het bekertoernooi gaat het beter: in de eerste ronde schakelde Achilles eind vorige maand eredivisionist NAC uit. In de tweede ronde wacht NEC, de 'grote buurman' uit Nijmegen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl