door Willem Heerema in Buitenland  ·  126 Reacties

  • 10
  • 847x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@98 [en zegeltypen]

Ah, daar had ik overheen gelezen. Dat zal het dan wel zijn.

0
101 Civ

@100

- "Dus Samaria was Joods 3000 jaar geleden. " -

Hoe kan het joods zijn als de joodse religie als zodanig toen nog niet bestond?
Dat het hetzelfde volk is zou misschien nog wel kunnen, maar ook dan leefden er in die regio de Kanaänieten die door de joden zijn verjaagd. Denk je niet dat zij vanuit je historische claim meer recht hebben op het gebied?

6
102 Pegasus

@103 De Joodse religie bestond toen wel. De Joodse religie is begonnen met het geven van de Torah aan Israel op de berg Sinaï 3300 jaar geleden.

Voor wat meer onderbouwing daarvan kijk hier: A Rational Approach To Divine Origin of Judaism


[Denk je niet dat zij vanuit je historische claim meer recht hebben op het gebied?]

Nee.

5
103 bartislartfast

@103

- "De Joodse religie bestond toen wel. De Joodse religie is begonnen met het geven van de Torah aan Israel op de berg Sinaï 3300 jaar geleden. " -

Dat is volgens de overlevering, volgens een legende. Dat is echter niet wat wij weten vanuit archeologisch onderzoek en onderzoek naar geschriften.

- "Nee." -

De Kanaänieten leefden er eerder dan de joden. Je zegt dus dat een historische claim onzin is voor Kanaänieten, maar wel geldig is voor joden?

Dat is dezelfde hypocrisie die je toont omtrent archeologie.

6
104 Pegasus
105 Pegasus

@105 En waarom zou ik die boeken moeten geloven?

De feiten zijn, dat tot 2000 jaar geleden de historici een redelijk nauwkeurig beeld hebben van wat er loos was, (al weten ze niet eens wanneer het jaar nul was) maar als je honderden en duizenden jaren daar voor gaat dan zijn de historice volledig de kluts kwijt en gaan ze sprookjes verkondigen.

Dat is helder en duidelijk te zien in het boek "Eeuwen in Chaos" van Velikovsky waarin hij helder en duidelijk aantoont dat de geschiedenis van het Midden Oosten er 600 jaar naast zit. De nieuwe lichting archeologen schuift dan ook op richting de inzichten van Velikovsky.
Maar zolang zulk soort enorme blunders nog mogelijk zijn hoeven we de archeologie niet al te serieus te nemen.

5
106 bartislartfast

@106

Ik vertrouw liever op archeologisch en historisch onderzoek dan op mythen en legenden.
Het onderzoek is onderbouwd, je fabels zijn dat niet.

4
107 Pegasus

@106

- "Maar zolang zulk soort enorme blunders nog mogelijk zijn hoeven we de archeologie niet al te serieus te nemen. " -

Behalve als het jou uitkomt natuurlijk zoals in @91 Hypocriet.

1
108 Pegasus

@106 [Dat is helder en duidelijk te zien in het boek "Eeuwen in Chaos" van Velikovsky waarin hij helder en duidelijk aantoont dat de geschiedenis van het Midden Oosten er 600 jaar naast zit. De nieuwe lichting archeologen schuift dan ook op richting de inzichten van Velikovsky.]

Velikovsky's herziene chronologie wordt door de wetenschap totaal niet serieus genomen.

0
109 Civ

@4 "Kunt U zich een ploeg katholieken voorstellen die Israel/Palestina gingen veroveren omdat zij er aanspraak op meenden te kunnen maken wegens godsdienst? Oh wacht lol (kruistochten)."

Nee moeilijk voor te stellen. Wel is het zo dat groepen katholieken eindelijk defensieve actie ondernamen nadat 2/3 deel van christelijke wereld veroverd was en vervolgd werd door de Islam. Wel vijf eeuwen te laat. Maar ja, zij moesten zich eerst losweken van "heb uw naaste lief".

2
110 De Haring-ingenieur

@106 [waarin hij helder en duidelijk aantoont]

Als je Velikovsky net hebt gelezen lijkt het alsof hij die zaken heel helder en duidelijk aantoont. Als je je daarna in wetenschappelijke literatuur over dezelfde onderwerpen verdiept kom je erachter dat hij heel selectief te werk ging en allerlei harde data die strijdig zijn met zijn hypothese verzweeg.

