door Barbapapa-7,5 in Buitenland  ·  38 Reacties

  • 6
  • 485x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het ging over de laffe militair Elor Azaria, die destijds een reeds uitgeschakelde, op de grond liggende Palestijnse verzetsstrijder in koelen bloede op laffe wijze dood schoot.

22
1 Barbapapa-7,5

Diep triest, maar goed. Er is recht gesproken volgens de normen van het land. Dat hoeven niet per se onze normen te zijn maar er is tenminste iets gebeurd, en deze doodslag is tenminste niet in de doofpot verdwenen.

Ik vind het al héél wat dat de man veroordeeld is. Ook het argument dat hij zich voordien niet misdragen had viel mij op. Daaruit blijkt dat de legerleiding wel degelijk op de hoogte is van het feit dat er ook IDF-militairen zijn die zich wél misdragen.

Enfin, de militaire rechter heeft gesproken, evenals de legerleiding. En de president heeft gezwegen, en dat is ook heel mooi.

15
2 ~ Echelon II ~

@2 beetje 'de kinderhand is snel gevuld'?

10
3 BlackNinja

Metkwaardige samenleving waarin de opperbevelhebber van de strijdkrachten invloed heeft op het vonnis van een militaire rechtbank.

Elor Azaria was een legerdokter ten tijde dat hij de moord, officieel doodslag, pleegde op een reeds uitgeschakelde Palestijnse verzetstrijder. Hij heeft geen berouw getoond hetgeen normaal gesproken elke verlichting van straf onmogelijk maakt. Toch wordt zijn reeds relatief lichte straf met vier maanden gekort.

Het geeft aan dat er met twee maten gemeten wordt en roept herinneringen op aan de Zuid Afrikaanse
apartheid. Daar werd de doodslag op een niet blanke door een blanke ook anders beoordeeld dan de doodslag van een niet blanke op een blanke. Het feit dat een minister en de premier van Israel zich tijdens het proces uitspraken voor amnestie en ontslag van rechtsvervolging is ongehoord in een werkelijke rechtsaat.

17
4 Hendrianus

Oh ja, is het huis waar Elor Azaria woonde al door de Israelische authoriteiten vernield? Is de woongemeenschap waar hij uit voortkomt al collectief gestraft? Zijn zijn familieleden die mogelijk in actieve dienst bij het IDF zijn reeds ontslagen en verhoord? Is Elor Azaria voorgoed uit het IDF verbannen of mag hij over een klein jaartje weer de Westbank op in dienst van het IDF?

17
5 Hendrianus

Mooi zo.

12
6 Yisrael

Terecht!!

12
7 Hans Brinker

@6

"Mooi zo"

Je valt hier lelijk door de mand. Een strafverlichting van een koelbloedige moordenaar met deze twee woordjes afdoen zegt veel over je rechtsgevoel. De dader was notabene legerdokter, hospik?, en heeft geen berouw getoond. Een te verachten persoon in mijn ogen.

19
8 Hendrianus

Mooi.

11
9 chouffleur

@7

"Terecht"

Een tot doodslag, m.i. koelbloedige moord, veroordeelde die geen berouw toont belonen met
strafverlichting? Is dat terecht? Merkwaardig rechtsgevoel houdt u er op na.

20
10 Hendrianus

@9

"Mooi"

Ook bij u is er iets goed mis met uw rechtsgevoel.

18
11 Hendrianus

@8 En jouw Europese 'rechtsgevoel' is natuurlijk weer eens superieur...? Lol.

Deze man heeft een terrorist gedood, ik zie het probleem niet. Hij is veroordeeld voor doodslag, dat vind ik al absurd - militairen zijn er om de samenleving te beschermen en deze daad is daar een voorbeeld van - dus dan vind ik deze strafvermindering zeker op zijn plaats.

En berouw tonen voor het doden van een terrorist? Dat zou absurd zijn.

