Oekraïne over referendum: geloofwaardigheid Nederland op het spel (elsevier.nl)


Rutte zit in een lastige positie: aan de ene kant zegt hij dat de Nederlandse ‘Nee’-stem wil laten doorklinken in Brussel, aan de andere kant wil hij het associatieakkoord – dat door de andere lidstaten al is ondertekend – het liefst ‘gewoon’ ratificeren. ...

door Inter in Buitenland  ·  192 Reacties

  • 0
  • 1061x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Welterusten allemaal ik ga naar bed want hier is het een uur later als in Nederland.

9
151 mike45

@148 Ik heb iets heel anders gezien op.het journaal, maar misschien hebben ze daar wel hele slechte tolken in dienst. Voor hij die uitspraak waar u aan refereert deed was hij wat met dreigementen aan het strooien en vond hij dat Nederland een gevaarlijk precedent zou scheppen als het niet akkoord zou gaan met het verdrag. Zijn hele houding en mimiek was tijdens het spreken van die woorden ook dreigend.

2
152 RoosjeB

Artikel 10 Conflictpreventie, crisisbeheer en militair-technische samenwerking

1. De partijen intensiveren de praktische samenwerking op het vlak van conflictpreventie en crisisbeheer, in het bijzonder met het oog op versterkte deelname van Oekraïne aan civiele en militaire operaties inzake crisisbeheer onder leiding van de EU en aan oefeningen en opleidingen, ook die in het kader van het gemeenschappelijk veiligheids- en defensiebeleid (GVDB).

2. Samenwerking op dit gebied wordt gebaseerd op regelingen en afspraken tussen de EU en Oekraïne over raadpleging en samenwerking op het vlak van crisisbeheer.

3. De partijen onderzoeken mogelijke samenwerking op militair of technologisch vlak. Oekraïne en het Europees Defensieagentschap (EDA) onderhouden nauwe contacten over de verbetering van de militaire capaciteit, ook op technologisch vlak.

2
153 Lias

Zo tijd voor de binnenkant van mijn oogleden om zich over mijn oogbollen te leggen. Goed dan, nog één keer; Uitloggen, zzzzzz...

3
154 uahoera

@151

Welterusten. Droom maar lekker verder. question

3
155 Dune

@143 Volgens mij is mik45 sergeant in het Azov bataljon en vecht mee
met een anti Russia laptop

4
156 Bollieboos

@149 uahoera

Als vluchteling ben je (wat mij betreft) welkom.

Maar ik heb GEEN zin om ook nog je broertjes, zusjes, neven, nichten, ooms, tantes, ouders en ga maar door te onderhouden!!

4
157 Uit Den Haag

@149 Onzin, Moskou wist het niet.

4
158 Proemevla

@120 correctie : het is geen cadeautje voor Poetin, we willen gewoon NIET voor Oekraine gaan vechten als het uit de hand loopt daar.

4
159 Lias

Interessant. Je mag 'nee' zeggen maar dat is alleen voor de schone schijn. Wanneer je echt nee zegt zijn ze allemaal overstuur want zo wordt het spel niet gespeeld. Nee dat is niet de bedoeling ... inhoudsloze schijnafspraken dus. Nu niet zwichten voor dreigementen! Dan verliezen we terecht alle respect!

3
160 Hu.ib




Vanaf 18:10 hoor je dat Zweden de eerste was die bij Moskou informeerde of ze iets wisten daarvan, ze wisten nog niks.

4
161 Proemevla

@131
“Die landen en bevolkingen lijken helemaal niet op elkaar!”
Maar de mentaliteit wel.

@145
“Oekrainers zijn er blij mee want die zeggen hij hoeft ons land niet meer te beroven van miljarden want die man is al rijk.”

Ja, een kale kip kan hij niet plukken, maar hij kan wel de EU gelden achterover drukken. Hij is als enige oligarch rijker geworden de laatste jaren, zijn vermogen wordt nu op 4,5 miljard dollar (4,1 miljard euro) geschat.

4
162 Lias

Vindt het leuk dat een inwoner, die in Oekraine ongelukkig is naar MIJN mening, Mike45, en die probeert ALLES maar dan ook ELKE fokin topic te vervuilen met dat Oekraine geweldig bezig is, en in elk topic wat maar geopend wordt is Rusland de slechterik, is enorm kortzichtig in MIJN opzicht.

Ik zou graag willen dat elk topic dat hij opent over Oekraine of Rusland tegengehouden wordt, hij wilt alleen het beste voor hem. En dat heeft niks met Nederland te maken.