0
111 Civ

Dus al 50 jaar wordt gevierd dat wij de andere kant uitkijken?

5
112 radicalenradar

@111 Inderdaad, hij toont het allemaal heel helder en heel duidelijk aan.

Maar "harde data strijdig met zijn hypothese" dat heb ik nog niet gezien.

Wat ik wel gezien heb is dat als hij voorspellingen deed dat ze keer op keer op keer uitkwamen.

3
113 bartislartfast

@109 Hier is een voorbeeld van hoe de nieuwe archeologie al meer dan de helft is opgeschoven richting Velikovsky: https://en.wikipedia.org/wiki/New_Chronology_(Rohl)

4
114 bartislartfast

@109 En hier nog wat meer, hoe op basis van C14 dateringen de geschiedenis van Egypte 300 tot 400 jaar ingekort wordt. Velikovsky kortte het 5,5 tot 6 eeuwen in, dus ze komen al aardig in de buurt:

New timeline for origin of ancient Egypt
http://www.bbc.com/news/science-environment-23947820

Dus zoals we duidelijk kunnen zien, er zit heel wat nattevingerwerk bij.

En daarom neem ik al die dikke geleerde boeken niet serieus.

Velikovsky laat heel helder en duidelijk zien waarom hij gelijk heeft, en de rest er falikant naast zit.

En daarom begint de "wetenschap" nu nog te schuimbekken als ze de naam Velikovsky horen.

Maar er moet natuurlijk wel een nieuwe generatie archeologen opstaan voordat de veranderingen geaccepteerd worden, de gevestigde orde kan natuurlijk niet gaan toegeven dat ze hun leven lang onzin verkondigd hebben, en dat hun dikke boeken bij het grof vuil kunnen.

Maar het begin is er.

Het bewijs is simpelweg te veel en te sterk.

5
115 bartislartfast

@77

Een claim leggen op een stuk land is nooit illegaal. Zo kan ik een claim leggen op bijv. Israel. Niet dat mijn claim ook maar de geringste kans maakt maar de claim mag ik leggen hoe absurd die ook is.

Het oorlogsrecht heeft het niet over een aanvals of verdedigingsoorlog. Het heeft het over militair veroverd gebied. Militair veroverd gebied niet behorende tot de eigen staat geldt als bezet gebied.

Dat Jordanië haar claim op de Westbank opgeeft en die gunt aan de Palestijnen is slechts een formaliteit waarmee Jordanië aangeeft wie zij graag als eigenaar van die grond zien. Het Palestijnse volk heeft als autochtone bevolking een claim op zowel de Westbank alswel geheel Israel. De claim op Israel zijn de Palestijnen bereid op te geven als er een levensvatbare Palestijnse staat komt. Probleem is dat die er absoluut niet komt onder Netanyahu en Trump. En gezien de voortdenderende kolonisten onderneming vrees ik dat de Palestijnse staat er nooit komt of zo marginaal is dat deze niet levensvatbaar is.

11
116 Hendrianus

@116
Daar zie ik weer een "mooi" voorbeeld van een puur arabisch standpunt... Jordanië kan gerust aangeven wie het door hen gestolen land mag 'hebben'? Nee, dat is niet aan Jordanië. Als jij mijn fiets steelt en je zegt tegen de hele straat dat je die fiets aan de buren van verderop gunt, dan vindt jij dat vast niet correct. Waarom dan zo Jordanië verdedigen? Nou, omdat het om Israël gaat, de doorn in menig arabisch oog. En in dat van Nederlands sprekende adepten. Hoe triest.

4
117 weerman

@114 Ik ben daarmee bekend, maar zoals in datzelfde artikel wordt aangegeven heeft ook Rohls revisie in vakkringen weinig acceptatie gevonden.

1
118 Civ

@115 [En hier nog wat meer, hoe op basis van C14 dateringen de geschiedenis van Egypte 300 tot 400 jaar ingekort wordt. Velikovsky kortte het 5,5 tot 6 eeuwen in, dus ze komen al aardig in de buurt: ]

Dat artikel (en de mogelijke herziening) gaat over de pre-dynastieke periode vóór de vestiging van de Eerste Dynastie aan het eind van het 4e millennium v. Chr. Dat is op het randje van de prehistorie. Over die vroege tijd is door de schaarste aan bronnen veel minder bekend, dus daar kun je grotere verschuivingen verwachten.

