Nederlands elftal voor kleine voetballers beleeft primeur tegen Duiters

SOEST - Bij AV Pijnenburg in Soest is zaterdag de landelijke sportdag voor kleine mensen. Het evenement wordt voor de zesde keer gehouden en heeft dit jaar een bijzondere afsluiting. Voor het eerst staan de dwarfvoetbalteams van Nederland en Duitsland tegenover elkaar.
Dwarfvoetbal is voor mensen tot 1,50 meter. Het wordt gespeeld op een half veld met kleine doelen. Een wedstrijd duurt twee keer twintig minuten en koppen is verboden, want dat brengt een medisch risico met zich mee. Kleine mensen kunnen hierbij namelijk sneller op hun hoofd of gezicht vallen omdat ze meer moeite hebben met het breken van een val.
Reguliere voetbalinterlands tussen Nederland en Duitsland zorgen vaak voor veel strijd en spektakel. Of dat zaterdag ook zo zal zijn bij de kleine mensen, moet nog blijken. Het klasseverschil lijkt in ieder geval vrij groot. Het Nederlands team werd afgelopen zomer uitgeschakeld in de voorrondes van de World Dwarf Games in Canada, terwijl Duitsland het toernooi won.
Deelnemers aan de landelijke sportdag in Soest kunnen sporters uit Duitsland, Frankrijk, Ierland, Rusland en Nieuw Zeeland ontmoeten. Ook is er een huldiging van de deelnemers aan de World Dwarf Games.
De sportdag wordt afgesloten met een barbecue en feestavond.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.