12
12 Yisrael

@12 Dus, toen ik een gewonde Taliban-strijder voor mijn neus had, had ik hem gewoon door z'n kop mogen schieten? Kom op man, denk toch even logisch na!

6
13 Bluth

Wegens goed gedrag?

2
14 jodelatedieho

@13 Waarom niet? Als hij net een van je collega's heeft neergestoken, lijkt me dat best te verdedigen.

10
15 Yisrael

@15 Nee, juist niet. Dan verlaag jij jezelf tot het niveau van die terrorist. Waar jij voor pleit, is standrechtelijke executies, en daar moeten we nooit, maar dan ook NOOIT meer aan beginnen!

Deze terrorist had twee militairen van de Afghaanse politie doodgeschoten met een RPG. Is humaan behandeld, eerlijk proces, geheel volgens de humane regels.

4
16 Bluth

Blijkbaar waren er verzachtende omstandigheden

5
17 chouffleur

Ze moeten 'm een medaille geven in plaats van celstraf.

Afschieten van terroristen altijd +heel veel.

11
18 bartislartfast

@10 Het afschieten van terroristen is geen moord.

Dat is "de wereld een betere oord maken".

9
19 bartislartfast

@18 Hij heeft een terrorist, die al uitgeschakeld was, geen bedreiging meer vormde, doodgeschoten. Wat een held zeg, niet dus. Geen enkel respect voor deze 'militair' (hij is de naam militair niet waard).

Hier in Nederland zou je dan voor de krijgsraad komen, en jezelf moeten verdedigen tegen de aanklacht van moord.

4
20 Bluth

@14

question. Lees, hij heeft niet eerder voor een draaiende camera een weerloze uitgeschakelde Palestijnse verzetsstrijder koelbloedig door het hoofd geschoten.

15
21 Hendrianus

@17

Nonsens, dat is al afgewogen in de rechtsspraak. Hier wordt gedeeltelijke gratie verleend.

14
22 Hendrianus

Treurig om te zien dat moord door de staat Israël beloond wordt met strafvermindering.

Want iemand die gewond op straat ligt door het hoofd schieten is gewoon moord. Niet meer niet minder.

7
23 Janzzen

@12

Dus het Israelische rechtsgevoel keurt dit goed? Waarom is Elor Azaria dan veroordeeld tot achttien maanden celstraf? Verder valt dit onder het oorlogsrecht. Het is daarin verhoden om uitgeschakelde tegenstanders die geen enkel gevaar vormen koelbloedig door het hoofd te schieten.

Dat bomvest verhaaltje dat Elor Azaria ter verdediging aanvoerde is een grove leugen. Als je het filmpje bekijkt lopen de hulpverleners zowat over de languit op de rug liggende Palestijn heen. Als dat gevaar er was dan had men ruimte moeten maken zodat er geen slachtoffers vallen. Daar doet ook Elor Azaria geen enkele poging toe. Het was gewoon domme wraak met een vermoeden dat het IDF dit opdraagt.
En een opperhoofd van die club mag strafverlichting geven..........wegens goed gedragquestion.

15
24 Hendrianus

@18 @19

Ja ja, je agenda is inmiddels bekend. Jammeren bij abortus maar ondertussen een moordenaar als Elor Azaria op handen dragen.

15
25 Hendrianus

Ik zie schijnbare parallellen met een gijzeling..

4
26 chouffleur

Het moorden zit Israëliërs wel in het bloed zeg!

De smerige wapenleveranties aan moorddadige regiems is ook zo'n voorbeeld......

