Rusland heeft radarbeelden MH17 overgedragen aan Nederlandse ambassade in Moskou (politiek.tpo.nl)


Familierechercheurs hebben vandaag aan Nederlandse nabestaanden van slachtoffers van de MH17-ramp laten weten dat Rusland woensdag radarbeelden heeft overhandigd. Rusland deed de toezegging eind september primaire radarbeelden aan Nederland te geven van het luchtruim boven het oosten van Oekraïne van de dag dat vlucht MH17 naar beneden werd gehaald. ...

door Inter in Politiek  ·  229 Reacties

  • 0
  • 1031x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@200
"lukt dat niet dan is de buk dus uit het gebied gekomen gecontroleerd door Oekraïne."

Hoe kom je daarbij? Als 99 aanwijzingen aantonen dat de BUK uit rebellengebied afgeschoten werd en 1 aanwijzing (die uit Rusland) zegt van niet (omdat niet aangetoond kan worden dat het bewerkte beelden zijn) dan lijken mij de 99 aanwijzingen de doorslag geven..
Of telt Rusland voor 100 bij jou?

6
201 GreyB

@199 Tsja, je blijft dezelfde leugens herhalen, daarmee worden ze nog geen waarheid.
De eerste gegevens die de Russen verstrekten waren opnames van het beeldscherm en daarmee hadden ze voldaan aan de eisen die gesteld worden. Niks fotoshop.
Het OVV beweerde dat de Russen ook ruwe data moesten verschaffen, maar dat is niet waar, het format van de radar data dat opgeslagen moet worden is niet vastgelegd en volgens de luchtvaartauthoriteit waren de Russen niet verplicht om ruwe data te verschaffen.

De recente beelden duiken niet plotseling op, ze duiken op omdat wat het jit team beweert over de lokatie, niet klopt, ruim van tevoren aangekondigd door de Russen.
Daarom worden geheime militaire gegevens nu prijsgegeven.

7
202 Proemevla

@198 m.i. geldt dat net zo goed voor de SBU en de Oekraïnse regering v.w.b. het afschieten van Buk raketten hebben ze ook een slecht trackrecord.

3
203 Lias

@200 je hecht dus weldegelijk een fors waarheidsgehalte aan de Russische inbreng.

Het JIT hoeft helemaal niks te bewijzen. De Russen moeten maar bewijzen dat de conclusies van het JIT fout zijn... en dat kunnen ze niet.

2
204 TedjeR

@202
Ze duiken wel plotseling op. Dat zegt Rusland in ieder geval..
Ze zouden door Almaz pas recent zijn terug gevonden (waar Rusland steeds beweerd heeft dat ze gewist waren)..

"Twee jaar lang heeft Rusland gezegd dat de radarbeelden niet meer beschikbaar waren, maar afgelopen week meldde Almaz-Antej dat ze toch waren teruggevonden."

http://www.volkskrant.nl/buitenland/rusland-toont-radarbeelden-mh17-niet-neergehaald-vanuit-rebellengebied~a4383804/
https://www.rt.com/news/360634-mh17-ukraine-radar-data/

Je moet de Russische media wel goed in de gaten houden hoor.

@203
Maar het bewijs zegt dat de BUK is geleverd en teruggebracht is naar Rusland. Zou Rusland dan een BUK uitgeleend hebben aan de SBU en/of Oekraïnse regering?

2
205 GreyB

@202 Zo te zien blijf jij ijskoud steeds dezelfde leugens herhalen. Omdat de Russen zeggen dat de gegevens niet kloppen is het voor jou dan ook meteen zo (zeer herkenbaar van jou), maar wel alles van het JIT in twijfel trekken. Het zal nog moeten blijken of de twijfel van de Russen terecht is of niet. Maar jij hebt je conclusie al getrokken, omdat de Russen het zeggen.

2
206 Crannbuidhe

@205 vindt jij ook niet dat het enorm doet denken aan dat bonnetje van Teeven?

2
207 TedjeR

@204 Dat doen ze en ze hoeven niet alle conclusies als fout te bewijzen, dit gaat om de lokatie, als het JIT niet kan aantonen dat de gegevens onjuist zijn is de buk vanuit Oekraïns gebied afgevuurd en daarmee de schuld verlegd naar Oekraïne.

