door Havermout in Politiek  ·  47 Reacties

  • 16
  • 857x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

OK.... de minister hoort het gevoerde (wan)beleid zelf te verdedigen... tenzij ze aftreedt net voor het debat zoals destijds Opstelten en Teeven.

3
1 TedjeR

Ze zijn allemaal al demissionair, dus eigenlijk is ze al afgetreden. Maar Pinokkio Rutte vindt Hennes veel te leuk, dus blijft ze lekker aan zijn zijde.

4
2 Een hardwerkende ZZPer

Idiote valse Asscher! Hij moet bij Koenders zijn . Die heeft Nederland een aantal jaren geleden Mali in gerommeld. En nu duikt die arrogante vlegel natuurlijk. Zoek het eerst daar Asscher, bij jouw partijgenoot dus. Hennis is niet sterk natuurlijk, maar zij stond voor een voldongen feit.

17
3 Lerac

@2 nee, demissionair zijn is niet hetzelfde als aftreden. Aftreden is "opstappen"... demissionair zijn is aanblijven totdat een nieuw kabinet gevormd is.

3
4 TedjeR

Optie: nu demissionair aftreden en dan als een duveltje uit een doosje weer opduiken in het nieuwe kabinet.

2
5 IAmLegend

Dit voorval komt Hennis zeer ongelegen omdat ze op nieuw minister wil worden in het 3e kabinet Rutte. Ben bang dat Rutte een nieuwe benoeming beter achterwege kan houden om wille van het beetje vertrouwen dat de mensen nog hebben in de politiek,

1
6 Dalon

@goed punt

1
7 Ivo

Welk kabinet besloot om naar Mali te gaan en waarom ?
Dit kabinet deed dit en toevallig ( of niet ) was de huidige minister van Buitenlandse zaken ( Koenders ) daar leider van de VN Missie.

Natuurlijk moet defensie hun zaakjes op orde hebben.
Maar, mensenlevens zijn niet belangrijk voor de politiek.

4
8 abessijntje

Dit gaat ze niet redden. Het zou ook te gek voor woorden zijn.

4
9 Cody

Yep daar gaat haar benoeming voor de volgende periode..

2
10 chouffleur

* Verwijderd door de redactie *

11 Dirk2137

Asscher moet zijn bek houden.

19
12 Yisrael

Hennis haar positie is compleet onhoudbaar, zij heeft geen andere optie meer dan aftreden. De law&order partij van haar die zich altijd zo beroept op een sterke defensie is verantwoordelijk voor de bezuinigingen waardoor dit kon gebeuren. Het meest gênante was de reactie van Rutte over de positie van Hennis, hij vond het blijkbaar allemaal veel vervelender voor zijn minister dan voor de slachtoffers. Het masker viel even weer af, de empathie van Rutte beperkt zich blijkbaar slechts tot eigen VVD-kringen.

DIt is jouw rechts beleid Rutte, als je kloten hebt neem je nu ook zelf jouw politieke verantwoording en stap je ook op.

2
13 Ronin

@12 Waarom Yisrael? Het is toch de waarheid? Hennis kan niet voor haar verantwoordelijkheid weglopen.

Vanmorgen heeft ze ineens besloten de munitie en medische opvang te gaan controleren. Als het kalf verdronken is, dempt men de put.

3
14 Cody

Heer Asscher moet niet lullen,er is slechts een land die daar iets te zoeken heeft,dat is Frankrijk. en de landen Benin- Burkina Faso-Niger-Ivorkust-Senegal-Guinee-Bissau-Togo- en Mali .Franse taal weg halen van grondstoffen ook nu nog ,zie munteenheid en vele andere belangen. Nederland heeft daar nooit iets te zoeken gehad.

4
15 briand

De hele VVD moet op fouten, corruptie, leugens en bedrog gecontroleerd worden.

Zo vind ik dat Rutte op moet stappen ....

...........na alle schandalen van ministers in zijn partij waar hij verantwoordelijk over is en het heeft laten gebeuren.

2
16 Dachtutniet

De man heeft teveel boter op zijn hoofd om dit soort uitspraken te kunnen doen. Als je kijkt naar de schade die hij voor tienduizenden ZZpers heeft veroorzaakt dan had hij zelf 20 jaar geleden al moeten aftreden. De man is de meeste Asociale minister van Sociale zaken ooit.

