door Fresh in Binnenland  ·  36 Reacties

  • 20
  • 859x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Je zou je kapot moeten schamen als je als familie van een terrorist probeert om op zo'n manier je "recht" te halen...waar waren de rechten van de doodgeschoten gijzelaars? Die mariniers zijn echte helden omdat ze met gevaar voor eigen leven opkwamen voor de gijzelaars. Een volk wat voor tirannen zwicht.... wij zwichten voor geen enkele terrorist! We schieten ze dood.

2
1 Gerritruyter

Ik vind het logisch als je als familie de onderste steen boven wil hebben wat er ook gebeurd is.. Staat compleet los van daden van daders dat soort emoties en wensen nabestaanden.

36
2 Dian

@2 Het is pas logisch dat je geheel geen familie meer wilt zijn van zo'n moordenaar!!..
Ik zou alle banden met zo'n familielid doorsnijden..wat interesseer mij het nou wat er gebeurd is, de hoe en waarom!
Dat is pas Logica!!...

3
3 TouchScreen

@2
Dat het allemaal niet zo netjes gegaan is zoals zou moeten met die Molukkers, heeft er wel voor gezorgd dat die ouders de haat tegen de Nederlanders met de paplepel hebben ingegoten bij hun kinderen.
De moffen hebben mijn vader toentertijd als dwangarbeider laten werken.
Maar ik zou het toch niet in mijn hoofd halen om de hedendaagse generatie Duitsers daarvoor aansprakelijk te stellen, laat staan die wat aan te doen.

2
4 in holland

De vergoeding is 10.000 euro per migrant.
Dat geld mogen ze zelf uit de flappentap halen, oprollen en daar steken waar de zon niet schijnt.
40 jaar uitkering is 600.000 euro plus AOW en dan nog de kosten van de gevolgen van de verkrachtingen,diefstallen etc.
En dan nog het leed wat ze veroorzaken.
Daar is geen prijskaartje aan te hangen.

7
5 in holland

▲ Oops verkeerde draadje

2
6 in holland

@2
"de onderste steen boven..."
- Ze pleegden een treinkaping.
- Ze hielden onschuldige omstanders (treinpassagiers) bijna 3 weken vast onder dreiging van wapens en het dreigement de trein op te blazen. Net als de basisschool te Bovensmilde met 105 kinderen.
- Er waren allerlei onderhandelingen en bemiddelingen, maar men gaf zich niet over.
- Na bijna 3 weken was het ons genoeg en greep onze krijgsmacht in.
- De gijzelnemers van de school gaven zich over. / De gijzelnemers van de trein gaven zich niet spontaan over en de meesten hebben dit met de dood moeten bekopen.

Lijkt mij genoeg informatie om verder met je leven te gaan. question

1
7 Gandalf

Oh, weer een nieuwe militante minderheid die hardwerkend Nederland lastig valt met z'n eisen. Nu weer de familie van een stel criminele treinkapers met bloed aan hun handen.

2
8 Soare

Ik begrijp gewoon gewoon niet waar die Molukse families het gore lef vandaan halen om een rechtszaak aan te spannen. Zij hebben de terroristen ( kapers) geleverd, zij hebben mensen en kinderen gegijzeld, zij hebben mensen vermoord. En nu spelen ze de onschuld? Flikker op ! Jaag al deze families maar een kogel door hun kop. Wat een onbeschofte klootzakken. Gaan de families van de slachtoffers ook aub allemaal een rechtszaak aanspannen tegen de Molukkers die voor dit leed en gemis van familieleden hebben gezorgd? Dat de Molukse mensen in het verleden wellicht niet goed zijn behandeld voor de overheid is wellicht waar ( ik was er niet bij ) maar om dan andermans kinderen te gijzelen.....dan ga je voor mij te ver, en is de dood een goede straf. Kortom, beroepsrisico.

4
9 Een hardwerkende ZZPer

Nederland het land,
waar moordenaars en familie van moordenaars
het recht nemen om te klagen dat moordenaars het slachtoffer zijn geworden
van mensen die zij beschoten omdat
ze de gegijzelden kwamen bevrijden!

2
10 Zie Hier

Ik vind het juist verschrikkelijk dat de mariniers toen niet de opdracht hebben gekregen om ze onmiddelijk zonder voorbehoud te liquideren om eventuele moorddaden die dit tuig nog in gedachten hadden te voorkomen.

