Ga naar hoofdinhoud

Dierenrechtenorganisatie PETA wil verbod op koetsentochten

Na twee ongevallen met koetsen in Bergrheinfeld en Obernburg roept de Duitse dierenrechtenorganisatie PETA op tot een verbod ritten met rijtuigen. De PETA-activisten willen in ieder geval dat in Landkreis Schweinfurt geen koetsentochten meer worden gehouden.

PETA komt tot dit standpunt omdat in 2016 bij tenminste 41 ongevallen met rijtuigen vier mensen om het leven kwamen en 61 passagiers zwaar gewond raakten. Een paard stierf bij een ongeluk en zeven paarden liepen verwondingen op.

‘Verbod enige oplossing’

Peter Höffken van PETA stelt: “De risico’s bij de ritten zijn groot omdat paarden vluchtdieren zijn en makkelijk in paniek raken. Aangezien rijtuigen geen veilige remsystemen, airbags of een kreukelzones hebben, zijn ernstige ongevallen met de wagens niet te voorkomen. De enige oplossing om mens en dier te beschermen, is een verbod op het rijden met koetsen.”

Twee ongelukken in een week

Afgelopen maandag kwam in Bergrheinfeld een 79-jarige man om het leven bij een ongeluk. Zijn vrouw raakte hierbij ernstig gewond en stierf enkele dagen later. Ook werd deze week een koetsier van de bok geslingerd toen zijn paarden er vandoor gingen. De man liep hierbij ernstige verwondingen op.

Het Zuid-Duitse Rothenburg ob der Tauber heeft al sinds 2010 een verbod op ritten met koetsen in de oude stadskern.

Bron www.BR.de

Eén reactie op “Dierenrechtenorganisatie PETA wil verbod op koetsentochten

  • M Hekman- Oving

    Waarom niet een koetsiers bewijs verplicht stellen? Nu kan iedereen zomaar met een paard of meerdere paarden de weg op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.