Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 1 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Bijzonder: Catalaanse agenten beschermen stemmers

Een bijzonder beeld uit Catalonië: politie agenten vormen een rij om mensen te beschermen die willen stemmen in het referendum. Daarmee gaan ze in tegen het bevel van de Spaanse regering. Dat besluit kan grote gevolgen hebben voor hen. Op de video is te zien hoe een man een huilende agent nadert om hem vervolgens te knuffelen. De menigte er omheen begint daarop te applaudisseren.

Ook brandweermannen beschermen de stemmers. Ze mengen zich in het publiek en positioneren zichzelf tussen de politie en de burgers.

https://twitter.com/gitju/status/914538646010777602

Verboden referendum

Catalonië stemt vandaag over onafhankelijkheid van Spanje. Het referendum is door de Spaanse regering verboden. Er is behoorlijk wat geweld in Spanje. Volgens het Catalaanse medische hulpdiensten zijn er 465 gewonden in heel Catalonië.

https://twitter.com/emiliaferreira/status/914544880445206528

Stembureaus gesloten

De nationale politie heeft 92 stembureaus gesloten. De Catalaanse regering heeft besloten dat de stembureaus om 20:00 uur vanavond moeten sluiten. De mensen die nog in de rij stonden mogen nog stemmen. Vanavond al zullen er miljoenen stemmen geteld worden, volgens de Catalaanse regering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.