5
163 etymologie

@137 "Oekraïne is geen Rusland waar de media voor 99% onder controle staat van de staat"

Geloof je MSM niet dit maal? Erg toevallig.

5
164 Krav Maga

Wat is er nou 'lastig' aan? *Wij* (zei hij) houden ons aan de uitslag van het referendum, en dat was *nee*. Gewoon *nee*. Daar is niks onduidelijks of lastigs aan, het is gewoon *nee*. Kom maar iets beters, een ander referendum, een betere tekst daarvan, mogelijk wordt het dan *ja*, maar zoals het is, is het gewoon *nee*. (Met desgewenst een ritsje uitroeptekens..)

2
165 handsfree

@131 Mike45: U bent, net als LGK, beloond met een gratis flatje in Kiev door de Oekraïnse Veiligheidsdienst SBU om in Nederland te trollen?
U bent constant bezig de werkelijkheid te verdraaien.
"Rusland is Oekraïne nooit "binnengevallen". Zij verleenden hooguit hulp aan Oost-Oekraïense etnische Russen die zich met behulp van vrijheidsstrijders willen afscheiden van Kiev dat de bewoners in die regio verwaarloosde. Op de Krim zijn burgers zeer tevreden over de nieuwe situatie binnen de Russische Federatie.
Zonder de voor Rusland agressieve invloed van Amerika en Europa was de toestand een stuk vrediger gebleven. Als u in Kiev woont weet u hoe intens corrupt Oekraïne is.

4
166 logikus

Teken het verdrag maar Rutte, dan weet je zeker dat een volgend ambttermijn als MP er niet meer inzit! Want de kiezers zullen u daar zeker op af rekenen...

2
167 rEmco44

De Ruyters zeggen: "Blijkbaar vergeet iedreen voor het gemak maar even dat Oekraine aan de andere kant van de grens met Roemenie ligt. En daar kennen we de mentaliteit van of niet?" Dus als je Europa verder failliet wil laten gaan moet je dit land en volk de EU binnenhalen. Rutte zal wel een leuke zak met geld ontvangen van Porosjanko

2
168 De Ruyters van Michiel

@166 ik werk niet voor Oekraïne en heb geen flat in Kiev. En Rusland is wel Oekraïne binnengevallen want er zitten Russische militairen met Russische wapens in Oost Oekraïne en het zelf uit geroepte land de regering daarvan bestaat uit Russen.

@167 de mensen die tegen dit verdrag stemde stemde waarschijnlijk toch al niet op de VVD dat zijn namelijk overwegend PVVers en SPers dus veel zal het niet uitmaken.

@168 het land wordt helemaal geen lid van de EU. Je kunt dat wel blijven roepen maar dat is niet zo. Het een economische verdrag. Waar er zo veel van zijn. Moldavië en Georgië hebben het zelfde verdrag die zijn toch ook geen lid geworden.

9
169 mike45

@169 Nou dan maakt niet tekenen niks uit, de Oekraïne voegt toch niks toe, als zij zichzelf al niet kunnen verdedigen.
Voor je het weet verkoopt die snoepfabrikant het land weer aan vriend Poetin en zit Europa met de ellende.

2
170 Voxpopuli

@170 voor jou niet als internet reageer maar voor een hoop andere mensen en bedrijven wel. Dat het verdrag niet geschreven is naar jou persoonlijke behoeften lijkt me logisch.

11
171 mike45

Wij hebben massaal nee gezegd. Punt.

3
172 manpower

Ik denk dat de geloofwaardigheid van onze democratie juist op het spel staat. Niet in de laatste plaats omdat iemand als Halbe Zijlstra (VVD) al heeft geroepen dat we toch maar moeten tekenen. Die neemt het niet nauw met de wil van de meerderheid.

"VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra wil dat het kabinet het Oekraïneverdrag ratificeert. Maar de oppositie heeft er weinig vertrouwen in dat premier Rutte een oplossing vindt."
https://www.bnr.nl/nieuws/politiek/10312888/zijlstra-rutte-moet-door-met-oekraineverdrag

4
173 HenkG

@125 "...Oekraine is een soevereine staat en daar gaat Rusland niet over...."

Je snapt er niks van! Oekraine WAS een soevereine staat die naar eigen goeddunken (handels)betrekkingen met zowel EU als Rusland had kunnen onderhouden en beide partijen naar de gunsten van Oekraine konden dingen. Oekraine was dan nog één geheel geweest en Rusland had geen aanleiding gezien zijn Haven en etnisch Russische populatie in Oost-Oekraine veilig te stellen...!