Israel Is Arming Criminals Israel refuses to stop arms sales to Myanmar, despite its campaign of rape, torture and massacres against the Rohingya

>> UPDATE: High Court to make secret (....) ruling on Israeli arms sales to Myanmar >>

Despite the UN stating that Myanmar’s army is carrying out “a textbook example of ethnic cleansing” of the Rohingya Muslim minority, Israel refuses to stop selling arms to the country’s military. Israel is doing so despite the fact that the European Union and the United States have both banned arms sales to Myanmar, making it the only Western nation supplying the country formerly known as Burma with weapons.:

https://www.haaretz.com/opinion/editorial/1.814469

18
27 Uit Den Haag

@27

Israel is wel gebaat bij kennis opdoen over etnische zuiveringen anno 2017. Die kennis zal op zijn beurt weer een prijs hebben. Netanyahu kan die kennis goed gebruiken nu hij de bijl heeft gezet in de tweestatenoplossing. Vroeg of laat eindigt dat in een zuivering. Netanyahu heeft slechts een aanleiding nodig op te schalen.

De 'zuivering' van Elor Azaria mocht van Netanyahu en Lieberman beloond worden met ontslag van rechtsvervolging en later amnesty. En dat allemaal gebaseerd op de prille leugen van 'een leeg land'.

15
28 Hendrianus

En onze regeringen keken er naar en vonden het goed. Als zoiets in Rusland zou gebeuren zouden er zware sancties worden opgelegd. Wat een barbaarse staat.

5
29 niet-alles-geloven

@27 Oud nieuws toch dat die lui aan de ranzigste regimes leveren... Dat is een beetje hun ding...

5
30 Dian

@28 Als de arabieren in Israel zich niet normaal wensen te gedragen dan gaan ze d'r inderdaad gewoon uit.

Dat is voor iedereen het beste.

4
31 bartislartfast

@25 En bij jou is het net andersom. Helemaal overstuur als er een moordenaar afgeschoten wordt, maar tienduizenden onschuldige kinderen zonder verdoving aan stukken trekken dat is geen enkel probleem.

3
32 bartislartfast

@23 De staat Israël beloont die soldaat niet met een riante uitkering zoals de PA dit doet voor in Israël opgesloten terroristen. Van internationaal geld nota bene.

4
33 Dune

Ooke dus alle moordenaars die zich eerder niet hebben misdragen moeten 4 maanden strafkorting hebben? Belachelijk. Hij verdient niets anders dan 40 jaar gevangenis

5
34 Jan met de korte achternaam

@32

Er werd in deze affaire geen moord gepleegd. Er werd een reeds uitgeschakelde Palestijnse verzetstrijder door het hoofd geschoten door een IDF lid van de bezettingsmacht op de Westbank. Zijn naam is Elor Azaria en hij werd veroordeeld voor doodslag. Hou je nu eens bij de feiten.

10
35 Hendrianus

@35 Er werd geen "verzetstrijder" doodgeschoten, maar een terrorist.

Hij vecht niet voor een eigen staat, maar voor genocide op de Joden.

Zulk soort mensen moeten gewoon afgeschoten worden, overal en altijd.

2
36 bartislartfast

@27 Kan het nog racistischer?

1
37 Yisrael

@37 Dat zal moeilijk worden. Hij stijgt tot eenzame hoogte.

2
38 bartislartfast

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
MARCUSAURELIUS
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Zo werkt dat bij genocide....

3 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Marrie1
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

Laf smerig tuig....

11 minuten geleden geplaatst door Marrie1

sockknitter
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@20 Hoe dan?Mensen terugsturen naar de grens?...

14 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Malinois
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Wie zegt dat dit verhaal klopt?Het is wel vaker voorgekomen dat achteraf bleek dat het hamasstrijders waren in burger die hun wapendepots ging...

14 minuten geleden geplaatst door Malinois

sockknitter
Omstreden pro-Russische website Voice of Europe was ook podium voor FVD-prominenten

Vandaar, dat Thierry zo agressief reageerd in de Tweede Kamer....

16 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@19 Waarom denk jij dat hij niet met andere politici zou overleggen? Het is toch niet alleen een probleem in Nederland?...

