door Havermout in Binnenland  ·  47 Reacties

  • 1
  • 876x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Vervelend maar als we mensen die het slachtoffer zojn/worden van een natuurramp ook al asiel gaan verlenen is het einde zoek dus zoals al gezegd in het artikel terug naar sint maarten en daar hulp vragen of hier op eigen kracht er wat van proberen te maken

6
1 Ikke44

Ze kunnen nog terug? En zich aansluiten bij al die mensen die met elkaar de boelweer aan het opbouwen zijn. Hetgeen wat ze nu juist nodig hebben is mensen (eerlijke mensen) die de handen uit de mouwen willen gaan steken. Het is hun land, zij moeten het doen.ie moet het anders doen?
We hebben geld gestuurd, (ik neem aan ook internationaal) veel materiaal, manschappen en er is zelfs een NL politie corps aan het werk, militairen die de boel beveiligen.... ik zou zeggen, ze worden aan alle kanten geholpen. Zelfs een deel van de geplunderde spullen wordt door NL politiemensen weer terug gevorderd. Tja,verder moet de boel weer opgebouwd worden zoals overal waar er een ramp heeft plaats gevonden en dat zijn helaas best veel plekken op de wereld.
Ik vind het sneu voor deze mensen, maar hun eigen land heeft ze hard nodig. En laten we wel wezen, veel vd 'woningen' die verwoest zijn, zijn een paar dunne wandjes met golfplaten erop.

6
2 Bleke Betty

Ze hebben op St maarten niks maar hier hebben ze ook niks (te zoeken) dus snel terug naar St maarten waar de hulpverlening op gang is gekomen en waar iedereen zal moeten meehelpen het eiland weer op te bouwen. Dus vanmiddag nog retour graag.

5
3 PFL

Have a nice flight back.

4
4 Tsaar

Ah het NK loservolk heeft elkaar weer in ee draadje gevonden. Wat leuk.

34
5 Gut

* Verwijderd door de redactie *

6 Dian

@6 Wat heeft de PVV hiermee te maken?

5
7 Cody

** gebruiker verwijderd **

@1
Wie heeft het hier over 'asiel' aanvragen? St. Maarten is een Nederlandse gemeente. Je kunt als Tilburger ook geen asiel aanvragen in Haarlem...

@2 @3 @4 maken duidelijk dat zelfs landgenoten op geen enkele steun van hen hoeven te rekenen. Dat kan komen omdat ze een andere huidskleur hebben of in een gebied wonen buiten de 'scope' van genoemde drie.

De kans bestaat dat deze mensen stemmen op de beweging die beweerde dat een concullega 'kil en ijzig' is... onwaarschijnlijk hoe de 'nieuwe politiek' niets anders blijkt dan ontiegelijk egoïsme en ongebreidelde platvloersheid.

8 verdwijderd21

@6 Sint-Maarten is onafhankelijk, eigen boontjes doppen dus.

5
9 Wild Rover

** gebruiker verwijderd **

@8
Het is overigens geen asielzoekerscentrum, de voormalige Boerhaavekliniek is omgebouwd voor statushouders. Haarlem heeft helemaal geen AZC (meer).

10 verdwijderd21

@7 Heb je de reacties van de fans gezien op deze stormen? Dus dat. Van mij mogen ze getroffen worden door gruwelijke karma..

@9 Zeg ik je hebt niks met je eigen koninkrijk. Verraders zijn het die PVVers op zoveel terreinen dat ik de tel inmiddels kwijt ben.. Het is een onafhankelijk land binnen ons koninkrijk. Wat ben je voor een koninkrijk als je je eigen mensen niet helpt?

35
11 Dian

** gebruiker verwijderd **

Vervelend voor deze mensen maar het is niet zo dat men bij verhuizing binnen het Koninkrijk der Nederlanden direct woonruimte kan claimen (laat staan dat er woonruimte beschikbaar is).

Nederland geeft wel hulp én geld aan Sint Maarten.