2
11 niet-alles-geloven

Echt het waren zulke aardige jongens, niemand kan begrijpen wat hen ertoe heeft gedreven zulke daden te plegen. Om het even naar het heden te vertalen:
http://nieuws.tpo.nl/2016/07/23/dader-aanslag-munchen-rustige-jongen-waarschijnlijk-tien-doden/
Kennelijk zijn er geen afdoende verklaringen voor dergelijk suïcidaal en tegelijk moordzuchtig gedrag.
En dat vind ik een enorm teleurstellend, in mijn kinderlijke onschuld verwacht ik toch meer van de wetenschap. Of is psychologie geen wetenschap?

1
12 Al

Waar halen die families het gore lef vandaan om een rechtszaak te beginnen ?
Hoe kan je een schadevergoeding gaan eisen voor zoiets ? Daar hadden ze 40 jaar terug de moed niet voor daar ze dan een klap in het gezicht gehad zouden hebben.

2
13 Eindpenthode

Niets zo irritant als een columnist die zijn huiswerk niet doet en zomaar wat neerkalt! https://nl.wikipedia.org/wiki/Treinkaping_bij_De_Punt

Er is alleen sprake van een door de gijzelnemers gedoodde gijzelaar bij de eerdere kaping bij Wijster. Tijdens de actie in de Punt werd een gijzelaar gedood tijdens de beschieting door de BBE. Niet aangetoond is dat zij door de gijzelnemers gedood is, integendeel zelfs.

11
14 TedjeR

** gebruiker verwijderd **

Onbegrijpelijk dat de mariniers die in opdracht van de Nederlandse overheid een opdracht uitvoerden nu nog voor de rechter gedaagd kunnen worden .
De politici zijn laffe figuren die de moed zouden moeten hebben om te zeggen : de overheid moet voor het gerecht komen als er iemand iets te verwijten zou zijn en niet de mannen in het veld .
Maar ja daar zijn politici het beste in , laat je mensen barsten als het er op aan komt terwijl zij wel in het verleden de hete kolen uit het vuur hebben gehaald met gevaar voor eigen leven !!

15 verwijderd682241

De enige mensen die gijzelaars hebben doodgeschoten waren de mariniers en de F16 piloten. De gehele trein was doorzeefd door kogels. Om de centimeter zat een kogelgat

11
16 Jan met de korte achternaam

@16 Er is geen sprake van de inzet van F16.s, laat staan dat F16 piloten hebben geschoten. De F16 was er simpelweg nog niet. Hoewel de ingezette F104 Starfighters beschikten over een kanon staat eigenlijk wel vast dat de vliegtuigen niet hebben geschoten, maar laag zijn overgevlogen met gebruik van de nabranders om paniek te veroorzaken, naast de trein werden explosieven tot ontploffing gebracht om een bombardement te simuleren. Niet de hele trein was doorzeefd, men had aanwijzingen waar de kapers en de gegijzelden verbleven in de trein en op de coupés waar de kapers verbleven is geconcentreerd geschoten. In uw scenario had niemand in die trein het overleefd.

0
17 ben22

Waar haalt de Nederlandse regering het gore lef vandaan om de Molukkers een vrij Molukken te beloven en later terug te komen op die belofte?

Waar haalt Nederland de gore moed vandaan om de Molukkers die vochten aan onze zijde zo te laten stikken?

Het is heel begrijpelijk dat de nabestaanden van de treinkapers precies willen weten wat er is gebeurd in die trein. De toenmalige regering had daarvoor zorg moeten dragen. Dat hebben ze verzuimd en dat mag je ze verwijten.

14
18 manpower

Who cares?

1
19 chouffleur

@2
U bent altijd precies tegen de keer in bezig. Lijkt me een moeilijke dagtaak.

toedeloe
question

1
20 Jan met de korte achterlul

@18
Daar zijn ze wel een beetje laat mee 40 jaar maar dato. Hadden ze meteen moeten doen 40 jaar geleden maar dat durfde ze destijds niet want dan zouden ze hoogstwaarschijnlijk gelyncht worden door de bevolking. Laf dus omdat nu te doen.
Ze moeten zich doodschamen en het is ze gewoon om geld te doen.

1
21 Kaksaboemsa

@20
In het Frans zeggen ze tegen zo iemand "contredire pour son plaisir"

0
22 Kaksaboemsa

@18 Dus dat rechtvaardigd terrorisme?
Ben je wel helemaal goed?

1
23 arcenist

@20

Da's niet zo moeilijk. De stem van de redelijkheid gaat hier toch al snel in tegen zo'n 80% van het geschreeuw.

3
24 zeikenderechter

@23
Het is mij al vaker opgevallen dat jij niet kunt lezen. Je geeft een vrije interpretatie aan iemands woorden en komt dan met belachelijke vragen zoals hierboven. Volgens mij heb je een rare kronkel in je hersens. Je leest dingen die er niet staan.