Velikovsky's inkortingen hebben betrekking op een veel latere periode die veel beter gedocumenteerd is. Daarbinnen laat hij bijvoorbeeld de persoon van Ramses II (1279-1213 v. Chr., https://en.wikipedia.org/wiki/Ramesses_II ) samenvallen met Necho II (610-595 v. Chr., https://en.wikipedia.org/wiki/Necho_II ) en Ramses III (1186–1155 v. Chr., https://en.wikipedia.org/wiki/Ramesses_III ) met Nectanebo I (378-360 v. Chr. https://en.wikipedia.org/wiki/Nectanebo_I ). Zulke radicale herzieningen heeft hij nodig om de chronologie van zijn kometenverhaal te laten 'kloppen', maar ze zijn gewoon niet vol te houden.

0
119 Civ

@117

Jordanië mag uiteraard aangeven welke bevolkingsgroep zij bij voorkeur de macht ziet hebben over de Westbank. Uiteraard betekent het niet dat Jordanië dat eenzijdig rechtsstatelijk kan bepalen. Begrijp je opwinding dan ook niet. Verder heeft Jordanië geen land gestolen maar gewoon veroverd zoals ook de zionisten in 1948 een deel van mandaatgebied Palestina veroverden.

12
120 Hendrianus

@115

Ik dacht dat je niet in radiodatering geloofde?

1
121 Pegasus

@119 Heb je het boek "Eeuwen in Chaos" gelezen?

Als je dat leest dan snap je dat de oude archeologie niet vol te houden is.

En als je dat leest dan zie je ook dat het heel veel problemen oplost, en dat de Bijbel dan ineens volledig in overeenstemming is met de archeologie, Dat is dan ook hoogstwaarschijnlijk waarom men niet wil veranderen, en blijft vasthouden aan hun zes nietbestaande "spookeeuwen", waarvan totaal niets terug te vinden is.

3
122 bartislartfast

@120 Jordanië stal Judea en Samaria in een illegale aanvalsoorlog bedoeld om je Joden uit te roeien:


https://en.wikipedia.org/wiki/1948_Arab%E2%80%93Israeli_War
"This will be a war of extermination and a momentous massacre which will be spoken of like the Mongolian massacres and the Crusades"

Arab League's Secretary-General Azzam Pasha a week before they attacked Israel.

Israel veroverde Judea en Samaria legaal toen het weer eens door Jordanië aangevallen werd.

Daarom kan Jordanië helemaal geen claims op Judea en Samaria weggeven, want het heeft helemaal geen claims.

Degene die het meeste recht heeft op die gebieden is Israel.

1
123 bartislartfast

@122 [Heb je het boek "Eeuwen in Chaos" gelezen?]

Ja, ooit, en de rest van de serie ook. Fantastische verhalen, maar compleet misleidend.

1
124 Civ

Alleen al de bevindingen van het onderzoek aan warven en jaarringen maken de stelling dat de ijstijd 3500 jaar geleden plaatsvond(!) onhoudbaar. En natuurlijk wordt zijn verhaal ook weerlegd door de radiometrie, zoals Pegasus al aangaf, en basale fysica, zoals uiteengezet in 'Scientists confront Velikovsky' (1979), en het feit dat bouwwerken van Velikovsky's 'latere' farao's worden aangetroffen onder het niveau van die van hun zogenaamde opvolgers, et cetera.

0
125 Civ

@124 Hij had het van A tot Z bij het rechte eind. Zoals ik al zei: Alle voorspellingen die hij deed over kosmologie die kwamen allemaal uit.

Hij was een genie die de hele wetenschappelijke wereld overhoop gooide en heel simpel aantoonde dat ze het helemaal bij het verkeerde eind hadden.

En dat werd hem natuurlijk niet in dank afgenomen.

2
126 bartislartfast

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
maarten1234
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

"In principe worden de beelden niet langer dan veertien dagen bewaard....wordt de bewaartermijn opgerekt naar vier weken." @6 @7 genoeg tijd dat...

15 minuten geleden geplaatst door maarten1234

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

Als Wilders premier wordt, dan moet Rutte naar hem luisteren. 😃...

18 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@45 Jij moet ook wel gezien hebben dat ik hem gesteund heb in het begin. Dat ik hem positief heb benaderd - dat ik hem geprezen heb - dat ik h...

