door Lucien80 in Politiek  ·  82 Reacties

  • 12
  • 625x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@48
Je hebt een vreemde kijk op het begrip "vijandig".

4
51 GreyB

@50

Dat denk ik niet, ze bestaan nauwelijks meer.
Maar er zal van uit Basken land er wel op gewezen gaan worden hoe de ware aard van Madrid is.

Daarbij zijn er andere regio waar men ook niet onverdeeld blij is met Madrid.

0
52 MARCUSAURELIUS

@38 Dachtutniet


Je schrijft:
Regime Franco is weer herboren.

Inderdaad vreselijk dat die rechtse Spaanse regering op deze manier omgaat met een eenvoudig, democratisch referendum!

10
53 Uit Den Haag

@48 wat is er dan zo vijandig aan de EU jegens de Britten? De EU probeert alleen de belangen van de EU te verdedigen tijdens de Brexit-onderhandelingen met de Britten. Dat is gewoon heel normaal. Ik zou het pas opmerkelijk vinden als de EU ja en amen zouden zeggen tegen de Britten en de Britten alle voordeeltjes zouden blijven geven bij uitreding uit de EU.

4
54 Sparkplug

Walgelijk en een democratie onwaardig. Ongrondwettelijk of niet, dit is niet de manier.

0
55 mountainlion

@33 Een paspoort is slechts een reisdocument. De nationaliteit van iemand afnemen is volgens internationale verdragen niet toegestaan, tenzij er sprake is van een dubbele nationaliteit of je langer dan een bepaalde tijd buiten de EU woont zonder je oorspronkelijke nationaliteit te verlengen. Dat is ook mogelijk bij fraude bij het verkrijgen van de nationaliteit of wanneer je je aansluit bij een organisatie die een gevaar vormt voor de nationale veiligheid.

Wanneer de Catalanen zelfstandig zouden worden, verkrijgen ze waarschijnlijk ook de Catalaanse nationaliteit met bijbehorend paspoort. Alleen in dat geval is het mogelijk dat de Spaanse nationaliteit komt te vervallen.

0
56 Belazerd

Een aantal mensen zijn echt naïef op dit forum!
Polen kun je niet vergelijken met..!
Een wetgeving die een gevaar is voor de wetgeving, hierin moet de EU in kunnen grijpen. Om te dwingen mingranten op te nemen hoort geen EU maatregel te zijn. Daarentegen te eisen om financiële middelen beschikbaar te stellen wel.
De EU is tegenstrijdig in deze. Wel de diversiteit willen waarborgen, maar niet de middelen daarvoor willen beschikbaar stellen.
Houd er wel rekening mee, dat een bevolkings groep steeds groter wordt, dezelfde rechten zou kunnen krijgen als de Catalanen het lukt onafhankelijk te worden.
Ik vind de houding van de voormalige Oostblok landen tegenover migranten puur een interne aangelegenheid, en geen opdringende maatregel van de EU.

2
57 Suikerbeessie

** gebruiker verwijderd **

@45 : Och, beter laat dan nooit, wil je zeggen.
Uiteindelijk zal het toch wel een politiek correct lulverhaal worden waar niemand wat mee kan.

58 verwijderd9139144

@46

Trek het je niet aan. 3/4 van de figuren hier hebben echt niet in de gaten hoe het in elkaar zit. Totaal verblind door het anti EU gebral wat in dit geval NERGENS op slaat.

En ja. Het politiegeweld is vreselijk en buitensporig.

2
59 Janzzen

@58
Dat is natuurlijk ook de bedoeling van dat lulverhaal.

2
60 MARCUSAURELIUS

Nu gaat de politie ook los op de brandweermannen die de bevolking beschermen..

1
61 GreyB

@58
Nee, doordacht en verstandig.
Die anti-EU retoriek slaat nu nergens op.

2
62 GreyB

@58
En "laat"? het referendum is zelfs nog bezig...

