door Eric in Buitenland  ·  37 Reacties

  • 21
  • 864x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het zal tijd worden

0
1 chouffleur

@1 Reaal regelt het allemaal

8
2 Meer van Minder

Prima dit zeg ik al 20 jaar. En salafistische moskeeën moet men helemaal als ongewenst verklaren. Salafisme is een onwenselijke sekte, zoals al deze sektes http://www.ontmaskermanipulatie.nl/misstanden-bij-84-sektes-in-nederland-nos-nieuws/

5
3 Dian

Prima. En @3 Daar ben ik het helemaal mee eens. Op een of andere manier proberen ze ons steeds discriminatie in onze schoenen te schuiven, een woord waar ik trouwens, door hun gedram, geen gewicht meer aan geef. Ik haal er mijn schouders voor op.
Nederland mag er ook wel eens aan beginnen. Salafisme er uit. Het geduvel van de salafisten in Utrecht (Overvecht) moet ook gestopt worden.
Je geeft ze een vinger en voor je het weet is je hele arm weg.

1
4 gaulette

Niets over te vinden in de Zwitserse media, maar RT weet het allemaal.

Dat er in Zwitserland liberale, gemengde moskeeën worden geopend voor lhbt en andere groepen, dat is wél echt nieuws.

29
5 Biesbush

Ik ben hier wel voorstander van gezien de omstandigheden en de rol die dit soort instituten innemen!

0
6 Vaartuig

De moslims zorgen wereldwijd voor dezelfde probleem in de landen waar ze wonen. Dat is wel heel opvallend.
Misschien moet er in Nederland ook zulke maatregelen genomen worden.
Een stop op geld uit de Arabische landen, en alleen nog maar preken in het Nederlands.

0
7 Marrie

@7

Eens. Behalve dat het natuurlijk niet voor alle moslims geldt. Het probleem is vooral de Islam als idee en gewelddadige godsdienst. En laat religieuze mensen in het algemeen verblindt zijn door vooral de welgevallige kanten!

1
8 Vaartuig

Kan nog best eens discriminatie zijn als het voor een rechter komt.

9
9 Wild Rover

Fifty-fifty. Moskeeën horen niet in West Europa thuis.

1
10 manpower

@4 Nou ja ik zie het anders. Men moet gewone mensen beschermen tegen politiek uit Saudi-Arabië en Turkije... Als we daarmee beginnen zal er vast weerstand zijn maar ook veel bijval van heel veel moslims. Ik geloof ook niet dat mensen die moslims haten dit op kunnen lossen. Dit zal vanuit het politieke midden moeten gebeuren met een daadwerkelijk draagvlak voor pragmatisch beleid dat niet in strijd is met onze grondwetten.

Preken in 2 talen, een opleiding tot Imam op basis van onze democratische normen lijkt me ook wenselijk. Heel veel moslims hebben daar geen problemen mee, sterker nog heel veel mensen zouden ook liever wat minder invloed zien uit hun herkomstlanden.

10
11 Dian

@9 Als de regels voor alle organisaties gelden dan hoeft niet iets te maken hebben met religie. Als geldstromen duidelijk zijn kan men beslissen welke men onwenselijk vind en welke wetgeving daarbij moet worden bedacht.

14
12 Dian

Godsdienstoorlog.

In de 16e en 17e eeuw zijn in Europa honderdduizenden omgekomen of verminkt ten tijde van de godsdienstoorlogen.

De kern van deze oorlogen was dat streken en volkeren zich wilden losmaken van de eeuwenoude lijnen en machtsnetwerken vanuit de Rome en de Kerk. Alsmede van de daarmee samenhangende corruptie.
De onderliggende, dus diepere achtergrond was:
1. als gevolg van de Renaissance drongen het schrift en geletterdheid door tot brede lagen van de bevolking. Men wilde zelf lezen, interpreteren en geschriften opstellen.
2. in de economie hadden zich rendabeler vormen ontwikkeld dan de kloostereconomie. Velen, vooral burgers in de steden, hadden zich daardoor ontworsteld aan adel en de lijfeigenschap. De Kerk wilde ten aanzien van zijn bezittingen en heerlijke rechten echter vasthouden aan de oude verhoudingen en horigheid.


