door Wilmama in Gezondheid  ·  41 Reacties

  • 3
  • 576x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
1 Wilmama

Ter aanvullende informatie het rapport van het SCP:
https://www.scp.nl/Publicaties/Alle_publicaties/Publicaties_2017/Gelukkig_in_een_verpleeghuis
(**) Voor dit rapport hebben SCP-onderzoekers uitvoerige gesprekken gevoerd met ruim 950 bewoners van verpleeghuizen en verzorgingshuizen, verspreid over het hele land. We vroegen naar hun ervaringen en oordelen over de kwaliteit van hun leven (geluk, eenzaamheid, levenslust) en de kwaliteit van de verzorging (privacy, autonomie, bejegening, veiligheid). Mensen met ernstige dementie konden vanzelfsprekend niet bevraagd worden.

In het rapport ‘Ouderen in verpleeghuizen en verzorgingshuizen’ is ook deze laatste groep beschreven door familieleden en verzorgenden. Dit rapport geeft een beeld van objectieve aspecten van de leefsituatie zoals gezondheid, sociale netwerken en financiële situatie. (**)

0
2 Wilmama

is er dan PLAATS in verpleegtehuizen? of lees ik het verkeerde nieuws?

1
3 info

Mijn moeder is doodongelukkig geweest in het verzorgingshuis in Utrecht, vaak gevallen, ( wij moesten er zélf achter komen dat ze haar heup gebroken had), geplaatst in het achterste kamertje, het verst weg van de verzorging. De verzorging wist toen mijn moeder kwam dat ze valgevaarlijk én dementerend was.

1
4 gaulette

* Verwijderd door de redactie *

5 Robin

* Verwijderd door de redactie *

6 Robin

@5
[ Propaganda van de volkskrant dit keer. ]
Lastig hè zo'n hardnekkig complotschimmel in je hoofd? Voor de rest gaat alles goed met je?

5
7 Wilmama

Propaganda inderdaad en niets anders.

Veel verzorgingshuizen of verpleeghuizen zijn al gesloten of worden gesloten. Die mensen hebben dus geen stem, er wordt niet om hun mening gevraagd.
Natuurlijk zijn de mensen in verpleeghuizen tevreden. Zijn uberhaupt blij dat ze daar mogen verblijven.

3
8 Natayo the Bobcat

@8
Elke medaille heeft twee kanten en dit artikel laat een positieve kant zien zonder de andere kant uit het oog te verliezen. Ik begrijp dan ook niet zo goed waar al die sneue reacties voor nodig zijn.
Het lijkt wel of sommige mensen allergisch zijn voor goed nieuws en daar schiet niemand iets mee op, integendeel.

5
9 Wilmama

Er zullen mensen zijn die gelukkig zijn echter is het gros gelukkig? ken er die bij de lift staan om te ontsnappen bij een gesloten afdeling, zijn die gelukkig? Er zijn er die niet van hun kamer willen komen, zijn die gelukkig? Als het om een waardig bestaan gaat denk ik dat waardigheid in dat soort huizen ver te zoeken is, ligt niet aan personeel die doen hun best, het gaat meer om het menselijk aspect die vergeten is bij overheden, kwestie van kostenplaatje.

5
10 Rattocasi

@6 Hoe was het ook weer in de nachtdienst? 1 personeelslid op 64 personen?
Jaja dan kan je iets betekenen voor de oudjes.

3
11 Rattocasi

@11
In een nachtdienst moeten minimaal twee professionals aanwezig zijn zodat bij een calamiteit en bewoners met een zware zorgbehoefte direct ondersteuning geboden kan worden. In een verpleeghuis met 64 bewoners horen dat er meer te zijn.