22 minuten geleden geplaatst door Querido not

21st Century Guy
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@37 Dat lijkt me vanzelfsprekend , maar dit artikel gaat over Joden....

23 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@36 Maak daar "mensen die andere mensen" van....

24 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Snorrie
Hoe Amazon rivalen en medewerkers tot wanhoop drijft

@5 Mooi zo. Dan is het vanaf nu jouw verantwoordelijkheid.Als je dit geregeld heb kan je naar de volgende die ook wat bereikt heeft in zijn/...

25 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@44 Ik denk dat het ook anders kan. ...

41 minuten geleden geplaatst door Bop

21st Century Guy
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Mensen die Joden het leven zuur maken horen niet in de maatschappij thuis, islamitisch, christelijk, extreem rechts, extreem links of wat ze ook...

1 uur geleden geplaatst door 21st Century Guy

Bop
Vandalen slaan erop los in kabouterbos: ‘De tranen stonden in mijn ogen’

@13 Ik gooi de handdoek in de ring. Het gaat helemaal nergens over. 🥱...

1 uur geleden geplaatst door Bop

Querido not
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@42 Dat doe je inderdaad - en ik geef je een toelichting. Mijn vraag is nu: eens of niet eens?...

1 uur geleden geplaatst door Querido not

NK. App
Bang BroaHindi Sexy Video Mp4Porn Sex DesiBig Boobs ForcedStory Based Porn VideosHindi Real Porn VideoBlackfire HentaiAunt CreampiesChristmas PussyShione ChopperMaxine Rouge XxxTik Tok X VideoMeg BitchellHorny BabesWww Youporh ComEuro Girls EscortFilmes Pornôs AntigosNude Michelle PfeifferVideos Xxx En EspañolWebcamtoyLilahanneAimi Yoshikawa UncensoredX Video DaniBusiness Trip PornLondrina SexMadam Ki ChudaiBrandi Love PornfidelityProun VideoLadies Ki ChudaiElleblack OnlyfansOld Woman Porn HdNudemomForced Hard Core PornFbb NudesWomenfistingTelugu Aunty SexOnlyfans AsmrBabepedia ComSexy Kim KardYuliya MayarchukEva Longoria NudXxbfxHot An Sexy PornKinky Mistress SofiaTamil PoenPorn ReshmaReb TuberGranny BdsmPuta Lokura.comFollo A Mi MadrastraVirtual Reality Footjob日本 色情Public Transgender PornPornografia Com VelhosFamily Xxx HdMilf Mom XxxCeleste_linares CamCucked HusbandEbony SexHenrai AnimeFilme Pornô JaponesaSites De Encontro CasualTwinks CummingHuge Tits FlashedX Video RomanticDemi Rose LeaksAlicia Machado NudeBig Boobs CumshotNaomibanxxxFree X Rated ClipsSimpzor Onlyfans LeaksDasi Sex XxxTattoo Sex VideoCamel ClutchDesi Murga ComFake Taxi FullX CideosBrandy Gordon NudeDanyan CatPornos De RubiasTwitter Tamil GayDiwali PornAnal HookElse Jean BbcGrinding On A PillowInstagram Models In PornSex ComeXxx Hot Sex ImageSpy Family HentaiIndian Mms BfMom Xxx SexPornobaecomLala Baptiste NudeMandingo PornographyFree Pofn SitesBellessq PornTeacher Bf VideoFirst Time Sex GirlsKaitlyn Olson NudeErotic Lesbian SexSasha Grey FuckSauth BfKorean X VidioXxx SxyXnxx Tushy ComXnxx MissDani BasadreDownliad Porn MoviesFuq TubeHistoires ZoophilesCourtney Miller AssTs Sex VideosAlltyazılı PornIndian ThreesumInsestflixEshentaiSkypeprivatePorn Resident EvilHidden MasturbationNude RedheafsRealslutpartyTelugu AuntiesxxxRarbg TorrentsInurl:xvideosSantana Red PornNancy Pelosi PornXxx Sexy Bhabhi VideoMelissa P 2005 Full MovieCostplay NakedPorn Movies TeluguGta NudeNude Babes In PublicHot Sex HdAlt Yazılı PornlarBreathplayPussy With TattosXvidssSkylarxaeeHawkhatesyou LeakedKushina HentaiDoushinCpornhubKayla Lauren NakedWeb Series NudeLacy LannonAutumn RabyOzeexBelllesaRuby De Rossi NudeKarishma Xx Video