Het heeft grote delen van West-Europa anderhalve eeuw en veel bloed gekost om het recht eigen predikers en priesters te benoemen, te verkrijgen. Dat wil zeggen : dit uit handen te nemen van vreemde heren en belangen in Rome. Na de losmaking op godsdienstig gebied, konden ook de losmaking op economisch, wetenschappelijk en politiek gebied tot stand komen. Kortom , de grote opkomst van de westerse democratieën en welvaart werd mogelijk .


De huidige lichtingen politici geven die verworvenheden zonder blikken of blozen, vanuit een onbekende agenda uit handen. Want wat ik hierboven in 15 tot 20 regels kon beschrijven, is bij alle nationale - en EU-denktanks ook bekend.

De Zwitsers, die buiten de EU vallen, kunnen nog handelen naar de lessen uit de historie.
In Nederland en elders in de EU staat de politiek erop nieuwe bevolkingsgroepen in Europa te importeren, wier priesters en predikers benoemd worden door verre tirannen in den vreemde.
Door Erdogan via Diyanet vanuit Turkije, vanuit Marokko of Riaad. Immigranten, die als gemeenschappen en individuën geïntimideerd worden door vreemde heersers , of hun vertegenwoordigers. We zien het al duidelijk gebeuren in de Turkse gemeenschap.

Deze ontwikkeling is des te gevaarlijker, omdat de patronen in de Arabische Wereld sterk gelijken op die in West-Europa aan het begin van de 16e eeuw. Ook daar zijn nieuwe economische activiteiten opgekomen, die op gespannen staan met oude vormen; een jonge bevolking is geletterd en voor het eerst goed opgeleid. Zij eist invloed op het bestuur en doet dit door zich diep religieus te betonen. Daarmee de heersers en oude priesterkaste het alleenvertoningsrecht als sleutel tot de regeringsmacht ontnemend.
In de Arabische cultuur gaan macht, bloedvergieten en terreur , - van de machthebbers of van opstandelingen - , evenwel hand in hand.
Momenteel zien we in de vorm van ISIS en de politieke islam al een vorm van godsdienstoorlog.

West-Europa , de EU heeft met de immigratie ook deze strijd en het terrorisme geïmporteerd.
Maar wie de vrijheid van godsdienst verliest, verliest ook zijn economische vrijheid, wetenschappelijke en democratische.

4
13 duurendaal

Ik mis Doortje........

18
14 LoydMorris

@14 . Als je Dian gaat volgen mis je Doortje een stuk minder.

1
15 briand

@14 Ik ook.. question

11
16 Wild Rover

@5 volg het linkje naar de video.

0
17 Eric

Ja Doortje was best wel vermakelijk. Op elk moslim draadje was ze te vinden.
Zelfs als het totaal niet over moslims ging, sleepte zij die er toch weer bij.

0
18 Kaksaboemsa

Niet elk land Europa is dom, gelukkig maar.

1
19 Kaksaboemsa

@5 in oostenrijk is dit al gedaan met groot succes dus is niet zo gek dat zwitserland
dit ook wil
dus je fake nieuws kaart gaat niet op

1
20 Ikke44

@18 ik vond het grappiger hoe zij te keer ging tegen wilders of baudet

7
21 Ikke44

Er is nog helemaal niet opgetreden tegen moskeeen.
Nils Fiechter is lid van een nationalistische, rechtspopulistische partij, en zijn partij wil dat graag.

13
22 sockknitter

Het doel van die poen is de moslims hier te volgen en onder de duim te houden. Dus zeker ongewenst dat zien die Zwitsers heel goed.