23 minuten geleden geplaatst door Bop

progressiefliberaal
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@17,De kraan is niet dicht. Er worden nog steeds aanvragen behandeld en de regering heeft nog niet duidelijk gecommuniceerd dat er geen nieu...

23 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

van Keulen
Auto rijdt tegen gevel Aziatisch restaurant Goes

Sambal bij?...

26 minuten geleden geplaatst door van Keulen

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Na gedane zaken keerde de drone bestuurder huiswaarts om zijn kinderen voor het slapen gaan een verhaaltje te vertellen. ...

33 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

LoydMorris
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@18 Om te beginnen, dat hij naar de EU gaat. . . Daar deze crisis voor gaat leggen, praten met politici uit andere landen die met exact dezelf...

35 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Model Ki ChudaiDaryl Hannah NudesPornography IsraelBoyfriend Tv.xomAva Adamas NudeSofia XxxMarathi Sexy Video Full HdSouth Indian Actress Nude VideosLeasbian PornShemale MasturbatingPerfectt33nDrunksex PornSquirt Ebony LesbianSexteen PornReese Witherspoon NudesSpanking MoviesDiggy Style PornKyliegonewildMortalkombat PornAndi OkitaDesi Indian Hd SexTransgender Lesbian PornSitting On FacePenthouse Pets NudeIndian Beauty Porn VideosPorn Hd 720pAdivasi Sex FilmAdult Pron VideoEntrar No SexlogShaven PornSarah Beattie NudeBangali Girl Xxx VideoMom Blows BestChunli PornChibese PussyTorbe XxxLesbian RimjobsSky Blue PornVideo Pornografico AdultoGardevoir HentaiLesbian SexgifsEnergy KoyukaAditi Rao HotBlackmaol PornFetconVidio.pornoPron Picture.comSex GuideGarvity Falls PornDominated By My Boyfriends Masturbating MomTeluguhdsexChatterbate GayBig Tit SisterReddit CameltoeNice Titty PicsMom And Daughter NakedKareena Kapoor XxxxxCasting Porn VideosXmaster Full VideosBig Cutie SkylarXxx Hot Mia KhalifaFacesitting PovSexvidevErome MarleneWifemasturbatingDirtyroulette.Homemade Gay PornAnal TrainAsmr SexMuscle Girl FlixFree Porn Videos FullIxxcBoobsgamesXxx Sex Video HindiIndian Teen Age PornHqs PorboSexy Jennifer Love HewittSexyhindivideoWww Village Sex ComFilmes PornographieClub7teenPorn Games RealYespornpleCanal Brasil PornDesi Xnx VideoAccident SexLilith MornigstarHentai RimjobPng PornAlexis Fawx Sexy VideosFeet Licking SexCam To Cam MasterbationPorn ViediosStar Wars PornôFatal ModsMichael BostonXixen PornStefaniethelawyer NudeIndian Real Porn MmsCumming EverwhereEat Poop PornXxx.hamsterPornografik FotoComics Porn Mom And SonGangbang RapeHindi Xxx Video HindiPorn Native AmericanTwinkmoviesShamayne Williams PornPornsexyBuceteiroPutitos VideosEmira Foods SexKannada New Sex ComUmbreon PornJapanese Bus SexsCfnmgametimeGunnar Bishop PornDesi XvidioBhai Bahan Ka Bf VideoXxxporn FilmLil DpornMonster VurvesLena The Plug PregnantSexy Chudai StoryBig Tity ThreesomeTelugu Sex Phone TalkElle Brook Johnny SinsCeleb HubLola MorenaLeanni LiePoonam Panday HotLeone PornstarBerzzars VideoOctokuro PornHypno OrgasmMturetubePornos RetrosHooker PronJapanese Force XnxxMilf Hentai MangaJapanese Milf XnxxTeacher And Student Xxx PornSsbbw OnlyfansBarbie Benton NudeLondon EmmanuelleDesi College Girl XxxBoobs DabanaNude Black Women VideosLil Booty Porn