5
208 Proemevla

@205 [quote]Ze duiken wel plotseling op. Dat zegt Rusland in ieder geval..
Ze zouden door Almaz pas recent zijn terug gevonden (waar Rusland steeds beweerd heeft dat ze gewist waren).[/quote]
Het zijn niet dezelfde radarstations.

5
209 Proemevla

@208 Maar dat hebben ze (Almaz-Antey) zelf al tegengesproken. Eerst beweerden ze de exacte lokatie van de lancering te hebben gevonden aan de hand van eerdere tests. Als dat de juiste locatie was dan was het te zien geweest op deze laatste radarbeelden.

Dus deze laatste radarbeelden komen niet overeen met de eerdere tests die Almaz-Antey heeft uitgevoerd.

1
210 Mevrouw Stemband

@208
Jij doet aan omgekeerde bewijslast. Het JIT heeft al aangetoond waar de Buk afgeschoten werd. Het is Rusland die aan moet tonen (met hun terug getoverde beelden) dat het JIT fout zit..

@209
Dat doet er helemaal niet toe. Er waren geen radarbeelden meer PUNT zei Rusland.

3
211 GreyB

@208 bovendien, omdat de Russen er nu pas mee komen (2,5 jaar na dato) geeft al aan dat zij zand in de raderen willen strooien. Deze gegevens hadden zij TOEN namelijk ookal. ALs die echt van belang waren geweest voor het onderzoek EN de Russen gemotiveerd waren om de ware toedracht aan het licht te brengen, hadden zij deze gegevens TOEN aangeboden en niet nu pas.

Wat ik onbegrijpelijk vind is dat er mensen zijn die in deze doorzichtige truuk van de Russen tuinen en die nog verdedigen ook.

2
212 TedjeR

Wat ik niet begrijp hier dan bijna elke artikel meer negatieve reacties krijg dan positieve. Forum geïnfiltreerd door de russen?

2
213 Moetnietgekkerworden

@205 Rusland hoeft geen Buk installatie aan het Oekraïnse leger uit te lenen die hebben hun eigen buk installaties.

2
214 Lias

@214
Precies, maar er is een Russische BUK afgeschoten van een installatie die uit Rusland is gekomen en weer terug is gebracht. De kans dat Oekraïne er achter zit is dus vrijwel 0,0.

3
215 GreyB

Naar ik heb begrepen is die terugbrengfoto dezelfde als die van een paar jaar geleden.
En die is toen al gefalsifieerd ( bleek een andere locatie , herkend door reclameborden) .
Of is er toch sprake van een andere foto?

3
216 eh

@208 omgekeerde bewijslast inderdaad. Onzin statement. Er is voldoende bewijs waar de lanceerlocatie was. Mocht dit bewijs dat tegenspreken, dan moet dat verklaard worden, kan die verklaring niet gevonden worden, dan is het nog steeds niet zo dat het nu ineens de Oekrainers moeten zijn geweest, het andere bewijs ligt er nog steeds.

2
217 Dutchy

@200 je vergeet 1 ding, de Buk was van een type dat alleen gebruikt wordt door de Russische militairen, deze komt dus uit Rusland.

1
218 Dutchy

@215

"precies " nou jij ging er nog vanuit dat Rusland anders een buk aan Oekraine uit zou moeten lenen.

MH17 is door een Buk getroffen, de kans dat het Oekrainse leger erachter zit is juist heel groot als je kijkt naar hun slechte trackrecord m.b.t. het afschieten van Buk raketten.

7
219 Lias

@219 zie @218 .

0
220 Dutchy

Wat mij het meest verbaast op dit soort draadjes is: Wie heeft er wel eens radarbeelden gezien en wat denken de hier verzamelde experts er op te kunnen zien?

2
221 Borealis

@219
Hoe komt Oekraïne dan aan die BUK met installatie (die alleen door Rusland wordt gebruikt)?
Moet nou echt alles uitgetekend worden?

2
222 GreyB

@221 Het lijkt me dat je met radarbeelden precieze vliegbewegingen kunt achterhalen (m.a.w. wie was wanneer waar).
Al moet ik toegeven dat ik op dat gebied ook een leek ben.

0
223 tripomatic

@219 "MH17 is door een Buk getroffen, de kans dat het Oekrainse leger erachter zit is juist heel groot als je kijkt naar hun slechte trackrecord m.b.t. het afschieten van Buk raketten."

