SP weigert te stoppen met afdrachtregeling (nu.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door DaStef in Politiek  ·  21 Reacties

  • 1
  • 429x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Er was wat oneneigheid naar buiten gelekt over het onderwerp, en gelijk probeert Plasterk een breuk te forceren. Waar bemoeit hij zich mee?

Hij kan het niet uitstaan dat sommige politieke partijen "echt" weten te blijven door allerlei sabotage van buitenaf te herkennen en voorkomen. Dáárom bemoeit hij zich ermee.

7
1 Wendel

Lijkt me niet dat de SP daar erg verstandig aan doet. Gezien de huidige beleidslijn is het denkbaar dat een rechtszaak daarover in het nadeel van de SP gaat uitvallen.

@1 nee, meneer Wendel... dit is al enkele jaren een issue. Niets nieuws dus en begrijpelijk dat het ministerie zich erover uitspreekt. In de regeling van de SP werd het hele salaris naar de SP overgemaakt en kregen de volksvertegenwoordigers door de SP uitbetaald. Dat botst dus met een aantal democratische grondregels.

1
2 TedjeR

@1 Als de SP een afdracht wil van zijn leden aan de partij is dat uiteraard hun eigen zaak, maar de overheid, provincies en gemeenten zijn geen incassobureaus voor de SP. Zij zullen dus zelf moeten zorgen voor het innen van de gelden, zeker gezien het feit dat deze afdrachtsregeling geen enkele juridische grondslag heeft.

0
3 Roy-050

@2 ik kan heel gemakkelijk nog wel meer zaken noemen die botsen met de democratische grondregels. Maar daar maalt geen kip naar. Op zich vind ik het niet gek dat het salaris wordt over gemaakt naar de persoonlijke rekening. Wat de ontvanger daar verder mee doet of zelfs moet doen volgens het partijbeginsel, is niet aan de werkgever. Dus kan ik me wel vinden in de rechterlijke uitspraak.

0
4 Nicks R. Van

@1

Aan die onenigheid tussen partij en vasallen hoeft de uitkerende instantie, niet mee te werken, als de SP meent recht te hebben op een dermate grote gift dan moeten ze dat zelf maar gaan halen bij hun leden, en niet de gemeente/provincie/rijk voor hun karretje te laten spannen.

Het is toch eigenlijk van de zotte dat de salarissen van wethouders/kamerleden/statenleden wordt overgemaakt naar de partijkas, laten ze dat zelf doen.

0
5 DaStef

Allemaal kinnesinne. Die afdrachtsregeling stemt iedere sp-er van tevoren mee in. Wat is het probleem eigenlijk?

Oh, ik begrijp het al. Mensen zijn bang dat je daar niet voor jezelf zit maar voor je idealen. Anders ga je immers niet akkoord met zo'n regeling. IJzersterk middel van de SP. Hou vol SP !

1
6 Mac Benac

@6

Het probleem is dat de uitkerende instantie het geld rechtstreeks aan de SP overmaakt ipv dat het SP lid het zelf doet.

Blijkbaar zijn die idealen toch dunner dan je denkt, als je ziet dat het SP Politbureau de totale controle wenst over de particuliere geldstromen van hun leden.

0
7 DaStef

@7 Zoals eerder gezegd: Je hoeft niet voor de SP te gaan werken. Maar als je het doet dan weer je aan welke regels je moet houden. Persoonlijk vind ik het eea soms ook wat ver gaan maar nogmaals je besluit zelf daar voor te gaan werken. En werkgevers zal het een worst zijn op welk rekeningnummers ze het salaris moeten sorten.
Het is en blijft SP-tje pesten.

0
8 vantivanta

@8

Zoals eerder gezegd, de afdrachtsregeling is het probleem niet, het feit dat de uitkerende instantie het geld rechtstreeks naar de SP partijkas overmaakt, dát is het probleem.

Het calimiro gedrag "SP-tje Pesten" past beter bij de PVV, als het systeem van de SP inzake de afdrachtsregeling wordt onderschreven zullen al die moreel verheven SP leden toch geen enkel probleem hebben met het overmaken tot 50% van hun netto salaris aan de SP.

Of is de SP bang dat die morele verhevenheid slechts uiterlijke schijn is, en verwacht men problemen als een aantal SP leden in de gaten gaan krijgen hoeveel de "Partij" eigenlijk opstrijkt.

Met andere woorden waarom wilt u de "werkgever" de gemeente als incassobureau laten optreden.

0
9 DaStef

@8

Overigens een SP Raadslid, werkt NIET voor de SP, hij werkt voor de gemeente en zit daar op zijn eigen merites, en probeert het SP partijprogramma te realiseren.

0
10 DaStef

@10 Da Stef

Ben je SP-lid? Ga tegenstemmen!
Ben je geen lid? Dan is het een oninteressante mening.

Maar wat is nou precies je probleem? Allemaal dingen over pesten, morele verhevenheid, bla, bla, bla, maar geen argumenten.

1
11 Mac Benac

@11

Argumenten zat maar je moet ze wel willen zien natuurlijk.