2
63 GreyB

Sorry dat ik het zeg, maar wat zijn er toch naïeve mensen op dit forum die niet in de gaten hebben wat er boven hun hoofd hangt. Niet in de gaten hebben dat wat er in Spanje gebeurt -is op opkomen voor je rechten- morgen hun deel is. Dat je met grof geweld de mond wordt gesnoerd en een EU die dit heimelijk achterbaks toejuicht. Niet in de gaten hebben dat een nieuwe dictatuur aanstaande is die alle vrijheden inperkt.

6
64 Mijn waarheid

Dit is een aanslag op de Democratie. Hoe haal je het in je hoofd om met geweld op te treden tegen een heel volk die een referendum houden ?!! Begrijpen die agenten dan niet dat dat zelfde volk hun salaris betaald ?

0
65 B55

@54 , jij hebt de valsheid en niet tegen verlies kunnen van de EU niet door. Jammer, maar troost je je bent echt de enige niet hoor.

5
66 Mijn waarheid

** gebruiker verwijderd **

@63 : Toen Merkel had gewonnen bij de laatste verkiezingen kwamen de felicitaties binnen enkele minuten binnen.
En een standpunt moet de EU al hebben.
Laat ze dan dat NU ook verkondigen.

67 verwijderd9139144

Tja hoe verkeerd de Spaanse overheid dit ook aanpakt de Spaanse grondwet maakt dit mogelijk. Daarin staat dat Spanje voor alles onverdeeld moet blijven.
Het is ook niet zo dat Catalonië nu zo graag onafhankelijk wil zijn maar dit referendum is gewoon de druppel om eindelijk eens in Madrid gehoord te worden voor wat betreft hele legitieme klachten.
En juist het geluid uit Madrid van de afgelopen weken en nu dit geweld heeft de boel nog meer op scherp gezet.

1
68 streek
69 verwijderd9139144

@65 Spanje heeft een grondwet (Estatuto de autonomía) waarin staat dat het land ondeelbaar is. Deze grondwet is in1978 (3 jaar na het regime van Franco) op democratische wijze tot standgekomen en door middel van een referendum door 88,5% van de Spaanse stemgerechtigden tot stand gekomen.

Hoewel Catalonië een zekere autonomie heeft, is een referendum over zelfstandigheid grondwettelijk niet toegestaan. Dit is ook door het Spaanse Constitutionele Hof bevestigd. Een grondwetswijziging is alleen mogelijk wanneer de Cortes Generales (parlement) dit volgens wettelijk voorschrift heeft goedgekeurd.

Hoewel de onvrede bij de Catalanen te begrijpen valt (omdat zij menen dat de rest van Spanje in verhouding teveel profiteert van de verdiensten in Catalonië), kun je ook weer niet zomaar een grondwet o.i.d. opzij schuiven wanneer in een plaatselijk referendum zou blijken dat men onafhankelijk wil zijn. De uitslag is namelijk niet relevant en het is enkel een hoop opportunisme van een stel nationalisten die de boel willen opruien. Een verschijnsel wat in Baskenland ook sterk leeft en zomaar kan ontaarden in zinloos geweld. Als er iets ondemocratisch is, dan is het dat wel.

4
70 Belazerd

@70 Luister naar het volk. Als het volk het wil dan is dat hun volste recht. In dat referendum waar jij het over hebt zullen de Catalanen wel massaal tegen gestemd hebben, dus dit is gewoon landje pik van Madrid.

1
71 B55

@71 Dat "volste recht" is wel gebonden aan de regels die je vooraf hebt afgesproken. Het grondwettelijk referendum in 1978 gold voor heel Spanje. Catalonië vertegenwoordigt maar 16% van de totale Spaanse bevolking. Zelfs als ze destijds allemaal tegen hadden gestemd (wat niet het geval was), is het nog steeds op democratische wijze tot stand gekomen.

De eigenschap van een democratie is dat je met elkaar afspraken maakt door middel van een stemming. In principe geldt dan dat de meeste stemmen gelden. Na verloop daar maling aan hebben en gewoon je eigen gang gaan is ondemocratisch.

2
72 Belazerd

@67
De felicitaties aan Merkel kwamen NADAT de stembussen gesloten waren. Het referendum is nog bezig ..