0
23 Al

Dat is gewoon nuchter verstand en weten waar de islam werkelijk voor staat. Zouden ze hier ook moeten gaan doen.

0
24 watnu

@13 Interessant, maar wat bedoel je dan met die laatste zin:

" Maar wie de vrijheid van godsdienst verliest, verliest ook zijn economische vrijheid, wetenschappelijke en democratische."

Bedoel je dan de vrijheid om eeniedere godsdienst te belijden dus ook de islam?

Ik heb al eens in andere bijdragen uitgelegd dat de islam in iedere populatie door zijn aard uiteindelijk de dominante religie word waarbij voorbeelden gegeven van zo'n
twintigtal landen waarbij dit heeft plaatsgevonden en nog vele komenden.
In dergelijke landen is van "godsdienstvrijheid" nog nauwelijks sprake, bedoel je dat?

0
25 doxbar

"godsdienst" vrijheid of veiligheid? 

0
26 wijs

Met godsdienst hou je het volk er onder , maar als de dominee/priester/imam voor een andere overheid werkt ..........................................

1
27 eh

@13 Je schreef: "In Nederland en elders in de EU staat de politiek erop nieuwe bevolkingsgroepen in Europa te importeren, "

Het blijft amusant om dit soort onnozele paranoïde retoriek te lezen, de EU die 'bewust' hele bevolkingsgroepen importeert. Geheel in lijn met Baudet's paranoïde gezwets over homeopathische 'verdunning', de EU als een imaginaire tweekoppige draak wat zou bestaan uit cultuurmarxisten met als doelstelling de Europese beschaving te willen vernietigen.

Ook het geschiedkundig relaas rammelt aan alle kanten, de godsdienstoorlogen die in de 16e en 17e eeuw uitbraken kwamen voort uit de opkomst van het calvinisme terwijl het hier geenszins om een 'oorlog' gaat tegen de Islam maar om maatregelen om buitenlandse financiers aan Moskee besturen aan banden te leggen. Saillant doch cruciaal verschil.

Bovendien is Zwitserland geen EU lid en is Zwitserland niet gebonden aan EU beleid ten aanzien van Moskeeën.

Nu kan ik begrip opbrengen om buitenlands geld naar moskeeën aan banden te leggen maar het verbieden van de arabische taal in moskeeën te mogen spreken is onnozel en discriminatoir. Zolang er op vreedzame wijze geloof wordt belijd zonder controversiële retoriek maakt het niets uit in welke taal dit geschied.

11
28 Drumpf

Ook deze wet is tot stand gekomen dankzij een democratisch referendum.

Laat zien dat je het ook belangrijk vindt, knopen door te hakken via een referendum, die beschaafd elite niet durven.

Teken Sleepwet

0
29 Karl

* Verwijderd door de redactie *

30 Stachouwer

Jà, Zwitserland, doet dit en doet dat. OMG, wat pakken ze die buitenlanders aan, hé ? Ongelooflijk, enorm keihard jongens. Je zult maar buitenlander zijn in Zwitserland, Nou, dan lijk je voor the buhne, voor de buhne, en nogmaals: voor de buhne..... heel erg slecht af te zijn hoor, ja echt wel: voor de buhne.

Ik bedoel maar, je doet of niets- en laat die mensen met rust (heef normaal gesproken m'n voorkeur)- of je pakt ze echt aan. Maar ik elk geval niet continue dat 'gezeik' van 'kijk ons ze nu eens aanpakken'.
Bàh, ik word een beetje ziek van Zwitserland zo langzamerhand.

7
31 Flipper

@10 dan heb ik nieuws voor u... Moskeeën zijn al een tijdje in West Europa, en we zullen het ermee moeten doen!

6
32 rEmco44

* Verwijderd door de redactie *

33 Gr@ndioos

Driewerf hoera voor Zwitserland: hoera, hoera, hoera.