Bron Rijksoverheid;
Hulp vanuit Nederland
De gevolgen van orkaan Irma zijn groot. Nederland staat de eilanden bij om mogelijke gevolgen het hoofd te bieden. Eerste prioriteit is het op gang brengen van het openbare leven.
Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties richt zich daarom samen met het ministerie van Defensie op noodhulp, zoals het aanbieden van drinkwater en voedsel. Het ministerie van Buitenlandse Zaken staat de Nederlandse reizigers bij die zich in het orkaangebied bevinden.
Nederland doet er alles aan wat binnen mogelijkheid ligt om hulp te bieden.
De hulp is gericht op water, voedsel en veiligheid. Daarvoor zijn het vliegveld en de haven belangrijk. Deze zijn beiden weer bereikbaar voor militair transport.
Er waren al militairen voor de orkaan passeerde naar de eilanden gestuurd. 13 naar Saba, 13 naar Sint Eustatius en 99 naar Sint Maarten.
Donderdag 7 september zijn er 2 vliegtuigen vertrokken naar het gebied met aan boord 110 militairen, water en rantsoen voor 5 dagen voor 40.000 inwoners.
Het Rode Kruis heeft gironummer 5125 geopend om de slachtoffers van de orkaan te steunen.
Het Nationaal Rampenfonds stelt € 2 miljoen beschikbaar voor de wederopbouw".

@6 (Dian);
"Kan god geen orkaan sturen die alle huizen van PVVers in dit land verwoest en de rest laten staan?"
Hel en verdoemenis afroepen over tegenstanders siert geen enkel mens, ook u niet.

12 verwijderd2420

** gebruiker verwijderd **

@12
'Hel en verdoemenis' vindt u echter geen reden om urgente hulp te bieden voor deze 10 mensen? Gelukkig voor PVV'rs bestaat er geen god anders waren er niet zo veel onschuldige slachtoffers van natuurgeweld wereldwijd per jaar.

13 verdwijderd21

@5 Inderdaad, je bent er.

5
14 Positivo

@7 Helemaal niks, maar dat maakt de moraalridders niks uit. Een ieder die niet dezelfde denkbeelden erop nahoudt als de moraalridder, is een pvv'er , en de feiten doen er dan helemaal niet meer toe.

6
15 Moloko Plus

** gebruiker verwijderd **

@13
Er wordt hulp geboden voor ALLE mensen die getroffen zijn door de orkanen op Sint Maarten.
Dus ook voor deze mensen (op Sint Maarten).
Wellicht niet de hulp van uw keuze maar er wordt (terecht) hulp geboden.

Het siert ook u niet om tegenstanders lukraak te betitelen als aanhangers van de PVV en/of hen (indirect) de schuld te geven van natuurgeweld.

16 verwijderd2420

** gebruiker verwijderd **

@7
Helemaal niks!

17 verwijderd2420

Dit zijn helemaal geen vluchtelingen. Op sint Maarten is geen oorlog, en is dus veilig. Ze moeten daar maar eens de handen uit de mouwen steken.

2
18 benbenieuwd

** gebruiker verwijderd **

@15 Je voelt je aangesproken?

19 verwijderd23941

** gebruiker verwijderd **

@16 Dus je vindt "aanhanger van de PVV" een belediging? Zullen ze je niet in dank afnemen.

20 verwijderd23941

@6
"Kan god geen orkaan sturen die alle huizen van PVVers in dit land verwoest en de rest laten staan?"

Goh, wat als iemand nu eens een andere vergelijking op zou werpen en het woordje PVVers zou vervangen voor een ander? Ook een verwerpelijke?
Je bent een ziek figuur!

2
21 Bleke Betty

En @20 net zo goed.
Soms vraag je je af, of ze zelf wel snappen wat ze schrijven?

2
22 Bleke Betty

@9 Sint Maarten mag dan wel sinds 10 oktober 2010 een apart land zijn, dat geldt niet voor de inwoners. Iedereen die voor 10 oktober 2010 uit nederlanders is geboren op Sint Maarten, is gewoon nederlander in het buitenland volgens onze grondwet en kinderen die hier of op de nederlandse antillen zijn geboren, zijn dat ook want zij hebben nederlandse ouders.

https://ind.nl/Nederlanderschap/Paginas/Nederlander-door-geboorte-of-erkenning.aspx

18
23 Hollander1967

@23 ; En als je als Nederlander in het buitenland gaat wonen en werken en je komt terug dan krijg je geen woning en geen uitkering zolang je geen woning hebt. De jaren dat je in het buitenland zat worden afgetrokken van je toekomstige AOW.