1
73 GreyB

** gebruiker verwijderd **

@73 : We hebben het hier niet over het referendum maar over de manier van handhaving.
Daar kan allang een opmerking over gemaakt worden.
Er staat niet voor niets "Waar Europese regeringsleiders en EU-vertegenwoordigers doorgaans staan te dringen om commentaar te geven op Europese kwesties en referenda, heerst in Brussel vandaag een oorverdovende stilte.".

Spreekt boekdelen.

74 verwijderd9139144

Wat een ellende daar, mag dat niet zeggen blijkt, maar ik blijf het zeggen.
De EU is een klote unie. Denken alleen aan geld en macht, uitbreiden, centraliseren, kapitaliseren.
Maar over de burgers van een land geven ze geen klote. Behalve als je niet uit de EU komt.

4
75 etymologie

@72 Dat was toen 40 jaar geleden. Nu is er een referendum wat ook democratie is.

2
76 B55

Meer dan 750 gewonden inmiddels. Dit zullen de Catalanen niet pikken. Er wacht een heuse volksopstand!!!!

5
77 Lucien80

@77
En jij lijkt daar op te geilen.
Je hebt gezien hoe de guardia civil hierop reageert, en dan hoop je op een volksopstand? Wat een dwaas ben je dan.
Het referendum was illegaal volgens de Spaanse wet, en dus is de enige weg het veranderen van de wet. En dat doe je niet met opstand of geweld, maar via de wegen die de democratie bied.
En vandaag is pijnlijk duidelijk geworden dat de wet verandert moet worden.

2
78 Janzzen

@3 Als dommigheid pudding was was jij Dr. Oetker

1
79 RonMVV

@79 Één keer was

1
80 RonMVV

@6 "....Spanje heeft momenteel juist een hele rechtse regering. ...."

Maakt niet uit! Ook deze regering wordt aangestuurd door de nieuwe-wereldorde-socialisten uit Brussel die ook al Kosovo en Oekraine met grof geweld binnen de invloedssfeer van Brussel hebben gebracht.....! En in die totalitaire wereldorde is geen plaats voor segregatie op grond lokale culturele entiteiten....!

2
81 CoolMemories

Dit geweld is NOOIT goed te keuren..... Echter, de Spaanse politie heeft nu eenmaal een iets andere werkwijze dan de agenten hier in Nederland. Daar valt gewoon niet mee te sollen.....

0
82 LoydMorris

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Graaier1000
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

“Als de koning zich uitspreekt zullen we zeker overwegen de blokkade uit te stellen.”De juiste reactie lijkt mij dat als actievoerders v...

1 minuut geleden geplaatst door Graaier1000

Snorrie
Artsen in het geweer tegen dalende vaccinatiegraad: ‘We maken ons ernstige zorgen’

@21Jammer genoeg zien ze niet dat achter beide woorden het woordje verbinding staat.En zagen ze het wel dan snapten ze het toch niet....

1 minuut geleden geplaatst door Snorrie

maarten1234
Rutte zoekt steun voor NAVO-baan bij Erdoğan met zelf betaald vliegticket

nou hij verdient een sticker.. triest om dat zo de media in te moeten gooien...

4 minuten geleden geplaatst door maarten1234

JackKropotkin
dr. Michael Yeadon: Alles met mRNA is ontworpen om schade te veroorzaken - Dissident.one

Elke uitspraak van uberwap Yeadon is al vele malen gedebunkt. ...

4 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

maarten1234
DNB: dwing Nederlanders om spaargeld in te zetten bij verduurzaming woning - NieuwRechts.nl

@2 ja ventileren moet echt wel; https://www.rtl.nl/nieuws/nederland/artikel/5422882/astmapiek-hoger-dan-normaal-stook-met-ramen-open?redirect=rt...

6 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Sarcoff
D66-minister pakt vliegtuig naar Luxemburg ondanks klimaatambities - NieuwRechts.nl

Ondertussen is D66 mutsje Ollongren wel met het vliegtuig heen en weer naar Luxemburg gereisd, dat D66 soort is zelfs de schaamte voorbij....