2
12 Wilmama

@10
[ ken er die bij de lift staan om te ontsnappen bij een gesloten afdeling, zijn die gelukkig?]
Het hoort bij het ziektebeeld van de nodige dementerenden om weg te lopen en buiten te gaan dwalen, ook midden in de nacht. Het heeft niets te maken met ongelukkig zijn, maar met hun belevingswereld op dat moment. Thuis wordt op hen gewacht. Je kunt een 90 jarige -die in de huiskamer of gemeenschappelijke ruimte een kopje koffie aangeboden krijgt-, bezorgd horen vragen of zijn moeder wel weet waar ie is. Om na een geruststellende reactie glunderend te gaan genieten van het koekje bij de koffie.

1
13 Wilmama

@12 Heeft u zeker de uitzending van Roberto gemist waar de verzorgende in tentjes gingen slapen uit protest om dat 1 persoon 64 bewoners moet verzorgen in de nacht.

@13 NOU dan zijn ze vast per definitie gelukkig als ze weg willen.
Ik zie andere dingen dan u, mensen die dood ongelukkig zijn en mensen die het niet meer kan schelen omdat ze van voren niet meer weten dat ze van achteren leven.
Is dat kwaliteit van het leven?

4
14 Rattocasi

Aanvulling op @14 O ja vergeet ik ook nog de handen vol pillen die ze krijgen om ze rustig te houden.

3
15 Rattocasi

@14
[ @12 Heeft u zeker de uitzending van Roberto gemist waar de verzorgende in tentjes gingen slapen uit protest om dat 1 persoon 64 bewoners moet verzorgen in de nacht.]

Ik mag aannemen dat je het hier over hebt?:
https://www.fnv.nl/over-fnv/pers/persberichten/persarchief/2017/september/Personeel-zorginstelling-de-Schutse-teleurgesteld-in-directie-AxionContinu/

Personeel zorginstelling de Schutse teleurgesteld in directie AxionContinu

(**) De zorgmedewerkers van AxionContinu, verenigd in FNV Zorg & Welzijn, slapen sinds vorige week vrijdagnacht in tenten voor de deur van zorglocatie de Schutse uit protest tegen het feit dat er ’s nachts slechts één verzorger verantwoordelijk is voor ruim 60 bewoners. De directie weigerde deze week iedere toenadering tot het personeel. (**)

Dit ging er aan vooraf:
https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1663301/noodkreet-zorgmedewerkers-lopik-een-medewerker-op-zestig-bewoners.html
en:
https://www.hetkontakt.nl/regio/krimpenerwaard/algemeen/128885/nachtelijke-actie-duidelijk-signaal-afgeven-dat-de-maat-vol-is-

Verschrikkelijk dit, maar dat wil niet zeggen dat het overal zo is. Het kan en mag niet.

1
16 Wilmama

@5 Deugt er in jouw ogen überhaupt nog iets in deze samenleving of is alles alleen maar lijden en last?
Misschien kun jij en je maatjes (hier) maar beter ergens een eiland kopen en daar samen lekker verder leven in jullie kleine complotterende wereldje.
Alles wat regulier is deugt immers niet.

4
17 JohnZero

@14
[ @13 NOU dan zijn ze vast per definitie gelukkig als ze weg willen.
Ik zie andere dingen dan u, mensen die dood ongelukkig zijn en mensen die het niet meer kan schelen omdat ze van voren niet meer weten dat ze van achteren leven.
Is dat kwaliteit van het leven? ]
Een gesloten afdeling is er niet voor niets en iemand komt er niet zomaar terecht:
https://www.lentis.nl/probleem/dementie/fases/

(**) Desoriëntatie
Andere symptomen in deze fase van dementie zijn verwardheid en desoriëntatie in tijd en ruimte. Doordat het tijdsbesef niet meer klopt, kan iemands slaapritme verstoord raken en gaan mensen soms ’s nachts (buitenshuis) dwalen. Dit is erg verontrustend voor dierbaren. De naaste moet eraan herinnerd worden wanneer het tijd is om naar bed te gaan of op te staan. De duur van het middenstadium is ongeveer vier jaar.