Uit het stuk
"Plasterk schrijft woensdag in een brief aan regionale en lokale overheden dat het salaris voortaan rechtstreeks op de bankrekening van de politici gestort moet worden, in plaats van dat het naar de partijkas wordt overgemaakt zoals nu het geval is."

Prima plan van Plasterk,ik hoef geen SP lid te worden om het met Plasterk eens te zijn.

1
12 DaStef

Er veranderd niets, nada noppes.
Alleen moet even de betreffende SP afgevaardigde het gevraagde of beter gezegd geëiste bedrag overmaken naar Oss.
En dat is alles ..
Of vertrouwd de SP haar afgevaardigden niet ?
Zeg maar als je als afgevaardigde dreigt een ander standpunt in te nemen dan krijg je geen geld meer .. Tsja zou zo maar kunnen

1
13 chouffleur

Er zijn in ieder geval geen SPers die het voor het geld doen door deze regeling.
De SP is hierdoor niet afhankelijk van bedrijven en dergelijke gezien alle protesten die ze organiseren voor de zorg etc wordt het geld nog goed besteed ook.

Lijken me prima argumenten voor de afdracht regeling.. Als mensen het niet eens zijn met de afdracht regeling dan kunnen ze hun lidmaatschap opzeggen en een andere partij kiezen..

@3 Dat vind ik ook dat horen ze intern te regelen.

3
14 Dian

@13 Ja dat kun je van alles zeggen (zou zo maar kunnen).

Wilders staat iedere ochtend voor de spiegel met opplak bloksnor Hitler te imiteren, zou zo maar kunnen.
Thierry Baudet is stiekem fan van Joseph Mengele, zou zo maar kunnen.
PVVers reizen dagelijks naar Duitsland om daar buitenlandse zwervers in de fik te zetten, zou zo maar kunnen...

Ik zeg niet dat het zo is, maar het zou zomaar kunnen...

5
15 Dian

@14

Het kán een kadaver-fractie-discipline in de hand werken, "stem je niet met ons mee, krijg je deze maand geen geld"

De SP afgevaardigde is niet afhankelijk van bedrijven e.d., al weet je natuurlijk nooit of er niet e.e.a. onder de tafel wordt doorgegeven om het karige salaris wat aan te vullen, de SP afgevaardigde is volledig afhankelijk van de Partij. het "zonder last of ruggespraak" puntje kan daarmee in gedrang komen.

Door zelf de afdracht te regelen voorkom je deze financiële loden bal aan het been van de afgevaardigde.

0
16 DaStef

Dan steekt de rechter er later wel een stokje voor. Wen er maar aan, rooien. question

1
17 Wild Rover

Ik snap het probleem niet echt. Ben zelf weliswaar een SP-stemmer maar zou daarom nooit politiek voor SP bedrijven.

0
18 Liwwie

Persoonlijk denk ik, dat de SP zo snel mogelijk meegesleurd moet worden in de financiële problemen die de andere partijen hebben!
Grote partijen, zoals PvdA, CDA en VVD zitten door teruglopende ledenaantallen steeds slechter in hun 'slappe was'. Daarom hebben deze partijen vorig jaar dan ook voor een ander subsidiestelsel gepleit... méér subsidie (lees: belastinggeld) kan hun geldproblemen oplossen!
ZIE: https://fd.nl/economie-politiek/1150352/grote-politieke-partijen-in-geldnood

Dat de SP -ondanks de ook bij hen teruglopende ledenaantallen- géén geldproblemen heeft, zit de 'oude vertrouwde' partijen natuurlijk flink dwars!
Volgens mij willen de andere partijen de SP dolgraag in dezelfde benarde financiële positie brengen als zij zélf zitten. Zodat er vervolgens extra subsidie kan worden afgedwongen voor AL de partijen, inclusief de SP.
Wánt, het moet de Nederlandse burgers natuurlijk niet gaan opvallen (als er straks hogere subsidies voor ál de partijen "nodig zijn") dat de SP haar financiële zaken altijd véél beter op orde heeft gehad dan de andere partijen!

0
19 Scorpio

@12 Da Stef

"Plasterk schrijft woensdag in een brief aan regionale en lokale overheden dat het salaris voortaan rechtstreeks op de bankrekening van de politici gestort moet worden, in plaats van dat het naar de partijkas wordt overgemaakt zoals nu het geval is."

Dit is geen argument. Dit is iets wat hij vindt dat zou moeten. Een mening is nog geen argument.
Niet om flauw te doen, Da Stef, maar ik lees geen argumenten. Misschien moet je het verschil tussen een mening en een argument scherper uit elkaar halen.

0
20 Mac Benac

@20

Misschien leest u wel iets te beperkt, en zou u ook eens andere bijdragen kunnen doorlezen, ook daar staan argumenten genoeg.

0
21 DaStef

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Een transgender plande een massale schietpartij en werd gearresteerd

@9 Ja, sorry. Excuus Tor, ik was ff afgeleid. Ook voor jou truste hoor. :-) ...