2
25 manpower

@22
Het zou ook zomaar een betaalde trollenbaan kunnen zijn hoor!

1
26 Jan met de korte achterlul

Wil je een stukje schrijven over de treinkapingen in de jaren 70 zorg dan dat de feiten op orde zijn. Bij Wijster werden er 3 mensen doodgeschoten door de kapers. Bij De Punt, dat nu in het nieuws is, niemand. Althans, niet door de kapers. Voor mensen die destijds het nieuws volgden, waaronder ik, komt dit zo de debiel over.

3
27 Yesterday

Een van de kapers die het overleeft heeft is nu een sociale werker in Maastricht ... echt waar

0
28 RonMVV

ten tijde van de betreffende treinkaping , zat ik in de opleiding van lichting 77-2.
na afloop, werden we verboden, om als militair, zich te openbaren als militair in
cafe's etc. We mochten in het openbaar vervoer geen tenue of zelfs militair paspoort
bij ons hebben.
In Appingedam, in de bar Brocopondo, ( ik kan de naam mis hebben ) ging een van mijn maten dansen met een moluks meisje... the heat was on...
een van de molukkers gaf aan, dat de "hollanders" verantwoordelijk waren voor de dood van de treinkapers... mijn maat gaf als antwoord, dat het er 10 te weinig waren.... toen brak de pleuris uit.

0
29 t.rap.er.niet.in

@29
vervolg...
kroeg totaal verbouwd, bar van zijn sokken, hollandse militairen gewond, ruit uit de voorgevel....
en wie kregen de schuld? de hollandse dienders!

0
30 t.rap.er.niet.in

@27
ga uw huiswerk nog eens doen...

1
31 t.rap.er.niet.in

@14

Geen doden maar wel mensen met een trauma wat een leven lang kan duren .
Ook dan is je leven vernield.
Het is niet anders: gijzelingen brengen het risico met zich me dat het fout kan aflopen .
Bovendien was er de dreiging van doden door het mislukken van de onderhandelingen .
Waarom had er eerst een onschuldige dode moeten vallen ?
Het zal wel weer om geld gaan .

2
32 No newstoday

Ik krijg ook een nogal nare bijsmaak dat die mariniers nu voor de rechter moeten verschijnen.

1
33 B55

Hypocriet, een joodse soldaat deed net zo iets en schoot een uitgeschakelde Palestijnse terrorist dood en daar spreekt men schande van dat deze straf vermindering heeft gekregen.

0
34 NLsandman

Nederlandse justitie is inmiddels zo'n circus geworden dat iemand voor het missen van een klassenfoto geld krijgt dat dat treinkapinggedoe wel een veel grotere zak geld zal opleveren.

1
35 Jan met de korte achterlul

@33
Die mariniers zijn niet de gedaagde, dat is de Nederlandse staat....
Mochten individuele mariniers zich schuldig hebben gemaakt aan moord(bewijs het maar eens), dan is/zijn deze ondertussen al verjaard.

@34
- In het geval van die Israëlische soldaat was het makkelijk. Het gebeurde voor de ogen van een camera en publiek, klaarlichte dag. Die Palestijn lag 'ontwapend, gewond en geboeid op z'n rug' en ging nergens heen.
- In het geval "de punt" zijn er (nog?) geen bewijzen, slechts aanwijzingen. Geen camera, geen publiek. Maar als er een (nog steeds) geheime instructie was, die regelde dat een aantal wel vermoord werd, waarom waren er dan overlevende terroristen? Waarom hebben de terroristen in de school van Bovensmilde het allemaal overleefd?

[ Persoonlijk heb ik er geen probleem mee als terroristen op de plek van hun terreurdaad standrechtelijk worden geëxecuteerd. Ik geloof echter niet dat dat hier is gebeurd.
Maar wat mij betreft mag de wet gerust in die richting worden aangepast. ]

0
36 Gandalf

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@61 Psychotische narcisten die overdreven veel aandacht eisen en helaas ook krijgen, word er geen aandacht aan geschonken bloed het snel dood, h...

13 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

#62Ik had iets overgeslagen, religie zou je kunnen zien als een vorm van waanzin.Dan ga ik iets te snel, want er zijn ook mensen die er baat...

44 minuten geleden geplaatst door eh

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Gekken met goede bedoelingen, daar moet je volgens mij uit de buurt van blijven.Één van de opvallende veranderingen de laatste tijd is dat...