Dementie fase 4: het eindstadium
In het laatste stadium van dementie heeft iemand continue verzorging nodig. Het geheugen en spraakvermogen gaan nu snel achteruit. Iemand krijgt problemen met zelfstandig lopen of kan helemaal niet meer lopen. Ook treden er reflexen op, bijvoorbeeld een grijp- of zuigreflex, zoals we die van baby’s kennen.... (**)

2
18 Wilmama

@15
[ Aanvulling op @14 O ja vergeet ik ook nog de handen vol pillen die ze krijgen om ze rustig te houden.]
Dat is werk in uitvoering en handen vol pillen is sowieso erg overdreven:
http://www.vilans.nl/onze-projecten-psychofarmaca-verminderen.html

In de ouderenzorg en gehandicaptenzorg worden psychofarmaca nog te vaak en te gemakkelijk voorgeschreven bij onbegrepen gedrag. Dat constateren cliëntorganisaties, onderzoekers, ministerie van VWS en Inspectie voor de gezondheidszorg.

Mensen met dementie of een verstandelijke beperking die onrustig zijn of onbegrepen gedrag vertonen, krijgen dergelijke medicatie. Terwijl psychofarmaca bedoeld zijn om psychische stoornissen te behandelen. Er zijn genoeg alternatieven om onbegrepen gedrag te behandelen, die minder ingrijpend zijn en beter werken. Met het project ‘Beter af met minder? Bewust gebruik psychofarmaca’ helpen wij zorgorganisaties bewust om te gaan met psychofarmaca en oneigenlijk gebruik af te bouwen.

3
19 Wilmama

* Verwijderd door de redactie *

20 Robin

@20
Heb je toevallig ook nog wat positiefs te melden over verpleeghuizen? Daar gaat dit item namelijk over. Dat het allemaal niet zo bar en boos is als het lijkt door de zwartgallige beeldvorming in de media.

1
21 Wilmama

* Verwijderd door de redactie *

22 Robin

@22
Noem eens wat voordelen van verpleeghuizen op als die ook in niet welvarende landen aanwezig zouden zijn.

1
23 Wilmama

@21
Maar het is ook niet zo rooskleurig als jij doet voorkomen, hoewel je wel lijkt te weten waar je over praat. Ik heb zelf ook ervaringen met mijn moeder in een bejaardenhuis. Ook daar was het huilen.

1
24 manpower

@24
Zie @2 . Ik ben niet degene die het onderzoek uitgevoerd heeft, en ook dat maakt niets rooskleurig.
Het laat de -m.i. broodnodige- andere kanten van het verhaal zien.

1
25 Wilmama

@18 Leuk opgezocht weer allemaal, bent u erg goed in ook lappen tekst waar men niks aanheeft. Nu nog even de praktijk ervaren, zou zeggen draai even een maand mee met zorgverleners. question

5
26 Rattocasi

@26
[ Nu nog even de praktijk ervaren, zou zeggen draai even een maand mee met zorgverleners.]
Ik heb bijna 10 jaar in een zorgcentrum gewerkt en vrijwel alle aspecten daarvan van dichtbij meegemaakt. Daarnaast is mijn moeder in een verpleeghuis overleden, dus.............

0
27 Wilmama

@12 Heeft U niet gelezen dat er in Lopik, na een actie van de verzorgenden die 'snachts met 1 persoon heel veel mensen moest verzorgen, besloten is om géén extra verzorgende erbij te zetten. Dus het blijft bij 1 tijdens de nacht.

2
28 gaulette

@27 Volgens mij bent u er al een tijdje uit er is heel veel veranderd de laatste 2 jaar.
Is niet alleen dat ze te weinig personeel in de nacht hebben de administratie vliegt de mensen ook om de oren en die druk wordt ook steeds groter.

5
29 Rattocasi

@28
Heeft u zeker reactie @16 niet gelezen?

@29
Meteen doelpalen verzetten, zoals gebruikelijk. Onder het motto: 'het is niet goed of het deugt niet'.

0
30 Wilmama

@30 Puntje bij paaltje en dan ineens wordt je beschuldigd van doelpalen verzetten, dank voor de bevestiging question

5
31 Rattocasi

@31
Je hoeft niet aan een boom gehangen te hebben om een eikel te zijn.