Maar niet als je kijkt naar het bewijs. Wat er vroeger eens is voorgekomen doet niets af aan het bewijs. Dus houd je aan de feiten of houd anders je mond.

4
224 VaY

@223
Dat is het juist. de radar detecteert een object van een bepaalde grote, laat die op een scherm zien als een stipje, waar dan een label aangehangen wordt met de gegevens die door de transponder van het vliegtuig worden uit gezonden. Die koers, afstand en hoogte worden door de transponder doorgegeven.

Koers en afstand worden ook door de radar zelf gemeten, dus lengte en breedte coördinaten zijn op de meter nauwkeurig te berekenen, of dat met de hoogte ook zo is waag ik te betwijfelen.
Maar misschien dat er hier iemand anders is die dat wel exact weet.

Dan komt het probleem. Een boekraket, hoe groot is zo'n cilinder 25cm in doorsnee en 1.5mtr. hoog, wie het weet mag het zeggen, die een snelheid bereikt van mach3, 4 of 5? is door zijn snelheid en minimale afmeting tekort onderweg om door een radar opgepakt te worden.

Mocht er wel iets opstaan, dan mag dat een godswonder genoemd worden.

2
225 Borealis

@225 https://en.wikipedia.org/wiki/Buk_missile_system#Missiles

Zijn toch flinke raketten hoor! question Ik denk dat die echt wel waarneembaar zijn op radar.

0
226 tripomatic

@226
Ze zijn inderdaad groter dan ik in eerst instantie dacht. Dat maakt de kans iets groter, maar is nog steeds niet van die omvang dat het niet ongezien afgeschoten kan worden.
Radar golven hebben het nadeel dat ze vooral op snelle cilindrische objecten gemakkelijk afbuigen, zodat de golven niet meer terug ontvangen worden. Zo werkt de Stealth techniek gedeeltelijk ook.

0
227 Borealis

@227 Maar als radarbeelden de schuld v/d Russen aantonen is het uiteraard wel aannemelijk dat de raket op het radar te zien was omdat stealth tech niet perfect is etc etc etc....

0
228 Krav Maga

@228
Ho, ho. Met mijn vraag in @221 wilde ik niet de conclusies van de JIT in twijfel trekken.
Snapte alleen niet waarop die hoge verwachtingen over de radar beelden vandaan kwamen.
Gezien het feit, dat de kans groter is er niets op te kunnen zien, dan wel.

Mensen die dagelijks met radar apparatuur werken, weten dat bepaalde voorwerpen gemakkelijk aan het oog van de radar kunnen ontsnappen.
Dat was ook af te lezen aan de laconieke houding, aangaande de radarbeelden, van het onderzoeksteam zelf.

0
229 Borealis

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Zie Hier
D66-minister pakt vliegtuig naar Luxemburg ondanks klimaatambities - NieuwRechts.nl

Ach dat zien we regelmatig van klimaat fanaten denk even aan die patient bij de XR demonstraties kam ook niet lopent uit Stockholm of die klimaa...

6 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Sarcoff
D66-minister pakt vliegtuig naar Luxemburg ondanks klimaatambities - NieuwRechts.nl

@3 Overigens is 'de het Balkanschiereiland'' mij ook onbekend.Prik, als je mensen op taalfouten wijst, wat alleen onaangename persoonlijkheden...

11 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
OpinieZ Politiek & Maatschappij

https://opiniez.com/2024/04/22/timmermans-doet-verkapte-oproep-tot-geweld-tegen-wilders/inesvanbokhoven/...

19 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Wedergeboren
D66-minister pakt vliegtuig naar Luxemburg ondanks klimaatambities - NieuwRechts.nl

'het Balkanschiereiland' , niet 'de het Balkanschiereiland'...

23 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Sarcoff
Australische premier haalt uit naar ‘arrogante miljardair’ Musk, die weigert beelden steekpartij te verwijderen

En waarom zou Musk die verwijderen, mag de waarheid van die opgeblazen politicus niet getoond worden?...

23 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Wedergeboren
D66-minister pakt vliegtuig naar Luxemburg ondanks klimaatambities - NieuwRechts.nl

@2 Fijn dat ik nog wel naar de het Balkanschiereiland mag vliegen van je, Overigens zijn 'Nederlandrrs" mij onbekend. ...