Dat deze mensen dachten hier gelijk met woning en uitkering te worden opgevangen is niet ons probleem. Er wordt hulp geboden; op Sint Maarten, niet hier. Dat ze even wat noodhulp kregen is al meer dan welke andere willekeurige Nederlander die terugkeert.

2
24 Mariska3

** gebruiker verwijderd **

@22 Lees de laatste zin van @16 even. Daar reageer ik op. Maar alle andersdenkenden zijn zeker "zieke figuren" volgens jou? Als mensen als jij dan "gezond" zouden zijn, laat mij dan maar "ziek" zijn.
Voelt véél beter.

25 verwijderd23941

@11 . Het is een onafhankelijk land binnen ons koninkrijk.
Wat nou ONS koninkrijk. Het Koninkrijk van van Willem Alexander en van niemand anders en zeker niet van mij. Ik ben slechts inwoners van 1 land binnen dat Koninkrijk. Dus laten deze 13 mensen snel naar de Eikenhorst in Wassenaar afreizen om HUN Koning om hulp te vragen. Ik woon in een ander land. Ze hebben een eigen vlag , een eigen regering, een eigen premier. Kortom de enige band met Nederland is dat deze 2 landen toevallig dezelfde figuur al Koning hebben en niks meer dan dat.

3
26 PFL

@26 ; Ik vraag me af of zij ook meebetalen aan dat koninklijke circus of dat dat voorbehouden is aan de Nederlandse inwoners....

3
27 Mariska3

@8 Daarom moet ze ook uit het asielzoekerscentrum slimmerd

3
28 Ikke44

Laat Willie maar een paleis ter beschikking, met BBB.

3
29 ontken

+stellen.

0
30 ontken

* Verwijderd door de redactie *

31 Undertaker

Ik begrijp iets niet.
Ze zijn "gevlucht" van St. Maarten naar Nederland, omdat ze daar niets meer hadden.
Nu is dat voor de meeste bewoners van St. Maarten het geval en die blijven wel op het eiland. En de meesten zullen de handen uit de mouwen moeten steken, om de boel weer op te bouwen. Waarom kunnen deze "vluchtelingen" dat niet?
Zolang ze het daar goed hadden, zijn ze daar gebleven, maar nu het een puinhoop is, hebben ze niets meer met het eiland?
Het geld, dat ze hadden hebben ze voor vliegtickets uitgegeven. Dit hadden ze ook in hun nieuwe onderkomen kunnen steken.

2
32 sockknitter

** gebruiker verwijderd **

@32 Mee eens. Maar dat mag je als links georiënteerde niet zeggen.

33 verwijderd23941

@31
BERICHT aan Undertaker: heel leuk voor jou natuurlijk dat jij hier een dagbesteding hebt gevonden, maar wanneer verwacht/hoop jij het stadium van dit soort goedkope oneliners ontgroeid te zijn?

15
34 Ronin

@33 Jawel hoor

4
35 Ikke44

@34 Bericht aan Ronin je hebt nog helemaal niks gezegd op dit draadje dus waarom druk maken over iemand anders
Kom eerst zelf maar het een uitspraak over wat er gebeurd is

5
36 Ikke44

Ik lees over zeker 2 Nederlanders die in Nederland zijn opgegroeid en op enig moment vanwege enige reden naar Sint Maarten zijn vertrokken. En alleen omdat Sint Maarten in puin ligt, hebben ze nu opeens niets meer met het land en vinden ze dat Nederland weer direct voor ze klaar moet staan. Wat mij betreft riekt dat naar opportunisme.

1
37 Om(af)tereageren

** gebruiker verwijderd **

@28
Wélk AZC heeft u het over? Er ís namelijk geen AZC in Haarlem én deze mensen zoeken geen asiel.