0
32 Wilmama

@31 het gaat er nu om dat het dus blijkbaar óók wel eens goed gaat. Waarom mag dat van u niet óók benoemd worden.
Ik kom vanuit mijn werk in vele "pispaleizen", mijn moeder woont echter in een kleinschalige woonvorm waar wij als kinderen, en mijn moeder zelf, erg tevreden over zijn. Helaas is het te vaak zo dat mensen net te lang wachten, en als dan ad hoc een plaats gevonden moet worden heb je niet echt keus.

0
33 datkanjijmakkelijkzeggen

@33 Dus als het bij u goed gaat dan mag het andere niet benoemd worden waar het niet goed gaat?

@32 Wat bedoelt u daarmee?

5
34 Rattocasi

@12 Meestal staan ze alleen, maar met een achterwacht die op meerdere afdelingen moet bijspringen indien nodig.

0
35 Elli

@34 volgens mij benoem ik beide hé??
Waarbij denk ik sowieso veel reacties gebaseerd zijn op eigen ervaring. Maar u baseert uw mening vast alleen op objectieve onderzoeken... O wacht.. Dit is zo'n onderzoek.

0
36 datkanjijmakkelijkzeggen

Mensen die op hoge leeftijd, vanwege hun lichamelijke en/of psychische conditie, moeten verhuizen is eigenlijk hart altijd dramatisch. Meestal tegen wil en dank. Ouders willen zelf niet, zien soms de ernst/onveiligheid van hun eigen situatie niet in. Kinderen die machteloos toezien hoe het steeds slechter gaat met hen. Hoe dan ook, menselijk leed. Het regeringsbeleid leidt zeker ook tot zeer schrijnende situaties.
En daarnaast is het dus ook wel eens tot volle tevredenheid.

0
37 datkanjijmakkelijkzeggen

@36 En ik in @10 één kant hé!

5
38 Rattocasi

@38 u bedoelt uw reactie waarin u laat zien geen enkele kennis te hebben hoe Alzheimer patiënten de wereld beleven?

0
39 datkanjijmakkelijkzeggen

@39 Dat zijn uw woorden niet de mijne.

5
40 Rattocasi

Eind goed, al goed in Lopik dankzij acties van medewerkers:
https://nos.nl/artikel/2195988-verpleeghuis-lopik-krijgt-extra-nachtdienst-na-acties-medewerkers.html?

(**) Het personeel vindt het een slechte zaak dat er 's nachts nu maar één werknemer is, die voor zestig mensen moet zorgen. De medewerkers protesteerden omdat ze wilden dat er minstens twee mensen zouden werken tijdens de nachtdiensten. Aan die vraag is nu gehoor gegeven. (**)

Ik vind het van de pot gerukt dat daar actie voor gevoerd moest worden, want het zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn.

0
41 Wilmama

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Malinois
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

"De moord op de mannen is een duidelijke schending van dat vonnis."Hoe weet 'The Rights Forum' dat?Of zijn ze met iets anders bezig?...

5 minuten geleden geplaatst door Malinois

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@5 En vervolgens hoor je er nooit meer wat van. ...

6 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@3 Strijders die geen direct gevaar vormen mag je krijgsgevangen maken maar niet zonder enig proces executeren. Overigens, zie jij een wapendepo...

8 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Bop
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

@8 Zo, hij was dus raak. 🤣Maar nooit een antwoord van je natuurlijk. ...

9 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@30 Oh, dus nu is zijn taak stennis maken zodat andere politici de oplossingen moeten aandragen. Hou toch op....

11 minuten geleden geplaatst door Bop

progressiefliberaal
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

De realiteit is dat dit in elk land en grote organisatie gebeurt.De VS die druk zet op ASML. Von der Leyen die zich met de Nederlandse verki...

12 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Querido not
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@30 Toch zijn er wel oplossingen voor deze migratiecrisis. Niet één allesomvattende oplossing - die is niet mogelijk in verband met de huid...