28 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

JackKropotkin
Instortingsgevaar dreigt voor drukste brug van Nederland en dat zorg voor grote problemen

Ik ga wel via de Willemsbrug naar de boeren op Zuid en verder :-)Overigens wel een hysterische kop van het AD. ...

30 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Wedergeboren
Koningsdag in Amsterdam betekent 4 miljoen liter plas: ‘Verschrikkelijk als ze door de brievenbus staan te plassen’

@41 "Dan zijn de rapen gaar, hoor. 😄" Ja, dat zal best dat men er niet blij mee zal zijn. Maar kijk eens: - een nieuw dr...

1 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
In deze openluchtgevangenis leven IS-aanhangers en slachtoffers zij aan zij

@3 "Artikel is niet te lezen" Tja, sorry. dat is geen algemeen probleem, want ik kan het wel lezen. ...

2 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Www.imagefap.comNade Ali In EnglishBellenikoBig Boobs WweBrazzes MamJennifer Lawrence Nude PhotosHuge Black CocksRedheaded Big TitsIndian Lesbian XnxxBig Hot Sex VideoJason Luv LenatheplugTyler Nixon PornMen Feet WorshipWife Fucks BossBen Fucks GwenPamela Sanchez Sex VideosHardcoregangbangShare Drunk WifeBeegcomBlackxvideoBreast Pressing PornProne Bone Sex PositionAllen Cole PornKaley Cuoco NakidCaxvdoPorn Family StrokesSanny Leone Sexi VideoHot Romantic Sex Video DownloadLori Bauer PornReal Massage Parlor PornLesbians Peeing PornSupernatural PornPriyanka Chopra FuckRinkan Biyaku ChuudokuPorn HihAnimation Black PornAfrican Xxx VideosPorn CulSchat SexoHindi Nangi PictureMuslim Sex ComSxvdoNew Rajasthani Sex VideoMia Khalifa Sexy MovieIndian Porn Video 3gpLana Rhoades OilBellesco PornClem Walking Dead PornPakistani Porn StarNina Dobrev LeakVirgenesfollandoAkipthegamesStella Stevens NudeIndian Sex Hindi AudioBoobs Suck LoveHentai DownloaderDenim Tears PantsFirst Time Sexy PornMommy Got BoobesThe Fapping NudeFilme Pornô De JaponesasPornostar VideoCollege Girl Xxx VideoSunny Leone Free Porn VideosSex Hindi Mp4Brunette PawgSexwithmotherTurkish PornFurrybooruXxx AssageJothika NudeXhamster Hot AuntyBlow Jobs For MoneyPerfect Tits BabeSpanish PornsitesExploitedteens.Porn Hd MiviesPornocerdaIndian Aunty New Sex VideosVideos Of HookersजंगलxxxTribbing CompAlanity NudesReddit No BraHotel KriaMaren Jensen NudeAryana AydinCase XxxMistreated BrideCasualteensexSiblinf PornDaisy StoneBeeg BlackPussy Rubbing VideosTinyshemalesTop Of PornHindi Sex Video BhabhiHot Boobs BhabiCandid Feet PornAlexis Fawx CompilationFree Hemtai PornBeeg First TimeJanvi Kapoor BikiniPoonam Bajwa BoobsDogfartgangbangAi Sayama JavNewly Married Sex VideosUae Sex VideoXxxx Movie ComFamily StrokeBest Anmie Porn3d SextoonsDani DanielsPor No LesvianasAnime Porn UnconseredPorno FamilyBengali Audio XxxFisting PorneEliza Ibarra April FoolsVanna NardotDoggy PosiAngelina PleaseNew XxxnBangali SexxTwinkbondageCameron Diaz.pornoJerk Mate.comSexs MasterTieryLocal Porn VideoAnimal PirnBlack Dick Porn VideosPh33 NetMom Sex PornFull Length Film PornJohnny Sins SizeStepmom Tricked PornFree Porm ClipsPerfectgirl Free PornListxrawlerLink PornographyFuta ComicsPornnubilesNudes BeachBeautiful Sex FilmGirls Hostel PornInterview X VideosPornhubbbwHuge Boob SsbbwLeabian Porn Cideos