9
17 PFL

@15 Dat is een ander verhaal. Het gaat nou over de verantwoordelijkheid van Hennis.

2
18 Cody

@5 ... of voor Trump gaan werken... die zag haar wel zitten.

6
19 TedjeR

De puinhopen van Paars III

9
20 Liwwie

@19

Daar gaat hij veel plastic aan verspijkeren.

4
21 Liwwie

@18 . Cody. Niet alleen Hennis.

2
22 briand

Ze zijn allebei waardeloos. Asscher probeert met deze uitspraak alleen maar kiezeres terug te lokken. Al is het wel waar wat ie zegt, ik vind hem wel hypocriet.

4
23 benbenieuwd

** gebruiker verwijderd **

Wat een smerige vieze gore lijkenpikker is die Asscher. 4 jaar lang heeft hij het Kabinet en Rutte de hand boven de kop gehouden en alle foute ministers en staatssecretarissen geaccepteerd.
Nu ineens moet deze klootzak de heilige uit gaan hangen en zou Hennis ineens weg moeten. Het gaat hem niet om de doden maar puur en alleen om daarvan politiek te profiteren.
Asscher heeft zelf steeds ingestemd met de bezuinigingen op defensie en heeft zelf soldaten met ondeugdelijk materieel op missies gestuurd. Asscher heeft net als Hennis eveneens bloed aan zijn handen.

24 verwijderd5929219

@24

VVD deed exact hetzelfde na Paars I en II en dat terwijl de eerste twee Paarse kabinetten juist VVD-beleid werd gevoerd en Kok de dwazenpositie kreeg. Maar Kok de liberale perverserik deed dat ook met een wellustige graagte.

3
25 Liwwie

Links heeft onze militairen er ingeluisd met allerlei kansloze brandhaarden.... Daarbij moesten de Nederlandse soldaten vooral hun zware wapens en uitrusting in Holland laten staan.... want het was zo veilig en ze hoefden daarginds amper wat te vrezen.... En nu schreeuwen ze het hardst om het aftreden van Hennis. Lekker hypocriet zooitje daar in den Haag.......

9
26 LoydMorris

@26
Links heeft tegen de missie gestemd hoor..
En dan noem ik de PvdA al lang geen links meer.

8
27 GreyB

Hennis was minister in de tijd dat het ongeluk met de mortiergranaat plaats vond, dus zij was verantwoordelijk. Raar dat anderen Koenders verantwoordelijk stellen.

2
28 kwatta

Het is nu al bekend dat Hot Lips gaat aftreden. Rutte zal nog wel even in de gordijnen blijven hangen aan zn tanden, want Hennis was zijn pion in de JSF en hield haar altijd dichtbij om over dr schouders te kunnen loeren, maar als al dit 'spektakel' voor de bühne is afgelopen verdwijnt Hot Lips door de achterdeur. Waar ze meteen het arrestatiebusje in verdwijnt voor aanklacht voor moord. Haar baantje en die van Rutte boven de veiligheid van het personeel om maar lekker hun opdrachtgevers de Amerikanen te kunnen behagen met missies in ruil voor VVD baantjes is MINSTENS 30 jaar!

1
29 FNKTD

@29 [ Het is nu al bekend dat Hot Lips gaat aftreden. ]
Vergeleken met ander kwesties waarin bewindslieden aftraden, is er zeker een gelijkenis.

De lijkengeur aan de vingers van het ministerie van Defensie is overweldigend.

3
30 TedjeR

@3
Dit gaat niet om Koenders of Hennis of welke minister dan ook.
Dit gaat over al die bezuinigingen die al decennia lang doorgevoerd worden op defensie en dan toch net blijven doen of we alles nog kunnen doen.

Het is een schande, dit zijn mensen die voor onze vrijheid vechten en eventueel hun leven in de waagschaal stellen en die schepen we af met ondeugdelijk materiaal.

Nederland moet zich schamen.
We hebben schijnbaar geld genoeg om gelukszoek..: euh vluchtelingen op te vangen, maar onze militairen?

