De gecrashte besteleend op de A2
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS NieuwsAangepast

Duitser rijdt oldtimer en golfkar aan gort in Utrecht

Eerst met een golfkar, nu met een 40 jaar oude besteleend. Een Duitse automobilist heeft deze week twee keer een ongeluk veroorzaakt met een gestolen (opmerkelijk) voertuig.

Op de A2 bij Nieuwegein crashte hij afgelopen nacht met de gestolen oldtimer. De bestuurder reed slechts 80 km/u op de snelweg waar 130 is toegestaan en trok zo de aandacht van agenten.

Dronken?

Toen ze de automobilist bij Maarssen wilden aanhouden omdat ze vermoedden dat hij dronken was, gaf de man gas. Hij haalde in de Leidsche Rijntunnel allerlei capriolen uit om aan de achtervolgers te ontkomen.

Bij Nieuwegein sloten de agenten hem met drie snelle politieauto's in. De bestuurder ramde hen diverse keren. Daarna crashte de Citroën AK uit 1977. De auto raakte zwaar beschadigd.

De oldtimer is gestolen, net als de lading fietsen en planken die in de wagen waren gestouwd. Door het incident werden vier van de vijf rijstroken van de A2 afgesloten voor sporenonderzoek, schrijft RTV Utrecht.

Golfkarretje

De bestuurder is aangehouden. Het bleek een bekende. Eerder deze week botste de Duitser namelijk ook al. Dinsdag reed hij in Nieuwersluis met een gestolen golfkarretje tegen de auto van een vrouw. De automobiliste zette toen de achtervolging in en schakelde de politie in.

Agenten hielden toen de man ook al aan. Op zijn gestolen golfkar stonden een gestolen fiets en een tas met inbrekersgereedschap.

De gestolen golfkar

Advertentie via Ster.nl