Nu is Oekraine volledig ingepalmd....politiek-financieel geannexeerd door Brussel, Washington en een handvol oligarchen middels een vijandige gewelddadige illegale en expliciet anti-Russische staatsgreep die het leven heeft gekost van 50 politiemannen.....!

.....waren die scherpschutters eigenlijk wel van Janoekovitsj....!??!?

1
174 CoolMemories

Phuck Oekraïne. Die grote typhusmuilen van die delegatie... Ik heb er gewoon geen woorden voor

1
175 SlayerFan

@174 Ja ze denken met het woord souverein dat alles klopt wat hun zeggen. Geen idee hoeveel invloed de EU of Rusland, en zeker Amerika heeft op het land. Maar het is een souverein land, en hebben zij altijd gelijk, volgens hun zelf.
Snap niet dat iemand die in Oekraine woont, niet in wilt zien dat het oosten niet bij de EU wilt, die snappen misschien welke machten er achter spelen, dit omdat ze weten wat corruptie betekent.

1
176 etymologie

@169 [quote]en het zelf uit geroepte land de regering daarvan bestaat uit Russen. [/quote]

Bedoel je daarmee de authonome republiek de Krim die in een referendum gekozen heeft om bij Rusland te horen.

2
177 Proemevla

Als Oekraïne zich gehouden had aan het Minsk 2 akkoord waren er al lang verkiezingen geweest in de authonome gebieden in het oosten en was de oorlog al lang voorbij.
Als Oekraïne zich gehouden had aan de afspraken die o.a. voortkwamen uit IMF geld, dat in het land is gepompt, dan had Oekraïne al lang een begin gemaakt met het aanpakken van de corruptie, zowel IMF als de VS hebben herhaaldelijk aangegeven dat dit nog niet gebeurd is.

Maar de EU heeft geen bezwaren om dat land te steunen, militair en militair economisch, bij Chernobyl, bij harmonisatie met de EU, bij gunstige handelsvoorwaarden etc.
Dacht ut niet.

2
178 Proemevla

Het was een raadgevend referendum. Premier Rutte zal de uitslag uiteindelijk gewoon negeren en overgaan tot de orde van de dag. Volgend jaar verkiezingen, dan zien we wel verder.

3
179 Conclusius

@179 Dat kan Rutte niet, het wetsvoorstel moet door de kamer, die beslist om het advies wel of niet aan te nemen.

1
180 Proemevla

* Verwijderd door de redactie *

181 uahoera

Blijkbaar erg belangrijk want op pagina 1 zijn 36 van de 100 reacties van een troll.

0
182 case

@181 Typisch, iemand een trol noemen, die juist trollen wilt openleggen, laten zien dat zij juist aan het trollen zijn.

1
183 etymologie

Toch grappig, jij vindt die een trol, en ik die, alleen omdat wij andere ervaringen hebben gehad, en anders naar dingen kijken question

0
184 etymologie

@184 ,

Met veel reaguurders kan ik het op zijn minst nog enigszins eens zijn, met @166 ben ik het 100% oneens (uit eigen ervaring...)

4
185 uahoera

Je hoeft de act nog maar even voltehouden tot na de verkiezingen Gutte!

1
186 ObadiahZ

@88 Ik weet niet tegen wie u praat, maar uw reactie heeft totaal niks te maken met wat ik heb gezegd.

1
187 Unmasking

@185 En ik 100% mee eens, ook uit jarenlange ervaring. Jaren , niet 100 keer hun berichten gelezen, maar wel 1000 keer. IS altijd hetzelfde, lijkt wel of zij dit expres doen, en kan ook geloven dat andere mensen denken dat dit een wedstrijdje is, of zelfs werk voor hun.

1
188 etymologie

@185 Ik heb jou niet gemind, niet dat het uitmaakt, maar vind wel dat iedereen recht heeft op zijn eigen mening.

1
189 etymologie

@182 Mike ?

0
190 Voxpopuli

Enorm domme mensen die denken dat Oekraine zo souverein is, ga eens nadenken voordat je iets zegt.

0
191 etymologie

@185 Helaas voor u ,,,,Ik ben het wel eens met @166 en wel 120 %

0
192 Bollieboos

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@4 M'n megafoon ligt bij de reparateur 😑...

1 minuut geleden geplaatst door Querido not

Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 Nou, leg het hem uit zou ik zeggen....

12 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@2 Op 4 mei - dodenherdenking - ga je niet demonstreren. Dan ben je stil.Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen....