1 minuut geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Zomerverwachting 2024: heet en onstabiel?

@10 :-)))) Hahaha ... U is gelijk ene bekende voetballer een groot filosoof ! ...

3 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

DikkeTor
Een transgender plande een massale schietpartij en werd gearresteerd

@8 Niet dat ik Schil ben XD maar ik zal het heb zeggen, ikzelf ook naar bed. #DikkeTor XD...

3 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Feldwebell
HIGH ALERT! Putin rushed to Kremlin for emergency meeting over NATO | Redacted w Clayton Morris

@21 Als dat zo was zouden we nu een andere discussie voeren. Die zwaarbewapende vijand gaat nu pas komen. Veel plezier in je flatje Vage. ...

3 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Wedergeboren
Een transgender plande een massale schietpartij en werd gearresteerd

@5 Truste Schil ! ...

4 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Tussenderegels
Zomerverwachting 2024: heet en onstabiel?

Je weet hier pas wat het wordt als het geweest is 😎...

4 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

DikkeTor
Een transgender plande een massale schietpartij en werd gearresteerd

Die gaat eerder later geweld gewoon ronduit plegen, want de tijd van debatteren is voorbij xD...

5 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Een transgender plande een massale schietpartij en werd gearresteerd

1 iemand is daar het pertinent niet mee eens, XD maar gaat ook niks zeggen :P...

6 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Bop
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@204 Je hebt het vandaag veertien (!) uur volgehouden om hier je ware aard te laten zien. Knap hoor. Morgen weer nieuwe kansen. Alles om mensen...

8 minuten geleden geplaatst door Bop

DikkeTor
Een transgender plande een massale schietpartij en werd gearresteerd

@4 De witte racisten, BEDENK dat alle witte rechtse Nazi Racisten dit soort dingen doen XD. Anders ben je geen allay van de Regenboog-demonstran...

9 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
Vegina TattooHoneymoon Sex Video IndianIndian Secret Sex VideosLaura LayneHd Prons VideosLesbian Porn VidiesHentail ScanLulu Chu PornBdsm VideoPantyhose CummSophiascamanderResl Massage PornAubrey Black PornTrynot TocumHot Hindi Web Series OnlineRae Lil Black New PornFamilyporn.Thay Ladyboy PornSpankbang.cimJamie JettMangás SexoSunny Leone Sex OpenXx Bf AdultSec Video MomHappy End MassageCvideos.com GayEbony DoggystyleAshley Jud NudeXxxxn HdTeen Lovers Sex VideosPorn Web HindiFrench Porn AmateurSexo MangáPornô CategoriasSex Video KahaniClip SexAbella DangerLilo N Stitch PornEnglish English SexRaat Ki SexFeminizing HypnoGoth Anal PornAgentresgirlP Orn HuBoor PicXxx Boobs PicJapanese Cheating Porn VideosTall Girl NudePorn Hub In CartoonFree Xxx CamsStep Mom HandjobMegan DawAnupama PornTop Xxx ComBeautiful Boobs PornForced Hd Porn VideoFlashed In PublicScrew My Wife VideosUncensored CartoonpornBending Over In A Short SkirtDambooruSofiareynax NudesQuadrinhos Fe SexoChaturbatyeKrissy Lynn AnalGirlwaysLeaksfrommybedroomTammalicousChristy Mack Onlyfans LeakedCamp Buddy SexPorn Alyssa HartBbw Anus PornHentaii MoviePegging SexuallyXhmaster DesiSexiest Nude ManCirvy PornAsia Porn StarMarvel PornhubXnxx Com Video DownloadGloryhole SecretsKannada Girl XxxFat Girl PussyMassages Rooms ComGay Latino Thug PornNsfw AsianBest Latina Porn StarSummerntaeDildo CreampieXxx Sex Movie ComNatasha Nice NewTamil AuntyxnxxJapan Movie XnxxXxx New PunjabiBokep JepanesGay Porn PriestChachi Ki Chudai HindiShakeela Sex Video ComBete Ne Maa Ko Choda VideoNikocado Avocado NudeJizzed On FaceCall Boy 2018Terror PornoTeenage Models NudeXxxmexicanChudachudi CartoonTeluguwifesexDeep ThroatedAnaled PornAsiaticas Gostosas NuasPokemon NudeShopie Dee PornMemek MulusAndroid HentaiHaly Berry NakedAsuka AkaFree Pics Of Nude WomenMallu Hot NavelHard Sex In BathroomPuffer TitsJessica Darlin XxxMmf Hot WifeShared Wife Double PenetrationNxx BrasilJoseline Hernandez NudeThe Huns Yelloe PagesXxxcvbWww Hindi Xvideo ComFlav-332ThepovgodAss JoiTs On Ts PornSunny Ray NudesNude Men PicsSasur Bahu Ki ChudaiTamil SuhagratAlex D PornPorn TransformationHonduraspornFree Po RnLoop.famosasAmber HahnRuby Reign BlackedMastubasion FemeninaLilly RayXshrElly Clutch OnlyfansSpa SexOffice Sex Hd VideoXhamsteramateur