1 uur geleden geplaatst door eh

Graaier1000
Muziekdraadje

@2912 Nighthawk,Mijn oprechte deelneming 😔https://youtu.be/BKiwbpRvh84?si=h5SzZXTCraZJxhie...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@60 Narcisten dus. Zou best kunnen....

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Volgens mij zijn woke/deugmensen alleen begaan met het lot van zichzelf, en willen ze continu de aandacht op zichzelf richten en daarmee de aand...

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Graaier1000
Muziekdraadje

Tommy Boyd & Boyce Hart - I Wonder What She's Doing Tonighthttps://youtu.be/lFT0Xd_Eec0?si=bEqwfiBd21NLgE56...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
'Rutte wil wil deel soevereiniteit opgeven voor EU-kapitaalmarkt'

Wat ook goed zou zijn is dat Rutte een toontje lager gaat zingen. Hij is alweer bijna een jaar over zijn graf heen aan het regeren. De laatste v...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

DikkeTor
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@51 Het woord Woke komt van Sylvana XD https://www.youtube.com/watch?v=m2zZMg7SNWA&pp=ygUTd29rZSBkZWJhdGUgU3lsdmFuYQ%3D%3D...

1 uur geleden geplaatst door DikkeTor

wildersfan
Poetin

Ik denk dat Rutte zich vergist in wie Poetin is....

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Massages Asian PornSundress MilfsMy Little Pony Rule34Effy OnlyfansGol DporntubeBig Ass XvideosHidden Camera GaypornDoctor Xxx VideosCelbrity Nipple SlipAhegaohentaiSex SexiSword Art Online R34TinyassHand Job CompilationRosaline Dawn PornNice Naked BreastsHd Pirn ComicsEmily Elizabeth Onlyfans LeakedMan And Woman Sex VideoBengali Hot Sex VideoBeti SexBachlorette Party PornAnime Showing BoobsNude Nude BeachSexy Porn JapanesePorn:CxnxxBrooke Shields NakedMerrin PornCx VidsPron New HdAsami Kondo Masturbates Her Sloppy Cum Filled PussyDiamond Foxxx PornSonleonPornos Blacks GratuitsMemek TembemIndian Romantic PornVideos Caseros XxPidio DewasaBamgbros NetworkJessie St ClaireHot Indian Nude PicsSex Video On First NightJapanese Slepping PornFirst Night Sex With WifePussy StackSalma Hyeck NakedPublic Flashing GifSlow Love MakingGay Foot Worship PornTwinks In UnderwearFuck Me PleasePeliculas Pornos LesbicasBig Asss HotRomatick PornJanet Jacjson NudeHefemale PornDesi Hd Xxx VideoWww Indian Xx Video ComPlaybpy Tv SwingCandie PornBlack Mom And Son PornArianna LabarbraMovies With Big TitsResident Evil HentIndian MilfUae XxxElsa Jean SexyPics PorbFree Creampie VideosJonnysinsSherlyn Chopra Porn MoviesFree BlackpornvideosKate Winslette NudeVeporneOnlyfans AmadorMujeres MasturbándoseGenshin Impact XxxBf FilimDeviant PornJapanese Pornography MovieKelsie Edwards DevineJe Montre Ma SextaInterracial PormThefappeningblog.Black Hot Porn StarsOne Piece Fan ServiceChika HentAunty Ki Sex VideoInterracial Sex VideosMia Khalifa Porn StatMomsextubeVery Hard PornKerala Mallu HotSherlyn Chopra New Porn VideoSunny Leone Romantic SceneNude AnimegirlsNude Chicks On BeachDownloader Online PornMelanie Martinez PornXnxx عراقيWilla Ford NudeTeam Skeet ComJungle Sex IndianBody Swap CapsZuribellaroseLesbian.comForeign Sex BfKira Noir NudeEmpressleajChudai Sex ComHd Bonk ComNew Full Hd Porn MoviesJennifer Connelly Sex TapeIndian Sexy XvideoSani Lioni Sexi VidioAccidentally CummingNaked At CampsiteGiant Asian TitsSentual Blow JobsHd SexmomExtreme Porn BondageNicky BerryNudostarsCosplay Onlyfans LeakedFrench PirnJasamine BanksTamanna Bhatia XxxAmma Sex StoriesPornhub SareeBest Porn EverRimming Job PornJapanes PornstarFalal ModelKristen Johnston NudeJojovixxenvip18모아Beautiful AsspornJunior NudesFull Hindi PornPanties In PublicOne Piece HwntaiJessie AndrewsLesbian Butt LickBrezer ComMia Khalifa Removing ClothesRachael RoxxxWife Cheated With BbcNadia Ali XxxSex Video Vergin