38 verdwijderd21

** gebruiker verwijderd **

@32
Staat de Gamma er nog op St. Maarten?

39 verdwijderd21

https://www.telegraaf.nl/nieuws/419788/wederopbouw-sint-maarten-stagneert-nu-al!
Volgens de berichten is er 15 miljoen opgehaald, dus als de mensen van St. Maarten, die nu hier zijn, hun geld voor de vliegtickets hadden dit beter kunnen ginvesteren, om daar iets te gaan opzetten!
Zijn door het ministerie van Binnenlandse Zaken gewaarschuwd. "We benadrukken, als mensen hiernaartoe komen, dat het hun eigen verantwoordelijkheid is om verblijf te regelen.", dus... gauw terug naar St. Maarten en daar de hulp aanvragen door gebruik te gaan maken van de 15 miljoen die ervoor is opgehaald!

1
40 Widaan

@38 Het AZC uit het artikel natuurlijk gezien de vorige uitspraken van je weinig vertrouwen in de waarheid daarvan
Omdat ze geen asiel zoeken hebben ze dus ook niks te zoeken daar

3
41 Ikke44

@39 wel ze hier naar de gamma willen best maar een beetje duur aan transportkosten

2
42 Ikke44

Laten ze lekker terug gaan.
Er is geld gestort op Rode Kruis om de boel op te bouwen.
Dus niet zeuren met we kunnen geen kant op.
Nee ze willen hier ook zeker huis met uitkering.
Net zoals die gelukzoekers..
Op vliegtuig en terug.!!

2
43 annie

** gebruiker verwijderd **

@41
Tsja, als u eenvoudigweg gelooft wat er in een artikeltje staat omdat het u uitkomt kan ik lullen als Brugman natuurlijk...

Haarlem heeft een zogenaamde 'noodopvang' gehad (dat was de voormalige gevangenis de Koepel) en daarnaast is er een aantal GVA's (Gemeentelijke Versnelling Arrangement.

Maar blijft u vooral volhardend geloven in al die AZC's die er in Haarlem staan, vol met agressieve plunderende moslims en zo. Die árme árme Haarlemmers. Gaat u ze helpen?

44 verdwijderd21

Ze zijn hier vrijwillig gekomen en nu kunnen ze ineens geen kant op. Ze hadden beter daar kunnen blijven.

1
45 Tsaar

@44 RTL nieuws heb ik idd meer vertrouwen in dan jou ja
Gek he
Ik wil die haarlemmers best helpen maar dat kunnen ze heel goed zelf ook
Ik geloof niet in plunderende moslims dat is gewoon een feit
Jij blijft gewoon wegkijken van de waarheid maar dit artikel gaat niet over moslims
alleen over gelukszoekers die tijdelijk in een AZC werden opgevangen

3
46 Ikke44

** gebruiker verwijderd **

@46
Ja, inderdaad best gek...
RTL is allang met andere zaken bezig maar u bent nog steeds niet in staat gebleken dat er een AZC is in Haarlem.

Geeft niet hoor, zolang u uw frustratie van u af kunt schrijven is dat altijd beter dan geweld plegen.

Kunt u nog even uitleggen waarom deze mensen precies 'gelukszoekers' zijn, zijn ze wit dan?

47 verdwijderd21

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Voor het eerst groot onderzoek naar lawaai in Nederland: ‘Het is een onzichtbaar probleem’

@3 Hendri jij kan toch ook wel even de herrie vast leggen als je vrijdag naar het gebed gaat? 😉...

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

wildersfan
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Ik neem aan dat de ME erop ramt net als destijds met de wappies....

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

Omdat ze alle aanvallen van Iran op Israël konden onderscheppen, denken ze nu ook alle kernwapens van Rusland te kunnen onderscheppen?Volge...

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

@6 Samengevat. Den Haag en Brussel hebben de belangen van de extreem grote bedrijven in beton gegoten. Maar dan kan men dus niet meer spreken ov...

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@4 M'n megafoon ligt bij de reparateur 😑...