16 minuten geleden geplaatst door Querido not

progressiefliberaal
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Een paar jaar terug vond ik dit nog een onzindiscussie. Maar hij heeft wel gelijk (net als Marianne Zwagerman bijvoorbeeld, trouwens).Er is ...

17 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

spookrijder
Rutte over toenemend antisemitisme: 'Dit moeten we als samenleving collectief aanpakken'

Rutte is een van de grote veroorzakers van dit probleem. ...

17 minuten geleden geplaatst door spookrijder

progressiefliberaal
Reisadvies voor Frankrijk van groen naar geel om dreigingsniveau: ‘Bezoekers moeten extra alert zijn’

De trieste staat van Europa in de 21e eeuw.Er moet gewaarschuwd worden voor het reizen naar een modern, vrij land. Dit soort berichten verwa...

19 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

NK. App
Gaycum InsidePerfectgirlpornTarzan X Jane ShamePornos Mia CalifaGaialoveheartCosplay FuckingIndian Heroin Sex PhotoVicky Stark OnlyfansWww Xxx Sex Com HindiDesi Porn Xxx ComStep Sister HandjobPornografia Con CaballosYoungsex.Emilia Clarke SexBikini Porn HdPussies OutKelsey TurnernudeJayden James NudeBig Tit ShowerFurry Porn GifsLiterotica French4 Chan OrgDesi Sex MarwadiGay Sex Live ChatIndian Sex Video BestChinese Open SexEbony Anal BbcLeabian PoenEros GuiedFreida Pinto NudeXxx Chudai Video HindiAxe XxxAmateurs GonesSami Parker Glory HoleSsbbw ChanCelina Smith SextapePron Xnxx VideoSatanist Gay PornHole House PornVintage Porn VVolleyball Camel ToeBen 10 Cartoon SexIndian PornhubeDesi Hidden Cam SexBrother Sister Sleeping Sexy VideoLadybonerFem Dom BdsmPanties PornOc BedpageAletta OceansDani Daniel BbcCzech Hunter 206All About Cherokee DassMangapornoHot KissingHentai 2dFirst Time Xxx MovieCelebrity Onlyfans LeakPorn PhotographyXxx Hd XvideoMechanic SexUncensored Anime Porn VideosNude Video NewAlyssa TillySquirt StepmomCjhotwifeReddit TwerkPorn Games DownoladYoutube NsfwPorn BlogsFullscatmovieBrazilizn PornCourtneycoxnudeIndian Desi GirlTamil And SexSunny Leone First FuckPorn ComiceMelonstuneHenrai TecaXnxx Of BrazzersShannon Tweed Hot SexTexas PresleyChatebateCelebrity JijadFilme Pornoamador9 Inches PennisAmerican Dad XxxPron IndanXhamster SNude QueenImaizumin-chi Wa DouyaraGay Hard FuckTgirl SexBrittanya Razavi XxxSex In Tamil ActressLucy Mochi BbcGay Abusive PornHot Nude NurseAva LeakedHayes Grier NudeX Video EnglandAna Cheri NudesCartoon HentaiIndian Pornstar PornFat Gorl PornMonica Bellucci Sexiest ScenesCfnmsBokep.indonesiaVoyeur PicturesScarletblueC HaturbateMomporn MilfXnxx LeasbenTs Winter DollSienna DreamxxxPorn Video First NightSavannah Bond Latest VideoMhbhj PornCuckold ConsiltantAnna PolinaBig Tittes AnalBella Porch LeakedLydiaviolet NudeGirl Scout PornBang CamComo Descargar PornosReallifecamePov Riding PornAsian SphGenesis Mia LopezSexy FemboyMybookie.ag AppSwinger Sex StoriesIndian Bus XnxxPerverce Family PornSex Of SamanthaNenas CojiendoJavenglishsubJohnny Sins WifeSex Video Hd KeralaKada LoveXx X Tik TokBig Tits BlackedLilmisschanel PornIndian Porn Videos Online WatchSali Ki Chudai StoryBrook WyledIm About To CumVolleyball Girl PornR Grool