2
31 BenErWeer

* Verwijderd door de redactie *

32 Lucien80
33 Stachouwer

@14 Asscher spreekt voor zijn beurt. Hennis heeft dinsdag de kans om zich te verdedigen, wacht dat eerst maar af. Sowieso past het niet bij de rol van een vicepremier. Goedkoop proberen te scoren over de rug van een minister uit je eigen kabinet, veel triester kan je het niet bedenken.

4
34 Yisrael

Als het rapport klopt moet Hennis aftreden. Voor optreden in plaats van aftreden is het namelijk te laat. De rol van Asscher is laakbaar maar daar gaat het niet om, dat leidt af van waar het wél om gaat. De minister van Defensie is verantwoordelijk te houden voor optimale veiligheid van haar medewerkers.

0
35 Hu.ib

Volgens mij heeft Koenders die soldaten Mali ingerommeld. Dus die moet dan aftreden.
Hennis, hoewel ik het een waardeloze minister vind, heeft weinig of niks met dat drama te maken. Zij was toen geen minister.
Laat de verantwoordelijke aftreden zonder wachtgeld.

4
36 Mollevanger

@36 Zij was toen al wel minister.

0
37 Bluth

Ik denk dat Hennis maandag all heen ontslag indient bij de Koning om en debat in de kamer
te voorkomen waar wij belastingbetalers nog jaren wachtgeld betalen moeten,

1
38 Gunther

Nou Hennes, doeiiii...op naar de volgende sukkel...

1
39 netcat

Het was PvdA die doordrukte dat Nederlandse soldaten zo nodig naar Mali moesten gaan.
Het was niet alleen kabinet VVD, maar ook PvdA die Hennis als minister en verantwoordelijke aanwezen.
Schijnheilig zooitje daar.

1
40 Karl

* Verwijderd door de redactie *

41 Gr@ndioos

Ongeacht wie het aangeeft Asscher of iemand anders het rapport spreekt voor zich.dit had nooit mogen gebeure. Regels en protocollen worden geschonden. die zijn niet voor NIETS opgesteld. De
legerleiding heeft gefaald. Ja en de politieke verantwoordeliojkheid ligt nu een maal bij Hennis.
De zoveelste VVD minister, het is toch bizar dat de VVD de grootste blijft en de PvdA zo heeft verloren.ik denk dat de deze kiezers uit het zelfde hout gesneden zijn als die VVD (, ja nu nog even een onderzoekscommisie instellen.......
Iedereen, ministers, legerleiding,management allemaal iederenn heeft plichten, of is het alleen de het recht op salaris bonuuseen, gouden handdrukken en afvloeiingsregelingen
(, ja nu nog even een onderzoekscommisie instellen....... wat een geHANNES, op naar Rutte III

0
42 jaco

"Asscher: fouten in Mali zwaar genoeg om af te treden "

Goed gezegd Asscher, dus geef op dat baantje en vertrek! Oh, iemand anders natuurlijk...

0
43 Desphex

Het is tijd om dag te zeggen mevrouw Hennis u bent niet geschikt voor deze positie, u heeft geen enkele affiniteit met met het leger en defensie, in de rest van de wereld wordt lachwekkend naar u gekeken wanneer u in uw roze mantelpakje en hoge hakken ten tonele verschijnt.

0
44 welofniet

Het kabinet spreekt altijd met één stem, dus.............

0
45 Willem123

@43
Wanneer jouw leidinggevende (als je die hebt) fouten maakt moet zijn collega ontslagen worden, duidelijk!

1
46 garriet

Hoe dan ook, je wordt minister van defensie en neemt alle verantwoordelijkheden mee die je voorganger aan je meegeeft.

0
47 shym

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@33 Oorzaak - gevolg, Jij niet debiel beginnen met schelden, op de man spelen, beledigen → ikke niet melden. Maar d...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

LoydMorris
Duits megaproces tegen Nederlandse plofkrakers

@2 Met een Nederlands GBA-nummer ben je hier al gauw een Nederlander. . . ....

3 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

spookrijder
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Ik zie dat die gestoorde NSB-trol weer lekker bezig is....