1
34 Jan met de korte achterlul

@32 We moeten niks. We kunnen ze ook allemaal platgooien. Maar helaas blijven mensen op de verkeerde partijen stemmen.

1
35 benbenieuwd

Nou...ik heb het hier al vaker verkondigd, we hebben in dit land vrijheid van Godsdienst! Dat geldt dus ook voor de Islam.

0
36 rEmco44

@13 mijn bericht
@25 doxbar

Voor het geval U dit nog leest.
Ik geef in mijn stukje kort aan dat de losmaking van kerkelijke horigheid en verre kerkvorsten in de eeuwen daarna ook nieuwe krachten op het vlak van economie, wetenschap en politiek vrijmaakte.
Het omgekeerde valt te verwachten, zodra grote delen van de bevolking via geloofsketenen weer aan verre tirannen gekluisterd worden.

@28 Drumpf
U neemt de oppervlakte-geschiedenis uit de schoolboeken tot uitgangspunt en vraagt zich niet af, wat de diepere oorzaken waren van de opkomst van Luther , Calvijn, Zwingli of andere geloofshervormers. Grote delen van Noord- of West-Europa zijn overigens niet calvinistisch geworden. In Noord-Duitsland en Scandinavië overheerst het Lutherisme. Engeland werd Anglicaans. Hendrik de Achtste verkocht daar kloosterbezittingen aan lieden die ze economischer wisten uit te nutten.

De West-Europese kern van de EU tracht met een ideologie en politiek van multiculturaliteit de nationale staten en nationalisme als kwade kracht te verzwakken. Deze politiek ter voorkoming van de vorige wereldoorlog heeft echter weinig voor de geopolitieke instabiliteit die zij veroorzaakt, naast de interne instabiliteit doordat nationale sentimenten worden aangewakkerd.
Daarnaast denkt men dat verandering in culturele systemen "maken" en precies binnen die geledingen kunt aanbrengen waar je ze hebben wilt.
Zo werkt het niet: zodra in een deel van een cultureel systeem een behoorlijke verandering optreedt, gaan alle geledingen in het systeem schuiven en zich aanpassen.. Dat kan, indien de belangenconflicten die daarbij optreden heftig genoeg zijn, ook leiden tot gewapend conflict en oorlog.

0
37 duurendaal

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
Rutte over toenemend antisemitisme: 'Dit moeten we als samenleving collectief aanpakken'

Benoem verdomme eens eerlijk uit welke hoek het antisemitisme komt!!!...

2 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

FrisseBries
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

Daaarrrrr is ie weer. Weer niet gelezen. Ik lees je stalkerposts niet meer Baba Jaga. En een grens ken je niet....

3 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Bop
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@43 Misschien vallen de meesten IRL wel mee. Zij zullen in ieder geval hun echte mening niet snel bij de koffieautomaat van de baas ventileren....

3 minuten geleden geplaatst door Bop

Nicks R. Van
Migratie geen prioriteit meer, klimaat nu wel. Wil de VVD niet gewoon een volgende kabinet-Rutte (maar dan zonder Rutte)?    - Wynia's Week

Als de immigratiestroom niet aan banden wordt gelegd is het Kabinet al gevallen nog voordat het werd geïnstalleerd!...

6 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

sockknitter
Wat kan ons marineschip doen tegen de Houthi's? 'Ja, er zijn risico's'

@4In die schepen ziiten ook produkten voor Nederland....

6 minuten geleden geplaatst door sockknitter

eh
Mysterie eindelijk opgelost: op deze plek hingen uit Afrika vertrokken mensen 20.000 jaar rond voor ze verder gingen

Had vannacht al bijna een reactie klaar, maar toen de tekst verdween ben ik maar naar bed gegaan.Niet dat er zoveel instond het ging om mijn...

7 minuten geleden geplaatst door eh

FrisseBries
Wat kan ons marineschip doen tegen de Houthi's? 'Ja, er zijn risico's'

En zo zien we maar eens hier: de meerderheid heeft niets met Nederland. Ondanks wat ze zeggen. ...