15 minuten geleden geplaatst door Querido not

Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@2 Als je wegens verraad achter een brommer wil eindigen is dat een goed idee. Verzet tegen Hamas zal er hier en daar best zijn maar niet met t...

15 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Mac Benac
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Je voelt aan je water dat deze formatie met de haven in zicht gaat stranden. De PVV is een veel te onbetrouwbare en onvoorspelbare partij....

29 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

ongelovenloos
Eritrese kinderverkrachter niet uitgezet wegens mentale zorgen - NieuwRechts.nl

Zo zal dat hier ook gaan. daar aan kan je zien dat er dubbele agenda's zijn. Alle landen binnen de EU stellen zich hetzelfde op voor de asiele...

31 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Mac Benac
Verscherpt politietoezicht bij de 4 mei-herdenkingen in Den Haag

Je houdt je hart vast met een extreemrechtse Kamervoorzitter die in actie komt tijdens dodenherdenking. Je weet het nooit met dat soort lieden....

31 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter Alexander - Das Tu Ich Alles Aus Liebehttps://youtu.be/0XTPrSijsZo?si=c2hvqBnp8KJ_KEAb...

31 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Wat een enorme LUL is die bruinrechtse Kamervoorzitter Martin Bosma....

34 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

NK. App
Kenomo PartyKarma RxChaines NudeLuna LovesbudSweet MonroeLexi BloomCheating Full PornHot Pron VidiosPussies OutPorn SkyrimPussy PeniPorn K TuneSharasuo'sLana Rhoades BtsWoman Fucked By HorsePornbeuretteTop Porn SitsRance HentaiPregnant Sex VideoKiley Lynn PornLoona Hentai2folieHd Porn ViddeosTop 10 Porn Star VideoXxx Blue FlimBengali Bf FlimMonalisa Hot WebseriesZapan PornoNude At MoviesSabrina Nichole Johnny SinsMia Malkova CreampiesCelebrity Teen NudePrivate BlackAnime Blow JobsAll Telugu Sex VideosHome Made Xxx VideoViny Leon PornXxxvideo Porn ComSexcomicCartoon Animations PornAlexa Davalos NudeCheatpornJaylean RioMilfassfuckNice Pussy PicsPooja Hegde NakedFree Pirn VideosKarla SpoceCharokee XxxSkylar Fox PornSantana RedDivya Dutta Hot SceneSexx BpHollypornMommy XxxTik Tok Big TittiesMaya LafayettePorn Videos StandingToples WrestlingアゲサゲPornchannelsFefuktMiya Kalifa XxxXxxx Porn ComAmber Jayne Porn VideosBrazzers House Season 4Jennifer ExxoticHindi Bp BpIndian Devar Bhabhi Sex VideoTeens Nip SlipEs StripchatAbigail Ratchford NudeBrdteengals ComIndia Porn TubeBiqleruEva Greem NudeFramke Janssen NudeSuhagrat KahaniUllu Web Series Hindi DownloadBeurette Amateur SexMiley Cyrus NudeBrittany KadeClarence PornSaree Porn HdSexo Y CocinaPervy PornBest OnlyfansPorn Games Free 3dMatire Porn TubeRellifecam.topLana-rhoadesBunny HentaiEmma Bugg From The BeyondIpad PerfectgirlsCam Live PornoSalazzle PornRealxxxAnna Bell Peaks OnlyfansSexy Video Xx HdTimia BellaMs_sapphireSnapchat NudezGirlfreind GalleriesMila MondellVideo Sexy Bf VideoPorn MoaningAmber DelucaXxx Poran Video ComDressing Room Sex VideosBig Black Bouncy TitsBdsm TetaUllu X VideoSex Village TeluguFemdom SlappingJapanese Cartoon SexOnlyfans ForumsAnal PpornHd Pron HdXhamsters XhamstersPorn With BabysiterNusist PornCharlie Damlio NakedUmi YasugakeBollywood Actress XxSani LoneJennifer Love Hewitt PornNumber Sex VideoSunny Leone Full Hd PornPorn Yoga ClassTv PornographyBoner In PantsCmnf PornMisty Meanor PornBbw Feet JoiErotic Stories OnlineInfluecersgonewildJapa Gostosa XxxPegging CartoonSendnudesx LeakedDelhi Wala BfCaza PutasMommy JerksAviloveLesbian CummimgKay Lenz NudeBoytubeMassaage XxxSissy FeminizationPatti D Arbanville NudeMotherless Vom