4 minuten geleden geplaatst door spookrijder

spookrijder
Duits megaproces tegen Nederlandse plofkrakers

Zou er wel een Nederlander bij zitten?...

5 minuten geleden geplaatst door spookrijder

LoydMorris
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@31 Hahahahaha je zet jezelf wederom behoorlijk in de etalage met je maf gezever. Ga maar melden zoals een landverrader uit de jaren '40...

7 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@29 Degene die hier als een smerig nazi-zwijn dat dood mag begint met schelden, op de persoon spelen, enz, en denkt hier wel even de di...

12 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Ronin
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@28 Gemeld, Prikkelbeens.Jij compleet gestoorde klootzak, ben je hier wederom bezig mensen dood te wensen....

13 minuten geleden geplaatst door Ronin

Snorrie
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

@9 Klopt, ik krijg geen instructies uit Rusland, ook geloof ik de propaganda niet.Maar ik zit dicht genoeg bij het vuur om gezien te hebben ...

14 minuten geleden geplaatst door Snorrie

NK. App
Indain SexFeet PornBest Adulting MoviesInternetchicks ComNsfw Browser GamesXxx SexyySexy Xxx RomanceXnxx PukuSexy Porn MoviPornhub GropingNaughtya MericaBest Snap NudesQuadrinhos 3d PornSexy Xxx_blowjob_queen_Desi Wife ImageHot Xxx Movie HindiSasha Grey FacialXxx Jade FirePorntrex.commPornor Com MeninasTruth Or Dare CreampieBaby XvideoGay Sex MangaQuiet PornhubIndian Nude SexViolet Myers TushyOnlyfan LeakAnime HrntaiXxxx Sex VidioMature Indian NudeChubby Wife NudeFootball GaypornBelle Delphine Porn VideosBig Tits Of MomHistoria Em Quadrinho PornoThe Pirot Bay ComPornhubb ComDesperation Pee PornSelebs NudeKorea Porn StarsWife GangbaVery Hot Indian SexFluckingChudai Wali BhabhiMallu Very HotMormon Soaking PornGauge XxxFunny Porn TitlesBabysitter Club PornAnimes PeladasGpguia NetVídeos De Famosas PeladaGayporn FamilyCumshot CompilatipnSex Film Video Sex VideoMusalman Sex ComHollow Man SexHot Pron Video DownloadTaxipornSqwerting PornPlanetsuzeReference SexeNatalie Friedman NudeNacho Vidal PornografiaPurnhub ComRomantic Video XxWwe Women XxxEthiopin PornHelplessness PornEmily Willis BjXnxx Indian HiddenBen 10 PornMelody Marks VideosGay OornPorn BangaloreOrgasmic PornstarHot Naked ModlesDownload Porn HdMachofuckerMature Porn VudeosPorn Solo LatinaAmdrea RosuFreeporn SisSucking SistersFnaf Porn ChicaBig Tit Asain MilfHentai MoviesPiratebay.orhGloryhole NearHanike TvListcrawler Dc TsالإباحيQuadrinho Porn 3dTurk PornosNude Women In PornAmber CutieB Grade SexChanssonBlack Double PenetrationAria Lee VrBruce VetureSex SimFamily Hindi Sex StorySexy Lightskin PornXnxxnJacquie TvFilmes Pornos Com Coroas GostosasBeeg Com TeluguSex Video HospitalSkylar Vox Family TherapyEsperanza Gómez TwitterXnxx MosiXvideos TaxiEmma Magnolia OnlyfansXev BellingerVideo Pornográfico LesbianasAreallyweakguyBig NatsKana TsrutaDesi Mallu PornBrazzers Full Length VideosJija Sali Ka RomanceHubli Sex VideoFreezepornFull Video PorPornor RussoNatalia Tena NudeCharurvateHd PorenAll P O R N ComicsPornodemadurasهنتاي تايم.BoblevoyeurHeavy Rain NudityKatestone_againBucetagostosaGay Russian PornShania Twain PornXxx RealFelix PornXxxn DownloadNun XvidCaught Skinny DippingEmily NarizinhoGoblins Cave HentaiBlacked Com Elsa JeanBlsck People PornXxx Six Video HindiBanngla Choti Golpo