3 uur geleden geplaatst door Querido not

Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 Nou, leg het hem uit zou ik zeggen....

4 uur geleden geplaatst door Mac Benac

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@2 Op 4 mei - dodenherdenking - ga je niet demonstreren. Dan ben je stil.Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen....

4 uur geleden geplaatst door Querido not

Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@2 Als je wegens verraad achter een brommer wil eindigen is dat een goed idee. Verzet tegen Hamas zal er hier en daar best zijn maar niet met t...

4 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Mac Benac
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Je voelt aan je water dat deze formatie met de haven in zicht gaat stranden. De PVV is een veel te onbetrouwbare en onvoorspelbare partij....

4 uur geleden geplaatst door Mac Benac

NK. App
Stoya VideosXvideo Amador BrIndean Xnxx VideoWww Sunny Leone Xxx ComNudeoviesLily Rader CreampieRayveness CreampieLeaknudesAny Xxx ComIndian Gay BlowjobGay Porn PainfulVdieo XxxElla Knox NudeBest Position XxxRachel Starr NewSunny Leone PornesAdult FreindWww YoupurnBig Tis LesbiansSex Video NxnnHot Videos BoobsXxx Vieo ComBelles Femmes NuesBlack Couple SexingPorn With TextSex Videos Telugu VillageCam Soda PornFilm 1kPorn Video Sexy IndianBangla Porn Video HdRim Job PornQtar NuePink Pineapple HentaisVenom X GwenLesiban Porn VideoTamilsexxxxHot Honeymoon RomanceMomporn VideoXxxx Sexy BfReal Massageporn成年人片Asian Teen BlowjobHot Romance And Sex VideosQueen Sandra LeakedGirlfriends Mother PornMamatha SexMastrubation VideosCase XxxInnocent Teen PornFilipi PornBbc InteraccialFree Daughter PornNaked Lesbian VidHentaiasmrLana Rhoades LeaksSandea Bullock NakedXvideo Full SexSexiest Naked FemalesBrothers Gay PornLemy BeautyAunty Hot Sex HdAnimated Porn English DubDragongalaxy11Familystrokes.comOmegle Teens LeakedOnlyfans LeakagePornografia EspanholJennifer Tillys TitsAmy NakedSexy Hot Video FilmLovemaking PornBlack PeggingSky Bri Dp PornTürk PornıPorzo CokFree Gay Porn WebsitesMikailadancer NudeJapanese Bl MoviesSite Porno FrLexi Nudeخوردن ممهQueens Blade NudeXxxx SexxyDakota Johnson NudeBest Hard PornBrother And Sister Bathroom SexXxx AnelOld Time PornographySexoduchaAna Cheri PlayboySexo IntensoPorn DownloaderDildoerXx Bro And SisLokal Xxx Video HdBlack Bred WifeWife Shared CuckMatur PornXxx ProDesixxx VidoesHindi ChodoMermaid PornhubHow To Find Porn On TiktokFigth PornToon AnalBest Webcam Porn SitesYoung FukedFemdom In ArtSnyleon XxxMms Fuck VideoWww Sexy Bhabhi Video ComSunny Leone Hot New Sex VideoAunty Hd Xxx VideoMia KhalifathreesomeThe Best Porn VideosBest OnaholeFilm PornogrphieContos Eroticos VelhasKaylanj LeiMavis HentaiTessa Fower NudeHalle Berry In SwordfishMia Melona PornSex Malayalam Sex Malayalam Sex Malayalam SexBrother And Sister NakedXhamester.Budhi Aurat Ka SexXxx PaniUllu Web Series AdultHup PorXbidosAnnabellepornPorn Mya GHuge Massive TitsRead PorncomicsForced Deep Throat PornFan Service AnimeLuna Star: Seduce & Destroy Part 4Black Nude HotMalayalam Sex PleaseSunny Leone Xxx 3gpSex Video DawnHollywood Latest Sex VideosDecameron PieMinecraft Porn GameCamaras De Sexo En VivoTeenager Beautiful PornBrandi Brandt NudeDard Bhari ChudaiKorean Xxx Sex Video