7 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

RobP
Wat kan ons marineschip doen tegen de Houthi's? 'Ja, er zijn risico's'

@2 Inderdaad, we moeten ons er niet mee bemoeien. Maar ja, ze bemoeien zich wel met ons......

7 minuten geleden geplaatst door RobP

baba jaga
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

@3 Dankje nog wat meer bewijs voor op de aangifte....

8 minuten geleden geplaatst door baba jaga

NK. App
Asuna KawaiEl Cartel De Santa AnaWeirdest PornosCelebrity Onlyfans Leaked.Romantic Sex MoviesHareem Shah LeakedJordi StepmomAnn XxxDesi Randi Xxx VideoCumsex VideosAdutl Friend FinderPornolar LezbiyenlerFatal Mod LStep Daddy Step DaughterOlga DiscordiaKissing PornSyren De Mer Porn VideosHot Sex AbuseBroken SlutsPorn Gif AsianBlack BigtitsCumming In SpanishXmaster BhabhiNhdtb-768Sheena Shaw BrickzillaAsian Doll OnlyfansLisa Ann Fucking VideosPussy Close UpPormo.cariocNadia Ali SexyDad4kPenny PaxpornPorno.hdDesi Sex XxnxSexy Pron HdDani Sex MovieWristwatch PornBig Tittys BouncingMelhores Vídeos Pornô BrasileiroXxx Hot GrliMia Malkova FleshlightNepali XxxPrincess Peach Cosplay PornStuffy BunnyBangole Xx VideoSecutary PornSweey SinnerSinatra Monroe PornFreelive SexchatPorn Download VideoXxx GairlJohnny Bhai Xx VideoShura TambovNaked Girl MassageNun BlowjobCouplemyloveYuuie OnlyfansBest Onlyfans NudesCornudoXhamster TarzanTru Kait DreddJuicy TitiesJav RomanticNew HentaisThesabrinabanks Onlyfans LeakedMimi SexFreeuse Fuck With Hot Gamer RoommateBtsfuckCall Recording Sexسكس ساره جايMandy_leeMmssexyAnastasia Knight Family TherapyPov SeducedWatch Free Porn VideoVer Videos Pornos Español1920 PornographyLouisa Khovanski TitsX Video ActressSexmuvesAlletta OceanGay Full Hd PornEva Elfie HardcoreDaddy Daughter Cream PiePorn Free MatureCute Sex GifNude Cartoon CharactersKidnaping Porn VideoAudios PornosIndian Rep XxxCheating Porn CaughtUllu Webseries XvideosAlexas Morgan Sex VideoPorn 18 And AbuseMiles Morales Mom PornPorn BodyswapAnime Porn HentiChay Avenueسكس مواقعSexo Em VideoArianny Celeste NudeIndian Sexxx MovieفیلمسکسViral Couple Kulhad Pizza VideoDevar Bhabhi Sex Video IndianNaked Women SquirtingFree Massage Lesbian PornPorns In 4kGif SexTrish Sratus NudeKatrina Kaif Ki SexCute Asian PornstarCaugth PornFilme De PôrnoOlivia Munn NakedMouth XxxJangle SexChachi Ke Sath SexXnxx Hamster ComNew Indian Porn MoviesXvideos Indian SisterSissy Training PornPorny.bizGuys Cumming In Pussiesسكس قصصDiego Barros PornSiswet PregnantGupsy PornKingcomix.ckmJogo Porn OnlineEugenie Bouchard NudeHomemade Rough SexRachael BellaXoxo_tnsfwGaand PicsMallu Shakeela HotWca Productions ComCumpicturesCowboy Bebop PornXxx CsrtoonCelebrities Hacked NudesRehead Porn StarsPorn BlowjobsPorn Movie EnglishAnime Mulher PeladaMahnwa 18+Playby NudeJacob Day Nudes.F1nn5ter PornSex Hd Download Video