7 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

maarten1234
Stoomtrein in Efteling stopt met stomen om klimaatdoel te halen

@40 nog even en je hebt je persoonlijke ESG score, social credit system a la china,... dan stoot je teveel stikstof uit als je te snel loopt....

9 minuten geleden geplaatst door maarten1234

maarten1234
Hitler Had a Condition That Made Him Fart a Lot?

heeft hitler wel bestaan? we zijn hard bezig met alles aan het verwijderen dat aan ons (koloniale) verleden doet denken, zoals zwarte piet....

11 minuten geleden geplaatst door maarten1234

JackKropotkin
D66-minister pakt vliegtuig naar Luxemburg ondanks klimaatambities - NieuwRechts.nl

@13 Die is wel leuk, “met schuim bekend zijn”. ...

12 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

NK. App
Ex Gf SexMassage Nude VideosTwerking Lesbian PornPornos HentaisPrivate CastingsGand Ki PhotoJohnny Singh Ke VideoJapanese Vintage PornGalerie Photos érotiquesBlack Only FansStuck HentaiNickacado Avacado PornXxx NonPorn Tv Sex VideosSex Short Film HindiLetsjerkitFrench PornographicTetas Grandes PornDisturbing PornXhanmsterBondag TubeLisasimpson PornXnx MmsNaked Lesbians KissingIndian Beautiful Teen SexMothers And Daughters NudistsTik Tok 18+Gay ThugpornDesi Sexy Video Hd DownloadCum Mega BangNonton Hentai Sub IndoFree Anal Porn BlackRomanceperfeitoBhad Bhabie SextapeRaven XxxKortny KaneRyan Coner AnalMom Caught MastubatingEmporner2048论坛Hq DesexoSexi PronBiggest Tits AroundPornô InterracialNodle MagazineLena Paul Hd PornHot Romantic Web SeriesTamil Aravani Sex VideoLily JordonSex Video DeshiKannada Super Sex VideoDani Daniel Xxx ComAll Ladies Do It 1992Diaper BlowjobsScat BooruEthical Porn SiteStreamimg PornFacial Abus3Katie Sigmond NakedPiss In AssTr Altyazılı PornosuXxx Video Hindi AudioMia Khalifa Full Porn VideosPadosi SexErstieCrystal Blue PornAnime Step Sister PornFreestream PornBakudeku PornPornografic PaintingsJewelz Blu PovSuuny LunePorn Hd BrazzerChanel West Coast TitiesOndiansexCollegegirlsexvideoBackroom Casting Couch Cream PieFake Agent CreampiesSurprised ThreesomeJustincestpornMalayamsexTeenagers Nude PicBellesa.comAlyx Star XnxxAmy.bell OnlyfansBithreesome PornClover BalitomoreHardcore SexxTiktok Porn CompliationH动漫画School Teacher XvideoBrotni KittenCoconey PornChariezardPorn BlackmaSexy BallbustingBlack Stepsister PornBoyfriend And Girlfriend PornHindi Blue Film Video MeinKannada Hot SceneBug Anime TitsTalking Dirty PornOncam Porn하니메Babes XxxPorne AfricaineUk Porn PartyXxx Videos HyderabadFox Smoulder3d XxxxNuaghty AmericaThe Panty Bankسكس الحلوينPorn CrazyPorno BbwBig Tit EbinyPapa Ne ChodaBest Porn Full VideosAsianbunnyxNat TurnherYouiizzChristina Model PornX Video MalayaliWwe Divas LeakedPornstar RichestSwingers Playboy Full EpisodesRedtiveEhotlovraLife Of A PornstarNokraniJoi SexSakura Haruno HenatiBhumika Sex MovieHot Milf MomLacy LannonSoftcore PornografiHiperdex.Lesbians Vintage PornKatee OwensSuhagrat Sexy FilmWww Xxxx VMin Do YoonPinky BreezeXxxsssPorn Indian StudentNetflix Of PornBlogsexeIlha DoprazerBolo The EntertainerReal-825 Jav